Consiliul National de Etica anunta ca este "singura structura institutionala exclusiv competenta" sa se pronunte in cazul de plagiat de care este acuzat Victor Ponta. Presedintele Consiliului si un alt membru si-au dat demisia

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Vineri, 13 iulie 2012, 14:08 Actualitate | Esenţial


Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) anunta printr-un comunicat de presa ca, "potrivit prevederilor legale, Consiliul National de Etica este singura structura institutionala exclusiv competenta sa se pronunte pe cazuri care pot constitui abateri de la normele de buna conduita, in cazul demnitarilor. In sensul prevederilor legale, CNE a fost sesizat de catre dl Victor Ponta in vederea clarificarii acuzatiilor ce i se aduc". Comunicatul ANCS a venit la o zi dupa ce Universitatea Bucuresti a anuntat ca a stabilit procedura de analiza a tezei de doctorat a prim-ministrului Victor Ponta, formand si ea o comisie paralela de analiza.
 • Intre timp, presedintele Consiliului National de Etica si un alt membru si-au dat demisia, a declarat pentru HotNews.ro Gabriela Catana, purtatorul de cuvant al ANCS.
 • Consiliul general al CNATDCU - cel care a hotarat ca Victor Ponta a plagiat si a fost desfiintat - este forul abilitat prin lege sa se ocupe de acuzatiile de plagiat care privesc o diploma de doctorat, potrivit Legii Educatiei Nationale si a HG 681/2011
 • Teza de doctorat a prim-ministrului Victor Ponta - analizata de trei comisii
 • Pe 21 iunie, prim-ministrul Victor Ponta a sesizat Consiliul National de Etica pentru a analiza teza sa de doctorat. CNE trebuie sa se pronunte in maximum 90 de zile de la sesizare, adica termenul limita este 18 septembrie 2012
Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica: CNE este singura structura institutionala exclusiv competenta sa se pronunte pe cazuri care pot constitui abateri de la normele de buna conduita, in cazul demnitarilor

Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) a anuntat printr-un comunicat de presa ca, "potrivit prevederilor legale, CNE (Consiliul National de Etica, organism caruia ANCS ii asigura secretariatul si care se afla in subordinea Ministerului Educatiei - n.red.) este singura structura institutionala exclusiv competenta sa se pronunte pe cazuri care pot constitui abateri de la normele de buna conduita, in cazul demnitarilor".

"In sensul prevederilor legale, CNE a fost sesizat de catre  dl Victor Ponta in vederea clarificarii acuzatiilor ce i se aduc cu privire la teza de doctorat 'Curtea penala internationala' al carui autor este. Pe baza consultarii cu specialistii, CNE urmeaza sa analizeze si sa se pronunte", se arata in comunicat.

Potrivit ANCS, competentele Consiliului National de Etica in cazul plagiatului sunt stabilite de urmatoarele prevederi legale:
 
"Consiliul National de Etica, in conformitate cu prevederile legale  din O.G 28/2011 privind modificarea si completarea Legii 206/2004 privind buna conduita in cercetarea stiintifica, dezvoltarea tehnologica si inovare, este structura institutionala abilitata sa analizeze faptele care pot sa constituie abateri de la normele de buna conduita.

Art. 4 alin.(2) din O.G  28/2011 stabileste cazurile in care Consiliul National de Etica are obligatia sa analizeze sesizari sau contestatii.

Alin.(3) al art. 4 din O.G 28/2011 precizeaza ca sesizarile privind abaterea de la normele de buna conduita pentru persoanele care ocupa functii de demnitate publica sunt analizate numai de catre Consiliului National de Etica.

OG nr. 32/1998, aprobata prin Legea nr. 760/2001, nominalizeaza functiile de demnitate publica din administratia publica centrala, ca fiind: primul-ministru, viceprim-ministrul, ministrul de stat, ministrul, ministrul delegat, secretarul general al Guvernului, secretarul general adjunct al Guvernului, consilierul de stat, secretarul de stat si asimilatul acestuia din cadrul aparatului propriu de lucru al primului-ministru, din cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului, Secretariatului General al Guvernului, Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul si din cadrul ministerelor, precum si conducatorul organelor de specialitate ale administratiei publice centrale, cu rang de secretar de stat.

Rezulta deci, ca potrivit prevederilor legale, CNE este singura structura institutionala exclusiv competenta sa se pronunte pe cazuri care pot constitui abateri de la normele de buna conduita, in cazul demnitarilor.

In sensul prevederilor legale, CNE a fost sesizat de catre  dl Victor Ponta in vederea clarificarii acuzatiilor ce i se aduc cu privire la teza de doctorat 'Curtea penala internationala' al carui autor este.

Pe baza consultarii cu specialistii, CNE urmeaza sa analizeze si sa se pronunte".

Consiliul National de Etica este un consiliu consultativ de nivel national, fara personalitate juridica, ce are misiunea de a monitoriza aplicarea normelor de buna conduita morala si profesionala in activitatile de cercetare-dezvoltare din Romania.

Teodor Petrescu, presedintele Consiliului National de Etica, si Romita Iucu si-au dat demisia

Teodor Petrescu
Foto: Agerpres
Intre timp, Teodor Petrescu - presedintele Consiliului National de Etica - si Romita Iucu - membru al Consiliului National de Etica - si-au dat demisia din acest Consiliu, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al ANCS, Gabriela Catana.

Potrivit acesteia, cei doi nu au fost inlocuiti pana acum, iar ANCS "a facut o adresa catre Ministerul Educatiei sa se suplimenteze numarul de persoane pentru ca analizele sa se poata realiza mai repede". Urmatoarea sedinta a Consiliului National de Etica se va desfasura miercuri, 18 iulie, "si speram ca pana atunci sa fie numiti si alti doi membri in locul celor care si-au depus demisia sa fie inlocuiti", a precizat purtatorul de cuvant al ANCS. 

Romita Iucu
Foto: Agerpres
Gabriela Catana a declarat pentru HotNews.ro ca ANCS a inceput analiza mai multor dosare, printre care si teza de doctorat a prim-ministrului Victor Ponta. "Sunt foarte multe proceduri care trebuie urmate, este vorba despre un forum de discutii, apoi documentele trebuie postate pe acest forum. Pana a participa la sedintele dumnealor si eu credeam ca este simplu. Pare simplu din afara, dar de fapt procedurile sunt mult mai dificil de parcurs", a explicat purtatorul de cuvant al ANCS. Termenul legal de solutionare a unei sesizari este de 90 de zile.

Amintim ca pe 9 iunie Liviu Pop, ministrul de atunci al Educatiei, a schimbat prin ordin de ministru toata componenta Consiliului National de Etica, care se pregatea sa anunte o decizie in cazul fostului ministru al Educatiei Ioan Mang, acuzat de asemenea de plagiat.

Citeste si:
Constanta Ganea, fosta presedinta a Consiliului National de Etica: Ioan Mang a precizat ca se va prezenta la audiere pe 22 iunie

Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei: Consiliul National de Etica ar trebui trecut in subordinea Parlamentului

Pe 21 iunie, prim-ministrul Victor Ponta a sesizat Consiliul National de Etica pentru a analiza teza sa de doctorat. CNE trebuie sa se pronunte in maximum 90 de zile de la sesizare, adica termenul limita este 18 septembrie 2012. Au trecut 23 de zile de la depunerea sesizarii. 

Universitatea Bucuresti este asteptata sa dea o decizie in cazul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta

In paralel cu analiza realizata de Consiliul National de Etica, pe acuzatiile de plagiat aduse tezei de doctorat a prim-ministrului Victor Ponta este asteptata sa se pronunte si Universitatea din Bucuresti, care analizeaza documentele incriminate in cadrul Comisiei de Etica. Aceasta a anuntat in urma cu doua zile, miercuri 11 iulie, ca a stabilit "procedura de evaluare a auto-sesizarii privind acuzatiile de plagiat in cazul tezei de doctorat a dr. Victor Ponta, procedura ce vizeaza analizarea tezei de doctorat si a surselor incriminate". 

O decizie a Universitatii din Bucuresti in cazul Ponta este asteptata saptamana viitoare. Precizam ca decizia pe care Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti o va da in acest caz nu are niciun efect juridic.

Victor Ponta despre analiza realizata de Universitatea Bucuresti: E foarte bine. Am constatat ca nimeni nu depusese nicio sesizare, se dorea sa ramana la nivel mediatic

Victor Ponta
Foto: Agerpres
Dupa ce Universitatea Bucuresti a anuntat ca va verifica acuzatia de plagiat, pe 22 iunie, premierul Victor Ponta a declarat: "E foarte bine, pentru ca eu ieri (21 iunie - n.red.) am constatat ca nimeni nu depusese nicio sesizare la Comisa de Etica. Totul se dorea sa ramana la nivel mediatic. Eu personal am depus ieri la Ministerul Educatiei, conform legii, solicitatea mea de a fi verificata teza acuzata. Ma voi prezenta si la Facultatea de Drept, si la Comisia de Etica si la orice institutie legal abilitata, pentru a-mi sustine punctul de vedere."

"Pe de alta parte, va spun cinstit ceea ce cred. Tot acest scandal a fost declansat de presedintele Basescu din cauza dorintei mele de a participa la Consiliul European", a mai afirmat premierul adaugand "probabil ca dupa 28 (28 iunie, data desfasurarii Consiliului European - n.red.) nu va mai exista aceeasi presiune din partea presedintelui".

Decizia Universitatii din Bucuresti de a analiza in Comisia de Etica a universitatii acuzatiile de plagiat a venit la cinci zile dupa ce revista Nature si ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung au scris ca premierul Victor Ponta este acuzat ca ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat publicata in 2003 fiind suspectat de a fi copiat fragmente ample din disertatia sa pe teme juridice tinuta la Universitatea Bucuresti in 2003 si publicata un an mai tarziu. Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie despre acest lucru si-l compara pe Ponta cu fostul presedinte maghiar Pall Schmitt si fostul ministru german al Apararii, Karl-Theodor zu Guttenberg, ambii demnitari straini au demisionat dupa ce fusesera acuzati de plagiat.

Ministerul Educatiei a schimbat componenta Consiliului National de Atestare a Diplomelor, institutia abilitata legal sa analizeze acuzatiile de plagiat in cazul tezelor de doctorat, cu o zi inainte de pronuntarea in cazul Ponta

Potrivit Legii Educatiei Nationale si a HG 681/2011, Consiliul general al CNATDCU este forul abilitat prin lege sa se ocupe de acuzatiile de plagiat care privesc o diploma de doctorat. Ministerul Educatiei a luat decizia desfiintarii CNATDCU cu o zi inainte ca membrii Consiliului sa se intalneasca in sedinta Consiliului General, unde s-a luat in discutie teza de doctorat si acuzatiile de plagiat impotriva lui Ponta si a fost luata decizia ca "Victor Ponta a plagiat".

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) este autoritatea care acorda cele mai importante titluri universitare si doctorale. El evalueaza dosarele de acordare a titlului de doctor si propune ministrului educatiei acordarea sau neacordarea titlului de doctor.

Marius Andruh
Foto: Agerpres
Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) - organismul care a propus Ministrului Educatiei acordarea titlului de doctor - este institutia abilitata legal sa analizeze acuzatiile de plagiat in cazul unei teze de doctorat si institutia care poate propune Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor. 

De altfel, amintim ca pe 29 iunie Consiliul general al CNATDCU a anuntat in urma unei sedinte ca analiza documentelor arata ca Victor Ponta a plagiat in teza sa de doctorat, fiind un plagiat de tip copy-paste.   

Cu doar o zi inainte de pronuntarea pe cazul Ponta, Ministerul Educatiei a dat un ordin prin care a schimbat componenta Consiliului General al CNATDCU. Ordinul de ministru a fost publicat in Monitorul Oficial la o ora dupa ce Consiliul general al CNATDCU s-a intrunit in sedinta anuntata cu cel putin doua saptamani inainte.

Academicianul Marius Andruh, presedintele Consiliului general al CNATDCU, a anuntat dupa sedinta ca a propus retragerea titlului de doctor al premierului Victor Ponta, propunere care a fost inaintata Ministerului Educatiei.

In replica, Ministerul Educatiei a sustinut ca deciziile luate de Consiliul General al CNATDCU sunt nule, intrucat nu a fost intrunit cvorumul de 14 membri, necesar pentru ca sedinta sa fie statutara.

Ce spune Legea Educatiei Nationale

Art. 168 - (5) Daca studentul-doctorand a indeplinit toate cerintele prevazute in programul de cercetare stiintifica si aprecierile asupra tezei de doctorat permit atribuirea calificativului "Excelent", "Foarte bine", "Bine" sau "Satisfacator" comisia de doctorat propune acordarea titlului de doctor, propunere care se inainteaza CNATDCU, spre validare. CNATDCU, in urma evaluarii dosarului, propune ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului acordarea sau neacordarea titlului de doctor.

(7) Titlul de doctor se atribuie prin ordin al ministrului educatiei, dupa validarea tezei de doctorat de catre CNATDCU

(8) In cazul in care CNATDCU invalideaza argumentat teza de doctorat, IOSUD primeste din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului o motivatie scrisa de invalidare, redactata in baza observatiilor CNATDCU. Lucrarea de doctorat poate fi retransmisa CNATDCU in termen de un an de la data primei invalidari. Daca lucrarea de doctorat se invalideaza si a doua oara, titlul de doctor nu va fi acordat, iar studentul-doctorand va fi exmatriculat.

Art. 170. - (1) In cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, intocmite, dupa caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etica si management universitar sau de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, poate lua urmatoarele masuri, alternativ sau simultan:
a) retragerea calitatii de conducator de doctorat;
b) retragerea titlului de doctor;
c) retragerea acreditarii scolii doctorale, ceea ce implica retragerea dreptului scolii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenti-doctoranzi.

Hotararea de Guvern nr. 681/2011:

Art. 50.
- (1) In cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala in organizarea si desfasurarea studiilor universitare de doctorat, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului poate lua masurile prevazute la art. 170 din Legea nr. 1/2011
(2) CNATDCU poate fi sesizat cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv cu privire la existenta plagiatului, in cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data sustinerii acesteia
(3) Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNE) poate fi sesizat cu privire la incalcarea regulilor de buna conduita in cercetare-dezvoltare de catre personalul de cercetare-dezvoltare din cadrul IOSUD, potrivit prevederilor art. 323 din Legea nr. 1/2011.

Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19137 vizualizari

 • +73 (73 voturi)    
  sigur sigur (Vineri, 13 iulie 2012, 14:13)

  alfa [anonim]

  mai bine s-ar duce in vacanta comisia. nu e nevoie sa dea niciun verdict. orice om cu un bun simt elementar care a citit lucrarea publicata pe net nu mai are nevoie de verdictul vreunei comisii.
  • +35 (35 voturi)    
   nu e nevoie (Vineri, 13 iulie 2012, 14:29)

   eTester [anonim] i-a raspuns lui alfa

   nu e nevoie sa fii om de bun simt ca sa-ti dai seama... s-au uitat pe ea specialisti care au decis, nu numai din Romania ci si internationali. E un plagiat clar, asa cum arata toate publicatiile europene de anvergura...
   • -21 (23 voturi)    
    nu cred ca Ponta a plagiat (Vineri, 13 iulie 2012, 15:29)

    jescu [utilizator] i-a raspuns lui eTester

    Ce descoperire stiintifica putea sa faca Ponta in lucrarea "Curtea Penala Internationala" ? Sincer nu cred ca trebuie facut atat caz legat de plagiat intrucat omul nu a pretins recunoastere academica a mai sti ce descoperiri importante pentru omenire. Omul si-a dat interesul, a facut o lucrare cum a putut, a copiat bucati si din alte lucrari, le-a trecut la bibliografie, a avut si contributia lui in lucrare, comisia de la doctorat a considerat ca e in regula, asta este. "Plagiatul" lui Ponta reflecta doar calitatea invatamantului superior din Romania in anul 2004.

    Dupa parerea mea plagiatul lui Ponta este un lucru minor de discutat, in comparatie cu ce probleme au alti oameni politici si ce probleme are Romania in momentul asta, care merita mai multa atentie.
    • +12 (12 voturi)    
     >>>>>>>>>>>> (Vineri, 13 iulie 2012, 16:34)

     Invincible [utilizator] i-a raspuns lui jescu

     :)) acum du-te si cauta definitia plagiatului.
    • +13 (13 voturi)    
     Partial corect (Vineri, 13 iulie 2012, 16:38)

     VI10 [utilizator] i-a raspuns lui jescu

     E corect ce spui ca asta reflecta calitatea invatamantului din acea perioada, nu insa din toate domeniile, ci doar din drept. Ar trebui retrase multe titluri de doctor in drept, de aceea se agita alde Frunda, etc.

     Ai dreptate si ca e un lucru minor, pentru care insa trebuie sa isi dea demisia si sa i se ia titlul. Daca era ceva major facea parnaie, nu ?
    • +13 (13 voturi)    
     Ceva este mai grav ca plagiatul (Vineri, 13 iulie 2012, 17:13)

     Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui jescu

     si anume actiunile trepadusului interimar, care cu insistenta a incercat sa musamalizeze cazul. A mers pana la desfiintarea unei comisii carei n-a putut sa-i impiedice exprimarea. Asta, mai mult decat plagiatul in sine, arata ca e nevoie ca acest caz sa fie clarificat. Din pacate, Universitatea este tarata intr-un proces pe care ar fi trebuit sa-l evite prin actiuni proprii.
    • +9 (9 voturi)    
     stii ca nu conteaza? (Vineri, 13 iulie 2012, 18:09)

     foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui jescu

     nici parerea ta, nici a mea ci a celor din Vest? Premierul tarii X (de stanga) nu se va lasa fotografiat cu Ponta, caci presa de dreapta va zice ca s-a pozat cu un HOTZ. Premierul tarii Y (de dreapta) nu se va lasat fotografiat cu Ponta, ca sa nu sara presa de stanga pe el ca s-a lasat pozat cu un HOTZ. E ilogic ce zic eu? daca zici ca da, arata-mi pozele recente ale lui Ponta cu Merkel,Hollande, Van Rompuy, Barosso etc.
    • 0 (0 voturi)    
     Adica ... (Sâmbătă, 14 iulie 2012, 17:41)

     Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui jescu

     ... lasa-l ma, ca n-a furat de la tine din buzunar. Cam asa?

     Nu ma mir ca o ducem cum o ducem cu asa o gandire. Un hot e un hot, si locul lui e la parnaie, nu in fruntea guvernului.

     Si de fapt sa stii ca de la tine din buzunar a furat - sau nu, daca matale ai tot atatea clase ca trenul. Daca nu se iau masuri, recunoasterea diplomelor romanesti in strainatate va fi zero, si consecinta e ca orice roman cu studii care va merge sa lucreze in strainatate va trebui sa accepte o leafa mai mica decat i-ar permite de fapt pregatirea, daca in invatamantul romanesc n-ar fi plin de astfel de scandaluri la toate nivelele.
    • 0 (0 voturi)    
     Tocmai aia e problema, ... (Sâmbătă, 14 iulie 2012, 17:43)

     Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui jescu

     ... ca nu le-a trecut la bibliografie asa cum e normal s-o faca, si cum o face toata lumea. A trecut titlurile si autorii la bibliografie, dar in text, in loc sa marcheze citatul si sursa, acolo unde a preluat text nemodificat, a scris textul ca si cand ar fi al sau.

     Si plagiatul lu' Ponta nu e de loc un lucru minor. Plagiatul lu' Ponta e furt calificat in cea mai flagranta forma. Tie ti se pare normal sa avem un hot dovedit prim-ministru?
  • +23 (23 voturi)    
   Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor (Vineri, 13 iulie 2012, 14:31)

   Dogaru [anonim] i-a raspuns lui alfa

   "Eugen Vasiliu, fost director adjunct la Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA), a declarat la Digi24 ca, potrivit legilor in vigoare, "plagiatul este infractiune", iar Oficiul isi poate exprima un punct de vedere daca este sesizat de cel care a fost plagiat sau la cererea organelor de cercetare penala, Politia sau Parchetul." Detalii la http://www.contributors.ro/cultura/miracolul-unei-definitii-invizibile-plagiatul/)
   • +12 (12 voturi)    
    Ha ha (Vineri, 13 iulie 2012, 16:10)

    Alexandra [anonim] i-a raspuns lui Dogaru

    Cine sa sesizeze? Politia ? Pai nu a spus Minsitrul de Interne ca toata lumea de la Platon si Aristotel incoace plagiaza ? Doar politia si justitia ii apara pe hoti, nu ?
   • +4 (4 voturi)    
    Petitia respinsa (Sâmbătă, 14 iulie 2012, 1:01)

    catali [utilizator] i-a raspuns lui Dogaru

    Duminica 8 iulie, am formulat si am trimis la "petitii online" o petitie catre IGP. Mai jos va transmit raspunsul de la site : Buna ziua,

    Petitia creata de dumneavoastra nu a fost aprobata.
    Din pacate nu va putem ajuta sau oferi informatii despre subiectul expus de dumneavoastra.

    PetitieOnline.ro ofera toate mijloacele necesare crearii de petitii online si inregistrarii de semnaturi in mediul online.
    Pentru mai multe informatii puteti consulta:
    http://www.petitieonline.ro/descriere-utilizare.html
    http://www.petitieonline.ro/aspecte-legale.html

    Va multumim.

    ----------

    Titlu petitie: Dispunerea inceperii urmaririi penale a cetateanului Ponta Victor

    Text petitie:

    In virtutea Legii nr. 218/2002 (Actualizata 2009), privind organizarea si functionarea Politiei Romane, Art. 26, alineatul 8 (\"desfasoara, potrivit competentei, activitati pentru constatarea faptelor penale si efectueaza cercetari in legatura cu acestea\"),

    coroborata

    cu art.145 (1) din Legea nr 8/1996 actualizata, ( “Art. 145(1)Constatarea infractiunilor prevazute in prezenta lege se face de catre structurile specializate ale Inspectoratului General al Politiei Romane[..]\"),


    in temeiul art. 141 din \" Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe actualizata pina in Aprilie 2011\" (“Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amenda de la 25.000.000 lei la 500.000.000 lei fapta persoanei care isi insuseste, fara drept, calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunostinta publica o opera sub un alt nume decat acela decis de autor”.)

    si

    ca urmare a scandalul mediatic international in legatura cu comiterea faptei mentionate la art 141 (Legea nr 8/1996 actualizata)

    va solicitam

    dispunerea inceperii urmaririi penale a cetateanului Ponta Victor, nascut in data de 20 septembrie 1972, in Mun. Bucuresti.

    Mentionam ca noi, semnatarii acestei petitii, suntem extrem de ingrijorati
  • +22 (22 voturi)    
   E clar (Vineri, 13 iulie 2012, 14:32)

   Relu [anonim] i-a raspuns lui alfa

   se pregateste un NUP pentru plagiator.Rusine membrilor comisiei.slugi cu diplome si lingai fara coloana.sarumanisti la un bacsis.rusinea lumii academice europene.
   • 0 (0 voturi)    
    astia (Sâmbătă, 14 iulie 2012, 8:41)

    gopo111 [utilizator] i-a raspuns lui Relu

    fac exact ca, comunisti, cine nu e cu partidul si implicit cu mine e impotriva mea, rusine ponta, si ma miram de ce era el impotriva ACTA :) pai cum daca el e un hot si fura de la alti, lua-ti toate titlurile, si sa dea si bani inapoi la visterie, ca a fost platit degeaba pina acum
  • +25 (25 voturi)    
   ******** (Vineri, 13 iulie 2012, 14:32)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui alfa

   Fug de raspundere.
   gasesc motive pt a se spala pe maini de plagiatul lui Ponta.
   Pe de o parte nu vor sa-l declare plagiator pe Ponta pt ca se tem de razbunarea lui, iar pe de alta parte, nici nu vor sa il declare nevinovat, avand in vedere ca dovezile sunt cat se poate de clare in defavoarea lui Ponta.
   Asa ca, fug toti ca potarnichiile ca sa nu poata fi tras la raspundere.
   Unde s-a mai pomenit asa ceva?
   Sa-ti dai demisia pt ca nu vrei sa studiezi o teza de doctorat?
   Bataia de joc a lui Ponta a devenit deja bataia de joc a Europei.
   Ponta nu va scapa de eticheta de plagiator...nici in mormant!
  • +12 (12 voturi)    
   I se rupe lu' Copi-Peist de etica (Vineri, 13 iulie 2012, 14:59)

   dottore [utilizator] i-a raspuns lui alfa

   Nu are coloana vertebrala. Nu e in stare sa gaseasca nici in ograda lui unul care sa scoata castanele din cuptor pe care le-a aruncat acolo cand "nici nu visa sa ajunga prim-ministru"Toti stau 1-2 saptamani si ori sunt desfiintati, ori isi dau demisia.
   Problema e ca nimeni nu poate sa-i faca nimic, in schimb ne face de ras in lume, ca intre noi, acasa, n-ar fi bai.
   Cum apare o acuzatie care miroase cum s-ar toti ca e Basescu de vina.
   Observ ca nici Dumnezeu nu are timp de toate pacatele uslamistilor, daramite Basescu.
 • +54 (54 voturi)    
  Mortul din dulap (Vineri, 13 iulie 2012, 14:15)

  buncrestin [utilizator]

  Singura autoritate care poate sa constate ca mortul din dulap e mort, chiar daca e de trei zile acolo si pute. OK. S-o vedem la treaba, sa-i vedem pe domnii de la Consiliul National de Etica daca sunt dispusi sa se sacrifice pentru un premier care e pe duca indiferent de ce vor "constata" ei.
  • +10 (10 voturi)    
   si presedintele autoritatii este numit in functie (Vineri, 13 iulie 2012, 14:39)

   subcultura [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   DECIZIE nr. 281 din 23 mai 2012 privind numirea domnului Tudor Prisecaru în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică
   Având în vedere propunerea formulată de ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului,
   în temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 [...]primul-ministru emite prezenta decizie.
   Articol unic
   La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Tudor Prisecaru se numeşte în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.
   -****-
   PRIM-MINISTRU

   VICTOR-VIOREL PONTA

   Contrasemnează:

   Secretarul general al Guvernului,

   Ion Moraru


   Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 355 din data de 24 mai 2012
  • +14 (14 voturi)    
   parere (Vineri, 13 iulie 2012, 14:49)

   mart [anonim] i-a raspuns lui buncrestin

   deci, daca am înteles bine din articol, cei care trebuie sa se pronunte daca este plagiat sau nu, este comisia CNATDCU (care a fost desfiintata de Minister).
   Consiliul de Etica se pronunta asupra bunei conduite în timpul cercetarii(fara betii, violuri, etc), dar nu se poate pronunta asupra aspectului de plagiat. Consiliul de etica este în subordinea Ministerului Educatiei.
   Bravo dl Ponta. Sunt sigur ca cei de la BXL nu vor fi adormiti cu astfel de decizii, emise de consilii ne-competente. Poate în România merge, dar nu afara.
  • +6 (6 voturi)    
   Se vor gasi destule (Vineri, 13 iulie 2012, 15:06)

   foxy100 [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   "cadre"(didactice) dispuse sa "dovedeasca" , ca Ponta e cel mai cinstit roman , ca de fapt totul tine de jocul murdar al lui Base si ca el nu poate dormi de dragul tarii acesteia.Care fie vorba-ntre noi ii fuge cu fiecare minut de sub picioare.
   O sa dovedeasca ca cei din CNATDCU care au spus foarte cla ca e plagiat , nu sunt academicieni sau profesori sau oameni de stiinta veritabili ci doar niste marionete in mana lui Base.
   Dealtfel nu numai ei si Patapievici si Liiceanu si Plesu , si Mircea Cartarescu si Mungiu si Gulea si Tismaneanu si doamna Doina Jela si Alex Stefanescu si doamna Reding si domnul Baroso si doamna Merkel si multi altii , toti sunt la ordinele lui Basescu si sub talpa lui.
   Nu-i asa ?
   S-o creada ei.Noi romanii nu suntem asa de prosti cum ne cred Voiculescu , Ponta ,Antonescu ,Sarbu,Corlatean,Sova &co.
 • +45 (45 voturi)    
  alba ca zapada (Vineri, 13 iulie 2012, 14:17)

  piktor [anonim]

  Ce cretini!
  "Sunt foarte multe proceduri care trebuie urmate, este vorba despre un forum de discutii, apoi documentele trebuie postate pe acest forum. Pana a participa la sedintele dumnealor si eu credeam ca este simplu. Pare simplu din afara, dar de fapt procedurile sunt mult mai dificil de parcurs", a explicat purtatorul de cuvant al ANCS.
  Dupa aia trebuie sa trimita documentele pe Marte sa le verifice si martienii. Abia cand se intoarce racheta inapoi, putem afla si nou adevarul gol golut.
  O sa iasa Ponta mai curat ca Alba ca Zapada.
  • +2 (2 voturi)    
   hi, hi, hi... (Vineri, 13 iulie 2012, 15:10)

   andreea [anonim] i-a raspuns lui piktor

   tare cu martienii...
  • +4 (4 voturi)    
   Haide bre, (Vineri, 13 iulie 2012, 16:53)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui piktor

   ca stim cu toti: lucrarea lui este de o inestimabila valoare . . .
   Se inpute "lucratura" USL-asilor.
 • +36 (36 voturi)    
  Nu trebuie sa se mai pronunte nimeni... (Vineri, 13 iulie 2012, 14:18)

  MariusGh [utilizator]

  Stim toti! In momentul in care ai peste 80 de pagini copy/paste, cuvant cu cuvant, virgula cu virgula, discutam despre un plagiat prost, un plagiat clar si neinteligent. Mai trebuie comisie? Toata lumea stie, Ponta nu a avut nici macar acel minim de inteligenta sa schimbe cuvintele, mentinand insa sensul, adica un plagiat finut, demn de o comisie. Doar in Romania poti sa ai un sef de guvern care a comis furt intelectual si un repetent la Cotroceni, in functie de presedinte, ales cu 9000 voturi.
  • +14 (14 voturi)    
   Plus (Vineri, 13 iulie 2012, 14:38)

   Tare ca Fularu' [anonim] i-a raspuns lui MariusGh

   ... iar incarcerarea unui detinut de drept comun sa dureze de doua ori mai mult decat suspendarea unui presedinte de tara ales...
  • 0 (0 voturi)    
   cel ce a scris lucrarea (Sâmbătă, 14 iulie 2012, 7:56)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui MariusGh

   s'a pronuntat.
   nu are nimic de reprosat celui al carui nume este pe coperta.

   deci, sa fie clar, nu este vorba de plagiat.
   adevaratul autor, cel ce a scris lucrarea, caci doctorandul era prea prins cu politichia si alte mismasuri de partid, nu considera plagiat pentru ca nu putea sa se plagieze pe sine insusi. a reluat numai dintr'o alta lucrare.
   repetitia este maica studiului, cum ziceau stramosii.

   viktoras e gata sa'si retraga numele de pe coperta lucararii si renunta si la titlu.
   numai la palatul viktoria, nu !
   un nu, hotarat !
 • +32 (32 voturi)    
  Nici macar nu conteaza (Vineri, 13 iulie 2012, 14:22)

  CezarN [utilizator]

  Sunteti niste manipulati care acceptati sa-si bata ministrul-sindicalist joc de voi.
  La nesimtirea lui Ponta, oricum nu conteaza cine spune ca a plagiat, ca el o va tine tot pe-a lui - Base este de vina.
  Ceea ce conteaza mai mult este credibilitatea celui care spune ca este plagiat in lumea academica si in exteriorul tarii, iar consiliul vostru nu are NICIO credibilitate.
  Una peste alta, eu nu cred ca Ponta este in stare chiar sa si plagieze, deci, stricto sensu, el are dreptate cand spune ca "Eu, Victor Ponta, nu am plagiat!", eu dand crezare zvonurilor care spun ca de fatp ALTCINEVA i-a intocmit lucrare, deci acel ALTCINEVA a plagiat de fapt.
 • +28 (28 voturi)    
  RESPECT PENTRU INVATAMANTUL ROMANESC (Vineri, 13 iulie 2012, 14:24)

  a4 [utilizator]

  Suntem multi care ne-am tocit si ne vom toci coatele pe bancile scolii. Ganditi-va ca inca de la clasele primare, in momentul in care cineva copia era santctionat. Am ajuns o industrie de diplome, iar apoi, selectia celor mai multi angajati, in special in aparatul de stat, facandu-se pe alte criterii decat cele de competenta. Am ajuns ca o parte din cei care sta in biblioteca si studieaza, sacrificandu-si o parte din bucuriile vietii, sa nu ajunga acolo unde isi doresc, deoarece se interpune baiatul lui "tata" sau "de la partid". Sa ajungi absolvent de doctorat (care este cea mai inalta treapta a studiilor), apoi procuror, copiind, dovedit, 85 de pagini cuvant cu cuvant, este cea mai mare rusine, este josnic, ..., fara cuvinte!

  Ceea ce va dorim este respect fata ce elevii, studentii, masteranzii, doctoranzii si cadrele didactice, iar, in general, fata de invatamantul romanesc! Este respect fata progres si fata de viitorul nostru!
  • +17 (17 voturi)    
   Ponta-Master (Vineri, 13 iulie 2012, 14:40)

   Dogaru [anonim] i-a raspuns lui a4

   Ponta practica impostura in mod sistematic. Si-a insusit fara drept doua titluri de master, obtinute, chipurile, la Catania si Oxford. Detalii la http://malinbot.ideilibere.ro/22480/cum-minte-victor-ponta/ si http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Ponta_si-a_mai_inventat_un_masterat_0_735526826.html. Minte de stinge!
 • +11 (13 voturi)    
  daca tot se intruneste (Vineri, 13 iulie 2012, 14:26)

  mos ion roata [utilizator]

  comisia sa analizeze si cele 2000 de violuri care s-au produs anul acesta pe teritoriul Romaniei (daca nu sunt 2000 sa astepte cu concluziile pana se face acest numar,dar nu mai mult de 50 de ani)
  • +10 (10 voturi)    
   intre timp (Vineri, 13 iulie 2012, 14:39)

   mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui mos ion roata

   micul ponta poate sa-si mai dea cateva doctorate.
   • +2 (2 voturi)    
    Doctorate (Vineri, 13 iulie 2012, 15:07)

    Emil [anonim] i-a raspuns lui mos ion roata

    Poate? In ce? In incalcarea institutiilor de drept? Desigur ca da: experienta practica are; ramane sa construiasca modelul teoretic :-)
  • +6 (8 voturi)    
   Alooo... (Vineri, 13 iulie 2012, 14:47)

   miniME [anonim] i-a raspuns lui mos ion roata

   Mos Ion Roata, culca-te la loc, te sculam noi cand ajugem la subiectul Violuri, d'alea la care te gandesti tu, deocamdata se vorbeste de alt fel de violuri. Somn usor !
 • +17 (17 voturi)    
  Sunteti doar penibili... (Vineri, 13 iulie 2012, 14:27)

  triciupa [utilizator]

  ... si prin genul asta de atitudini confirmati ceea ce stie o lume intreaga: premierul impostor A PLAGIAT! N-aveti decat sa faceti tumbe, sa va tavaliti pe jos, sa va smulgeti hainele de pe voi, adevarul este evident si nimic pe lumea asta nu-l mai poate salva pe impostor. Un consiliu format din grajdeni nu are nici o credibilitate. Academicienii din CNATDCU s-au pronuntat fara dubiu iar Universitatea va confirma verdictul: PLAGIAT.
 • +16 (16 voturi)    
  proceduri... (Vineri, 13 iulie 2012, 14:35)

  nelu [anonim]

  Ce naiba de proceduri...Am impresia ca astia ne cred prosti rau de tot Singura procedura este simpa ca buna ziua: luati cele doua lucrari, comparatile si in maxim 30 minute terminati totul. Ce naiba ne tot aburiti atat. Din punctul meu de vedere nici nu ar trebui sa se mai analizeze plagiatul in comisie pentru ca oricum am vazut si citit cu ochii nostri ca e un plagiat clar clar...
 • +14 (14 voturi)    
  Presiuni (Vineri, 13 iulie 2012, 14:36)

  studenta [utilizator]

  De ce si-or fi dat demisia presedintele CNE si un membru ? Pentru ca sunt niste oameni corecti, cu coloana vertebrala si nu au vrut sa accepte ordinele primite de a-l scoate cu fata curata pe plagiator ! La fel a fost si in cazul decanului Facultatii de Drept ! Vedeti Dvoastra , Domnilor din conducerea USL, nu toata lumea are mentalitate de sluga , cum sunteti obisnuiti sa vedeti la colaboratorii si adeptii vostri!
  • +4 (4 voturi)    
   Din pacate ... (Vineri, 13 iulie 2012, 14:58)

   za-k [utilizator] i-a raspuns lui studenta

   la un om cu coloana vertebrala sint un infinit de penibili care sa-i ia locul instant si sa jure pe mama ca n-a plagiat Ctrl+VP nimic in viatza lui si nici inainte de a se naste.

   Numa' bine,
   za-k/
  • +3 (3 voturi)    
   daca erau oameni corecti (Vineri, 13 iulie 2012, 15:00)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui studenta

   se pronuntau in privinta plagiatului.Asa au procedat ca niste lasi,au fugit de raspundere.
   • +2 (2 voturi)    
    Demisii in Comisia de Etica (Sâmbătă, 14 iulie 2012, 1:17)

    EllySt [utilizator] i-a raspuns lui flitmania

    Este posibil ca un motiv pentru care presedintele comisiei si un membru au demisionat este ca si-au dat seama ca daca s-ar fi supus la vot decizia putea sa fie ca teza de doctorat a d-lui Ponta nu este plagiat si ei nu au vrut ca numele lor sa fie legat de o asemenea decizie (chiar daca erau impotriva deciziei).

    Asa cum era de asteptat, d-l Ponta (prin insistenta de a sustine ca teza nu este un plagiat si ca el va isi va sustine puncul de vedere in fata comisiei si ca o sa-i convinga) pune multe persoane in situatii dificile.

    Cel mai trist este ca o persoana care este intr-o asemenea pozitie nu are capacitatea de a intelege ce este un plagiat.
 • +12 (12 voturi)    
  Dar de ce sa fie acesta comisie singura indreptati (Vineri, 13 iulie 2012, 14:39)

  Sorin Argint [anonim]

  Doar cand au luat comunistii puterea se mai facea asa asa ...Dai un comunicat/ordonata/lege si anunti ca doar tu esti destept! Pai ce? Vorbim de o diploma obtinuta in mediul academic. Mediul academic are dreptul sa se pronunte nu o comisie formata din politruci! Rusine Ponta!
 • +6 (6 voturi)    
  singura institutie care il poate scapa (Vineri, 13 iulie 2012, 14:52)

  unul [anonim]

  In articol exista o greseala de exprimare, corect este:

  Consiliul National de Etica este "SINGURA structura institutionala" DIN LUME care il poate SALVA pe Ponta de acuzatia de plagiat. Orice alta institutie ar da verdictul evident de plagiat.
 • +5 (5 voturi)    
  remember (Vineri, 13 iulie 2012, 14:54)

  komissie [anonim]

  Ar trebui amintit si ca actuala comisie provine din prima mutare in forta a fostului ministru interimar care a schimbat componenta pe 8 iunie fara a da un motiv inteligibil. Demisia a doi noi membri (printre care Presedintele! cel care are toata sarcina organizarii lucrarilor) arata cum nu se poate mai bine ca actuala comisie lucreaza sub presiune. Cine analizeaza in detaliu derularea evenimentelor, schimbarile din regulament, OM-uri peste noapte, vede bina de ce Ponta este super-relaxat cand zice ca va merge oricand in fata CNE: si l-a pregatitit din timp pentru a face fata acuzelor care erau pe "surse" cu mult timp inaintea apartiei articolului din Nature.
  Si inca o chestie: Mang, isi mai aminteste cineva de Mang?
 • +3 (3 voturi)    
  Mai bine dau cu banul ... (Vineri, 13 iulie 2012, 14:55)

  za-k [utilizator]

  care are doar o singura parte.

  Comisia o sa fie o tautologie,
  orice bagi iese NU, hehe, ca la
  referendum :)

  Vorba aia: Garbage in, garbage out.

  Numa' bine,
  za-k/
 • -3 (7 voturi)    
  Votați asta negativ. (Vineri, 13 iulie 2012, 14:57)

  The Knight [utilizator]

  Basescu reprezintă interesele externe în România, nicidecum interesul cetățeanului. De exemplu, el a ajutat la promovarea ideii de ROM = țigan, fără a riposta. În Transilvania se duce o politica pt autonomie, iar Basescu nu se opune. La fel cu Roșia Montană, în care el predă ștafeta Canadienilor, în defavoarea industriei autohtone (de ex. credit EU pentru dezvoltarea industriei nationale). După 8 ani de regim Băsescu, sistemul medical e PRAF, copiii mor, spitalele se închid. Gândiți-vă, ăsta ne vinde țara și ne vrea împuținați! Stiați că, in 8 ani de regim Băsescu, 2 milioane de români au murit, dintre care o mare parte de pensionari cărora nu le-au ajuns banii pt medicamente și hrană? Nu vă pasă de bunicii și de părinții voștri? A venit timpul să fiți realiști, ori sunteți spălați la creier, voi ăștia de pe Hotnews. Ori, cel mai probabil, sunteți o adunătură de minorități, ce dau doi bani pe România. Este clar!
  • +2 (4 voturi)    
   Bați câmpii (Vineri, 13 iulie 2012, 16:44)

   VI10 [utilizator] i-a raspuns lui The Knight

   Pe mama o întrețin eu, din pensia din vremea lui Năstase ar muri de foame.
  • 0 (2 voturi)    
   Bai.. (Sâmbătă, 14 iulie 2012, 4:31)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui The Knight

   canta ma la alta masa cu basmele astea. In Transilvania se duce o politica de autonomie si Poanta si cu Antenescu tocmai au batut mana frateste cu UDMR-ul. Parca atunci cand erau in opozitie, Pic si Poc spuneau ca primul lucru cand ajung la putere e sa desfiinteze acea facultate in limba maghiara. Se pare ca nu au avut timp: s-au apucat sa desfiinteze atatea si atatea comisii, ca nu au mai avut timp si de acea facultate.

   Mai mult decat ne-a vandut Nascase tara, nimeni nu o mai poate vinde.

   Cat despre tine, iti spun eu: esti din aceeasi echipa "redactionala" ca si papagalul ala de Montesquieu. Da', la urma urmei toti trebuie sa mancam o paine si fiecare si-o castiga asa cum poate.
 • +5 (5 voturi)    
  Cartoful fierbinte (Vineri, 13 iulie 2012, 14:58)

  gourmand [utilizator]

  -Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU)
  - Consiliul Facultăţii de Drept
  - Consiliul National de Etica
  - Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS)
  - Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti
  Si-au dat demisia (pana acum):
  Decanul Flavius Baias
  Teodor Petrescu, presedintele Consiliului National de Etica, si Romita Iucu
 • +4 (4 voturi)    
  Nu i-a facut el teza! (Vineri, 13 iulie 2012, 15:01)

  darius [anonim]

  Cine i-o fi facut/plagiat lucrarea de doctorat lui Ponta?
 • +6 (6 voturi)    
  Nu va mai amintiti?! (Vineri, 13 iulie 2012, 15:04)

  dess [anonim]

  Era o practica normala, vreo 30 ani in urma...

  Cite titluri n-avea Elena Ceausescu?!
  Si, probabil, chiar credea ca le merita!

  Care e deosebirea???
  • 0 (0 voturi)    
   nici una (Sâmbătă, 14 iulie 2012, 7:59)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui dess

   sa ne fereasca domnul:an... de "inteligentul"destept!ha ha....mai si semnalizeaza.altfel tovarasul pon... un om capabil,pacat ca i place sa fie condus.si era o speranta............pt politica romaneasca.traiasca copy/paste!!!!!!!!!!!!!!
 • +6 (6 voturi)    
  Demnitaru-i Demnitar (Vineri, 13 iulie 2012, 15:12)

  Isidor_b [utilizator]

  Cred ca toti comentatorii de pe aceasta pagina au "orbu' gainii". Este evident ca demnitarii copiaza in alt mod comparativ cu noi, nedemnitarii (oamenii de rand). Consecinta logica - plagiatul lor trebuie evaluat de o anumita comisie, care poate discerne Copy/Paste de demnitar de Copy/Paste anodin .
 • +4 (4 voturi)    
  Diploma de demnitar (Vineri, 13 iulie 2012, 15:22)

  Stan [anonim]

  Titlurile de doctorat sunt diferentiate pe statutul politic al absolventului?Exista diplome ptr demnitari si diplome ptr oameni de rand?
  Ok, comisia asta se ocupa de abaterile demnitarilor de la etica. Aici insa e vorba de un cetatean roman care si-a plagiat lucrarea. Sa ii analizeze comisia asta abaterile din ultimul timp, minciunile, dublul discurs intern si extern si sa lase Universitatea care a eliberat titlul de doctor sa se pronunte pe plagiat.
 • +3 (3 voturi)    
  ok (Vineri, 13 iulie 2012, 15:24)

  andreiu [utilizator]

  Mi se pare corect:
  S-a hotarat ca teza lui e un plagiat ramane ca aceasta comisie sa stabileasca daca a plagia e etic pentru un prim ministru sau nu.
  Stim raspunsul, nu ne intereseaza.
 • +2 (2 voturi)    
  Ce i-a cerut Baroso - INTEGRITY ! (Vineri, 13 iulie 2012, 15:31)

  Xerox [anonim]

  lui Copy Paste.
  Integritatea nu ti-o da o comisie. Tine de tine. Tine pe undeva de cei 7 ani de acasa.
  Toti si-au dat seama ca e Copy Taste si atunci demisioneaza pe capete.
  In acest fel pana vor numi un alt Presedinte, alte comisii....trece 29 Iulie si dupa oricum va demisiona...

  La Bruxelles si-a luat interdictie in UE pe valorile europene pe viata.
 • +2 (2 voturi)    
  sugestie (Vineri, 13 iulie 2012, 15:37)

  James Bond [utilizator]

  Dar oare DG Education and Culture din cadrul Comisiei Europene nu se pote sesiza in legatura cu plagiatul lui ponta?
  Totusi, pentru a evita orice suspiciune de politicianism in analiza acestui "posibil" plagiat, DG Education ar putea cere unei comisii europene total apolitice sa vada daca lucrarea lui ponta este plagiat sau nu.
  La nivelul institutiilor de invatamant europene, plagiatul se verifica cu software-uri specializate...
  In acest fel, nimeni nu ar mai putea spune ca Basescu e de vina pentru plagiatul copy-lasului, sau ca doar Comisia de Etica este indreptatita sa verifica asa ceva...

  Poate vreun ziarist sa sesizeze DG Education and Cultuture?
  http://ec.europa.eu/dgs/education_culture/index_en.htm
 • +2 (2 voturi)    
  Intrebare de prost. (Vineri, 13 iulie 2012, 15:49)

  B.F. [anonim]

  Înţeleg că actuala comisie schimbată este singura competentă ce poate judeca un plagiat. Există în comisie un singur membru ce a mai judecat un plagiat?
 • +2 (2 voturi)    
  Mult zgomot pentru nimic (Vineri, 13 iulie 2012, 16:08)

  Alex [anonim]

  Orice redactor, de la orice publicatie, de la orice editura - chiar si daca nu stie romaneste de loc - stie ca atunci cind copii 100 pp fara ghilimele, asta inseamna plagiat. Nu trebuie sa fii nici academician, nici membru al unei comisii. Asa incit, verdictul nu poate fi decit: Copy Paste este hot intelectual. Oricum, Europa este bine informata cu privire la plagiat asa incit orinde s-ar duce VP, lumea il va considera asa cum merita - un hot !
 • +1 (1 vot)    
  eu zic sa se pronunte Ponta. (Vineri, 13 iulie 2012, 16:43)

  andreea [anonim]

  Ca se pare ca tot aia e.
 • +2 (2 voturi)    
  Sunt presiuni politice (Vineri, 13 iulie 2012, 16:48)

  VI10 [utilizator]

  Faptul ca Romita Iucu, prorector la Universitatea din Bucuresti, si-a dat demisia din Comisia de la ANCS arata clar ca sunt presiuni politice carora cine la va ceda va fi total dezonorat. Sa-l scoti pe Ponta ca nu a plagiat e sinucidere academica.
 • +2 (2 voturi)    
  Comisie (Vineri, 13 iulie 2012, 22:05)

  eu_doar_eu [utilizator]

  Raspunderea plagiatului o poarta, in primul rand, conducatorul de lucrare, care este obligat sa verifice(dar cati o fac?) . Universitatea care a acordat titlul este indreptatita sa verifice veridicitatea lucrarii si sa decida plagiatul. E o chestiune de deontologie profesionala.
  De ce sa se desfiintese scoala doctorala de la UB? Pentru ca profesorii X si Y nu si-au facut bine treaba si au avut nspe doctoranzi ? Sa fim seriosi. D-na ministru a ramas cu reminiscente comuniste cand secretarul de partid ii radea pe toti sa le fie invatatura de minte.
 • +3 (3 voturi)    
  cam tarziu (Vineri, 13 iulie 2012, 23:47)

  dezamagitul [utilizator]

  Deja s-a pronuntat Mr. paste , este nevinovat si va rspunde numai in fata marii adunari nationale .
  Iar voi toate comisiile si comitetele care va calcati pe picioare una pe cealalta, sa va pronutati pentru ce luati banii.
  Inca o armata de trantori.
 • 0 (0 voturi)    
  poanta si crinel (Sâmbătă, 14 iulie 2012, 10:37)

  costica [anonim]

  Bai da' cata nesimtire crezi tu mai Pontoaca si Crinutz ca suntem in stare sa inghitim...Jet afara...Sunteti morti de frica...amandoi...Nu mai puteti da inapoi, in niciun caz nu v-ati fi asteptat la o reactie atat de ferma a UE...in acelasi timp va anagjaza voiculescu si cu vantu la fiecare cate o masina neagra sa va calce pe trecerea de pietoni daca nu reusiti sa faceti ce le-ati promis...lesinatilor! mars afara! poanta- nesimtitule nu mai declara nimic...faci numai rau...crinut te-ai compromis total...aveai sanse la presedentie acum cativa ani. Halal...se rasucesc in mormant fondatorii PNL...Cu voi in frunte ajungem in 2 ani refugiati politic...ori probabil ca o sa castige Gigi becali alegerile...tot asha...votat de intelectuali ca sa nu veniti voi la putere. Nesimtitilor...
 • 0 (0 voturi)    
  Banc sec (Sâmbătă, 14 iulie 2012, 11:07)

  Apolitik [utilizator]

  Ponta la telefon ..cu o persoana misterioasa
  Ponta: Nene, bulangiii astia m-au prins cu plagiatu', ce sa fac?
  Nenea: Pai schimba comisiile, pune oameni de baza, pana atesta aia lucrarea...
  Ponta: Da nene, dar cu presa cum fac, tot ma denigreaza (incepe sa planga), au ceva cu mine marlanii astia basisti...
  Nenea: Taci ma ca ne asculta, vorbeste si tu in rusa ca astia's numa' cu engleza lor ...
  Ponta: Da tovarase Iliescu, sa traiti, hai ca ma duc sa dau o alta OUG ca sa interzic interceptarile ...
  Nenea: Ba tampitule, nu-mi pomeni numele ! Apropo, zi-i lu' Balan ala care a fost la DNA, sa se impuste in gat...
 • 0 (0 voturi)    
  Awesome! (Duminică, 15 iulie 2012, 12:01)

  max [anonim]

  Ati bagat de seama ce motto si-a ales Ponta pentru teza?
  "Omenirea nu mai poate accepta paradoxul ca responsabilitatea penala sa fie cu atit mai slaba, cu cat autorul crimei este mai puternic, iar crimele sale sunt mai grave."
  Robert Jackson,
  Procuror al Tribunalului de la Nurenberg


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by