Șapte noi pacienți - între care o femeie din Constanța infectată de senatorul Vergil Chițac, un asistent medical de la Spitalul Gerota și un inginer de la ADP sector 4, care fac parte din cercul fostului ofițer MAI - au fost confirmați cu coronavirus sâmbătă seară. Bilanțul ajunge la 123 de cazuri.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

Printre ultimele cazuri sunt o femeie de 43 de ani din Vaslui, venită din Italia, aflată în carantină la Arad, care va fi internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara și de o femeie de 33 ani din Constanța, infectată de senatorul PNL Vergil Chițac. Acesta a infectat mai multe persoane, între care soția, fiul, asistentul său, dar și un deputat PNL, primarul Devei și administratorul public al orașului.

Tot sâmbătă seară au fost anunțate alte trei noi cazuri, bilanțul ajungând astfel la 121.

Este vorba despre o femeie de 25 ani din Cluj-Napoca, întoarsă din Berlin în 11 martie, un bărbat de 46 ani, din Satu Mare, întors din Italia în 11 martie și aflat în carantină și un bărbat de 37 de ani din Bucuresti, întors din Norvegia în 13 martie și internat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș București.

De asemenea, Grupul de comunicare strategică a anunțat alte două îmbolnăviri, bilanțul urcând la 123. Este vorba despre o femeie de 58 ani din București, asistent medical Spitalul Gerota, și un tânăr de 24 ani, din București, inginer horticol la ADP sector 4. Cei doi fac parte din cercul fostului ofițer MAI.

Cazurile confirmate în România: