UPDATE 17:10 Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus ajunge la 139, după ce alte 8 persoane au fost confirmate cu virusul Covid-19. Dintre cei 139 de cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați și au fost externați. Astăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

Testare coronavirusFoto: Agerpres

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.205 teste. Dintre acestea, 3.066 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 6 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța.

PRECIZARE Informațiile despre cazurile noi vor fi comunicate în două buletinele informative pe zi, unul la ora 10.00, altul la ora 18.00

UPDATE 16:28 Alți 8 noi pacienți au fost confirmați cu coronavirus. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns duminică la 131, a declarat pentru HotNews.ro secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

Tătaru a declarat pentru HotNews.ră că pe parcursul acestei zile au fost confirmate 8 noi îmbolnăviri.

El a mai spus că începând de duminică Grupul de comunicare strategică va transmite informările o singură dată pe zi, la ora 18.00. Secretarul de stat a precizat că această decizie aparține Ministerului de Interne.

Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti - 34, în timp ce cele mai afectate județe sunt Hunedoara, cu 20 de îmbolnăviri, Timiș - 15 și Constanța - 9, conform site-ului Institutului Naţional de Sănătate Publică. În Hunedoara, infecția a pornit de la tânăra de 26 de ani din Petroșani întoarsă din Italia și care a plecat din izolare și s-a plimbat timp de aproape o săptămână, internându-se în două spitale, iar pentru pacienții din Constanța virusul a fost transmis de senatorul PNL Vergil Chițac.

De la apariția COVID-19 în România, 9 pacienți s-au vindecat.

Cazurile confirmate în România: