Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a stabilit procedura de evaluare a documentelor privind acuzatiile de plagiat in cazul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Miercuri, 11 iulie 2012, 16:07 Actualitate | Esenţial


Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a stabilit "procedura de evaluare a auto-sesizarii privind acuzatiile de plagiat in cazul tezei de doctorat a dr. Victor Ponta, procedura ce vizeaza analizarea tezei de doctorat si a surselor incriminate", anunta Universitatea Bucuresti printr-un comunicat de presa. "Urmeaza ca, in cel mai scurt timp posibil, permis de regulamentele UB, Comisia de Etica sa formuleze o hotarare", mai precizeaza comunicatul. Amintim ca astazi, 11 iulie, Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti s-a intrunit in sedinta pentru a discuta acuzatiile de plagiat la adresa prim-ministrului Victor Ponta.

La finalul sedintei Comisiei de Etica, Universitatea din Bucuresti a remis HotNews.ro urmatorul comunicat:

"In sedinta din 11 iulie 2012, Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti s-a reunit avand doua teme pe ordinea de zi:
1. Definitivarea Regulamentului de organziare si functionare a Comisiei de Etica
2. Auto-sesizarea Universitatii din Bucuresti in cazul acuzatiilor de plagiat aduse dr. Victor Ponta

Astfel, a fost definitivat Regulamentul de organizare si functionare a Comisiei de Etica care va fi validat in Sedinta Senatului Universitatii din Bucuresti, din data de 18 iulie 2012. De asemenea, a fost ales presedinte al Comisiei de Etica domnul prof. dr. Marian Popescu.

A fost stabilita procedura de evaluare a auto-sesizarii privind acuzatiile de plagiat in cazul tezei de doctorat a dr. Victor Ponta, procedura ce vizeaza analizarea tezei de doctorat si a surselor incriminate. Urmeaza ca, in cel mai scurt timp posibil, permis de regulamentele UB, Comisia de Etica sa formuleze o hotarare".

Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti este formata din: Ovidiu Bozgan (Facultatea de Istorie), Viorel Ciobanu (Facultatea de Drept), Georgeta Ghebrea (Facultatea de Stiinte Politice), Adrian Paul Iliescu (Facultatea de Filosofie), Ionel Lazanu (Facultatea de Fizica), Cristian Marunteanu (Facultatea de Geologie si Geofizica), Marian Popescu (Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii), Vasile Preda (Facultatea de Matematica si Informatica), Tudor Rosu (Facultatea de Chimie), Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala), Anca Sarbu (Facultatea de Biologie), Sterea Tache (Facultatea de Teologie Ortodoxa), Liliana Zaharia (Facultatea de Geografie).

22 iunie: Universitatea Bucuresti a cerut intrunirea Comisiei de Etica a universitatii si a cerut si Facultatii de Drept sa analizeze acuzatiile de plagiat

Universitatea din Bucuresti a anuntat in urma cu aproape trei saptamani
ca a luat act de acuzatiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta, referitoare la teza de doctorat sustinuta la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, in anul 2003. Universitatea i-a cerut atunci, pe 22 iunie, Facultatii de Drept sa ia in discutie formarea unei comisii care sa analizeze aceste acuzatii de plagiat.

Totodata, rectorul Universitatii din Bucuresti a cerut intrunirea de urgenta a Comisiei de Etica a institutiei de invatamant superior, pentru a dezbate cazul. "Conducerea Universitatii din Bucuresti, in cunostinta de cauza si pe baza celor doua materiale (punctul de vedere al Facultatii de Drept si punctul de vedere al Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti), va putea dispune masuri adecvate in acel moment", a anuntat UB printr-un comunicat de presa.

27 iunie: Facultatea de Drept decide ca nu are competenta legala sa verifice acuzatiile de plagiat aduse prim-ministrului Victor Ponta

Pe 27 iunie, Facultatea de Drept anunta ca in conditiile legislative actuale nu are competenta legala sa verifice daca acuzatiile de plagiat la adresa prim-ministrului Victor Ponta sunt adevarate sau nu.

Legal, analiza acuzatiilor de plagiat in acest caz este responsabilitatea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

27 iunie: Rectorul Universitatii din Bucuresti declara pentru HotNews.ro ca investigatia va continua la nivelul Comisiei de Etica a UB

Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca pe 4 iulie Comisia de Etica a Universitatii se intruneste in a doua sedinta in care va analiza acuzatiile de plagiat in cazul Ponta. "Membrii Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti aveau nevoie de un punct de vedere al Facultatii de Drept - facultatea a decis sa nu se pronunte asupra cazului, spunand ca nu exista un temei legal pentru a efectua aceasta analiza - dar se va continua investigatia la nivelul Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti", a declarat rectorul UB pentru HotNews.ro.

Mircea Dumitru preciza atunci ca "membrii Comisiei de Etica au facut rost de toate documentele si se vor intruni miercurea viitoare (pe 4 iulie - n.red.) pentru a efectua o analiza pe fond. Sunt 13 membri in aceasta Comisie. Comisia de Etica este un for de analiza etica principal in universitate".

28 iunie: Flavius Baias, decanul Facultatii de Drept, a demisionat din functie

Pe 28 iunie, Flavius Baias, decanul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si-a depus demisia, au declarat pentru HotNews.ro surse din sistem. Informatia a fost confirmata de catre Universitatea Bucuresti printr-un comunicat de presa. Decizia decanului a venit la o zi dupa ce Facultatea de Drept a decis in sedinta de Consiliu sa nu analizeze acuzatiile de plagiat aduse tezei de doctorat a premierului Victor Ponta.

Baias a declarat pentru Adevarul: "Mi-am dat demisia pentru ca am votat pentru verificarea acuzatiilor de plagiat aduse domnului Ponta si vreau constituirea unei comisii care sa cerceteze aceste acuzatii".

4 iulie: Universitatea Bucuresti anunta ca in prezent Comisia de etica lucreaza la propriul regulament

In urma cu o saptamana, Universitatea Bucuresti a anuntat printr-un comunicat de presa ca in prezent Comisia de etica lucreaza la propriul regulament de functionare, fiind o comisie nou constituita, fapt care va permite ca "saptamana viitoare (saptamana aceasta - n.red.) sa fie evaluata situatia creata de acuzatiile de plagiat formulate la adresa premierului Victor Ponta", transmite Agerpres.

Potrivit Universitatii, in sedinta de pe 4 iulie a fost stabilit corpusul de documente institutionale (regulamente, coduri etc.) care va sta la baza evaluarii ce va fi efectuata in continuare de Comisia de etica si de expertii desemnati. Totodata, evaluarea Comisiei de etica va fi sprijinita si de consultarea unui numar de experti din domeniul juridic, atat din Romania, cat si din strainatate, informeaza Universitatea Bucuresti.

Victor Ponta despre analiza realizata de Universitatea Bucuresti: E foarte bine. Am constatat ca nimeni nu depusese nicio sesizare, se dorea sa ramana la nivel mediatic

Dupa ce Universitatea Bucuresti a anuntat ca va verifica acuzatia de plagiat, pe 22 iunie, premierul Victor Ponta a declarat: "E foarte bine, pentru ca eu ieri (21 iunie - n.red.) am constatat ca nimeni nu depusese nicio sesizare la Comisa de Etica. Totul se dorea sa ramana la nivel mediatic. Eu personal am depus ieri la Ministerul Educatiei, conform legii, solicitatea mea de a fi verificata teza acuzata. Ma voi prezenta si la Facultatea de Drept, si la Comisia de Etica si la orice institutie legal abilitata, pentru a-mi sustine punctul de vedere."

"Pe de alta parte, va spun cinstit ceea ce cred. Tot acest scandal a fost declansat de presedintele Basescu din cauza dorintei mele de a participa la Consiliul European", a mai afirmat premierul adaugand "probabil ca dupa 28 (28 iunie, data desfasurarii Consiliului European - n.red.) nu va mai exista aceeasi presiune din partea presedintelui".

Decizia Universitatii din Bucuresti de a analiza in Comisia de Etica a universitatii acuzatiile de plagiat a venit la cinci zile dupa ce revista Nature si ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung au scris ca premierul Victor Ponta este acuzat ca ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat publicata in 2003 fiind suspectat de a fi copiat fragmente ample din disertatia sa pe teme juridice tinuta la Universitatea Bucuresti in 2003 si publicata un an mai tarziu. Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie despre acest lucru si-l compara pe Ponta cu fostul presedinte maghiar Pall Schmitt si fostul ministru german al Apararii, Karl-Theodor zu Guttenberg, ambii demnitari straini au demisionat dupa ce fusesera acuzati de plagiat.

Precizam ca decizia pe care Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti o va da in acest caz nu are niciun efect juridic.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) - organismul care a propus Ministrului Educatiei acordarea titlului de doctor - este singura institutie abilitata legal sa analizeze acuzatiile de plagiat in cazul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta si singura care poate propune Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor. 

De altfel, amintim ca pe 29 iunie Consiliul general al CNATDCU a anuntat in urma unei sedinte ca analiza documentelor arata ca Victor Ponta a plagiat in teza sa de doctorat, fiind un plagiat de tip copy-paste.   

Cu doar o zi inainte de pronuntarea pe cazul Ponta, Ministerul Educatiei a dat un ordin prin care a schimbat componenta Consiliului General al CNATDCU. Ordinul de ministru a fost publicat in Monitorul Oficial la o ora dupa ce Consiliul general al CNATDCU s-a intrunit in sedinta anuntata cu cel putin doua saptamani inainte.

Academicianul Marius Andruh, presedintele Consiliului general al CNATDCU, a anuntat dupa sedinta ca a propus retragerea titlului de doctor al premierului Victor Ponta, propunere care a fost inaintata Ministerului Educatiei.

In replica, Ministerul Educatiei a sustinut ca deciziile luate de Consiliul General al CNATDCU sunt nule, intrucat nu a fost intrunit cvorumul de 14 membri, necesar pentru ca sedinta sa fie statutara.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8935 vizualizari

 • +36 (40 voturi)    
  asa si... (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:15)

  demaGOGU [utilizator]

  ...veti anunta verdictul in acest secol sau doar urmasii vor afla raspunsul

  crrrin a dresat un ultimatum de 24h ccr care s-a excutat imediat
  • +10 (14 voturi)    
   pai (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:08)

   Alan_H [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   asta e ideea... se schimba radical institutiile fundamentale ale tarii si se creeaza haos in 4 zile dar o lucrare nu poate fi comparata cu originalul in mai bine de 2 saptamani...
  • +2 (4 voturi)    
   eu cred ca se vor pronunta mai repede (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:24)

   draq [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Daca base e demis clar n-a plagiat, dar daca base nu e demis, sunt sanse mari sa recunoasca plagiatul. Oricum ar fi, ma-ndoiesc ca vom afla inainte de vot
 • +13 (17 voturi)    
  plagiatul ramane (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:18)

  Baltaretu [utilizator]

  comisii si comitete, adunari si cercetari, anulari nule, cemai , vorba este ca in toate smecheriile despre verificarea plagiatului, PLAGIATUL RAMANE SCRIS IN LUCRARE
  Doctoratul trebuie ridicat si dat in cap cu el pana raman paginile scrise din capul plagiatorului
  Rusine, javre de comunisti
 • +11 (15 voturi)    
  ***** (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:20)

  Cataleya [utilizator]

  Sa vedem ce iasa si de-acolo.
  !8 iulie -OK
  Dar daca pe 18 de decide (daca se decide) doar modul de functionare, cat mai dureaza evaluarea ?
  Ca degeaba dati un verdict prin Februarie 2013.
  Pana atunci, Romania e mancata, cu fulgi cu tot, de sleahta plagiatorului!
 • +8 (12 voturi)    
  se cauta IT-ist :)) (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:20)

  MamaOmida [utilizator]

  citez: "În cursul săptămânii trecute, Universitatea Bucureşti a cerut Facultăţii de sociologie să îi fie pus la dispoziţie un soft care să analizeze plagiatul"

  Deci, baieti, sariti repede si dati o mana de ajutor, ca altel ne apuca 2014 si astia tot nu finalizeaza cercetarile!
  • +4 (4 voturi)    
   Pai da (Miercuri, 11 iulie 2012, 18:05)

   Nila [utilizator] i-a raspuns lui MamaOmida

   Parca UB detinea o licenta pentru un software pentru detectarea plagiatului.... aaaaa gata, mi-am amintit! Domnul Ministru interimar al Educatiei, mr. Liviu Pop, nu a mai aprobat prelungirea licentei... hmmmm ce chestie....
   • 0 (0 voturi)    
    Pe bune? (Joi, 12 iulie 2012, 15:42)

    amadeus [anonim] i-a raspuns lui Nila

    M-ar intersa unde poate fi găsită vreo informație referitoare la isprava asta a ministrului, că e tare, frate! Încă o dovadă că Ponta are tot interesul să îi fie evaluată „corect” teza.
 • +8 (12 voturi)    
  teza e perfect originala (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:21)

  Maria Monica Matache [anonim]

  Comisia a stabilit ca teza este o mare capodopera,
  stralucita prin originalitate, a cerut traducerea ei in 14 limbi de circulatie mondiala si propune acordarea titlului
  de geniu autorului ei. In sfarsit, se face dreptate.
  MMM
  • +2 (2 voturi)    
   Un nou membru la Academie (Miercuri, 11 iulie 2012, 22:57)

   Tepes [anonim] i-a raspuns lui Maria Monica Matache

   GRESIT!!!
   Comisia a facut propunerea pentru intrarea in Academie.
   Are recomandare de la Acad. Teodorescu + Rectorul din Cluj de la BBU + toti acei rectori care nu doresc un soft antiplagiat in universitatea condusa de ei.
   Cu asemenea recomandari...
 • +6 (8 voturi)    
  important (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:22)

  andreea1 [anonim]

  e cine face parte din comisie.
 • +3 (7 voturi)    
  ETICA (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:25)

  MirceaIo [utilizator]

  etic si elagant era sa il viziteze la spital pe Adrian Nastase, dar sa nu il acuze pe Basescu ca un copil dezamagit de acel eveniment. Ponta a contribuit si sa implicat in scenariu privind sinuciderea lui Adrian Nastase. Se poate face o ancheta foarte simpla: se compara declaratiile cu urmele lasate. O sa primim iara o poveste de toata jena.
 • +10 (16 voturi)    
  Terenul de joaca-i chiar Romania (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:27)

  revoltat [anonim]

  P - lagiator
  O - nanist
  N - esimtit
  T - totalitar
  A - nti-democratic

  Avem un prim-ministru copil care se comporta ca atare. Problema este ca, tara asta, ROMANIA, nu este terenul lui de joaca si, daca rupe balansoarul (balanta) in care se da, atunci am dat toti cu fundul de pamant. Daca justitia si poporul din prezent nu poate sa-l trimita la 'culcare' pe acest rasfatat, atunci istoria isi va spune cuvantul iar copiii mei vor auzi povesti cu 'copilul Ponta' care a fost neascultator si s-a ranit cand s-a rupt balansoarul. Mi-e deja scarba de atitudinea acestui copil dar avand in vedere ca asa a fost educat de parintii si bunicii lui, Iliescu si Nastare, nu poti sa-i ceri prea multe. Pacat de terenul nostru de joaca. Pacat!
  • -11 (15 voturi)    
   Slabule (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:03)

   Colonel [utilizator] i-a raspuns lui revoltat

   Ai pretentii de om serios, dar comentariul tau e o gluma propagandista. Imbini seriozitatea si stiinta cu onanismul, pentru a obtine un cocktail basist complet. Apropo de propaganda: de ce niciodata stirile negative la adresa PDL nu apar la timp pe hotnews ? E si asta parte din propaganda PDL ? Va dau eu breaking news: Blaga a plagiat in toate lucrarile de cercetare. Acum alegeti: Mafiotul securist buldog, sau Ponta, care "a plagiat" texte de lege ?
   • +10 (12 voturi)    
    slab dar o secunda mai destept ca tine (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:21)

    revoltat [anonim] i-a raspuns lui Colonel

    Dl. Colonel, nu sunt nici om serios si nici propagandist. Nu am incercat niciodata sa influentez opiniile politice sau de alt fel vreunei alte persoane. Ceea ce am incercat sa fac, a fost sa-i deschid ochii. Daca tu esti atat de orb incat nu realizezi in ce directie a luat-o viata ta in Romania si de unde a plecat totul, este treaba ta, dar nu uita, am spus-o mai devreme: terenul tau de joaca este si al meu.
   • +11 (11 voturi)    
    ia uite cine vorbeste de propaganda (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:25)

    Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    toa'su,
    pe timpul cat a fost buldogul securist la interne primarul PDL al Craiovei a fost luat pe sus si dus la inchisoare.
    La fel si primarul PDL de la Cluj, Apostu.
    Ia fa matale o comparatie cu cazul Nastase, ce zici, se compara?
 • -12 (16 voturi)    
  dar de plagiatul buldogului nimic?? (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:27)

  tatu ulex [anonim]

  ...dar de plagiatul buldogului nimic?? Ca Blaga a plagiat nu e "hotnews" de nasul vostru basist?
  • +12 (16 voturi)    
   plagiat (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:08)

   revoltat [anonim] i-a raspuns lui tatu ulex

   Sesizeaza-te tu pro USL-ist si vezi poate iese ceva. In caz ca n-ai observat, numele lui Basescu nu apare in acest articol si nici in lista de indrumator de doctorat a lui Ponta. Voi, USL-istii, sunteti un pic spalati pe creier si nu mai vreti sa acceptati realitatea. Nu-i nimic! Si voi, USL-istii, ca si PDL-istii, si Basistii, adica NOI, oamenii de rand, suntem toti in aceeasi barca. Cand o sa se scufunde, toti ne udam la fel. Asa ca, prietene, romanule, invata sa inoti ca din pacate, apa-i la fel de rece si adanca pentru toti.
 • +7 (11 voturi)    
  Pierdere de vreme... (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:29)

  Maglev [utilizator]

  Ce sa-ti spun, fac regulamentul. Nu va mai bateti capul, daca printr-un miracol o declara plagiat atunci va da ponta o ordonanta de urgenta cu care le va anula toate deciziile.
 • +7 (11 voturi)    
  mare si complexa comisie (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:30)

  DrInOrice [utilizator]

  sa numere o bila.. Bineinteles ca rezultatul va fi unul fantasmagoric, o sa rezulte de fapt 3 doctorate, un premiu Nobel in fizica nucleara si o lupta castigata impotriva lui Baiazid..
 • +17 (21 voturi)    
  io zic s-o lungiti cat se poate (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:32)

  Marcel, ciolacul de padure [utilizator]

  Aveti grija, plagiatu' nu se prescrie.
 • +12 (18 voturi)    
  metoda simpla (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:38)

  mos ion roata [utilizator]

  se apeleaza la un elev picat la bacalaureat cu nota cea mai mica si va va spune cu certitudine ce s-a copiat.Nu e nevoie de academicieni pentru asta...si oricum nu mai prezinta interes,ponta e pe picior de plecare din viata politica.
  • +9 (13 voturi)    
   nah, totul incepe temeinic, cu o pauza (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:45)

   Marcel, ciolacul de padure [utilizator] i-a raspuns lui mos ion roata

   "In sedinta din 11 iulie 2012, Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti [...] a definitivat Regulamentul de organizare si functionare a Comisiei de Etica care va fi validat in Sedinta Senatului Universitatii din Bucuresti, din data de 18 iulie 2012. [...] A fost stabilita procedura de evaluare a auto-sesizarii privind acuzatiile de plagiat [...] procedura ce vizeaza analizarea tezei de doctorat si a surselor incriminate. Urmeaza ca, in cel mai scurt timp posibil, permis de regulamentele UB, Comisia de Etica sa formuleze o hotarare"

   Deci, de-abia din 18-ncolo... Probabil se va organiza o licitatie privind furnizorul de birotica necesara desfasurarii analizei. Dupa licitatie, inca un termen pentru rezolvarea eventualelor contestatii fata de castigatorul licitatiei. Odata stabilit castigatorul, acesta va primi termen de sase luni pentru instalarea corespunzatoare a mouse-ului. Receptia lucrarii se va efectua la o data stabilita ulterior.
  • +8 (12 voturi)    
   Metoda complicata (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:46)

   sile [anonim] i-a raspuns lui mos ion roata

   Se apeleaza la un numar mare de specialisti care sa explice ca numarul impresionant de pagini identice nu inseamna plagiat. Sigur, ar fi fost plagiat oriunde in lume, in orice vremuri, dar in 2003(?), in Universitatea Bucuresti se aplicau cu totul si cu totul alte norme.
  • -3 (13 voturi)    
   Poate in alte zone (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:52)

   Colonel [utilizator] i-a raspuns lui mos ion roata

   Aici in Romania, cand vrei sa stabilesti un plagiat, trebuie sa iei legile si regulamentele din momentul in care s-a realizat acea lucrare si sa vezi daca ceea ce scrie in ea si e copiat din alte parti nu sunt cumva exceptii prevazute in lege (de exemplu, textul unei legi nu trebuie scris intre ghilimele, iar daca l-ai copiat dintr-o carte nu trebuie sa numesti cartea, deoarece textul legii nu apartine unei carti sau a unui autor, chiar daca este reluat acolo).
   • +7 (11 voturi)    
    te-ai uitat pe cele doua texte? (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:06)

    antn [anonim] i-a raspuns lui Colonel

    iti sugerez sa te uiti. Nu-i vorba de nici o lege citata fara ghilimele, e pur si simplu beletristica, imposibil de reprodus 100% fara copy/paste.
  • -9 (15 voturi)    
   Asa ar face (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:53)

   Colonel [utilizator] i-a raspuns lui mos ion roata

   PDL daca ar fi la putere. Iar voi i-ati sustine. Doar e logic, la ce ne trebuie specialisti intr-o tara securista ?
  • +7 (13 voturi)    
   ...in schimb (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:54)

   ALTAN [utilizator] i-a raspuns lui mos ion roata

   membrii acestei comisii s-au umplut de ridicol...cuvintul lor ,de acum ,va fi lipsit de credibilitate ,atit in tara cit si in afara tarii...sau cum se spune pe la noi ''au dat cinstea pe rusine''...
 • +9 (13 voturi)    
  epic fail (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:38)

  Egres [utilizator]

  "un plagiat de tip copy-paste"!

  EPIC FAIL!

  mare pisicher suspendatul, cum a reusit el sa anticipeze de acum 10 ani ca o sa fie Ponta prim ministru si i-a inscenat plagiatul de atunci!
 • +5 (9 voturi)    
  Astia zici.... (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:44)

  Claude [utilizator]

  ....ca sint celebri "cercetatorii britanici"
 • +6 (10 voturi)    
  ping pong (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:51)

  Denis70 [utilizator]

  ..cam asa arata toata analiza asta..a ping pong.....si-o arunca in brate de la un la altu ca pe cartofu´fierbinte)))urmasii urmasilor nostrii vor afla cu limba de moarte de la noi, stramosii lor :))
 • +2 (6 voturi)    
  daca cineva crede ca in.... (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:10)

  exilatul [anonim]

  rom e posibil ca ceva sau cineva sa fie judecat corect fara influenta politica, inseamna ca e lipsit de creier....toata justitia din rom , avocati, procurori, judecatori fac parte din aceeasi familie cu aceleasi interese sentimentale,materiale sau politice...la cite tone de masterate sau doctorate au fost obtinute fraudulos in rom, mai conteaza ca un maimutoi , chiar daca e prim-ministru, nu recunoaste ca a furat...intr o tara normala nu numai ca si ar fi dat demisia imediat, dar un astfel de personaj nu ajungea in fruntea tarii...
 • -7 (11 voturi)    
  si restul (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:12)

  eugen [anonim]

  cu restul cum ramane:
  Broscoiul, Kovesi, Blaga, Paul, Udrea, etc; toti intelectualii astia de behaie acum peste tot in izmene albe?
  sau la ei nu mere softu?
 • -3 (7 voturi)    
  si unuia, si alteia (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:22)

  sisipisi [utilizator]

  Daca tot s-au intilnit in sedinta, nu puteau sa discute si plagiatul celuilalt procuror - procuroarea Codruta? Poate gaseau niste izvoare comune de intelpciune si teorie a dreptului penal...
  • +3 (3 voturi)    
   vorbitul in necunostinta de cauza e daunator (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:46)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui sisipisi

   Inteleg ca nu se cer cunostinte minime sa postezi pe hotnews dar putin documentare nu v-ar strica inainte sa va lansati aiurea: C Kovesi si-a luat doctoratul la Univ din Timisoara, iar aceasta comisie este a Univ Bucuresti. V-ati prins sau mai desenez ceva?
 • +2 (4 voturi)    
  Pentru tov Che (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:22)

  Frank Copi [anonim]

  Aceasta comisie trebuie desfiiintata urgent !
 • +6 (8 voturi)    
  Nu inteleg (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:44)

  vasile-roaita [utilizator]

  de ce le este frica specialistilor si universitarilor romani sa verifice teza de doctorat a lui Ponta si sa dea decizia de plagiat. Cu un soft o poti face intr-o jumate de ora asa cum o fac profesorii de aici din tara unde ma aflu. este foarte simplu.
  ce pot sa le faca sa-i concedieze, sa-i omoare sau ce? Aveti curaj domnilor specialisti adevarul iese intotdeauna in fatza nu conteaza cit vrea Ponta sa-l ascunda. Nu va mai bateti joc de romani si de Romania.
 • -1 (3 voturi)    
  asta e o comisie serioasa (Miercuri, 11 iulie 2012, 18:04)

  deceneus [utilizator]

  un progres fata de fosta comisie care s-a grabit sa dea verdictul in 2 ore ... semn clar ca nici macar nu s-au obosit sa citeasca lucrarea si ca verdictul era comandat de baselu' ... de altfel niste chimisti si fizicieni nu ar avea ce sa inteleaga dintr-o lucrare de drept penal, dar asa e in Romania, ne pricepem toti la toate.

  ...pt analiza unui plagiat sunt prevazute in lege maxim 60 de zile, tocmai pt ca este o lucrare complexa ...
 • -1 (5 voturi)    
  comisia si plagiatul (Miercuri, 11 iulie 2012, 18:06)

  misa2002_2006 [utilizator]

  si credeti ca e singurul doctoras cu plagiat din tara asta? de ce nu se ia la verificat toate lucrarile de doctorat ale celor pusi in functii de conducere???propun o astfel de prevedere!
  de ce sa nu i se retraga un drept, daca e castigat prin furt? copilasii astia sunt supusi la presiune cu camere de luat vederi si se rade pe seama greselilor lor de exprimare... dar cu ce sunt mai presus acesti hoti?
  nu dovedesc ca habar nu au despre cum se intocmeste o lucrare? si cum ar putea ei sa conduca, daca habar nu au cum sa intocmeasca un plan?
  tocmai si-au aratat indemanarea in a planui si ponta si antonescu! sunt niste asi ai prostiei omenesti! le doresc ca tot raul care ni l-au provocat sa il plateasca cu varf si indesat! sa raspunda pt cursul leului depreciat din cauza scandalului provocat si sa ne dea bani de rate!! ca noua nu ne-au crescut cu nimic salariile..nemernicilor! mamele voastre au mancat otrava cand v-au facut! sa fie de sufletul lor si al vostru! cucuvelelor!
 • +3 (3 voturi)    
  Universitate (Miercuri, 11 iulie 2012, 18:22)

  Tushi Lizi [anonim]

  Si eu ce fac? Are rost sa mai continui studiile la asemenea universitate?
  Raspunsul de azi azi al comisiei nu-i departe de comunicatul de presa din 27 iunie al Facultatii de Drept, din care citez:
  "Organele abilitate ale statului trebuie să își îndeplinească îndatoririle și, deoarece România este
  stat de drept [art. 1 alin. (3) din Constituție], procesul de aplicare a legii nu poate fi dublat de
  către alte entități statale".
  Despre ce "entitati statale" vorbesc? E bataie de joc, fara vreo jena
 • 0 (2 voturi)    
  Profesorii universitari straini unde sunt ? (Miercuri, 11 iulie 2012, 18:43)

  Mihaela [anonim]

  D ce nu fac parte si profesorii universitari straini din aceasta comisei? Parca asa era vorba sa participe si strainii ?
 • +3 (3 voturi)    
  Interesant... (Miercuri, 11 iulie 2012, 21:33)

  Mihail_AD [utilizator]

  Aceasta comisie de-abia se constituie si isi definitiveaza regulamentul de functionare.
  Sa inteleg ca pentru fiecare caz in parte avem o noua comisie cu un nou regulament?
  Poate de asta insista atat dl Pop sa apelam la serviciile ei.
 • +2 (2 voturi)    
  gurilor nu va nmai osteniti degeaba!! (Miercuri, 11 iulie 2012, 22:29)

  nesimtitu [anonim]

  onorata Komisie puteti sa va duceti la plaja ca nu ne intereseaza verdictul vostru de kompetente galactice
  Pariu ca veti demonstra ca cei incriminati l-au plagiat pe dottore care este indreptatiti sa ceara daune si in plus ii va suspenda in baza unei OUG !
  Mama lor de hoti si nevestele la toti!!
  Sictirul nostru universitar!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by