Universitatea din Bucuresti raspunde Consiliului National de Etica: Comisia de Etica isi continua lucrarile de analiza academica a tezei domnului dr. Victor Ponta / Este imbucurator ca cele doua foruri se ocupa acum de acest caz

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Luni, 16 iulie 2012, 15:36 Actualitate | Esenţial


"Universitatea din Bucuresti a luat cunostinta de comunicatul Consiliului National de Etica al ANCS prin care opinia publica este informata despre (...) exclusivitatea legala detinuta de Consiliul National de Etica in cazul sesizarilor privindu-i pe demnitari", anunta Universitatea din Bucuresti printr-un comunicat de presa. Institutia de invatamant superior sustine: "Comisia de Etica isi continua lucrarile de analiza academica a tezei domnului dr. Victor Ponta" si adauga ca "este un fapt imbucurator ca cele doua foruri se ocupa acum de acest caz".

Anuntul Universitatii din Bucuresti vine la patru zile dupa ce Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) a anuntat printr-un comunicat de presa ca, "potrivit prevederilor legale, Consiliul National de Etica (aflat in subordinea ANCS - n.red.) este singura structura institutionala exclusiv competenta sa se pronunte pe cazuri care pot constitui abateri de la normele de buna conduita, in cazul demnitarilor. In sensul prevederilor legale, CNE a fost sesizat de catre dl Victor Ponta in vederea clarificarii acuzatiilor ce i se aduc". Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti a inceput propria analiza asupra tezei de doctorat a prim-ministrului Victor Ponta, acuzat de plagiat.

Pe scurt, despre comisiile care analizeaza teza de doctorat a premierului Victor Ponta:
 • In prezent, doua comisii analizeaza teza de doctorat a prim-ministrului Victor Ponta - acuzat de plagiat
 • Cele doua comisii sunt: Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti si Consiliul National de Etica din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS)
 • Despre Consiliul National de Etica (din subordinea ANCS): pe 9 iunie Liviu Pop, ministrul de atunci al Educatiei, a schimbat prin ordin de ministru toata componenta Consiliului National de Etica, care se pregatea sa anunte o decizie in cazul fostului ministru al Educatiei Ioan Mang, acuzat de asemenea de plagiat
 • Pe 21 iunie, prim-ministrul Victor Ponta a sesizat Consiliul National de Etica pentru a analiza teza sa de doctorat
 • Presedintele Consiliului National de Etica si alti doi membri au demisionat
 • Purtatoarea de cuvant a ANCS a anuntat ca termenul legal de solutionare a unei sesizari, deci si in acest caz, este de 90 de zile, ceea ce inseamna ca o decizie ar putea fi luata pana in septembrie
 • La o zi dupa ce Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a anuntat ca a stabilit procedura de analiza a tezei de doctorat a premierului Ponta, Consiliul National de Etica a informat ca "este singura structura institutionala exclusiv competenta sa se pronunte pe cazuri care pot constitui abateri de la normele de buna conduita, in cazul demnitarilor"
 • Despre Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti: la cinci zile dupa ce revista Nature si ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung au scris ca premierul Victor Ponta este acuzat ca ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat, pe 22 iunie, Universitatea din Bucuresti a anuntat ca va analiza in cadrul Comisiei de Etica aceasta teza de doctorat
 • Facultatea de Drept a decis in sedinta consiliului ca nu va participa la aceasta analiza, dupa care decanul facultatii, Flavius Baias - care a votat pentru verificarea acuzatiilor de plagiat - a demisionat din functia de decan
 • Universitatea din Bucuresti a anuntat ca va continua analiza, si fara ajutorul Facultatii de Drept 
 • Pe 11 iulie, Universitatea din Bucuresti (UB) a anuntat ca "urmeaza ca, in cel mai scurt timp posibil, (...) Comisia de Etica sa formuleze o hotarare"

Comunicatul integral al Universitatii din Bucuresti:

"Universitatea din Bucuresti a luat cunostinta de comunicatul Consiliului National de Etica al ANCS prin care opinia publica este informata despre cadrul legal in care institutia isi desfasoara activitatea precum si de exclusivitatea legala detinuta de Consiliul National de Etica in cazul sesizarilor privindu-i pe demnitari. Universitatea din Bucuresti a informat opinia publica de faptul ca s-a autosesizat in cazul domnului doctor Victor Ponta, solicitand intrunirea de urgenta a Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti.

Fundamentul auto-sesizarii il constituie prevederea din Carta Universitatii din Bucuresti, art. 84, alin. (5), "Comisia de Etica are urmatoarele atributii : (...) b) analizeaza si solutioneaza abaterile de la etica universitara, pe baza sesizarilor sau prin autosesizare, conform Codului de etica si deontologie universitara." De asemenea, tot in Carta Universitatii din Bucuresti, la art. 5, alin. (2) se precizeaza faptul ca "(2) Raman membri ai comunitatii universitare cadrele didactice si cercetatorii pensionati din Universitate, precum si absolventii acesteia (alumni), fara a detine prerogative decizionale sau drepturi elective." Astfel, este un fapt imbucurator ca cele doua foruri se ocupa acum de acest caz.

Comisia de Etica isi continua lucrarile de analiza academica a tezei domnului dr. Victor Ponta. Membrii Comisiei de Etica analizeaza acuzatiile aduse dr. Victor Ponta, in cazul tezei sale de doctorat, din punctul de vedere al respectarii normelor de proprietate intelectuala si drepturi de autor, asa cum sunt ele stipulate in Codul de Etica al Universitatii din Bucuresti, art. 9 si art. 10.

In paralel, teza de doctorat a dr. Victor Ponta este analizata de un numar de experti in drept. Rezultatele analizei efectuate de expertii in drept vor sprijini analiza efectuata de membrii Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti. In cel mai scurt timp posibil, Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti va lua o hotarare in acest caz.

Hotararea Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti va primi aviz de la Directia Juridica a Universitatii din Bucuresti, urmand ca Rectorul Universitatii din Bucuresti sa prezinte Senatului Universitatii din Bucuresti hotararea si raportul final al Comisiei de Etica.

Universitatea din Bucuresti va anunta public, printr-o conferinta de presa, hotararea rezultata in urma analizei efectuate de membrii sai".

Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti este formata din: Ovidiu Bozgan (Facultatea de Istorie), Viorel Ciobanu (Facultatea de Drept), Georgeta Ghebrea (Facultatea de Stiinte Politice), Adrian Paul Iliescu (Facultatea de Filosofie), Ionel Lazanu (Facultatea de Fizica), Cristian Marunteanu (Facultatea de Geologie si Geofizica), Marian Popescu (Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii), Vasile Preda (Facultatea de Matematica si Informatica), Tudor Rosu (Facultatea de Chimie), Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala), Anca Sarbu (Facultatea de Biologie), Sterea Tache (Facultatea de Teologie Ortodoxa), Liliana Zaharia (Facultatea de Geografie).

Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a declarat vineri ca in cazul in care Consiliul National de Etica va stabili ca a fost vorba de un plagiat in cazul lucrarii de doctorat a premierului Victor Ponta, "se stabilesc niste masuri, mergand pana la desfiintarea scolii de doctorat". Potrivit Legii Educatiei Nationale, desfiintarea unei scoli doctorale se face la propunerea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

CNATDCU a analizat deja teza de doctorat a prim-ministrului, a concluzionat ca Victor Ponta a plagiat si a propus retragerea titlului de doctor, nu retragerea acreditarii scolii doctorale. "Decizia a fost inmanata conform articolului 170 din LEN. Discutarea cazurilor de abatere de la etica profesionala este trecuta in atributiile noastre. Iar noi nu putem face decat propunerea de retragere a titlului de doctor, care a fost inaintata Ministerului Educatiei", a anuntat pe 29 iunie academicianul Marius Andruh, presedintele Consiliului General al CNATDCU. "Asa cum Ministerul avizeaza titlurile de doctor pe care noi le recomandam, banuiesc ca va trebui sa avizeze, daca se doreste, si acest lucru", a precizat Andruh.


Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9613 vizualizari

 • +39 (43 voturi)    
  pffff (Luni, 16 iulie 2012, 15:41)

  alex34 [utilizator]

  "lucrarile de analiza academica", "analizata de un numar de experti in drept".

  daca nu invitati si NASA sa participe la analiza n-ati facut nimic... e prea complexa situatia pt pregatirea voastra...
  • +29 (29 voturi)    
   pariu... (Luni, 16 iulie 2012, 16:05)

   vvvali [utilizator] i-a raspuns lui alex34

   ...pun pariu ca verdictul este 'curat'...caci copy-paste ii are la mana! Adroneasca le-a spus ca le taie macaroana daca iese plagiatul !!!

   Daca profesorii din UB mananca kko cu lingurita atunci Ceausescu este razbunat.
   • -14 (20 voturi)    
    Ca si pixelul albastru (Luni, 16 iulie 2012, 16:47)

    Colonel [utilizator] i-a raspuns lui vvvali

    Mai stiu eu un verdict "curat" cand Basescu batea copii in campania electorala. Ai si dovezi la ceea ce sustii ? Sau vorbesti doar asa ca sa nu taci ?
    • +8 (10 voturi)    
     Ha! (Luni, 16 iulie 2012, 20:27)

     DVL [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

     Video-ul ala a fost demonstrat ca fiind un FAKE!
     Mie mi se par penibili toti cei care afirmau ca au vazut cu ochii lor secventa respectiva (vezi USL-istii).
     • +2 (4 voturi)    
      Pe bune! (Luni, 16 iulie 2012, 22:22)

      TMC [anonim] i-a raspuns lui DVL

      Pe mine sperie tacerea lor din 2004 cand au vazut scena respectiva. AU TACUT TOTI, oare de ce?
   • +16 (16 voturi)    
    ce aveti cu marioneta... (Luni, 16 iulie 2012, 16:49)

    exilatul [anonim] i-a raspuns lui vvvali

    a facut exact ce au facut si multi dintre cei care isi vor da verdictul....plus ca ceilalti ( cei corecti ) nu vor avea curajul sa zica ceva pt ca linsul in c.. a celor care sunt la putere este de notorietate in rom...
    • +6 (6 voturi)    
     ha-ha-ha (Marţi, 17 iulie 2012, 2:56)

     exilatul [anonim] i-a raspuns lui exilatul

     se pare ca am avut dreptate...Consiliul National de Etica a decis: ``Teza de doctorat a lui Ponta NU este plagiat!``..pct ul 8 : `` Bibliografia utilizata de autor este mentionata la sfarsitul lucrarii. Sunt unele deficiente in ceea ce priveste trimiterile bibliografice in interiorul capitolelor. Nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea.``..ha-ha-ha..ce nenorociti...
     • +4 (4 voturi)    
      plagiat (Marţi, 17 iulie 2012, 9:31)

      monica [anonim] i-a raspuns lui exilatul

      exista o singura solutie la verdictul rusinos al acestei ultime comisii:la treaba baieti,puteti face copy paste dupa lucrarile celor care au dat verdictul,intr-o noapte se poate face o lucrare de vreo 100 pagini din care 85 copy paste,publicati bibliografia la sfarsitul lucrarii,adica autorii,nu pginile,nu capitolele,exact cum a facut Ponta si a doua zi,publicati,faceti sute de carti cu copyy paste,nu coista enorm sa faceti asta,merita,scoateti-le in librarii,vindeti-le pe internet.
      Sa vedem ce spun cei din comisie?va vor acuza de palgiat?ia sa va acuze,atata le trebuie!
      lupta inteligentei e cea castigatoare,intotdeauna !Spor la treaba
      Hei,hotnews,imi postezi mesajul,sau faci ca de vreo 10 ori cand nu mi l-ai postat?
 • +38 (38 voturi)    
  testul plagiatului (Luni, 16 iulie 2012, 15:42)

  Andrei [anonim]

  Dupa capacitate si BAC, Institutiile din Romania isi dau examenul plagiatului. Oare pe cati ii mai baga Ponta in mocirla? :)
 • +30 (30 voturi)    
  oare ? (Luni, 16 iulie 2012, 15:46)

  crispolux [utilizator]

  vom avea inca un verdict de plagiat sau solutii gen CCR, caci nu mai sti fiecare pe unde joaca si am inceput sa cred ca albul nui chiar alb, este gri cu nuante rosu si galben!
 • +38 (38 voturi)    
  Nu inteleg (Luni, 16 iulie 2012, 15:48)

  vasile-roaita [utilizator]

  Nu inteleg de ce le ia asa de mult timp. Cu un soft intr-o jumatate de ora este gata, asa cum se procedeaza la universitatile din strainatate. Sint pusi la presiuni de catre ulinosi ca sa traga de timp ?Ca eu nu-mi explic.
  • -4 (14 voturi)    
   Nu e *chiar* asa simplu (Luni, 16 iulie 2012, 16:10)

   sile [anonim] i-a raspuns lui vasile-roaita

   Nicaieri nu cred ca plagiatul il determina un soft. Softul detecteaza *posibiliatatea* unui plagiat. Pasul urmator e inverventia unui operator uman care sa stabileasca daca plagiatul se confirma sau nu. Asta pentru a evita asa numitele "false positives" (cam cum face un antivirus cand detecteaza un fisier suspect - intreaba userul ce sa faca).

   In cazul de fata, operatorul uman confirma in jumatate de ora, pentru ca e un caz evident. Am vrut doar sa subliniez faptul ca stabilirea fara echivoc a unui plagiat nu se face exclusiv de catre soft. Softul nu face decat sa analizeze o grmada de lucrari si sa semnale care din ele sunt suspecte.
   • +9 (9 voturi)    
    Dar ai avut un raspuns destul de clar... (Luni, 16 iulie 2012, 19:59)

    Ion B [utilizator] i-a raspuns lui sile

    cand s-a arata ca plagiatul lui ponta este unul clasic de COPY & PASTE. Adica banal de simplu de detectat si analizat.
    Chiar este necesar sa fi expert la o banalitate?
    Sau se inceraca doar cumpararea de timp, ca iepurasul sa-si dea demisia dupa referendum, nu sa fie dat afara de o comisie, fie ea si de academicieni? Ce timpuri traim!
    Fraze fara continut. Forma fara fond. Dialog inexistent; nimeni n'asculta pe celalat, fiecare monologeaza cu "dreptatea" de partea lui.
  • +16 (16 voturi)    
   e simplu (Luni, 16 iulie 2012, 16:40)

   igorashu [utilizator] i-a raspuns lui vasile-roaita

   Au prezentat si articolele din Carta pe care se bazeaza.
   Oamenii se protejeaza dpdv legal, sunt meticulosi ca sa nu mai aiba Androneasca de ce chichitza sa se lege.
  • +15 (15 voturi)    
   Nu e nevoie de nici un soft (Luni, 16 iulie 2012, 17:37)

   eu2012 [utilizator] i-a raspuns lui vasile-roaita

   Ce soft!!! Se vede cu ochiul liber coincidenta frazelor.
 • +21 (21 voturi)    
  analizda lor (Luni, 16 iulie 2012, 15:55)

  POP ESCU [anonim]

  30 iulie este OK?
 • +20 (20 voturi)    
  intrebari (Luni, 16 iulie 2012, 15:57)

  RazvanLuca [utilizator]

  Cine sunt oamenii care formeaza aceasta comisie?

  In cazul in care raportul va fi ca nu este plagiat, vor avea curaj membrii care analizeaza sa-si puna numele si semnatura pe acest raport?
  • +8 (8 voturi)    
   Membrii sunt deja cunoscuti (Luni, 16 iulie 2012, 16:18)

   abcde [utilizator] i-a raspuns lui RazvanLuca

   Verdictul va fii unul in conormitate cu realitatea.
 • +23 (23 voturi)    
  Undeva dupa 29 iulie! (Luni, 16 iulie 2012, 15:57)

  Sani [utilizator]

  Este o lucrare complexa, care necesita calcule complete de triangulatie cosmogonica a reperelor culturale mocirloase din Insula Pastelui.

  Data probabila: undeva dupa 29 iulie!
 • +22 (22 voturi)    
  nevinovat? (Luni, 16 iulie 2012, 16:04)

  zot [utilizator]

  problema nu este daca a plagiat ci sa se gaseasca niste presuri care sa-l scoata curat pe tontovan, presuri care sa poarte o titulatura aparent academica
  ati vazut cum antonescu a dat termen 24 ore ccr sa dea verdictul in cazul presedintelui?
  aceasta este o tema infinit mai complexa!
  USL inosi jegosi, atat se poate spune!
 • +19 (19 voturi)    
  Astia sunt chiar invidiosi (Luni, 16 iulie 2012, 16:05)

  fan geoana [utilizator]

  Adica de ce este nevoie de o comisie ? Cand un Prim Ministru care nu minte,spune ca nu este plagiat,de ce se mai uita astia in hartiile lui Adrian sapunel. Bai nu poate omul sa stea linistit nici la rahova. O tara de invidiosi.
 • +25 (25 voturi)    
  Imposibil de ascuns (Luni, 16 iulie 2012, 16:06)

  Daniels22026 [utilizator]

  Am incredere in Universitatea din Bucuresti. Verdictul este previzibil in cazul plagiatului evident al domnului Victor Ponta.

  Incercarile guvernului de a bloca analiza universitatii, par a fi sortite esecului. Nu stiu cum isi inchipuie atitia oameni din USL ca ar putea ascunde plagiatul copy-paste.
  • +8 (8 voturi)    
   punem pariu ca il vor scoate nevinovat (Luni, 16 iulie 2012, 16:11)

   fan geoana [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

   tu crezi ca astia au schimbat 2 comisii ca sa-l gaseasca vinovat?
   Acum sunt si eu curios daca cineva verifica doctoratele celor care verifica doctoratul lui tonta.
   Si atunci ai deja raspunsul.
  • +1 (1 vot)    
   plagiat (Marţi, 17 iulie 2012, 9:34)

   monica [anonim] i-a raspuns lui Daniels22026

   sunt foarte trista cand vad oameni naivi care INCA mai cred ca nu se pot face cele mai josnice marsavii!
   HEI,cand va treziti si voi?cand nu o sa mai indrazneasca nimeni, nici sa gandeasca liber?
   atunci,va fi prea tarziu!Multumesc edfitorului care verifica mesajele,ca poate,poate,imi va permite si mie sa postez,dar nu sunt prea sigura!
 • +9 (9 voturi)    
  pentru demnitari... (Luni, 16 iulie 2012, 16:09)

  mongol89 [utilizator]

  Doctoratul nu si l-a luat in calitate de deminitar.
  Cu alte cuvinte, demnitarii nu au nevoie de comisie speciala care sa le analizeze calificarile academice.
  Poate facem o comisie care sa le plimbe si cateii la demnitari si care sa le dea voie sa cumpere de la Shop cu valuta forte. Ca doar suntem pe vremea lui Ceasca.
 • +9 (9 voturi)    
  particula (Luni, 16 iulie 2012, 16:13)

  Egres [utilizator]

  Sa fie invitat imediat si bosonul lui Higgs sa-si dea cu parerea!
 • +12 (12 voturi)    
  Eu cred ca raportul Universitatii... (Luni, 16 iulie 2012, 16:27)

  triciupa [utilizator]

  ... va dovedi plagiatul fara dubii. Sa nu confundam Universitatea Bucuresti cu adunatura de grajdeni numiti de semi-analfabetul Pop in consiliul de la minister.
 • +8 (8 voturi)    
  Din pacate (Luni, 16 iulie 2012, 16:27)

  math [utilizator]

  dupa ce o scaldam multe saptamani pe aceasta tema ORICE DECIZIE a comisiei este posibile.

  Dupa atata timp, cu Ponta in continuare prim-ministru si Abramburica minitru la educatie, pare probabil sa spuna ca e un geniu si a imbunatatit textul initial (identic, dar scris cu alt font mai potrivit cu o lucrare de drept).

  Toti acesti mari profesori depind de buget, minister, legislatie intr-un fel sau altul. Daca va fi suspendat Basescu in 29 iulie, oare ce vor decide ?

  Cred ca se munceste pe branci la o explicatie aiuritoare care sa lamureasca poporl muncitor ca nu e plagiat, desi paragrafele sunt identice.
 • +12 (12 voturi)    
  eu nu-nteleg ceva (Luni, 16 iulie 2012, 16:29)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  Cum poate plagiatul sa aiba specific national? Mai exact, cum poate fi o lucrare declarata ca plagiat intr-o tara si aceeasi lucrare drept creatie originala intr-alta tara?
 • +9 (9 voturi)    
  Cel mai simplu si mai ieftin (Luni, 16 iulie 2012, 16:39)

  Bogdan_1 [utilizator]

  Ar fi fost sa angajeze un "expert in citit". Lucrurile sunt ata de clare incat se pare ca e nevoie de o armata de "experti" pentru a ingropa furtul. Halal invatamant daca isi calca in picioare propriile principii. Elevi - liber la copiat - va fi nevoie de doua comisii de experti pentru a va fi scazuta nota.
 • +13 (13 voturi)    
  Daca-i plagiat atunci... (Luni, 16 iulie 2012, 16:50)

  HMM [anonim]

  Daca se considera ca a plagiat si nu mai este Doctor in Drept insemna ca din Octombrie 2002 de cand ocupa un post la Universitatea Romano-Americana si-a luat banii degeaba iar el nu este Conferentiar Universitar. Ar trebui sa dea banii inapoi si dat afara din Universitate (doar ca el acum este Prim ministru).
 • +15 (15 voturi)    
  Amenintarea (Luni, 16 iulie 2012, 16:59)

  Tushi Lizi [anonim]

  Ecaterinei Andronescu privind desfiintarea Scolii Doctorale, daca se da verdict de plagiat, este fara perdea. Dar nu inteleg de ce nu a protestat lumea academica.
 • +9 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 16 iulie 2012, 18:37)

  [anonim]

 • +6 (6 voturi)    
  Verticali (Luni, 16 iulie 2012, 20:22)

  morometu [utilizator]

  Comisii, comitete si comitii. Ca doar noi le platim ! Daca totul este OK de ce au fost atatea demisii?
 • +6 (6 voturi)    
  cine are voie si cine n-are voie (Luni, 16 iulie 2012, 20:57)

  Vasile Alexandrescu [anonim]

  Bai, astia care v-ati apucat cumva sa bagati ochii si sa comparati daca cumva textele sunt copiate? Ia vedeti ca imediat da "Consiliului National de Etica al ANCS" un comunicat ca ei au dreptul exclusiv sa se uite in chestiune, si deci tu Gheorghe si tu Vasile sunteti infractori, sunteti in rahat, baieti!
 • +4 (4 voturi)    
  D ,ale lui Caragiale (Luni, 16 iulie 2012, 23:45)

  Anda [anonim]

  Curat murdar, nene Iancule ............apropo de aceste comisii si comitete.
 • +7 (7 voturi)    
  Eheheee! (Marţi, 17 iulie 2012, 0:14)

  Calin_file_de_dosar [utilizator]

  V-a pus dracu sa anuntati ca mergeti inainte cu analiza tezei lui Ponta!?
  Uite ca onor Comisia Nationala de Etica a gasit de cuviinta sa sara peste rand (doar ne spunea zilele trecute ca are nu stiu cate sesizari pe rol, teza lui Ponta sa mai astepte!) si sa se pronunte cu grabire asupra chestiunii!
  Rezultat: PONTA E NEVINOVAT!
  Asa ca Pontache poate sa umble linistit cu pantalonii rupti in fund, ditamai Comisia i-a pus tichia de margaritar pe cap!
  Mi-e sila! mi-e pur si simplu sila!
 • +4 (4 voturi)    
  Uite teza (Marţi, 17 iulie 2012, 0:22)

  VPP [utilizator]

  Cata nesimtire!

  Uite teza - peste o suta de pagini copiate.
  Sa judece fiecare pentru el...

  http://www.scribd.com/doc/97532424/Comparatie-Teza-Ponta

  In loc sa ai onoare, sa spui "Da domnilor am copiat, imi pare rau, a fost o greseala" sa faci si sa desfaci comisii ca sa propagi o minciuna.

  Mi-e greata de cel mai cinstit guvern al vostru...

  Nici un om cu onoare nu va sta de vorba cu tine!
 • +4 (4 voturi)    
  multa poveste, informatii contradictorii... (Marţi, 17 iulie 2012, 0:23)

  capatu` satului [anonim]

  cine sunt pana la urma membrii Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti ?

  in stire apare informatia ca Facultatea de Drept nu are reprezentant in aceasta comisie atata timp cat Falvius Baias s-a retras - abordarea este interesanta pt. ca tembeliziunile ne informeaza ca din comisie face parte dl. prof. Viorel Mihai Ciobanu (fost decan al Facultatii de Drept) din partea Facultatii de Drept, persoana cu o probitate morala deosebita, acumulata in decurs de cateva zeci de ani la catedra de Drept Procesual Civil;

  fara a face o analiza a modului in care se alege decanul Facutatii de Drept din Universitatea Bucuresti ma vad obligat a sublinia ca actualul decan Flavius Baias (fost secretar de stat la Justitie) este prezumat sub control politic, ceea ce nu este cazul dl. prof. Viorel Mihai Ciobanu - intre realizarile acestuia din urma se inscrie si noul Cod de Procedura Civila ce va intra in vigoare la 1.09.2012,

  in masura in care dl. prof. Viorel Mihai Ciobanu va face o analiza exhaustiva a lucrarii de doctorat a lui Ponta, la fel cum solicita studentilor la examene, este foarte posibil ca dl. Ponta sa ia nota -1;

  suntem saraci, da` nu suntem prosti.
 • +2 (2 voturi)    
  Alt clan! (Marţi, 17 iulie 2012, 3:15)

  timisoso [anonim]

  http://www.ancs.ro/ro/articol/2901/despre-...i-de-avere-2012
  si astia is actualii. Ati auzit de dinsii?!

  Alt clan?! Toti is parca incuscriti pe acolo. Opris Casiana2; Cucu Adriana2;Duda-Daianu Dana-Codruta2...Astia maninca cu doua guri?! Astia au voie cu copy-paste?
  La astia nu-i criza? Ca au niste declaratii de avere, vereee!

  Auzi saracie in invatamint...

  http://www.ancs.ro/uploads/declaratii-avere/gheorghebala.pdf

  ...cucoana cistiga peste 100 de milioane pe luna...O fi la facultatea de drept?!
 • +5 (5 voturi)    
  Protest (Marţi, 17 iulie 2012, 7:00)

  Bota Flaviu [anonim]

  Încă o dovadă clară a subordonării totale a unei instituţii a statului de către putere (unii spun politic),subordonare ce permite puterii să evite orice control privind legalitatea în statul de drept. Dacă cetăţeanul nu mai are de partea sa nici o instituţie care să apere dreptatea se ajunge la o dictatură a puterii. Lucru cel mai grav este însă atunci când instituţia subordonată începe să protejeze hoţiile exponenţilor puterii. Ce a făcut comisia întitulată pompos „Consiliu Naţional de Etică” ? A negat o hoţie ordinară a unui individ ajuns la conducerea statului, hoţie pe care orice cetăţean cu scaun la cap a constatat-o sau o poate constata dacă doreşte.
  În 22 de ani în ţara asta s-a furat tot ce se putea fura dar nimeni nu a răspuns fiindcă hoţii transpartinici au avut de partea lor toate instituţiile statului. În ultimii ani fiind monitorizaţi de UE, o parte din instituţiile statului au început să-şi manifeste o oarecare independenţă faţă de putere, dar tot ce s-a câştigat cu trudă a fost distrus în două luni de USL-ul ajuns la putere. În numai două luni aceşti indivizi au reuşit să reinstaureze iarăşi fărădelegea în ţară stârnind reacţia organismelor UE, tara riscând să primească o serie de sancţiuni politice şi economice.
  Verdictul CNE dacă nu va fi contestat rapid şi vehement de mediul academic românesc ne va izola şi mai mult pe plan mondial existând riscul ca diplomele copiilor noştri să nu mai fie recunoscute în exterior. Dacă mediul academic nu va lua o poziţie fermă ne va arăta că infecţia şi cangrena l-a contaminat şi pe el.
 • +4 (4 voturi)    
  ia masteratu, neamule! e oferta!! (Marţi, 17 iulie 2012, 7:40)

  minolta [anonim]

  elena ceausescu -doamna codoi!!- doctor de renume mondial- a copiat vreo lucrare sttintifica? a plagiat pe cineva?
  si toate comisiile interne nu i-au dat avizele de autenticitate, originalitate si contributie la dezvoltarea stiintei mondiale?!
  aceleasi elite universitare sau progeniturile lor judeca azi lucrarile doctorilor romani!!
  apropo, se mai vand pe e-bay, lucrari de diploma sau doctorate?! auitentice fireste!!!!
 • +4 (4 voturi)    
  adevarata solutie (Marţi, 17 iulie 2012, 7:49)

  Maria MonicaMatache [anonim]

  Problema este atat de dificila incat e necesar sa se creeze un Institut pentru Studierea Operelor Marelui Ponta. Alternativ , 2-3 copii destepti de 9-10 ani pot spune in 5 minute cat a copiat. Nu am vazut niciodata
  o asemenea negare a unui lucru evident- e prea de tot!
 • +5 (5 voturi)    
  rector (Marţi, 17 iulie 2012, 8:54)

  dora [anonim]

  Felicitari, domnule Rector! Asa procedeaza un universitar adevarat. Rusine, d-na Andronescu!...
  Am vazut textele. Pai daca observ asa ceva la licenta, disertatie sau doctorat, in mai putin de 5 minute il dau afara pe infractor fara sa mai astept fantomatice verdicte. Acum mi-e frica: dupa acest circ ieftin, ma pot trezi cu vreo 20 de procese deschise de catre cei sanctionati de mine de-a lungul timpului. Multumesc. dle Ponta.
 • +3 (3 voturi)    
  intrebare (Marţi, 17 iulie 2012, 9:51)

  vio-e1 [utilizator]

  Oare cate instututii ale statului si ramificatii ale acestora va mai schimba Ponta, numai ca sa-si cladeasca o Romanie pe placul lui si a clicii de pucisti cu care s-a inhaitat ??? Vom afla oare, in curand, ca multe dintre normele statului de drept sunt de fapt ale unui stat nedrept (in opinia lor exclusivista si egoista )???
 • -2 (2 voturi)    
  plagiat (Marţi, 17 iulie 2012, 10:33)

  ela [anonim]

  cati dintre voi ati sustinut o teza de doctorat ? sunteti plini de invidie pe succesurile adversarilor
  • 0 (0 voturi)    
   care sunt revoltati (Marţi, 17 iulie 2012, 11:19)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui ela

   ca "Basescu a lasat oamenii fara serviciuri" am citat din crin antonescu.
 • 0 (0 voturi)    
  BREAKING NEWS!! SENZATIONAL!! Oamenii de stiinta r (Marţi, 17 iulie 2012, 11:06)

  bacovia2012 [utilizator]

  BREAKING NEWS!! SENZATIONAL!! Oamenii de stiinta romani din cadrul prestigiosului Institut de arheologie veche din Bucuresti cu denumirea de ,,Comisia nationala de Etica,, a dat publicitatii rezultatele unei descoperiri arheologice senzationale. In urma sapaturilor arheologice efectuate de sapatorii psd-sti ai acestui prestigios Institut au descoperit ca in EPOCA de PIATRA pe teritoriul actualei Romanii locuia un POPOR INTELEGENT care-si ziceau PONTALAI. Iar mai marele acestui popor cu numele de PONTALAU a fost PRIMUL OM DE STIINTA cunoscut de omenire!!! TEZA PONTALAULUI din EPOCA de PIATRA,conform oamenilor de stiinta de la Institutul ,,Comisia Nationala de Etica,, este valabila si astazi!! Astfel,stiinta si practica arheologica din Romania,datorita suuceselor oamenilor de stiinta de la Institutul ,,Comisia Nationala de Etica,,, va deveni cunoscuta pe tot Pamintul,daca nu si in afara granitelor sale!!!
 • -1 (1 vot)    
  Comisia mai are de rezolvat un caz... (Marţi, 17 iulie 2012, 12:01)

  Nicolae [anonim]

  Comisia trebuie sa se aplece si asupra unui caz flagrant: cercetatorul Traian Basescu si-a depus lucrarea de doctorat: "securismele mele, securismele la romani", care are citeva capitole interesante: - cum sa furam flota si nimeni nu intra la pirnaie, - cum sa ne punem hotii portocalii in functii cheie pentru a fura banul public din gros - cum sa furam miliarde de euro din banii imprumutati (noi furam si apoi milioanele de prosti o sa-i dea inapoi cu dobanda) - cum sa studiezi din marii clasici "Johnnie Waker, Chivas Regal si alti autori de renume mondial", - cum sa-ti promovezi parasutele cu care te-ai incurcat de-a lungul timpului - Udrea , Mantale, sulfina, Boagiu, Saftoiu, etc... - cum sa furi si sa strigi HOTII, etc... Cam asta este "opera" maretului conducator basescu. Lasaneeee chioruleee!!
  • 0 (0 voturi)    
   hm (Marţi, 17 iulie 2012, 13:41)

   Kor [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae

   Ce are a face acest articol, cu ce balmajesti tu acolo. Tu, de fapt, cu cine te certi? Cu Basescu? Pai aici vorbim de Ponta, nu de Basescu. Daca ai ceva sa-i reprosezi lui Basescu, du-te la el acasa, suna la usa si zi-i in fatza ce ai de zis. Dar lasa-ne pe noi in pace, ca nu ne intereseaza ce visezi tu daca uiti sa-ti iei pastilele.
   • 0 (0 voturi)    
    Esti usor de prostit (Marţi, 17 iulie 2012, 14:07)

    Nicolae [anonim] i-a raspuns lui Kor

    Din pacate multi romani sunt usor de prostit. Este metoda securista a lui basescu de a crea o diversiune. In cazul nostru se distrage atentia de la abuzurile, incompetenta si hotia regimului basescu pentru un caz fara importanta, o fisiiala basssista. Pe de o parte Basescu si haita lui fura zeci de miliarde de euro din buget, duc tara in faliment din cauza hotiei si incompetentei lor dar de vina cine este??? Ponta ca a citat in lucrarea sa niste pasaje din alte lucrari. Nu mai conteaza hotiile panaramei Udrea, nu mai conteaza ca Mircea Basescu sta la masa cu tiganii interlopi si este nasul lui Bercea Mondialu, puscariasul cu 120 dosare penale, nu conteaza ca Videanu i-a imbogatit cu miliarde de EURO pe baietii destepti, vanzand energia ieftina sub costuri pentru ca javrele alea sa-i dea lui si lui Basescu multe milioane de euro ca tain. Boagiu a lasat sa moara pe sosele asta iarna zeci de persoane pentru ca regii asfaltului sa nu cheltuie bani cu scoaterea utilajelor - ca sa fie spaga mai mare. Cum naibii a reusit boagiu sa-si ia vila in snagov la pret de garsoniera???? Toti pedelistii sunt putrezi de bogati din furaciuni iar de vina este ...ponta. Hai ca esti usor de prostit, fratioare.
 • 0 (0 voturi)    
  pai da... (Marţi, 17 iulie 2012, 13:35)

  Kor [utilizator]

  O axioma a lui Murphy zice asa: "Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i!" Si tot Murphy are o definitie plastica : "O camila e un cal desenat de un comitet de experti".

  Da-o draq de treaba, ce e asa de greu sa vezi daca un text este sau nu copiat dupa o alta lucrare? Patagonez sa fii, si tot iti dai seama ca ceva nu e in regula cu lucrarea aia de doctorat. Ba ministrul Cutarica (altfel in subordinea lui Ponta) desfiinteaza taman la tanc Comisia X care analiza plagiatul si tocmai l-a definit ca atare, ba ca de fapt alta Comisie Y trebuie sa faca asta, dupa care vechea Comisie X reinfiintata zice ca de fapt ea, si nu Y are competente, dar stai, ca demisioneaza niste membri si lucrurile se tulbura. Comisia Y ii da inainte, dar ii trebuie 90 de zile, timp in care o comisie mai mica din Comisia X zice cu jumatate de gura ca nu e plagiat, dar e doar asa, o impresie, nu un verdict... Pai, ce e asta fratilor? Telenovela in serial?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by