Alte două noi decese din cauza coronavirusului au fost anunțate vineri în România, astfel că bilanțul a ajuns la 118. Unul dintre pacienți este o asistentă medicală din Constanța, întoarsă din Turcia, care nu a lucrat în spital și nu a tratat pacienți cu COVID, conform Grupului de comunicare strategică.

Testare coronavirus in laboratorFoto: Profimedia Images

Este vorba despre o femeie de 54 de ani din Constanța.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, ea a revenit din Turcia în 13 martie, iar în 19 martie a fost confirmată cu coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Femeia avea condiții medicale pre-existente (obezitate morbidă) și bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni.

Autoritățile precizează că femeia este asistentă medicală, dar că nu a lucrat în spital și nu a tratat pacienți cu COVID-19.

Ea a murit în 2 aprilie.

Cel de-al doilea pacient al cărui deces a fost anunțat vineri după-amiază este un bărbat de 61 de ani din Bucuresti.

El a fost internat în Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babes” din București, prin transfer de la Spitalul Militar București, în 30 martie. Confirmat în laboratorul Spitalului Militar București în 31 martie.

Bărbatul a murit în 3 aprilie.

Bilanțul deceselor din cauza COVID-19 a ajuns astfel la 118.

Decese din cauza COVID-19 în România:

Primul deces

Pacient din Filiași, întors din Franța pe data de 6 martie (nu din zonă roșie). Pe 15 martie, medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe din Filiași au solicitat testarea pentru COVID-19, fiind refuzați de DSP Dolj: pacientul nu corespundea definiției de caz. A fost testat în urma insistențelor medicilor, pe 17 martie, și declarat pozitiv pe 18 martie. Decesul s-a produs duminică, 22 martie. 23 de cadre medicale din Filiași sunt în izolare.

Al doilea deces

Al doilea român ucis de coronavirus - bărbat de 74 de ani care făcea dializă la Spitalul Universitar. Lunea trecută, el s-a prezentat la Spitalul Universitar cu febră și tuse. Medicii au cerut testarea lui pentru coronavirus, dar au fost refuzați - "nu prezintă context epidemiologic" și "nu corespunde definiției de caz". Stă 4 zile internat în Spitalul Universitar București până când este testat și confirmat cu coronavirus, vineri. Este transferat apoi în stare gravă la Spitalul Victor Babeș, unde moare două zile mai târziu, duminică.

Al treilea deces

Bărbat de 70 de ani din Piatra Neamț, fără istoric recent de călătorii, fără contact identificat cu persoană COVID-19 pozitivă. Nu corespundea definiției de caz dată de autorități pentru a fi testat.

Al patrulea deces

Femeie în vârstă de 72 de ani, din Suceava, fără context epidemiologic (nu a călătorit în zonă roșie, nu a avut contact identificat cu pacient COVID-19 pozitiv). Nu corespundea definiției de caz pentru a fi testată.

Al cincilea deces

Bărbat de 71 de ani din Suceava, fără context epidemiologic (nu se încadra pentru a fi testat). Posibil contact al unei alte paciente COVID19 pozitivă, transferată anterior la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Al șaselea deces

Bărbat de 64 de ani, din Arad. El a fost internat pe 20 martie, în stare gravă, la Spitalul Județean Arad, fiind intubat în secția de terapie-intensivă. Bărbatul a fost confirmat positiv cu coronavirus luni, în ziua decesului, dar autoritățile spun că a fost testat anterior. Potrivit surselor HotNews.ro, nici acest bărbat nu se încadra în definiția de caz pentru a fi testat de autorități. El a fost testat într-un târziu, la insistențele medicilor arădeni.

Al șaptelea deces

Bărbat în vârstă de 65 de ani internat la Spitalul Universitar București. El a fost internat în același salon cu bărbatul de 74 de ani care a murit duminică, după ce a fost transferat de la Spitalul Universitar de Urgență București la Spitalul Victor Babeș și care a așteptat 4 zile internat în Spitalul Universitar până să fie testat (al doilea deces provocat de coronavirus în România). Bărbatul a fost testat și confirmat pozitiv sâmbătă, la o zi după ce fusese testat și confirmat pozitiv colegul său de salon de la care se presupune că s-a infectat cu coronavirus. Cum al doilea român ucis de coronavirus, de la care se presupune că s-a infectat și al șaptelea, a fost testat abia după 4 zile de spitalizare, cel mai probabil și colegul său de la salon, care a luat virusul de la el, a fost testat cu întârziere.

Al optulea deces

Un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, confirmat cu coronavirus în 19 martie. Pacientul se întorsese în 7 martie din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest moment în autoizolare. Pacientul a fost internat în 19 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe secția ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

Al nouălea deces

Un bărbat de 59 de ani, internat la Spitalul din Suceava, care a murit pe 22 martie, dar a cărei confirmare pozitivă la coronavirus a fost făcută a doua zi după deces, respectiv în 24 martie.

Al 10-lea deces

Femeie de 80 de ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere, caz raportat în 24 martie.

Al 11-lea deces

Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat în 24 martie. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Al 12-lea deces

Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică. Deces confirmat în 24 martie.

Al 13-lea deces

O femeie de 72 de ani din județul Caras-Severin, care se întorsese din Spania și era izolată la domiciliu din 20 martie. Deces anunțat în 25 martie.

Al 14-lea deces

Un bărbat de 52 de ani internat la Spitalul Județean Suceava, unde au murit alte 5 persoane, iar peste 100 de cadre medicale au fost infectate. Este cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus și decedat în țara noastră. Bărbatul suferea de obezitate. Deces anunțat în 25 martie.

Al 15-lea deces

Bărbat de 63 de ani, din judetul Neamt, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași în sectia de ATI, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020. Deces înregistrat în 25 martie.

Al 16-lea deces

Femeie de 70 de ani, din județul Suceava, internata in SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020.Deces înregistrat în 25 martie.

Al 17-lea deces

Femeie de 70 ani, din județul Suceava, internata în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020. Deces înregistrat în 25 martie.

Al 18-lea deces

O femeie în vârstă de 76 ani, din județul Cluj, internată în 20 martie în Spitalul Huedin. Pacienta a fost transferată în 22 martie în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19. Deces înregistrat în 26 martie.

Al 19-lea deces

Un bărbat de 56 de ani din județul Dâmbovița, hemodializat la un centru de dializă și internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca. A fost transferat în 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș - ATI. Deces anunțat în 26 martie.

Al 20-lea deces

Un bărbat de 49 de ani din județul Timiș, neinternat. El s-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinic si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase. În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie, adică în urmă cu două zile, starea bărbatului s-a deteriorat, iar acesta a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu. El a fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spunea că, potrivit declarațiilor acestuia, nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. Deces anunțat în 26 martie.

Al 21-lea deces

O femeie de 70 de ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie, pentru hemodializă. Starea i s-a agravat din 25 martie, când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează probe. Ea a murit miercuri, iar rezultatul testului a sosit joi, fiind pozitiv pentru coronavirus. Deces anunțat în 26 martie.

Al 22-lea deces

Un bărbat de 45 ani din județul Arad, confirmat în 25 martie și decedat tot în 25 martie în ambulanță, în timpul transferului la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Deces anunțat în 26 martie.

Al 23-lea deces

Un bărbat în vârstă de 75 de ani, din județul Iași, internat si confirmat în data 22.03.2020, decedat in 26.03.2020. Acesta avea și comorbidități, și anume diabet zaharat complicat.

Al 24-lea deces

O femeie de 80 ani din județul Bacău internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, în secția ATI. A fost confirmată în data 25.03.2020, decedată în 26.03.2020. Comorbidități: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.

Al 25-lea deces

Un bărbat în vârstă de 81 ani, din București, internat prin Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului SF IOAN în 26.03.2020, ulterior transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, acolo unde s- a înregistrat în data de 27.03.2020 decesul în secția de ATI.

Al 26-lea deces

Bărbatul s-a internat în 10 martie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, iar din data de 25 martie era intubat în secția de ATI. În data de 27 martie a fost confirmat pozitiv la COVID-19, zi în care a și murit.

Al 27-lea deces

O femeie de 71 ani din Arad,cunoscută cu diabet zaharat. S-a internat la Spitalul Județean, secția Boli Infecțioase prin Unitatea de Primiri Urgențe, în data de 25.03.2020. Din data de 27.03.2020 a fost transferată în secția de ATI, unde a decedat în aceeasi zi. La internare prezenta insuficienta respiratorie acuta.

Al 28-lea deces

O femeie de 74 ani , jud. Arad internată în 18.03. 2020 în Clinica de Diabet si Boli de Nutritie a SJU Arad. În 25.03.2020 i s-au recoltat probe pentru COVID-19. Rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Din 26.03.2020 transferată in ATI, unde a decedat pe 26.03.2020.

Al 29-lea deces

O femeie de 60 ani, din județul Arad, este a 29-a victimă înregistrată sâmbătă, 29 martie, internată în secția de boli infecțioase Arad din data de 25.03.2020, apoi transferată în ATI in aceiasi zi. Recoltarea pentru COVID-19 a fost făcută în data de 25.03.2020, rezultat pozitivfiind confirmat în 26.03.2020. A decedat în 26.03.2020.

Al 30-lea deces

Este vorba despre un bărbat de 74 ani, din județul Hunedoara, internat în secția de Oncologie a Spitalului Județean Deva cu neoplasm în stadiul terminal.

Probele pentru COVID 19 au fost recoltate în data de 26 martie, în ziua în care bărbatul a murit. Astfel, rezultatul pozitiv a venit abia în data de 28 martie, după decesul pacientului.

Al 31-lea deces

Un bărbat de 43 de ani care a fost tranferat de la Spitalul Județean din Suceava la Spitalul de Arși din București unde a fost operat, dar a decedat pe 28 martie.

Al 32-lea deces

O femeie de 61 ani, din județul Hunedoara, este o altă victimă. Ea a fost internată în ATI Spitalul Județean Deva. Ea a murit pe 23 martie, însă confirmarea cu COVID 19 a venit cinci zile mai târziu, mai exact pe 28 martie.

Al 33-lea deces

Un alt pacient decedat este un Bărbat de 65 de ani, din județul Arad, internat pe 22 martie la Spitalul Județean și transferat trei zile mai târziu la Spitalul de Boli Infecțioase V Babeș Timișoara. A decedat după alte trei zile.

Al 34-lea deces

Un bărbat de 67 ani, din județul Constanța, este o altă victimă raportată sâmbătă seară. El a fost internat din 25 martie în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde a decedat trei zile mai târziu.

Decesele 35-37

Au fost raportate în Ialomița. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani, decedat la 26 martie, al cărui rezultat la testul COVID 19 a venit pe 28 martie. Nu avea boli asociate cunoscute. De asemenea, doi bărbați de 60 și 77 de ani au decedat la domiciliu pe 25 martie, rezultatul pozitiv fiind dat în urma unor probe recoltate de medicina legală. Niciunul dintre cei decedați în Ialomița nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat.

Al 38-lea deces

Un bărbat de 66 de ani din județul Timiș, contact cu un membru al familiei revenit din Germania. Deces anunțat în 29 martie.

Al 39-lea deces

Un bărbat de 71 de ani din județul Suceava (contact cu o persoană care a revenit din Austria). A murit în 29 martie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Secția ATI. Patologie preexistentă: tumora neuroendocrină, HTA, anevrism de aortă.

Al 40-lea deces

Tânără de 27 ani din județul Botoșani. Tânăra a murit în 29 martie. Patologie preexistentă: diabet zaharat tip I decompensat.

Al 41-lea deces

Femeie, 75 ani, jud. Hunedoara. Femeia a murit în data de 26 martie, la Spitalul Municipal Hunedoara, Secția ATI.Patologie preexistentă: Bronhopneumopatie cronica obstructivă.

Al 42-lea deces

Bărbat, 82 ani, jud. Hunedoara. Bărbatul a murit în 25 martie, la Spitalul Municipal Hunedoara, Secția ATI. Patologie preexistentă: Neoplasm digestiv stadiul III. Hemoragie digestiva superioara.

Al 43-lea deces

Un bărbat de 72 de ani din Arad, care nu a călătorit și nu a intrat în contact cu vreo persoană infectată. El a murit în 29 martie la Spital Boli Infecțioase Arad. Patologie preexistentă: bronhopneumonie, insuficiență cardiacă.

Al 44-lea deces

Un bărbat de 74 de ani care a murit în 30 martie la Spitalul de Boli Infecțioase Satu Mare. Patologie preexistentă: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II insulino -dependent.

Al 45-lea deces

Decesul numărul 45 este al unui bărbat de 57 de ani, jud. Timiș, care avea și cardiopatie și TBC. El a fost contact al unei persoane din Germania. Deces produs pe 29 martie și raportat pe 30 martie

Al 46-lea deces

Al 46-lea deces din cauza coronavirusului este al unui bărbat de 70 de ani din Timiș, care suferea și de cardiopatie și diabet zaharat tip II. Deces produs pe 29 martie și raportat pe 30 martie.

Al 47-lea deces

Un bărbat de 77 de ani din Hunedoara. A murit în 30 martie la Spitalul Municipal Hunedoara. GCS precizează că bărbatul nu ar fi intrat în contact cu vreo persoană infectată.

Al 48-lea deces

Barbat de 59 de ani din județul Bacău. În 26 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic Boli Infecțioase Iași. Rezultatul a fost confirmat pozitiv în 27 martie. Pacientul a murit în 30 martie la Spital Judetean de Urgență Bacău – secția Boli Infecțioase. Patologie preexistenta: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II decompensat.

Al 49-lea deces

Bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara. Fusese internat în 19 martie în Secția de oncologie Deva. În 27 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Bărbatul a murit în 27 martie, iar în 30 martie s-au confirmat că era infectat cu coronavirus. Patologie preexistentă: adenocarcinom gastric stadiul IV, carcinomatoza peritoneala

Al 50-lea deces

Femeie de 60 de ani din județul Hunedoara. În 26 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Femeia a murit în 29 martie la Spitalul Municipal Hunedoara - Sectia ATI, iar confirmarea pentru coronavirus a venit o zi mai târziu, în 30 martie. Pacienta fusese transferată din Institutul Cardiovascular Timișoara în 26 martie, fiind în același salin cu un caz confirmat. Patologie preexistentă: cardiopatie, insuficienta cardiacă.

Al 51-lea deces

Femeie de 65 de ani din județul Sibiu. Internată în 27 martie la SCJU Sibiu – ATI. În aceeași zi s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, probe care au fost testate la Spitalul Regina Maria București. Data confirmării: 28 martie, data decesului: 30.03.2020. Patologie preexistentă: boală cardiovasculară

Al 52-lea deces

Bărbat de 52 de ani din județul Ialomița. S- a prezentat la UPU Slobozia în 29 martie, s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 care au fost testate la Institutul Matei Balș. Pacientul a murit în 29 martie, iar confirmarea pentru COVID a venit în 30 martie. GCS precizează că pacientul nu are medic de familie și nici apartinatori, iar din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului.

Decesele 53-65

Toate cele 13 persoane, cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani, au fost internate la Spitalul Judetean de Urgență Suceava, în mai multe sectii, după cum urmează: nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie. Decesele au fost înregistrate în perioada 22-29 martie 2020. Decesele au fost anunțate în 30 martie, seara, autoritățile susținând că aceea este data confirmării rezultatelor pozitive de către INSP.

Deces 66

Femeie de 73 de ani din județul Suceava. S-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în data de 26 martie, probe care au fost testate la Institutul Cantacuzino. Data confirmării: 28 martie. Femeia a murit o zi mai târziu, în 29 martie. Decesul a fost anunțat în 31 martie.

Deces 67

Bărbat de 69 de ani din județul Iasi. A fost testat cu rezultat pozitiv în 28 martie.

S- a internat la SCBI Iasi în 29 martie, probele biologice pentru COVID 19 au fost testate la SCBI Iasi. Data deces: 30 martie. Decesul a fost anunțat în 31 martie.

Deces 68

Femeie de 81 de ani din județul Mehedinti. Internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova. S-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în 28 martie, care au fost testate la Institutul Cantacuzino. Data confirmarii: 29 martie. Pacienta a murit o zi mai târziu, în 30 martie. Antecedente patologice: HTA, cardiopatie ischiemica cronică, obezitate gradul III. Ancheta epidemiologică este în curs, susține GCS. Deces anunțat în 31 martie.

Deces 69

Bărbat de 56 ani din Suceava, cunoscut cu afecțiuni psihiatrice, care locuia singur. Decesul a fost constatat de către personalul ambulanței în data de 26.03.2020. Probele au fost recoltate de către serviciul de medicină legală în aceeași dată, susține sursa citată.

Deces 70

Femeie de 60 ani din județul Ialomița. Persoană cu Insuficiență renală cronică, dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B, debut în 23.03.2020 (febră, frison, cefalee), internată în 25.03.2020 în Secția Nefrologie ATI Spital Municipal Slobozia. S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Femeia a murit în 31 martie. Nu a avut istoric de călătorie și nici contact recunoscut cu un caz confirmat, potrivit Grupului de comunicare strategică.

Deces 71

Femeie de 53 ani din județul Hunedoara. Pacienta internată în data de 17.03.2020 pe Sectia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. Contact cu cazuri confirmate cu COVID-19, motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30.03.2020. Decedată în 29.03.2020. Caz anunțat în 31 martie.

Deces 72

Barbat de 65 ani din județul Hunedoara. Internat în 25.03.2020 în Spitalul de Boli Infecțioase Deva și transferat în ATI în data de 26.03.2020.Confirmat în aceeași dată , decedat în 31.03.2020. Comorbiditati: HTA. Fără călătorie, fără contact cunoscut cu caz confirmat.

Decesele 73-78 - toți pacienți ai Spitalului județean Suceava

Deces 73

Bărbat de 62 ani din județul Suceava. S-au recoltat probe în 25.03.2020, confirmat cu COVID în 31.03.2020. Bărbatul a murit în 25 martie.

Deces 74

Femeie de 69 ani din județul Suceava. S-au recoltat probe în 25.03.2020, confirmat în 31.03.2020. Femeia a decedat în 27.03.2020.

Deces 75

Bărbat de 68 ani, jud. Suceava. S-au recoltat probe în 25.03.2020, confirmat în 31.03.2020. A decedat în 28.03.2020.

Deces 76

Bărbat de 57 ani, jud. Suceava. S-au recoltat probe în 26.03.2020, confirmat în 28.03.2020. A decedat în 30.03.2020.

Deces 77

Femeie de 82 ani, jud. Suceava. S-au recoltat probe în 26.03.2020, confirmat în 28.03.2020. Decedat în 30.03.2020.

Deces 78

Femeie de 64 ani, jud. Suceava. Recoltat probe în 26.03.2020, confirmat în 31.03.2020. Decedat în 26.03.2020.

Deces 79

Este vorba despre o femeie de 84 de ani din București, care a ajuns în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a Spitalului Universitar de urgență cu simptomatologie care a încadrat-o în categoria suspect de infecție cu COVID-19. Pacienta a fost izolată si i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în aceeași dată cu rezultat pozitiv, în 27.03.2020. Femeia a murit în aceeași zi - 27 martie.

Decesul a fost anunțat însă abia în 31 martie. Conform Grupului de comunicare strategică, cazul ar fi fost raportat de către spital Direcției de Sănătate Publică București, însă aceasta a "uitat" să-l raporteze către Institutul National de Sănătate Publică. Explicația oficială a autorităților: "deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB".

Deces 80

O femeie de 61 de ani din județul Satu Mare. A fost internată în 26 martie la Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea. Au fost recoltate probe și confirmate pozitiv în 27 martie. Femeia a decedat în 31 martie. Comorbiditati: insuficiență renală cronică cu dializă de 15 ani, afecțiune oncologică – chimioterapie, conform informării Grupului de comunicare strategică. Femeia a intrat în contact cu fiul întors din Marea Britanie în 21 martie, asimptomatic.

Deces 81

Un bărbat de 70 de ani din județul Sibiu. A fost internat pe 26.03.2020 în Spitalul Județean de Urgență Sibiu și a murit pe 30.03.2020. A fost cofirmat cu Covid-19 în data de 31.03.2020. Comorbidități: insuficiență renală cronică cu dializă și boală cardiovasculară. Este un contact al persoanei decedate numărul 51 - soția sa. Ei au fost împreună, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, în Turcia pentru tratament.

Deces 82

Un bărbat de 70 de ani din județul Mureș. Se solicită ambulanță în dimineața de 31.03.2020. Internat în 31.03.2020 în Spitalul Clinic de Urgență Județean Mureș, transferat apoi la Spitalul Clinic - secția Boli Infecțioase, dar după prânz starea sa de sănătate se deteriorează. Decedat în 31.03.2020, după prânz. Este cofirmat cu Covid-19 în aceeași zi. În cartierul unde locuiește este confirmat un alt caz Covid-19. Ancheta epidemiologică este în curs.

Deces 83

O femeie de 54 de ani din București. Bolnava a decedat la 45 de minute după ce se prezentase în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență (prezentare în 29.03.2020 ora 23:45 decedat în 30.03.2020 la 0:15). Confirmată cu COVID-19 în 30.03.2020, deces anunțat în 1 aprilie.

Bolnava a mai avut internări în SUUB în perioada 03.03-10.03.2020 în Secția de Medicină Internă și în perioada 10-26.03.2020, în Sectia de Chirurgie toracică. Pacienta era cunoscută cu neoplasm ovarian în stadiu terminal. Conform informațiilor primite de la SUUB în această perioadă, pacienta nu a prezentat nicio patologie infecțioasă, susține Grupul de comunicare strategică.

Deces 84

Bărbat de 85 de ani din județul Timiș. Internat în Spitalul Clinic Militar Timișoara în data de 23.03.2020, primul test negativ pentru COVID-19 (25.03.2020). În cursul nopții de 26-27.03.2020, starea se deteriorează, este transferat in ATI, se recoltează aspirat traheo-bronsic, rezultat pozitiv COVID (27.03.2020). Transferat în ATI la Spitalul Victor Babeș Timișoara în 27.03.2020. Boli cronice asociate: diabet zaharat, HTA, fibrilatie atrială paroxistica, insuficienta renală cronică, Alzheimer. El a murit în 31 martie, decesul a fost anaunțat în 1 aprilie.

Deces 85

Femeie de 63 de ani din București. Internată în ATI la Institutul Matei Balș din 23.03.2020, intubată, ventilată. Rezultat pozitiv COVID-19 în 24.03.2020. Persoană dializată (contact cu caz confirmat COVID-19 la centrul privat de dializă). Boli cronice asociate: CIC, HTA, boală renala cronică, hipotiroidism. A murit în 1 aprilie.

Deces 86

Femeie de 45 de ani din Târgu Neamț. S-a prezentat în 30 martie la Centrul Primiri Urgențe Târgu Neamț, unde s-a pus diagnosticul de AVC cu hemiplegie stânga. Pacienta a fost transferată la UPU a Spitalului Județean din Piatra Neamț, unde a decedat în 30 martie, la ora 14:45. Deoarece pacienta a intrat în contact cu persoane venite din Italia, i-a fost recoltat exudat în data de 30 martie, iar rezultatul pozitiv pentru COVID-19 a venit în 31 martie. Caz anunțat în 1 aprilie.

Deces 87

Bărbat, 77 ani din jud. Bistrița Năsăud.Internat din 22.03.2020 în SJU Bistrița - Secția Boli Interne, cu diagnosticul: BPOC acutizat, Cardiomiopatie dilatativa, Cardiopatie Ischemica Cronica, Fibrilatie atriala cu alura rapida, Insuficiență Cardiacă Congestivă stadiul III, Extrasistole ventriculare, Pneumonie interstitial, Pleurezie mica inchisa dreapta, Hipertrofie de prostata, Insuficienta Renala std.III. Deces anunțat în 1 aprilie.

Recoltare probe biologice pentru COVID -19 în 24.03.2020. Externat în 30.03.2020 înaintea primirii rezultatului pentru COVID-19 (pe biletul de externare este precizat: evoluție favorabilă sub tratament, recomandare de continuare a tratamentului). Confirmat cu COVID -19 în 31.03.2020, proba lucrata în Laboratorul IRO Cluj. Decedat acasă în 31.03.2020. Deces anunțat în 1 aprilie.

Deces 88

Bărbat, 72 ani din jud. Suceava. Pacient cu domiciliul în jud. Botoșani, internat în SJU Suceava din data de 14.03.2020 pe Secția de Medicina Internă. Recoltat pentru COVID-19 în 25.03.2020, confirmat în 31.03.2020. Decedat în 31.03.2020. Afecțiuni asociate: afecțiuni cardiace și BPOC. Deces anunțat în 1 aprilie. Decesul a fost atribuit județului Suceava întrucât expunerea este în acest județ. Deces anunțat în 1 aprilie.

Deces 89

Femeie, 66 ani din București. Internată în 24.03.2020 în SCU “Bagdasar-Arseni”(pentru lipotimie cu traumatism minor), transferată în 25.03.2020 în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș. Recoltare pentru COVID-19 în 25.03.2020, confirmata în 28.03.2020, decedată în 29.03.2020. Comorbidități: Boală cardiovasculară, HTA, Schizofrenie. Deces anunțat în 1 aprilie.

Deces 90

Femeie, 77 ani din jud. Covasna. Internată în SJU Sfântu Gheorghe, din 18.03.2020 în ATI, recoltare pentru COVID-19 în 26.03.2020, confirmată în 28.03.2020. Decedată în 30.03.2020. Comorbidități: Mielita cervicala, tetraplegie.

Deces 91

Bărbat, 70 ani, din municipiul Bucuresti. Internat în data de 29.03.2020 la Spitalul Universitar de Urgență Bucuresti pe secția de Nefrologie pentru dializă, pacientul fiind dializat cronic. Debut simptome respiratorii 29.03.2020, se recoltează proba, care este pozitivă în data de 30.03.2020. Pacientul este transferat în data de 30.03.2020 la spitalul Victor Babeș, însă decedează în salvare. Data deces: 30.03.2020

Deces 92

Femeie, 78 ani din municipiul București. Internata în data de 18.03.2020 pe secția orotopedie a Spitalul Universitar de Urgenta București pentru o fractura trohanteriana. Se confirmă în data de 29.03.2020 cu infecție COVID-19 și este transferată în 29.03.2020 la Spitalul Colentina. Deces 31.03.2020. Antecedente personale patologice: boală cardiovasculara, diabet, boala neuro musculară, boală pulmonară cronică. Deces anunțat în 1 aprilie.

Deces 93

Femeie de 75 de ani, din județul Neamț. În 28 martie se internează în secția de ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț.Tot în 28 martie se emite suspiciunea de SARC-COV-2 și se recoltează un exudat cu rezultat pozitiv pentru coronavirus în 30 martie. Antecedente patologice: diabet zaharat. Data decesului: 1 aprilie. Deces anunțat în 2 aprilie.

Deces 94

Femeie de 84 de ani, din județul Bacău. Pacienta se internează în Spitalul Județean Bacău în 27 martie în secția de terapie intensivă. Se recoltează exudat în 27 martie, care este pozitiv pentru Covid-19, în aceeași zi. Deces anunțat în 2 aprilie.

21 de decese raportate în seara de 2 aprilie: 95-115

1. Bărbat, 75 ani, Mun. Bucuresti. Recoltat pentru COVID-19 în data de 26.03.2020, confirmat în 27.03.2020 cand este si internat în Spitalul V. Babeș. Data decesului 1.04.2020. Comorbiditati: transplant renal, insuficienta Renala Cronica –in dializa, hipertensiune arterială, Diabet zaharat tip II.

2. Bărbat, 72 ani, Mun. Bucuresti. Probele pentru COVID-19 s-au recoltat în data de 26.03.2020 când pacientul a fost internat în Spitalul V Babeș București, confirmat în 26.03.2020. Data decesului 2.04.2020. Comorbiditati: Insuficienta renala cronica- in dializa, hipertensiune arterială.

3. Bărbat, 42 ani, jud Teleorman, internat în data de 30.03.2020 în Spitalul Municipal Roșiori de Vede unde s-au recoltat probe pentru diagnostic. Pacientul s-a întors cu familia din Marea Britanie în 29.03.2020 și era simptomatic. În 30.03.2020 a fost transferat în Spitalul V. Babes din București. Confirmat în data de 1.04.2020. Decedat in 2.04.2020. Comorbiditati: Diabet zaharat, Boală renală, Obezitate.

4.Bărbat, 87 ani, jud Bistrița Năsăud. Internat in 31.03.2020 in SJU Bistrita-Sectia Boli Infecțioase cu diagnosticul Bronhopneumonie (clinic si radiologic), Insuficiență respiratorie acută, Suspect COVID-19. Recoltat pentru COVID-19 în 31.03.2020. Rezultat pozitiv in 1.04.2020. Decedat in 1.04.2020. Comorbiditati: Cardiopatie ischemică. HTA. Demența cronică. Ateroscleroza generalizata. Boala renala cronica std IV.

5. Bărbat, 67 ani, jud. Bacău. Internat cu sindrom respirator acut sever în 27.03.2020 Spital Mun. Onești. Recoltat în 27.03.2020 pentru COVID-19, rezultat pozitiv în 28.03.2020. Transfer în ATI Boli Infecțioase Bacău în 29.03.2020. Decedat în 2.04.2020. Comorbiditati: Alcoolism cronic, tulburari psihice, demența.

6. Bărbat, 56 ani, jud Dâmbovița. Acest caz face parte din focarul clinicii private unde se realizează proceduri de dializă, contact cu alt caz pozitiv. A fost investigat pentru COVID -19 în data de 25.03.2020 și confirmat în 26.03.2020. Internat în SJU Targoviste-Boli Infecțioase. Decedat în data de 2.04.2020. Comorbiditati: Insuficiență renală cronică -in dializă, miocardita.

7. Femeie, 68 ani, jud Hunedoara. Internată în Spitalul Petroșani cu diagnosticul Infarct miocardic acut, Arsuri gr II/III, în data 30.03.2020. În aceiași zi s-au recoltat probe pentru COVID-19. Confirmată în 2.04.2020. Decedată în 1.04.2020.

8. Bărbat, 83 ani, jud Suceava. Pacient internat in Secția de Medicină internă a SJU Suceava din 14.03.2020 cu diagnosticul Infarct cerebral, hemiplegie, Fibrilație atrială, Cardiopatie Ischemica Cronica, HTA. Recoltare probe COVID-19 în 25.03.2020, confirmat în 31.03.2020, decedat în 1.04.2020.

9. Bărbat, 77 ani , jud Arad. Internat în Secția de Pneumoftiziologie SCJU Arad.

Decedat în 26.03.2020. A fost confirmat în data de 30.03.2020 Comorbiditati: Diabet zaharat tip II, HTA, Insuficienta Renala Cronica Std III.

10. Femeie, 54 ani, jud Arad. Internată în SCJU Arad -ATI în 28.03.2020 cu Insuficiență respiratorie acuta. Bronhopneumonie bilaterala. Recoltat pentru COVID-19 în 28.03.2020. Confirmat în 30.03.2020. Decedat in 30.03.2020. Comorbiditati: hipertensiune arterială.

11. Bărbat, 59 ani, jud Ilfov. Face parte dintre pacienții dializați la clinica privata din București, care a fost contact cu alt caz pozitiv. A fost investigat în 25.03.03.2020 și confirmat pentru COVID -19 în 26.03.2020. Internat în 27.03.2020 în INBI Matei Bals din 29.03. 2020 in ATI. Decedat în 2.04.2020.

Comorbiditati: Insuficiență renală cronica –dializa, diabet zaharat, Boala cardiovasculara

12. Bărbat, 61 ani, jud Arad. Internat în SCJU- ATI Arad in 25.03.2020, cu Insuficiență respiratorie acută, recoltat pentru COVID-19 in 25.03.2020, confirmat în 27.03.2020, decedat în 29.03.2020. Comorbiditati: Diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, Insuficienta Renala Cronica Std III.

13. Bărbat, 81 ani, jud Bistrița Năsăud. Internat în SCJU- ATI Bistrița cu Insuficiență respiratorie acută severă, Bronhopneumonie, intubat și ventilat mecanic, în 31.03.2020 recoltat pentru COVID-19 în 31.03.2020, confirmat în 2.04.2020, decedat în 2.04.2020. Comorbiditati: Diabet zaharat insulinodependent, Amputatie picior drept.

14.Bărbat, 64 ani, jud Arad. Internat în SJU Arad-Boli Infecțioase cu Insuficiență respiratorie acută, s-au recoltat probe pentru COVID-19 în data de 28.03.2020 si a decedat în aceiasi zi. Rezultat pozitiv in data de 31.03.2020. Comorbiditati: hipertensiune arterială gr II, Obezitate gr.II.

15. Femeie, 83 ani, jud. Vrancea. A decedat acasă în data de 31.03.2020. Probe pentru COVID-19 recoltate la necropsie, în data de 1.04.2020, rezultat pozitiv în data de 2.04.2020. Are contact cu caz confirmat. Comorbiditati: Diabet zaharat, hipertensiune arterială.

16. Bărbat, 77 ani, jud Galați. Internat în Spitalul de BI Galați în data de 30.03.2020 și recoltat în aceiași zi. Contact cu caz confirmat COVID-19. Decedat în 1.04.2020. Rezultat pozitiv pentru COVID-19 în data de 2.04.2020. Comorbiditati: HTA

17. Femeie 77 ani, jud Sibiu. Internat în SCJ Sibiu-ATI in data de 26.03.2020. Decedat în 28.03.2020. S-au recoltat probe necroptice în data de 28.03.2020. Rezultat pozitiv pentru COVID-19 în data de 1.04.2020.

Comorbiditati: hipertensiune arterială, CIC, Boala Renala Cronica.

18. Bărbat, 81 ani, jud Suceava. Internat în SJU Suceava în data de 21.03.2020 în Secția medicală cu dg. Bronhopneumonie nespecifica. Recoltat pentru COVID-19 în 23.03.2020. Rezultat pozitiv în 25.03.2020. Decedat în 30.03.2020.

19. Bărbat, 34 ani, jud Suceava. Internat în SJU Suceava în data de 26.03.2020 în secția Nefrologie cu dg. Boala renală stadiu final. Recoltat pentru COVID-19 în 27.03.2020. Rezultat pozitiv în 2.04.2020. Decedat în 28.03.2020.

20. Bărbat, 71 ani, jud Suceava. Internat în SJU Suceava în data de 26.03.2020 în secția Nefrologie cu dg. Boala renală std final. Recoltat pentru COVID-19 în 27.03.2020. Rezultat pozitiv in 2.04.2020. Decedat în 28.03.2020.11

21. Femeie, 53 ani, jud Caraș Severin. Internată în SJ Reșița în data de 25.03.2020, rezultat pozitiv în 26.03.2020. Contact cu fiica intoarsa din Dubai. Fara boli cronice asociate. Deces în data de 02.04.2020.

Deces 116

Bărbat de 70 de ani din județul Mureș. Era simptomatic din 29 martie, fără context epidemiologic, potrivit Grupului de comunicare strategică. El a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Mureș în 1 aprilie, cu rezultat pozitiv la testul COVID-19 în 2 aprilie. Tot în 2 aprilie a decedat. Pacientul avea boli cronice cardiovasculare, HTA. Deces anunțat în 3 aprilie.

Deces 117

O femeie de 54 de ani din Constanța. Potrivit Grupului de comunicare strategică, ea a revenit din Turcia în 13 martie, iar în 19 martie a fost confirmată cu coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Femeia avea condiții medicale pre-existente (obezitate morbidă) și bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni. Autoritățile precizează că femeia este asistentă medicală, dar că nu a lucrat în spital și nu a tratat pacienți cu COVID-19. Ea a murit în 2 aprilie, decesul a fost anunțat în 3 aprilie.

Deces 118

Un bărbat de 61 de ani din Bucuresti. El a fost internat în Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babes” din București, prin transfer de la Spitalul Militar București, în 30 martie. Confirmat în laboratorul Spitalului Militar București în 31 martie. Bărbatul a murit în 3 aprilie.