Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 59 joi seară. Ultimele 6 cazuri anunțate sunt din Hunedoara și este vorba despre 6 pacienți - între care 3 cadre medicale - infectate de femeia din Petroșani care a plecat din izolarea la domiciliu și s-a plimbat aproape o săptămână prin județ, timp în care s-a internat la două spitale, fără să spună că se întorsese dintr-o zonă roșie din Italia.

Carantina coronavirusFoto: Agerpres

Cele 6 persoane confirmate cu coronavirus au intrat în contact cu femeia de 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Pacienții sunt:

  • o femeie de 58 ani, pacient
  • o femeie de 74 ani, pacient
  • o femeie de 52 ani, pacient
  • o femeie de 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
  • o femeie de 53 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
  • o femeie de 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical

Tot joi seară a fost confirmat cu coronavirus și un bărbat de 53 ani din Covasna. El s-a întors din Trentino, Italia, în 8 martie și era la domiciliu, după ce a intrat în contact cu un caz pozitiv.

Femeia de 26 de ani din judeţul Hunedoara, din Petroșani, a fost confirmată marți cu coronavirus și fuse amendată cu câteva zile înainte, cu 10.000 de lei, pentru că nu a respectat regimul de autoizolare la domiciliu, deşi i se comunicase că trebuie să rămână acasă după ce s-a întors din Italia, din zona Veneto, în 1 martie.

Ea s-a ales și dosar penal după ce s-a plimbat liberă aproape o săptămână, ajungând și în două spitale, unde nu a spus că a venit dintr-o zonă roșie din Italia. Secţia Neurologie a Spitalului Petroşani a fost închisă pentru dezinfecţie, iar 50 de cadre medicale, inclusiv de la Ambulanţă şi de la o clinică privată din Hunedoara, sunt izolate la domiciliu.

Cazurile de coronavirus confirmate până acum în România: