Numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 în România a ajuns, vineri, la 95. Printre aceștia, un senator PNL care a participat la o ședință de partid cu peste 100 de persoane, consecința fiind că toată conducerea liberalilor a intrat în izolare la domiciliu, Ludovic Orban se izolează la Vila Lac, iar miniștrii s-au izolat în cabinete. Printre cazurile nou confirmate se află și managerul Spitalului Gerota și un copil de 1 an. De la apariția COVID-19 în România, 6 pacienți s-au vindecat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Numărul cazurilor în București este de 30.

LIVE evoluția situației coronavirusului în România:

0.47 Alte șase cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, bilanțul îmbolnăviriajungând la 95. Pacienții sunt din Neamț, Bacău, Iași și Caraș-Severin, iar printre ei se află și un copil de 1 an.

22.47: Coronavirus în România: Un nou caz confirmat: O femeie din Bihor/ Bilanțul îmbolnăvirilor atinge 89

22.10: Alte două cazuri au fost confirmate în România / Bilanțul a ajuns la 88

21.35: Patru noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost anunțate vineri seara de autorități. Bilanțul a ajuns la 86

21:06 Opt cetățeni români din Italia, care se aflau în peninsulă „fie ca turiști, fie pentru urmarea unui tratament medical de urgență”, vor fi aduși în țară în cursul serii de vineri, a anunțat ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.

„Aceștia sunt cetățeni români non-rezidenți în Italia, aflându-se acolo fie ca turiști, fie pentru urmarea unui tratament medical de urgență și care au fost afectați atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia. Aceștia nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Republicii Italiene”, potrivit sursei citate.

La sosirea în țară, aceștia vor fi preluați de Direcția de Sănătate Publică și plasați în carantină într-o unitate din București, în conformitate cu măsurile adoptate de către autoritățile române pentru cetățenii care vin în România din Italia.

20.28 Un nou caz confirmat- un tânăr din București / Bilanțul urcă la 82 de cazuri

18.26 Bilanțul urcă la 81 de cazuri - o tânără din București, confirmată pozitiv

17. 57 Încă un caz anunțat, bilanțul ajunge la 80. Este vorba despre un bărbat de 26 ani, din Prahova, venit din Italia în 12 martie și aflat în carantină la Bușteni din aceeași dată.

16.55. Alte patru cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate. Este vorba de un bărbat de 44 de ani din Brașov, revenit pe 11 martie din Boston, Statele Unite, de o tânără de 16 ani din Covasna, contact cu persoană pozitivă, de o femeie de 77 de ani din Covasna, contact cu o familie venită din Italia, precum și de o femeie de 51 de ani din Brașov, venită din Italia și aflată în carantină

16.00 Grupul de comunicare strategică precizează că persoanele infectate cu coronavirus sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș. Starea pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș este una ameliorată față de momentul internării.

Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt în municipiul București (27), acestea fiind internate în spitale de boli infecțioase și sub permanentă supraveghere medicală.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.298 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.723 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.545 de teste. Dintre acestea, 2.470 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

15:58 Managerul Spitalului Gerota și un pacient al medicului gastroenterolog al aceluiasi spital au fost diagnosticați cu COVID-19.

15.40 Măsuri excepționale s-au pregătit la Parlament pentru audierile și votul de învestitură a noului Guvern Orban. Ministrii izolați vor fi audiați în teleconferință, iar votul se va da într-o sală dezinfectată în care se va intra unul câte unul

14.55: Alte trei noi cazuri de coronavirus au fost confirmate vineri, astfel că bilanțul îmbolnăvirilor ajunge la 73

13.05: Un al doilea parlamentar PNL ar fi contractat noul coronavirus

13.00: DSP a ajuns la Guvern. Membrii Executivului vor fi testați. În Parlament, se dezinfectează totul

12.50: Prima reacție senatorul PNL infectat cu coronavirus: E o încercare pentru toată planeta / În urmă cu o zi acuza „o adevărată isterie” pentru răceala sa

12.45: Senatorul PNL din Constanța Vergil Chițac confirmat cu noul coronavirus a participat, de 8 martie, la o petrecere cu aproximativ 400 de femei din comunitatea musulmană.

12.40: Spitalul de Urgență Bistrița, păzit cu armele din cauza familiilor care incearcă să intre la pacienții aflați în carantină

12.10: Coronavirus în România - Măsuri speciale la cel mai înalt nivel: În acest moment nu există elemente care să producă disfuncționalități în gestionarea situației

12.05: Iohannins anunță că va face prin videoconferință consultările cu partidele pentru desemnarea premierului

11.20:

Toată conducerea PNL se izolează la domiciliu după ce un senator liberal a fost diagnosticat cu COVID-19. Ludovic Orban a anunțat că el se va izola 14 zile la Vila Lac 1

11.11: Senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus după ce a participat la o reuniune internațională.

11:10 Un bărbat de 26 de ani venit din Italia și o femeie de 52 de ani din Mehedinți au fost depistate cu coronavirus.

10:57 Dintre cei 68 de cetățeni care au contractat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.Este vorba de trei bărbați și o femeie din Constanța, și un bărbat și o femeie din Mehedinți. Cazurile anunțate la Constanța - bărbat de 57 de ani, bărbat de 51 de ani, asistent personal, bărbat de 34 ani, fiul bărbatului de 57 de ani, femeie de 56 de ani, soție a bărbatului de 57 de ani.Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș. Starea pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș este una ameliorată față de momentul internării.Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.745 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. Cazurile de coronavirus confirmate până acum în România.

Cazurile confirmate în România: