Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 217, potrivit informațiilor transmise marți la ora 18.00 de Grupul de comunicare strategică. Astfel, marți au fost confirmate în total cele mai mute cazuri noi - 49. Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă, precizează sursa citată. De la apariția COVID-19 în România, 19 pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

bilant COVID-19 17 martie, ora 18.00Foto: grupul de comunicare strategica

Inițial, Grupul de comunicare strategică a anunțat la ora 18.00 un număr total de 222 de cazuri.

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 217 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre cei 217 cetățeni care au contractat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, de la ultima informare, de la ora 10.00, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova. În total, marți au fost confirmate cele mai multe cazuri de îmbolnăvire - 49.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ai unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.373 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contractat virusul. Alte 18.965 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.150 de teste. Dintre acestea, 3.928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

Autoritățile reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Cazurile de coronavirus confirmate în România: