Un medic, managerul Spitalului Gerota din Capitală, și un pacient al doctorului infectat de la același spital au fost confirmați vineri cu coronavirus. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 75. La Spitalul Gerota a fost internat fostul polițist care a mințit că nu a fost plecat din țară și care a infectat direct sau prin contacți cel puțin 15 persoane.

Spitalul Dimitrie GerotaFoto: MAI

Grupul de comunicare strategică a anunțat că este vorba despre un medic în vârstă de 50 de ani, manager de spital. Este vorba despre managerul Spitalului Gerota.

Cel de-al doilea caz confirmat vineri după-amiază este al unui bărbat de 62 de ani, pacient al medicului gastroenteorolog.

Medicul gastroenterolog este tot de la Spitalul Gerota și a fost infectat cu coronavirus de fostul polițist care a fost internat la unitatea medicală și a ascuns că se întorsese din Israel.

Bărbatul de 60 de ani, fost ofițer de Poliție, a fost internat din 5 martie la Spitalul Gerota. El a ascuns autorităților că fusese plecat în Israel, de unde s-a întors în 26 februarie. La momentul internării, el declarase pe propria răspundere că nu a călătorit în afara ţării în ultimele două luni. El s-ar fi simțit rău și a mers la spital în 3 martie, a doua zi s-a întors la serviciu, iar în 5 martie a mers din nou la spital și a fost internat. În 9 martie s-a confirmat că are coronavirus. După confirmarea diagnosticului în cazul său, Spitalul Gerota a intrat în carantină.

Bărbatul este pensionar al MAI din 2015, a fost șef la două poliții de sector și apoi director al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a scris Libertatea. Acum, el lucrează la ADP sector 4. Șeful ADP Sector 4, Marian Goleac, a confirmat pentru Libertatea că bărbatul a intrat în contact cu cei 120 de angajați ai direcției și, mai mult, a împărțit mărțișoare. În urma anchetei epidemiologice, s-a constatat că acesta a împărțit mărțișoare în 2 martie la Amenajarea Domeniului Public sector 4. Pe 11 martie, procurorii au deschis dosar penal pe lui.

Cazurile de coronavirus confirmate până acum în România: