Coronavirus în România. Trei noi decese. Bilanț: 85. Printre pacienți, o femeie de 54 de ani care a murit la 45 de minute de la prezentarea în UPU la Spitalul Universitar

de I.H.     HotNews.ro
Miercuri, 1 aprilie 2020, 11:29 Actualitate | Coronavirus


Testare coronavirus in laborator
Foto: Profimedia Images
Alte trei decese în România din cauza coronavirusului au fost anunțate miercuri, astfel că bilanțul ajunge la 85. Este vorba despre două femei și un bărbat din București și Timiș. Una dintre femei avea 54 de ani, fusese internată de două ori la Spitalulul Universitar București, până în 26 martie, și a murit în 30 martie, la 45 de minute după ce se prezentase în UPU la Spitalul Universitar.

Deces 83

O femeie de 54 de ani din București. Bolnava a decedat la 45 de minute după ce se prezentase în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență (prezentare în 29.03.2020 ora 23:45 decedat în 30.03.2020 la 0:15). Confirmată cu COVID-19 în 30.03.2020.

Bolnava a mai avut internări în SUUB în perioada 03.03-10.03.2020 în Secția de Medicină Internă și în perioada 10-26.03.2020, în Sectia de Chirurgie toracică. Pacienta era cunoscută cu neoplasm ovarian în stadiu terminal. Conform informațiilor primite de la SUUB în această perioadă, pacienta nu a prezentat nicio patologie infecțioasă, susține Grupul de comunicare strategică.

Deces 84

Bărbat de 85 de ani din județul Timiș. Internat în Spitalul Clinic Militar Timișoara în data de 23.03.2020, primul test negativ pentru COVID-19 (25.03.2020). În cursul nopții de 26-27.03.2020, starea se deteriorează, este transferat in ATI, se recoltează aspirat traheo-bronsic, rezultat pozitiv COVID (27.03.2020). Transferat în ATI la Spitalul Victor Babeș Timișoara în 27.03.2020. Boli cronice asociate: diabet zaharat, HTA, fibrilatie atrială paroxistica, insuficienta renală cronică, Alzheimer. El a murit în 31 martie.

Deces 85

Femeie de 63 de ani din București. Internată în ATI la Institutul Matei Balș din 23.03.2020, intubată, ventilată. Rezultat pozitiv COVID-19 în 24.03.2020. Persoană dializată (contact cu caz confirmat COVID-19 la centrul privat de dializă). Boli cronice asociate: CIC, HTA, boală renala cronică, hipotiroidism. A murit în 1 aprilie.

Decese din cauza COVID-19 în România:


Primul deces

Pacient din Filiași, întors din Franța pe data de 6 martie (nu din zonă roșie). Pe 15 martie, medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe din Filiași au solicitat testarea pentru COVID-19, fiind refuzați de DSP Dolj: pacientul nu corespundea definiției de caz. A fost testat în urma insistențelor medicilor, pe 17 martie, și declarat pozitiv pe 18 martie. Decesul s-a produs duminică, 22 martie. 23 de cadre medicale din Filiași sunt în izolare.

Al doilea deces

Al doilea român ucis de coronavirus - bărbat de 74 de ani care făcea dializă la Spitalul Universitar. Lunea trecută, el s-a prezentat la Spitalul Universitar cu febră și tuse. Medicii au cerut testarea lui pentru coronavirus, dar au fost refuzați - "nu prezintă context epidemiologic" și "nu corespunde definiției de caz". Stă 4 zile internat în Spitalul Universitar București până când este testat și confirmat cu coronavirus, vineri. Este transferat apoi în stare gravă la Spitalul Victor Babeș, unde moare două zile mai târziu, duminică.

Al treilea deces


Al patrulea deces

Femeie în vârstă de 72 de ani, din Suceava, fără context epidemiologic (nu a călătorit în zonă roșie, nu a avut contact identificat cu pacient COVID-19 pozitiv). Nu corespundea definiției de caz pentru a fi testată.

Al cincilea deces

Bărbat de 71 de ani din Suceava, fără context epidemiologic (nu se încadra pentru a fi testat). Posibil contact al unei alte paciente COVID19 pozitivă, transferată anterior la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Al șaselea deces

Bărbat de 64 de ani, din Arad. El a fost internat pe 20 martie, în stare gravă, la Spitalul Județean Arad, fiind intubat în secția de terapie-intensivă. Bărbatul a fost confirmat positiv cu coronavirus luni, în ziua decesului, dar autoritățile spun că a fost testat anterior. Potrivit surselor HotNews.ro, nici acest bărbat nu se încadra în definiția de caz pentru a fi testat de autorități. El a fost testat într-un târziu, la insistențele medicilor arădeni.

Al șaptelea deces

Bărbat în vârstă de 65 de ani internat la Spitalul Universitar București. El a fost internat în același salon cu bărbatul de 74 de ani care a murit duminică, după ce a fost transferat de la Spitalul Universitar de Urgență București la Spitalul Victor Babeș și care a așteptat 4 zile internat în Spitalul Universitar până să fie testat (al doilea deces provocat de coronavirus în România). Bărbatul a fost testat și confirmat pozitiv sâmbătă, la o zi după ce fusese testat și confirmat pozitiv colegul său de salon de la care se presupune că s-a infectat cu coronavirus. Cum al doilea român ucis de coronavirus, de la care se presupune că s-a infectat și al șaptelea, a fost testat abia după 4 zile de spitalizare, cel mai probabil și colegul său de la salon, care a luat virusul de la el, a fost testat cu întârziere.

Al optulea deces

Un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, confirmat cu coronavirus în 19 martie. Pacientul se întorsese în 7 martie din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest moment în autoizolare. Pacientul a fost internat în 19 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe secția ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

Al nouălea deces

Un bărbat de 59 de ani, internat la Spitalul din Suceava, care a murit pe 22 martie, dar a cărei confirmare pozitivă la coronavirus a fost făcută a doua zi după deces, respectiv în 24 martie.

Al 10-lea deces

Femeie de 80 de ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere, caz raportat în 24 martie.

Al 11-lea deces

Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat în 24 martie. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Al 12-lea deces

Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică. Deces confirmat în 24 martie.

Al 13-lea deces

O femeie de 72 de ani din județul Caras-Severin, care se întorsese din Spania și era izolată la domiciliu din 20 martie. Deces anunțat în 25 martie.

Al 14-lea deces

Un bărbat de 52 de ani internat la Spitalul Județean Suceava, unde au murit alte 5 persoane, iar peste 100 de cadre medicale au fost infectate. Este cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus și decedat în țara noastră. Bărbatul suferea de obezitate. Deces anunțat în 25 martie.

Al 15-lea deces


Al 16-lea deces


Al 17-lea deces


Al 18-lea deces

O femeie în vârstă de 76 ani, din județul Cluj, internată în 20 martie în Spitalul Huedin. Pacienta a fost transferată în 22 martie în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19. Deces înregistrat în 26 martie.

Al 19-lea deces

Un bărbat de 56 de ani din județul Dâmbovița, hemodializat la un centru de dializă și internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca. A fost transferat în 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș - ATI. Deces anunțat în 26 martie.

Al 20-lea deces

Un bărbat de 49 de ani din județul Timiș, neinternat. El s-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinic si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase. În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie, adică în urmă cu două zile, starea bărbatului s-a deteriorat, iar acesta a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu. El a fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spunea că, potrivit declarațiilor acestuia, nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. Deces anunțat în 26 martie.

Al 21-lea deces

O femeie de 70 de ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie, pentru hemodializă. Starea i s-a agravat din 25 martie, când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează probe. Ea a murit miercuri, iar rezultatul testului a sosit joi, fiind pozitiv pentru coronavirus. Deces anunțat în 26 martie.

Al 22-lea deces

Un bărbat de 45 ani din județul Arad, confirmat în 25 martie și decedat tot în 25 martie în ambulanță, în timpul transferului la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Deces anunțat în 26 martie.

Al 23-lea deces


Al 24-lea deces

O femeie de 80 ani din județul Bacău internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, în secția ATI. A fost confirmată în data 25.03.2020, decedată în 26.03.2020. Comorbidități: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.

Al 25-lea deces

Un bărbat în vârstă de 81 ani, din București, internat prin Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului SF IOAN în 26.03.2020, ulterior transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, acolo unde s- a înregistrat în data de 27.03.2020 decesul în secția de ATI.

Al 26-lea deces

Bărbatul s-a internat în 10 martie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, iar din data de 25 martie era intubat în secția de ATI. În data de 27 martie a fost confirmat pozitiv la COVID-19, zi în care a și murit.

Al 27-lea deces

O femeie de 71 ani din Arad,cunoscută cu diabet zaharat. S-a internat la Spitalul Județean, secția Boli Infecțioase prin Unitatea de Primiri Urgențe, în data de 25.03.2020. Din data de 27.03.2020 a fost transferată în secția de ATI, unde a decedat în aceeasi zi. La internare prezenta insuficienta respiratorie acuta.

Al 28-lea deces

O femeie de 74 ani , jud. Arad internată în 18.03. 2020 în Clinica de Diabet si Boli de Nutritie a SJU Arad. În 25.03.2020 i s-au recoltat probe pentru COVID-19. Rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Din 26.03.2020 transferată in ATI, unde a decedat pe 26.03.2020.

Al 29-lea deces

O femeie de 60 ani, din județul Arad, este a 29-a victimă înregistrată sâmbătă, 29 martie, internată în secția de boli infecțioase Arad din data de 25.03.2020, apoi transferată în ATI in aceiasi zi. Recoltarea pentru COVID-19 a fost făcută în data de 25.03.2020, rezultat pozitivfiind confirmat în 26.03.2020. A decedat în 26.03.2020.

Al 30-lea deces

Este vorba despre un bărbat de 74 ani, din județul Hunedoara, internat în secția de Oncologie a Spitalului Județean Deva cu neoplasm în stadiul terminal.

Probele pentru COVID 19 au fost recoltate în data de 26 martie, în ziua în care bărbatul a murit. Astfel, rezultatul pozitiv a venit abia în data de 28 martie, după decesul pacientului.

Al 31-lea deces

Un bărbat de 43 de ani care a fost tranferat de la Spitalul Județean din Suceava la Spitalul de Arși din București unde a fost operat, dar a decedat pe 28 martie.

Al 32-lea deces

O femeie de 61 ani, din județul Hunedoara, este o altă victimă. Ea a fost internată în ATI Spitalul Județean Deva. Ea a murit pe 23 martie, însă confirmarea cu COVID 19 a venit cinci zile mai târziu, mai exact pe 28 martie.

Al 33-lea deces

Un alt pacient decedat este un Bărbat de 65 de ani, din județul Arad, internat pe 22 martie la Spitalul Județean și transferat trei zile mai târziu la Spitalul de Boli Infecțioase V Babeș Timișoara. A decedat după alte trei zile.

Al 34-lea deces

Un bărbat de 67 ani, din județul Constanța, este o altă victimă raportată sâmbătă seară. El a fost internat din 25 martie în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde a decedat trei zile mai târziu.

Decesele 35-37

Au fost raportate în Ialomița. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani, decedat la 26 martie, al cărui rezultat la testul COVID 19 a venit pe 28 martie. Nu avea boli asociate cunoscute. De asemenea, doi bărbați de 60 și 77 de ani au decedat la domiciliu pe 25 martie, rezultatul pozitiv fiind dat în urma unor probe recoltate de medicina legală. Niciunul dintre cei decedați în Ialomița nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat.

Al 38-lea deces

Un bărbat de 66 de ani din județul Timiș, contact cu un membru al familiei revenit din Germania. Deces anunțat în 29 martie.

Al 39-lea deces

Un bărbat de 71 de ani din județul Suceava (contact cu o persoană care a revenit din Austria). A murit în 29 martie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Secția ATI. Patologie preexistentă: tumora neuroendocrină, HTA, anevrism de aortă.

Al 40-lea deces

Tânără de 27 ani din județul Botoșani
. Tânăra a murit în 29 martie. Patologie preexistentă: diabet zaharat tip I decompensat.

Al 41-lea deces

Femeie, 75 ani, jud. Hunedoara. Femeia a murit în data de 26 martie, la Spitalul Municipal Hunedoara, Secția ATI.Patologie preexistentă: Bronhopneumopatie cronica obstructivă.

Al 42-lea deces

Bărbat, 82 ani, jud. Hunedoara. Bărbatul a murit în 25 martie, la Spitalul Municipal Hunedoara, Secția ATI. Patologie preexistentă: Neoplasm digestiv stadiul III. Hemoragie digestiva superioara.

Al 43-lea deces

Un bărbat de 72 de ani din Arad, care nu a călătorit și nu a intrat în contact cu vreo persoană infectată. El a murit în 29 martie la Spital Boli Infecțioase Arad. Patologie preexistentă: bronhopneumonie, insuficiență cardiacă.

Al 44-lea deces

Un bărbat de 74 de ani care a murit în 30 martie la Spitalul de Boli Infecțioase Satu Mare. Patologie preexistentă: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II insulino -dependent.

Al 45-lea deces

Decesul numărul 45 este al unui bărbat de 57 de ani, jud. Timiș, care avea și cardiopatie și TBC. El a fost contact al unei persoane din Germania. Deces produs pe 29 martie și raportat pe 30 martie

Al 46-lea deces

Al 46-lea deces din cauza coronavirusului este al unui bărbat de 70 de ani din Timiș, care suferea și de cardiopatie și diabet zaharat tip II. Deces produs pe 29 martie și raportat pe 30 martie.

Al 47-lea deces

Un bărbat de 77 de ani din Hunedoara. A murit în 30 martie la Spitalul Municipal Hunedoara. GCS precizează că bărbatul nu ar fi intrat în contact cu vreo persoană infectată.

Al 48-lea deces

Barbat de 59 de ani din județul Bacău. În 26 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic Boli Infecțioase Iași. Rezultatul a fost confirmat pozitiv în 27 martie. Pacientul a murit în 30 martie la Spital Judetean de Urgență Bacău – secția Boli Infecțioase. Patologie preexistenta: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II decompensat.

Al 49-lea deces

Bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara. Fusese internat în 19 martie în Secția de oncologie Deva. În 27 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Bărbatul a murit în 27 martie, iar în 30 martie s-au confirmat că era infectat cu coronavirus. Patologie preexistentă: adenocarcinom gastric stadiul IV, carcinomatoza peritoneala

Al 50-lea deces

Femeie de 60 de ani din județul Hunedoara. În 26 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Femeia a murit în 29 martie la Spitalul Municipal Hunedoara - Sectia ATI, iar confirmarea pentru coronavirus a venit o zi mai târziu, în 30 martie. Pacienta fusese transferată din Institutul Cardiovascular Timișoara în 26 martie, fiind în același salin cu un caz confirmat. Patologie preexistentă: cardiopatie, insuficienta cardiacă.

Al 51-lea deces

Femeie de 65 de ani din județul Sibiu. Internată în 27 martie la SCJU Sibiu – ATI. În aceeași zi s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, probe care au fost testate la Spitalul Regina Maria București. Data confirmării: 28 martie, data decesului: 30.03.2020. Patologie preexistentă: boală cardiovasculară

Al 52-lea deces

Bărbat de 52 de ani din județul Ialomița. S- a prezentat la UPU Slobozia în 29 martie, s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 care au fost testate la Institutul Matei Balș. Pacientul a murit în 29 martie, iar confirmarea pentru COVID a venit în 30 martie. GCS precizează că pacientul nu are medic de familie și nici apartinatori, iar din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului.

Decesele 53-65

Toate cele 13 persoane, cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani, au fost internate la Spitalul Judetean de Urgență Suceava, în mai multe sectii, după cum urmează: nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie. Decesele au fost înregistrate în perioada 22-29 martie 2020. Decesele au fost anunțate în 30 martie, seara, autoritățile susținând că aceea este data confirmării rezultatelor pozitive de către INSP.

Deces 66


Deces 67

S- a internat la SCBI Iasi în 29 martie, probele biologice pentru COVID 19 au fost testate la SCBI Iasi. Data deces: 30 martie. Decesul a fost anunțat în 31 martie.

Deces 68

Femeie de 81 de ani din județul Mehedinti. Internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova. S-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în 28 martie, care au fost testate la Institutul Cantacuzino. Data confirmarii: 29 martie. Pacienta a murit o zi mai târziu, în 30 martie. Antecedente patologice: HTA, cardiopatie ischiemica cronică, obezitate gradul III. Ancheta epidemiologică este în curs, susține GCS. Deces anunțat în 31 martie.

Deces 69

Bărbat de 56 ani din Suceava, cunoscut cu afecțiuni psihiatrice, care locuia singur. Decesul a fost constatat de către personalul ambulanței în data de 26.03.2020. Probele au fost recoltate de către serviciul de medicină legală în aceeași dată, susține sursa citată.

Deces 70

Femeie de 60 ani din județul Ialomița. Persoană cu Insuficiență renală cronică, dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B, debut în 23.03.2020 (febră, frison, cefalee), internată în 25.03.2020 în Secția Nefrologie ATI Spital Municipal Slobozia. S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Femeia a murit în 31 martie. Nu a avut istoric de călătorie și nici contact recunoscut cu un caz confirmat, potrivit Grupului de comunicare strategică.

Deces 71

Femeie de 53 ani din județul Hunedoara. Pacienta internată în data de 17.03.2020 pe Sectia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. Contact cu cazuri confirmate cu COVID-19, motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30.03.2020. Decedată în 29.03.2020. Caz anunțat în 31 martie.

Deces 72

Barbat de 65 ani din județul Hunedoara. Internat în 25.03.2020 în Spitalul de Boli Infecțioase Deva și transferat în ATI în data de 26.03.2020.Confirmat în aceeași dată , decedat în 31.03.2020. Comorbiditati: HTA. Fără călătorie, fără contact cunoscut cu caz confirmat.

Decesele 73-78 - toți pacienți ai Spitalului județean Suceava

Deces 73

Bărbat de 62 ani din județul Suceava. S-au recoltat probe în 25.03.2020, confirmat cu COVID în 31.03.2020. Bărbatul a murit în 25 martie.

Deces 74

Femeie de 69 ani din județul Suceava. S-au recoltat probe în 25.03.2020, confirmat în 31.03.2020. Femeia a decedat în 27.03.2020.

Deces 75

Bărbat de 68 ani, jud. Suceava. S-au recoltat probe în 25.03.2020, confirmat în 31.03.2020. A decedat în 28.03.2020.

Deces 76

Bărbat de 57 ani, jud. Suceava. S-au recoltat probe în 26.03.2020, confirmat în 28.03.2020. A decedat în 30.03.2020.

Deces 77

Femeie de 82 ani, jud. Suceava. S-au recoltat probe în 26.03.2020, confirmat în 28.03.2020. Decedat în 30.03.2020.

Deces 78

Femeie de 64 ani, jud. Suceava. Recoltat probe în 26.03.2020, confirmat în 31.03.2020. Decedat în 26.03.2020.

Deces 79

Este vorba despre o femeie de 84 de ani din București, care a ajuns în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a Spitalului Universitar de urgență cu simptomatologie care a încadrat-o în categoria suspect de infecție cu COVID-19. Pacienta a fost izolată si i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în aceeași dată cu rezultat pozitiv, în 27.03.2020. Femeia a murit în aceeași zi - 27 martie.

Decesul a fost anunțat însă abia în 31 martie. Conform Grupului de comunicare strategică, cazul ar fi fost raportat de către spital Direcției de Sănătate Publică București, însă aceasta a "uitat" să-l raporteze către Institutul National de Sănătate Publică. Explicația oficială a autorităților: "deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB".

Deces 80

O femeie de 61 de ani din județul Satu Mare. A fost internată în 26 martie la Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea. Au fost recoltate probe și confirmate pozitiv în 27 martie. Femeia a decedat în 31 martie. Comorbiditati: insuficiență renală cronică cu dializă de 15 ani, afecțiune oncologică – chimioterapie, conform informării Grupului de comunicare strategică. Femeia a intrat în contact cu fiul întors din Marea Britanie în 21 martie, asimptomatic.

Deces 81

Un bărbat de 70 de ani din județul Sibiu. A fost internat pe 26.03.2020 în Spitalul Județean de Urgență Sibiu și a murit pe 30.03.2020. A fost cofirmat cu Covid-19 în data de 31.03.2020. Comorbidități: insuficiență renală cronică cu dializă și boală cardiovasculară. Este un contact al persoanei decedate numărul 51 - soția sa. Ei au fost împreună, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, în Turcia pentru tratament.

Deces 82

Un bărbat de 70 de ani din județul Mureș. Se solicită ambulanță în dimineața de 31.03.2020. Internat în 31.03.2020 în Spitalul Clinic de Urgență Județean Mureș, transferat apoi la Spitalul Clinic - secția Boli Infecțioase, dar după prânz starea sa de sănătate se deteriorează. Decedat în 31.03.2020, după prânz. Este cofirmat cu Covid-19 în aceeași zi. În cartierul unde locuiește este confirmat un alt caz Covid-19. Ancheta epidemiologică este în curs.

Deces 83

O femeie de 54 de ani din București. Bolnava a decedat la 45 de minute după ce se prezentase în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență (prezentare în 29.03.2020 ora 23:45 decedat în 30.03.2020 la 0:15). Confirmată cu COVID-19 în 30.03.2020.

Bolnava a mai avut internări în SUUB în perioada 03.03-10.03.2020 în Secția de Medicină Internă și în perioada 10-26.03.2020, în Sectia de Chirurgie toracică. Pacienta era cunoscută cu neoplasm ovarian în stadiu terminal. Conform informațiilor primite de la SUUB în această perioadă, pacienta nu a prezentat nicio patologie infecțioasă, susține Grupul de comunicare strategică.

Deces 84

Bărbat de 85 de ani din județul Timiș. Internat în Spitalul Clinic Militar Timișoara în data de 23.03.2020, primul test negativ pentru COVID-19 (25.03.2020). În cursul nopții de 26-27.03.2020, starea se deteriorează, este transferat in ATI, se recoltează aspirat traheo-bronsic, rezultat pozitiv COVID (27.03.2020). Transferat în ATI la Spitalul Victor Babeș Timișoara în 27.03.2020. Boli cronice asociate: diabet zaharat, HTA, fibrilatie atrială paroxistica, insuficienta renală cronică, Alzheimer. El a murit în 31 martie.

Deces 85

Femeie de 63 de ani din București. Internată în ATI la Institutul Matei Balș din 23.03.2020, intubată, ventilată. Rezultat pozitiv COVID-19 în 24.03.2020. Persoană dializată (contact cu caz confirmat COVID-19 la centrul privat de dializă). Boli cronice asociate: CIC, HTA, boală renala cronică, hipotiroidism. A murit în 1 aprilie.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

27569 vizualizari

 • +10 (12 voturi)    
  Condoleante! (Miercuri, 1 aprilie 2020, 11:39)

  adi_69 [utilizator]

  Dar pacientii 83 si 84 nu au murit din cauza COVID, ci fiind infectati cu COVID. In Germania aceste cazuri nu se raportau.
  • -2 (6 voturi)    
   Aud prostia asta iar și iar (Miercuri, 1 aprilie 2020, 13:14)

   trotuar [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   Dacă a murit de afecțiuni pulmonare datorate de Covid atunci a murit de Covid nu de bătrânețe. De la ce vârstă începi să calculezi că a murit de bătrânețe, de la 80, 70, 65? De ce nu le tragi direct un glonț în cap direct când ajung la spital să nu-ți strice ție argumentul cu statistica.

   Se vede clar în Spania, Italia și China în Wuhan ce se întâmplă când sistemul medical este depășit. Dar la statistica cu numărul morților nu întră bolnavii care nu mai pot face dializă, cei care nu pot face operații urgente, victima unui accident de mașină care poate putea fi salvat dacă era liber un ventilator mecanic, o femeie care poate avea nevoie de cezariană, persoane care ar fi putut fi salvate dacă medicii și asistentele nu ar fi fost infectate iar restul au grijă de prea mulți pacienți.

   Cei în vârsta clar sunt mai vulnerabili dar tinerii nu sunt imuni. Un procent mare din tineri au nevoie și ei de tratament iar unii chiar de ventilatoare. Vor începe și ei să moară pe capete dacă nu ai resurse.
   • +2 (2 voturi)    
    Amice, nu trebuie decat sa citesti (Miercuri, 1 aprilie 2020, 14:35)

    adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui trotuar

    Pacient 83:

    Bolnava a mai avut internări în SUUB în perioada 03.03-10.03.2020 în Secția de Medicină Internă și în perioada 10-26.03.2020, în Sectia de Chirurgie toracică. Pacienta era cunoscută cu neoplasm ovarian în stadiu terminal. Conform informațiilor primite de la SUUB în această perioadă, pacienta nu a prezentat nicio patologie infecțioasă, susține Grupul de comunicare strategică.

    Deci nicio treaba cu patologia infectioasa, negru pe alb.

    Pacient 84;

    Bărbat de 85 de ani din județul Timiș. Internat în Spitalul Clinic Militar Timișoara în data de 23.03.2020, primul test negativ pentru COVID-19 (25.03.2020). În cursul nopții de 26-27.03.2020, starea se deteriorează, este transferat in ATI, se recoltează aspirat traheo-bronsic, rezultat pozitiv COVID (27.03.2020). Transferat în ATI la Spitalul Victor Babeș Timișoara în 27.03.2020. Boli cronice asociate: diabet zaharat, HTA, fibrilatie atrială paroxistica, insuficienta renală cronică, Alzheimer. El a murit în 31 martie.

    Deci starea se deterioreaza (cum, nu se spune, ca avea n comorbiditati) la 24 de h dupa ce se infecteaza. Vrei sa zici ca virusul a trecut "accelerat" peste perioada de incubatie…

    Problema COVID19 este extrem de serioasa, dar daca exageram evident cu raportarea deceselor din cauza virusului nu ajuta cu nimic.
    • 0 (0 voturi)    
     Totusi ... (Miercuri, 1 aprilie 2020, 23:24)

     andypandy [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

     ... sa nu scapam ca la cazul 83 se spune "Confirmată cu COVID-19 în 30.03.2020." ... deci nu chiar atat de negru pe alb, nu de alta dar pana sa te apuce tusea/febra, organidmul este afectat in mod sigur de virus. Adica nu te apuca tusea fix cand ai luat virusul. Si avand in vedere ca si la pacientii asimptomatici din China s-a observat inima afectata pe langa plamani as zice ca acest virus are potential de "smooth criminal". Acum problema este urmatoarea: daca nu erau infectati cu COVID mai decedau asa de repede? Ca daca virusul a cauzat complicatiile bolilor preexistente pana la agravarea fatala => au murit din cauza virusului. Dar asta este ceva ce nu se poate sti cu certitudine decat daca se face o autopsie completa si cred ca doctorii numai de asta nu mai au timp. Adica e ok sa fim "optimisti" dar sa nu ajungem ca si China cu 3000 de cazuri de deces raportate si peste 40.000 de urne funerare.
 • -2 (8 voturi)    
  mdea (Miercuri, 1 aprilie 2020, 11:39)

  Soljenitin [utilizator]

  Raspoimaine vom afla ca din cauza ca li s-a stricat masina de cafea nu au putut raporta si ca, de fapt, erau inca 16 morti azi.
 • +3 (7 voturi)    
  Varsta inaintata si boli cronice (Miercuri, 1 aprilie 2020, 11:43)

  animatron [utilizator]

  Cazurile de mai sus confirma si ele ceea ce stim deja, ca acest coronavirus e foarte periculos pt persoanele in varsta si cele cu boli cronice.

  Covid19 e un coronavirus ce provine din China si provoaca o forma de pneumonie foarte grava, mortala chiar pentru pacientii in varsta si/sau cu boli cronice.

  Raportat la 1 milion de locuitori, iata clasamentul prezentat de "realclearpolitics" privind rata mortalitatii covid19 (am rotunjit la intreg pt a fi retinute mai usor):

  Italia - 206 morti/milion loc
  Spania-181
  Belgia - 62
  Olanda - 60
  Franta - 53
  Elvetia - 51
  Iran - 35
  UK - 27
  Suedia -18
  Portugalia - 16
  Danemarca -16
  Irlanda - 15
  Austria -14
  USA - 12
  Germania - 9

  Romania are deocamdata 4 decese/milion, suntem departe de majoritatea tarilor UE sau occidentale, semn ca s-au luat masuri la timp si destul de severe.

  Cifrele nu au cum sa scada in perioada urmatoare, toate statele europene se asteapta la numeroase decese printre cei contaminati.

  Un studiu publicat recent arata ca rata medie (raportat la numarul de infectati) de mortalitate a Covid19 ar fi de circa 1,5%.

  Ceea ce ar insemna ca daca lasam toata populatia Europei sa se infecteze (si e f probabil ca se va intampla in acest an), fara nici o masura de carantina, am ajunge la 6-7 milioane de morti doar in UE (dintre care 300.000 in Romania).

  Tocmai pt a evita acest scenariu catastrofa (de care vorbea ieri ministrul de interne al Germaniei) statele europene au fost obligate sa ia masuri severe de izolare si carantinare a populatiilor lor.

  Statele care nu au procedat asa (Suedia, Olanda, partial Elvetia si Germania) sunt deja in topul mortalitatii, vedeti mai sus.
  E incredibil ca sunt state europene care acorda mai multa importanta unor procente de PIB decat salvarea vietilor a zeci de mii de oameni..
  • +2 (10 voturi)    
   Serios? (Miercuri, 1 aprilie 2020, 11:57)

   Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Pai Suedia, care nu a luat masuri, sta foarte bine comparativ cu suratele care au luat. Olanda e la fel cu Belgia, care a luat masuri. Despre ce vorbim?
  • 0 (6 voturi)    
   Cateva precizari: (Miercuri, 1 aprilie 2020, 12:34)

   clint [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   1. Nu stim care e mortalitatea pana nu se termina.

   2. Cu cat se infecteaza mai multi si virusul se multiplica, cu atat e posibil sa avem mutatii, unele forme mai severe ale virusului, reinfectari, etc.

   3. Nu se vor infecta toti locuitorii. Pe vasul Diamond Princess s-au infectat cam 20%. Nu zic ca asta se intampla si in societate, dar e un factor de luat in calcul.

   4. Statistic, din ce se stie pana acum, un infectat da boala la alti 3 oameni sanatosi in medie. Ca sa nu existe o explozie, din contra, ca epidemia sa se stinga, trebuie sa fie sub 1 rata de transmisie. Daca 2 / 3 oameni au fost deja infectati si imunizati, epidemia se stinge. Adica 66%, nu 100%. Si asta in lipsa oricaror masuri de protectie. Deci 2/3 din caluclele tale. Dar si asa, nr. de morti e imens.

   4. Masurile de protectie: masti, manusi, izolare sociala scad si ele rata aceea multiplicare de 3x, insa efectele se vad dupa 3-6 saptamani ( sau mai mult, vom vedea, in Italia pare sa se limiteze explozia ). Ele insa au un neajuns: ca nu permit populatiei sa se imunizeze natural, deci vor fi masuri pe termen lung. Nu zic ca vor fi atat de drastice ca acum, cand e nevoie de izolare maxima pentru a stinge epidemia, insa trebuie sa ne obisnuim ca vom purta masca si vom evita aglomeratia cativa ani buni, insa, tinerii vor trebui sa aiba o viata cat de cat activa, insa batranii vor ramane in principiu carantinati.
   • +2 (4 voturi)    
    nimeni nu stie procentul mortalitatii (Miercuri, 1 aprilie 2020, 12:51)

    mihai2015 [utilizator] i-a raspuns lui clint

    In nici o tara nu s-au facut teste pe anticorpi, adica persoane care nu s-au imbolnavit dar au avut contact cu alti bolnavi, si au dezvoltat anticorpi, forme asimptomatice, procente in general 100% asimptomatice sub 20 de ani de exemplu. Tocmai pentru ca nu imbolnaveste copii Suedia a lasat scolile si gradinitele deschise si surpriza nu a avut in nici un fel un grad de infectare mai mare ca tarile pandemizate si carantinate.
    Posibil ca in Italia sa fie de exemplu 10% persoane care sa fi fost infectate si atunci mortalitatea sa fie sub 0,1%.
  • 0 (0 voturi)    
   Citim altceva? (Miercuri, 1 aprilie 2020, 15:49)

   copci [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Eu vad ca in top sunt state care au luat masuri de carantinare. In afara de Olanda, restul tarilor care au luat masuri lejere nu sunt in top, sunt mai in urma. Germania e jos de tot, Suedia e ceva mai sus, UK e tot jos.
 • +3 (5 voturi)    
  Nu stiu de ce, (Miercuri, 1 aprilie 2020, 12:15)

  Tabacari [utilizator]

  dar din ce in ce mai mult incep sa cred ca acest rahat de virus, este deja in noi.
  • +2 (2 voturi)    
   Nivelul de expunere conteaza (Miercuri, 1 aprilie 2020, 14:11)

   justin puscasu [utilizator] i-a raspuns lui Tabacari

   Cred ca nivelul de expunere conteaza. Daca inhalezi - de exemplu in spital - in spital cantitati enerme de virusi, cresc sansele ca o parte din ei sa ajunga direct in plamani si sa treci direct la pneumonie.
   In schimb, daca "pescuiesti" pe strada sau in supermarket o doza infima, organismul mai are o sansa sa afle de agresiune si sa se pregateasca cumva.
   Efectul ar fi o forma mult mai blanda de boala, sau chiar una complet asimptomatica.
   E doar o ipoteza. Dar pare a fi sustinuta de faptul ca peste 25% din toate cazurile raportate la noi au legatura cu spitalele.
   Corolar: o expunere moderata poate fi benefica. Izolarea totala pe termen lung afecteaza capacitatea de aparare a organismului. Si aceasta e singurul sprijin pe care il avem!
 • +8 (10 voturi)    
  Ce am reținut din articol (Miercuri, 1 aprilie 2020, 12:21)

  Tescovin [utilizator]

  1. Din cazuistica deceselor 83 și 84 înțeleg că ăștia vor raporta la rubrica Covid decesele tuturor persoanelor care fie și doar auziseră de coronavirus.
  2. Din cazuistica 84 rețin că pacientul s-a infectat în spital. Deci dacă cumva ni se întâmplă să contractăm boala, mai bine stăm acasă, pe paracetamol și comprese cu spirt.
 • +6 (6 voturi)    
  Raportări (Miercuri, 1 aprilie 2020, 13:05)

  Lucris [utilizator]

  Din câte cunosc eu, ar trebui raportată doar cifra celor bolnavi activi.
  Dacă te apuci să declari doar cifra celor infectați de la Tutankhamon încoace, ajungi, într-adevăr, la cifre astronomice și dacă le mai și dai drumul în mass-media, ajungi direct la Apocalipsă. Și, pe baza fricii injectate cu osârdie de media, poți lua toate măsurile de sechestrare și blocare economică, dacă ai niște interese financiare imense la mijloc.
  Cred că nu este nimeni atât de naiv încât să nu înțeleagă că acum se fac niște afaceri colosale, foarte bine ascunse și mascate de ochii publicului (apropo de solicitarea dr. Cercel)...
  În mod normal, numărul bolnavilor activi nu depășește 2000 de cazuri, deci, nici pe departe starea asta de asediu la care suntem supuși....
  Dacă din 1000 de infectați s-au vindecat 999, tu declari stare de urgență, pentru că avem 1000 de infectați?
  Ciudat, nu?
  • +4 (4 voturi)    
   asa este (Miercuri, 1 aprilie 2020, 13:39)

   mihai2015 [utilizator] i-a raspuns lui Lucris

   In scurt timp nu vom avea nici morti din accidente de masina, sau calcati de tren, daca iese la test ca ai avut covid, au mai rezolvat un caz, te-a calcat trenul ca erai infectat si probabil nu ai fost atent la tren.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by