Trei liberali au fost infectați cu coronavirus, au precizat surse pentru HotNews.ro. Este vorba despre Florin Oancea, Lucian Heiuș și Adrian David. Informația a fost confirmată ulterior de grupul de comunicare strategică.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

”Sunt confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți 3 se află în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac, și ieri nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL”, a transmis grupul de comunicare strategică.

Nelu Tătaru, secretar de stat din Ministerul Sănătății aflat el însuși în autoizolare, a precizat, la Digi24, că România trece în scenariul 3. El a spus că cei trei liberali au intrat în contact cu mai multe persoane, astfel încât ancheta epidemiologică declanșată inițial la nivelul conducerii PNL după cazul Chițac se va extinde și se așteaptă rezultate de la teste.

Potrivit grupului de comunicare strategică, trecerea la scenariul 3 al crizei coronavirusului este estimată în procedurile autorităților în momentul „transmiterii susținute pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

Potrivit sursei citate, măsuri care fac parte din Scenariul 3 au fost deja adoptate, înainte de a se trece efectiv la acest nivel. De asemenea, la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de urgență urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus (COVID-19).