Ucraina a declarat că a doborât șase rachete hipersonice rusești Kinjal într-o singură noapte, contracarând o armă pe care Moscova a prezentat-o ca fiind o rachetă hipersonică de ultimă generație, aproape de neoprit. Ministerul rus al Apărării a declarat că rachetele sale au distrus un sistem de apărare antirachetă sol-aer Patriot, construit de SUA, într-un atac în Ucraina, a relatat postul de știri militare Zvezda. Doi oficiali americani au declarat pentru agenția de știri Reuters sub protecția anonimatului că un sistem de apărare antirachetă Patriot folosit de forțele ucrainene a suferit probabil unele daune în urma unui atac rusesc, dar nu a fost distrus.

Război în Ucraina. Soldat ucrainean în regiunea DonețkFoto: Muhammed Enes Yildirim / AFP / Profimedia

SINTEZA ZILEI

  • Cele 2 componente ale sistemului Patriot care au fost avariate în atacul rusesc.Două componente ale unei baterii Patriot au fost avariate într-un atac rusesc marți, dar sistemul "nu a fost niciodată deconectat", potrivit unui oficial american familiarizat cu această chestiune, potrivit CNN.
  • Imagini din satelit dinainte ca Bahmut să devină centrul celor mai sângeroase bătălii ale războiului Rusiei în Ucraina și imagini din satelit recente arată gradul avansat de distrugere al orașului Bahmut, din estul Ucrainei, puternic afectat în ultimul an.
  • Zaharova comentează alegerile din Găgăuzia: „Locuitorii au spus un NU ferm ruperii legăturilor cu Rusia. Autorităţile moldoveneşti sunt obligate să respecte alegerea locuitorilor”
  • Efectul avut asupra lui Putin de contraofensiva ucraineană ar putea schimba cursul războiului - oficial occidental. „Aș spune că mai important, fără îndoială, decât deschiderea unei breșe prin liniile rusești până la granița rusă, va fi efectul mental asupra celor de la Kremlin. Aceasta este o șansă, am evalua noi, pentru Ucraina de a-i arăta președintelui Putin că nu poate pur și simplu să câștige prin neprezentare, așteptând războiul în spatele liniilor de tranșee defensive”, a subliniat un oficial occidental pentru Sky News.
  • Abia întors din turneul său european unde a obţinut mai mult armament pentru Ucraina, dar nu şi avioane, preşedintele Volodimir Zelenski le-a spus miercuri seara compatrioţilor că atacurile recente ale Rusiei demonstrează că este nevoie de şi mai multă întărire a apărării şi de o mai mare mobilizare a comunităţii internaţionale pentru a face presiuni asupra Moscovei.
  • Belarus, unul dintre cei mai apropiați aliați ai Rusiei, a reinstaurat parțial controalele la granița cu țara sa vecină, a declarat miercuri ministrul de externe din Belarus, Serghei Aleinik, relatează The Guardian, citând Associated Press.
  • Serhii Cerevatii, purtătorul de cuvânt al districtului estic al Forţelor Militare ucrainene, a susținut la TV că armata ucraineană a făcut noi progrese în apropierea orașului Bahmut, relatează Reuters.
  • Rusia: PIB-ul s-a contractat cu 1,9% în T1 / Principalele cauze. Produsul intern brut (PIB) al Rusiei s-a contractat cu 1,9% în primul trimestru din 2023, a anunțat miercuri Agenția rusă de statistică (Rosstat), potrivit unei evaluări preliminare. Primul trimestru a fost marcat de introducerea embargoului european asupra produselor petroliere rusești.
  • Stimulentele fiscale introduse de guvernul rus pentru reconstrucția zonelor ocupate din Ucraina au generat profituri mari pe piața neagră și au dus la declanșarea unei anchete penale privind o fraudă pe scară largă în Mariupol.
  • Mai mulți oficiali de rang înalt de la Kremlin și din regiunile rusești au vrut să își dea demisia, însă li s-a interzis să-și părăsească posturile, susține publicația independentă IStories, potrivit CNN.

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 448, LIVETEXT:

07:49Noul articol LIVE, cu evenimentele de miercuri, este aici

01:15Zelenski: Avem nevoie de mai multă forţă pentru luptătorii noştri şi de o mai mare consolidare a lumii pentru a pune presiune asupra Rusiei

Abia întors din turneul său european unde a obţinut mai mult armament pentru Ucraina, dar nu şi avioane, preşedintele Volodimir Zelenski le-a spus miercuri seara compatrioţilor că atacurile recente ale Rusiei demonstrează că este nevoie de şi mai multă întărire a apărării şi de o mai mare mobilizare a comunităţii internaţionale pentru a face presiuni asupra Moscovei.

Cele 2 componente ale sistemului Patriot care au fost avariate în atacul rusesc

00:58Londra și Amsterdamul conduc "coaliția internațională" pentru a ajuta Kievul să obțină avioane F-16

Marea Britaniet, care "nu folosește F-16" – avioane "fabricate de compania americană de apărare Lockheed Martin în Carolina de Sud" – va trebui în primul rând "să convingă Statele Unite", care are o flotă de aproape 800 de avioane de acest tip, amintește "The Guardian".

00:35Contrabalansarea parteneriatului China-Rusia:Marea Britanie este gata să semneze un acord de cooperare în domeniul apărării cu Japonia

Premierul britanic Rishi Sunak va semna joi un "Acord de la Hiroshima" istoric, atunci când se va întâlni cu premierul japonez Fumio Kishida înaintea unei reuniuni G7, pentru a intensifica cooperarea în domeniul apărării cu Japonia în vederea menținerii stabilității în zona Indo-Pacific, potrivit unei declarații a guvernului britanic, potrivit Reuters.

23:57 Conturile bancare ale Finlandei și Danemarcei din Rusia au fost înghețate

Conturile bancare ale Finlandei și Danemarcei în Rusia au fost înghețate, ceea ce a determinat ambasadele acestora să efectueze plăți în numerar, au declarat oficiali din ambele țări, potrivit Sky News.

Ministrul finlandez de externe Pekka Haavisto a declarat că aceste conturi bancare au încetat să mai funcționeze la 27 aprilie, în timp ce ministerul danez de externe a declarat că conturile sale bancare au fost înghețate încă din vara anului trecut.

23:12Cele 2 componente ale sistemului Patriot care au fost avariate în atacul rusesc

Două componente ale unei baterii Patriot au fost avariate într-un atac rusesc marți, dar sistemul "nu a fost niciodată deconectat", potrivit unui oficial american familiarizat cu această chestiune, potrivit CNN.

Atacul rus - care a constat în rachete hipersonice Kinjal, rachete de croazieră Kalibr și alte muniții - a avariat generatorul bateriei Patriot și o parte din componentele electronice ale sistemului.

Zaharova comentează alegerile din Găgăuzia și atacă Rep. Moldova

22:55Casa Albă: Prelungirea acordului privind cerealele din Ucraina este "un lucru bun", dar este nevoie de certitudine

Casa Albă a salutat miercuri prelungirea cu două luni a pactului care permite exporturile de cereale din Ucraina, dar a declarat că lumea are nevoie de mai multe certitudini din partea Rusiei cu privire la lanțul crucial de aprovizionare cu alimente, potriit AFP.

"Este un lucru bun că a fost prelungit", a declarat consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan.

22:11Efectul avut asupra lui Putin de contraofensiva ucraineană ar putea schimba cursul războiului - oficial occidental

„Aș spune că mai important, fără îndoială, decât deschiderea unei breșe prin liniile rusești până la granița rusă, va fi efectul mental asupra celor de la Kremlin. Aceasta este o șansă, am evalua noi, pentru Ucraina de a-i arăta președintelui Putin că nu poate pur și simplu să câștige prin neprezentare, așteptând războiul în spatele liniilor de tranșee defensive”, a subliniat un oficial occidental pentru Sky News.

21:55Imagini din satelit dinainte ca Bahmut să devină centrul celor mai sângeroase bătălii ale războiului Rusiei în Ucraina și imagini din satelit recente arată gradul avansat de distrugere al orașului Bahmut, din estul Ucrainei, puternic afectat în ultimul an.

21:14Zaharova comentează alegerile din Găgăuzia: „Locuitorii au spus un NU ferm ruperii legăturilor cu Rusia. Autorităţile moldoveneşti sunt obligate să respecte alegerea locuitorilor”

Autorităţile moldoveneşti sunt obligate să respecte alegerea locuitorilor din regiunea autonomă găgăuză, care au spus un „nu” univoc ideii de rupere a legăturilor cu Rusia, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în condiţiile în care autorităţile centrale de la Chişinău suspectează fraude la votul în urma căruia a fost aleasă în funcţia de guvernator (başcan) Evghenia Guţul, candidata prorusă susţinută de Partidul ŞOR, potrivit News.ro.

Rusia: PIB-ul s-a contractat cu 1,9% în T1 / Principalele cauze

20:54Belarus, unul dintre cei mai apropiați aliați ai Rusiei, a reinstaurat parțial controalele la granița cu țara sa vecină, a declarat miercuri ministrul de externe din Belarus, Serghei Aleinik, relatează The Guardian, citând Associated Press.

20:08 Serhii Cerevatii, purtătorul de cuvânt al districtului estic al Forţelor Militare ucrainene, a susținut la TV că armata ucraineană a făcut noi progrese în apropierea orașului Bahmut, relatează Reuters.

„Desfășurăm cu succes o operațiune defensivă, contraatacăm și în această zi unitățile noastre au pătruns până la 500 de metri în unele părți ale frontului Bahmut”, a declarat purtătorul de cuvânt al militar Serhii Cerevatîi pentru televiziunea ucraineană.

19:51 Un tribunal din Republica Kârgâză a condamnat la 10 ani de închisoare un bărbat care a luptat pentru Rusia în Ucraina, într-un moment în care Moscova încearcă să stimuleze recrutarea de persoane care să lupte în Ucraina, potrivit AFP.

19:33Rusia: PIB-ul s-a contractat cu 1,9% în T1 / Principalele cauze

Produsul intern brut (PIB) al Rusiei s-a contractat cu 1,9% în primul trimestru din 2023, a anunțat miercuri Agenția rusă de statistică (Rosstat), potrivit unei evaluări preliminare

Primul trimestru a fost marcat de introducerea embargoului european asupra produselor petroliere rusești, la care s-a adăugat un alt embargo - asupra țițeiului - și plafonarea prețului acestuia la 60 de dolari pe baril, ceea ce a scufundat câștigul petrolier al Moscovei, vital pentru finanțele sale.

19:19 Consiliul Europei a anunțat că a înființat un „registru al daunelor”, intenționat ca o primă componentă a unui viitor mecanism de compensare, menit să ajute la tragerea la răspundere a Rusiei pentru acțiunile sale în Ucraina, a anunțat organizația miercuri la încheierea unui summit de două zile de la Reykjavik, Islanda

Acordul privind transportul de cereale ucrainene pe Marea Neagră a fost prelungit cu încă două luni

19:05 Stimulentele fiscale introduse de guvernul rus pentru reconstrucția zonelor ocupate din Ucraina au generat profituri mari pe piața neagră și au dus la declanșarea unei anchete penale privind o fraudă pe scară largă în Mariupol.

18:40 Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, i-a spus miercuri unui reprezentant chinez de rang înalt, la discuţiile de la Kiev, că Kievul nu va accepta nicio propunere de pace cu Rusia care implică pierderea teritoriului sau îngheţarea conflictului, a declarat ministerul de externe ucrainean, relatează Reuters.

Li Hui, reprezentantul special al Chinei pentru afaceri eurasiatice și fost ambasador în Rusia, a vizitat Ucraina în perioada 16-17 mai și s-a întâlnit cu ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba, a anunțat ministerul într-un comunicat.

18:33 Mai mulți oficiali de rang înalt de la Kremlin și din regiunile rusești au vrut să își dea demisia, însă li s-a interzis să-și părăsească posturile, susține publicația independentă IStories, potrivit CNN.

17:56 Armata rusă a intensificat recent bombardamentele efectuate asupra 3 regiuni ucrainene, a declarat miercuri ministrul adjunct al Apărării de la Kiev, Anna Maliar.

17:51 Acordul privind transportul de cereale ucrainene pe Marea Neagră a fost prelungit cu încă două luni, a declarat miercuri președintele turc Tayyip Erdogan, cu o zi înainte ca Rusia să fi renunțat la acesta motivând obstacolele privind exporturilor sale de cereale și îngrășăminte, relatează Reuters.

Sistemul Patriot, care ar fi fost atins de Rusia, are „daune minore”

17:14Daunele provocate unui sistem de apărare antiaeriană Patriot în urma unui atac rusesc cu rachete supersonice în apropiere de Kiev, marți dimineață, sunt minime, au declarat trei oficiali americani pentru CNN, un oficial descriindu-le drept daune „minore”.

16:16Ungaria impune o condiție pentru a aproba următoarea tranșă de sprijin militar pentru Ucraina cadrul Facilității europene pentru pace (EPF) a UE, relatează Reuters.

Ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto a spus că Ungaria va bloca următoarea tranșă de sprijin militar al Uniunii Europene pentru Ucraina și orice nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, cu excepția cazului în care Kievul va elimina banca maghiară OTP de pe lista de sponsori ai războiului.

15:54Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că guvernul său dorește măsuri pragmatice pentru a preveni eludarea sancțiunilor impuse Rusiei, într-o aparentă tentativă de a tempera solicitările SUA privind o interdicție mai amplă asupra exporturilor rusești, relatează Reuters.

15:52Într-un moment în care Kievul pregăteşte o contraofensivă, Ungaria nu a aprobat plata următoarei tranşe de sprijin militar pentru Ucraina acordat în cadrul Facilităţii Europene pentru Pace a UE, a confirmat marţi biroul purtătorului de cuvânt al guvernului maghiar, relatează Reuters. Budapesta cere „garanții” că fondurile vor fi folosite și în alte zone, cum ar fi Balcanii şi Africa de Nord.

Rusia susține că a distrus un mare depozit de muniții din Nikolaev

15:12Ministerul rus al Apărării a declarat miercuri că forțele sale continuă să lupte pentru a cuceri părțile vestice ale orașului Bahmut din estul Ucrainei, a relatat agenția de presă RIA Novosti, potrivit Reuters.

De asemenea, instituția condusă de Serghei Șoigu a declarat că forțele rusești au lovit în cursul nopții un mare depozit de muniții din orașul ucrainean Nikoalev.

G uvernatorul regional Vitali Kim a susținut miercuri dimineață că rușii au lovit un centru comercial, o reprezentanță auto, infrastructura industrială, precum și locuințe au fost avariate.

Atacul s-a soldat, de asemenea, cu rănirea unei femei, a mai spus Kim.

14:56 Trei oameni de știință ruși care au lucrat la dezvoltarea rachetelor hipersonice, armele „invincibile” ale președintelui Vladimir Putin, se confruntă cu acuzații penale „foarte grave”, a declarat miercuri Kremlinul despre o investigație de trădare care a declanșat semnale de alarmă în rândul cercetătorilor din Rusia.

14:17Președintele rus Vladimir Putin și omologul său iranian Ebrahim Raisi au supervizat miercuri, prin intermediul unei legături video, semnarea unui acord pentru finanțarea și construirea unei linii de cale ferată iraniene ca parte a unui coridor internațional de transport care să rivalizeze cu Canalul Suez, transmite Reuters.

13:50Ucraina a negat miercuri că o rachetă hipersonică rusă ar fi distrus un sistem de apărare antiaeriană Patriot, fabricat în SUA, în timpul unui atac aerian asupra Kievului, transmite Reuters.

13:29Numărul kazahilor care cred că Rusia ar putea invada fosta republică sovietică s-a dublat în ultimele șase luni, în contextul în care războiul din Ucraina continuă, arată un sondaj de opinie realizat miercuri de cercetătorii din Kazahstan, transmite Reuters.

SUA oferă o super-recompensă pentru prinderea unui hacker rus

12:54 Moscova împărtășește poziția președintelui francez Emmanuel Macron potrivit căreia viitoarea arhitectură a securității europene ar trebui să prevadă o lipsă a confruntării cu Rusia, a declarat miercuri ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Alexandr Grușko.

12:33Armata ucraineană, care a declarat miercuri dimineața că pierderile ruse în război au depășit 200.000 de militari, a transmis că „fiecare soldat rus ucis înseamnă salvarea vieții unui copil, vârstnic sau a unei femei”, dar și viața unui soldat ucrainean. Amintim că bilanțul ucrainean privind pierderile Rusiei include însă și militarii răniți ai Moscovei, nu doar cei decedați.

12:05Rusia a înghețat conturile ambasadelor finlandeze în Rusia, ministerul de Externe de la Helsinki denunțând o „situație gravă”, potrivit Helsingin Sanomat, cel mai mare cotidian din Finlanda.

11:16Datele oficiale publicate de Rosstat, biroul de statistică al Rusiei, analizate de observatori independenți arată că jumătate din tinerii bărbați ruși care au murit anul trecut și-au pierdut viața în războiul pe care președintele Vladimir Putin l-a declanșat împotriva Ucrainei.

10:30Poate Ucraina să folosească sistemele de apărare Patriotpentru a doborî rachetele hipersonice rusești?

10:25Statele Unite au anunţat marţi că oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru un hacker rus suspectat că este responsabil de atacuri informatice asupra poliţiei din Washington, unor şcoli sau spitale.

Rușii au atacat din nou Nikoalev

10:00 Un centru comercial, o reprezentanță auto, infrastructura industrială, precum și locuințe au fost avariate într-un atac rusesc asupra orașului Nikoalev, a anunțat guvernatorul regional Vitali Kim, transmite The Kyiv Independent.

Atacul s-a soldat, de asemenea, cu rănirea unei femei, a mai spus Kim.

Pe 13, trei persoane au fost rănite în urma unei lovituri rusești asupra orașului Nikoalev, care a avariat o fabrică și clădiri rezidențiale.

Nikoalev, un centru de construcții navale și un port pe râul Buh din sudul Ucrainei, a fost o țintă frecventă a atacurilor rusești.

09:00În timp ce alte guverne anunță deseori ce echipamente militare trimit Kievului pentru a face față invaziei Rusiei declanșată în urmă cu aproape 15 luni, România a decis să nu facă public ajutorul oferit țării vecine. Cu toate acestea, au apărut imagini pe rețelele de socializare care arată că trupele ucrainene folosesc pe front un obuzier fabricat la Reșița după un model sovietic.

07:50Coreea de Sud a semnat un acord cu Ucraina miercuri pentru un pachet de ajutor financiar de 130 milioane de dolari, la o zi după vizita primei-doamne a ţării lovite de război care a cerut asistenţă militară, informează Reuters.

Ministerul Finanţelor de la Seul a anunţat că ministrul Choo Kyung-ho şi ministrul ucrainean al economiei, Iulia Svîrîdenko, aflată la Seul pentru a participa la o conferinţă, au semnat acordul asupra pachetului de ajutor, care va consta din donaţii şi împrumuturi.

Coreea de Sud, un producător major de obuze de artilerie, a anunţat că nu va furniza arme letale Ucrainei, citând relaţiile sale cu Rusia.

Dar Yoon a spus într-un interviu pentru Reuters luna trecută că guvernul ar putea „să nu insiste doar pe sprijin umanitar sau financiar" dacă civilii din Ucraina intră sub un atac la scară largă sau din cauza unei situaţii pe care „comunitatea internaţională nu o poate tolera". (Agerpres)

01:30Volodimir Zelenski, în mesajul său de marţi seară: „18 din 18 rachete au fost doborâte. Le mulţumesc tuturor partenerilor care au ajutat ţara noastră cu sisteme de apărare aeriană adecvate. Avem un început bun pentru o coaliţie a avioanelor”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat marţi seară că toate cele 18 rachete pe care Rusia le-a trimis asupra Kievului în noaptea de luni spre marţi au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană şi a mulţumit cu această ocazie partenerilor occidentali care au oferit echipamentele adecvate, exprimându-şi încrederea că Ucraina va primi şi avioane, după ce a avut „un început bun” al discuţiilor în acest sens cu liderii din Marea Britanie, Franţa şi Olanda.

00:26Prigojin arată cadavrul unui presupus combatant american

În imagini publicate pe canalul său de Telegram, șeful mercenarilor Wagner a arătat marţi corpul neînsufleţit al unui bărbat pe care l-a identificat drept cetăţean american ce a luptat la Bahmut alături de trupele ucrainene, prezentând şi un act de identitate, aparent american.

„Îl predăm Statelor Unite, îl aşezăm într-un sicriu, acoperit cu un drapel american, cu respect, pentru că nu a murit în patul său ca un bunic, ci a murit în război, probabil într-un mod demn”, spune Evgheni Prigojin în mesajul redat de agenţia EFE, citează Agerpres.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

  • Premierul britanic Rishi Sunak și premierul olandez Mark Rutte s-au angajat să creeze o „coaliție internațională" pentru a dota Ucraina cu avioane de luptă și pentru a oferi sprijin „cu orice, de la instruire până la achiziția de avioane F16", a declarat un purtător de cuvânt al prim-ministrului Sunak. Președintele francez Emmanuel Macron s-a oferit anterior să antreneze piloți de vânătoare ucraineni, dar a exclus trimiterea de avioane de luptă la Kiev.
  • Ucraina a declarat că rachetele doborâte au inclus șase rachete balistice Kinzhal lansate din avioane. `Activitatea apărării aeriene a fost extrem de reușită. Șase Kinjal sunt un indicator impresionant în acest sens", a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene, Iurii Ihnat. Kinjal, care înseamnă `pumnal" în limba rusă, este una dintre cele șase arme de "nouă generație" prezentate de președintele Vladimir Putin în 2018, când liderul rus s-a lăudat că nu poate fi doborâtă de niciunul dintre sistemele de apărare aeriană din lume.
  • „Peste noapte, unitățile de apărare aeriană ale Comandamentului operațional Sud au distrus patru rachete de croazieră rusești Kalibr lansate din Marea Neagră, de la mare la țărm", a declarat Vitali Kim, guvernatorul regiunii ucrainene Nikolaev.
  • Ministerul rus al Apărării a declarat că a distrus un sistem de apărare antirachetă sol-aer Patriot, construit în SUA, cu o rachetă hipersonică Kinjal în timpul atacului, a relatat postul de știri militare Zvezda.
  • Statul Major General al forțelor armate ucrainene a declarat în actualizarea sa zilnică de dimineață că forțele rusești își concentrează principalele eforturi în direcția orașelor de pe linia frontului din est: Lîman, Bahmut, Avdiivka și Mariinka. Trupele ucrainene au obținut câștiguri în jurul orașului Bahmut în ultimele zile, dar forțele rusești au avansat ușor chiar în orașul estic, a declarat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar.
  • Armata ucraineană a salutat luni avansurile din jurul Bahmut ca fiind primul său contraatac de succes în bătălia pentru spargerea asediului rusesc asupra orașului din estul țării. Rusia a lansat 80 de atacuri de artilerie asupra regiunii ucrainene Herson, inclusiv 14 asupra orașului Herson. Șase persoane, inclusiv un copil, au fost rănite când o zonă rezidențială a fost lovită, a declarat Oleksandr Prokudin, șeful administrației regionale.
  • Modalitățile de a trage Rusia la răspundere pentru războiul său împotriva Ucrainei, inclusiv ținerea unei evidențe a pierderilor și pagubelor provocate de forțele Moscovei, au fost în centrul discuțiilor, în timp ce liderii europeni s-au întâlnit marți în Islanda pentru un summit de două zile.
  • Liderii G7 intenționează să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei la summitul din Japonia din această săptămână, au declarat oficiali.
  • Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a declarat că președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelenski au fost de acord să primească o misiune din partea liderilor africani cu privire la un potențial plan de pace pentru acest conflict.
  • Kremlinul a declarat că au rămas întrebări cu privire la partea Rusiei din acordul privind cerealele din Marea Neagră și că va trebui să ia o decizie cu privire la reînnoirea acestuia.

--------------

Evenimentele de marți, ziua 447 a războiului, au fost LIVE aici pe HotNews.ro