​După ce a băgat la izolare toată conducerea PNL, iar joi acuza „o adevărată isterie” în ceea ce privește răceala sa, senatorul PNL Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus, se declară vineri „mâhnit” că el, familia sa și oamenii din România și lume trec prin astfel de momente.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta. Mă impresionează mesajele și încurajările care nu se mai opresc. Vă mulțumesc și vă doresc din suflet să fiți sănătoși și să aveți mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aștepți”, a scris el pe Facebook.

Senatorul PNL din Constanța Vergil Chițac confirmat cu noul coronavirus a participat, de 8 martie, la o petrecere cu aproximativ 400 de femei din comunitatea musulmană.

Pe Facebook există și o fotografie cu senatorul participând la acest eveniment organizat de 8 martie de către Uniunea Culturală a Tătarilor din România.

Organizatorul petrecerii, Fildis Reșit, președintele Uniunii Culturale a Tătarilor din România, a declarat pentru Mediafax că a intrat în autoizolare în momentul în care a aflat că senatorul liberal a fost depistat pozitiv și că urmează să anunțe autoritățile.

El a precizat că urmează să ia legătura cu femeile care au participat la eveniment pentru a le transmite situația.

Senatorul liberal a fost confirmat pozitiv, vineri, cu coronavirus. Acesta, împreună cu alte trei persoane apropiate lui, se află în autoizolare și urmează să fie transportate la Spitalul de Boli Infecțioase.

Senatorul PNL a participat în perioada 17-19 februarie la o întâlnire NATO la Bruxelles, iar luni a fost prezent în Parlamentul României.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, după confirmarea acestui caz, că senatorul a participat la reuniunea Biroului Național al PNL, astfel că toată conducerea PNL se izolează la domiciliu, iar el se va izola 14 zile la Vila Lac 1. De asemenea, el a anunțat că toți miniștrii vor fi testați pentru coronavirus, se vor izola în cabinete și vor evita contactul direct cu alte persoane.