Încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate luni seară în România, astfel că bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 17, au anunțat autoritățile. Conform Grupului de comunicare strategică, este vorba despre o femeie de 73 de ani din Buzău și de un bărbat de 60 de ani din București. Astfel, numărul cazurilor confirmate până acum în România a ajuns la 17. Cinci dintre pacienți s-au vindecat și au fost externați.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 23: 30 Bărbatul care a fost depistat pozitiv luni seară cu coronavirus a fost internat timp de 4 zile la spitalul de urgență Dimitrie Gerotapentru afecțiuni pulmonare. Ca urmare, a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului. Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, are în vârstă de 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă. Pacientul afirmă că NU a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

Conform autorităților, sunt în carantină 27 de persoane, iar alte 11.198 sunt izolate acasă. De la ora 12.00 s-au suspendat toate cursele aeriene către și dinspre Italia. De asemenea, cetățenii români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran și Coreea de Sud către România, cu escală, vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul țării noastre. De la ora 16.00 are loc nouă reuniune a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, unde cel mai probabil se va decide închiderea școlilor.

Cazurile de coronavirus confirmate până acum în România: