Încă 8 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate marți în România, toți pacienții fiind din București. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri confirmat într-o singură zi în țara noastră. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 25 la nivel național, iar dintre acestea, 5 pacienți au fost declarați vindecați, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 16.07 La nivel național, până acum, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19). Dintre acestea, 5 sunt declarate vindecate. Astăzi au fost confirmate pozitiv în București 8 persoane, a anunțat sursa citată.

Astfel, numărul îmbolnăvirilor în Capitală a ajuns la 11.

Inițial, autoritățile anunțaseră 7 cazuri de coronavirus confirmate astăzi - "3 sunt în legătură cu cazul Gerota, 1 este contact al primului infectat din București, 3 sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie".

Cei 3 pacienți care au legătură cu bărbatul de 60 de ani care fusese internat la Spitalul Gerota sunt fiul, nora și nepotul bărbatului, potrivit primarului Capitalei, Gabriela Firea. Ea a precizat că nora bărbatului este angajată a Primăriei Capitalei și că toți cei 3 pacienți sunt internați la Spitalul Victor Babeș.

Bărbatul de 60 de ani este fost ofițer în Ministerul de Interne și a fost confirmat pozitiv cu coronavirus luni. El era internat din 5 martie la Spitalul de Urgență MAI Dimitrie Gerota pentru afecțiuni pulmonare. Grupul de comunicare strategică a anunțat luni seară că a fost declanșată ancheta epidemiologică, în special din rândul personalului medical, și a fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală. Pacientul, care este ofițer în rezervă al MAI, susține că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim, mai anunță sursa citată. Marți, secretarul de stat în Ministerul de Interne Bogdan Despescu a spus că bărbatul a fost în Israel și s-a întors în țară în 26 februarie.

Cazurile de coronavirus confirmate până acum în România: