Rusia acuză statele NATO și SUA, în mod special, de blocarea negocierilor pentru încetarea focului. Într-un interviu publicat sâmbătă dimineața, ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov a susținut că dacă SUA și aliații ar dori cu-adevărat soluționarea crizei ar înceta să mai livreze armament și muniție Kievului. Sâmbătă, după negocieri care ar fi implicat și misiuni ONU și ale Crucii Roșii, au fost evacuate primele persoane civile din uzina Azovstal. Rușii au condus un atac asupra aeroportului din Odesa, în timp ce forțele ruse au fost nevoite să se regrupeze pentru a sprijini operațiunile ofensive țintă.

localnici evacuati din Harkiv Foto: Carol Guzy / Zuma Press / Profimedia Images

Cele mai importante informații de sâmbătă, ziua 66 a războiului din Ucraina, LIVETEXT:

22:45Un avion rusesc a încălcat spațiul aerian suedez

22:18Politologul Gulnaz Sharafutdinova despre cum elita lui Putin - și nu "mentalitatea poporului rus" - a pus bazele războiului (Interviu in Meduza)

22:13A început evacuarea civililor din uzina Azovstal din Mariupol / Comandant ucrainean: Au fost evacuați copii și femei, nu și răniți

21:15Rusia spune că a lovit 17 unități militare și a ucis peste 200 de soldați ucraineni

20:56Marile întrebări: Pace sau libertate? Ce alege Occidentul?/ Între pericolul unui război nuclear și o Europă dominată de Putin

20:40Angelina Jolie în vizită umanitară în Ucraina

20:00Schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia: 14 ucraineni se întorc acasă, printre care o femeie soldat însărcinată

19:46Atac rusesc asupra aeroportului din Odesa / Pista a fost distrusă (guvernator)

19:40Există semne ale unor posibile progrese privind securizarea a cel puțin unei rute de evacuare din orașul asediat Mariupol, dar în această nu este clar dacă vreo evacuare ar include oameni prinși în complexul uzinei siderurgice Azovstal, scrie CNN.

„Există speranță pentru evacuarea locuitorilor din Mariupol pe teritoriul controlat de Ucraina”, a spus consiliul orașului Mariupol pe contul său Telegram.

Deși consiliul încă așteaptă confirmarea, postarea sa spune că evacuarea va avea loc astăzi (sâmbătă) din Port City, care este un centru comercial.

19:33Unde și de ce redistribuie Rusia trupe pe teritoriul ucrainean și ce încearcă să facă în Transnistria - Institutul pentru Studiul Războiului

18:58Docherii olandezi refuză să descarce un petrolier rusesc la Amsterdam

17:56VIDEO Garda Națională arată cum a fost distrus un convoi rusesc în Izium

16:56Corespondență din R. Moldova: De ce erau cozi de mașini la ieșirea din Transnistria în direcția Chișinău?

16:53Crucea Roșie și ONU negociază evacuarea civililor din uzina Azovstal din Mariupol - primar

16:33Imagini din satelit arată nivelul distrugerii uzinei Azovstal din Mariupol

16:10Franța își va întări sprijinul militar și umanitar pentru Ucraina

15:43Rușii impun rublele în Enerhodar, scrie Nexta.

În Enerhodar, oraș din nord-vestul regiunii Zaporojie din Ucraina, unele magazine au început să vândă produse cu plata în ruble.

Magazinele în cauză vând produse aduse din Crimeea, Belarus și Rusia.

15:15O nouă groapă comună a fost descoperită în regiunea Kiev

14:56Germania: Guvernul vrea să anuleze beneficiile acordate lui Gerhard Schröder

14:42Germania nu va plăti în ruble pentru gazul rusesc, a declarat ministrul german de finanțe Christian Lindner într-un interviu pentru presa germană.

14:20VIDEO Un spital și două blocuri, lovite de trupele rusești în Harkiv

13:57Noi atacuri ale rușilor în Donbas, fără succes

13:44Cel puțin cinci importanți oameni de afaceri ruși s-ar fi sinucis în doar trei luni / Scenariul uciderea familiei-sinucidere

13:00Ucraina încearcă evacuarea oamenilor de la Mariupol, însă Rusia respinge toate propunerile, a declarat sâmbătă consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak. Moscova nu vrea să permită crearea niciunui coridor umanitar.

”Distrugerea orașului Mariupol și a luptătorilor de la Azovstal este simbolică pentru ei”, a mai spus oficialul citat de Kyiv Independent.

12:47Apelul femeilor pentru salvarea soldaților de la Mariupol: "E iadul pe pământ acolo, e mult mai rău decât un simplu război”

12:06Rușii au atacat o zonă rezidențială din Harkiv, potrivit Nexta.

12:04Bombardamente în Briansk. Terminalul unui depozit de petrol a fost distrus

11:20Forțele rusești ar fi fost aproape de capturarea lui Zelenski în primele ore ale invaziei - Time

10:56Armata Ucrainei: Rusia a mai pierdut încă 200 de soldați în ultimele 24 de ore

10:55VIDEO Cine sunt rușii care luptă de partea Ucrainei

10:32Rușii au deschis focul asupra civililor care erau evacuați din regiunea Luhansk

10:08Rusia susține a sistemul său de apărare aeriană a oprit un avion ucrainean să intre în regiunea Briansk, transmite RIA.

09:55Rusia se confruntă cu provocări considerabile, fiind silită să-și regrupeze trupele / Moralul unor unități este slăbit

09:25Cum arăta orașul Mariupol în urmă cu doar câteva luni: luminițe și brazi împodobiți de Crăciun, într-o atmosferă caldă, de sărbătoare.

Azi, după asediul rușilor, orașul este o ruină. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski declara vineri noaptea că Mariupol a fost transformat de ruși într-un ”lagăr de concentrare” în mijlocul ruinelor.

09:10Un incendiu puternic a izbucnit la o centrală de lângă localitatea Ilyinskoye din regiunea Sahalin, Rusia, transmite Nexta.

08:46Forțele ucrainene au respins 14 atacuri ale rușilor în regiunile separatiste Donețk și Luhansk, transmite Kyiv Independent citând Armata Ucrainei. Rusia ar fi pierdut 11 tancuri, 7 elemente ale artileriei, 27 de transportoare și alte vehicule militare

08:30Ar putea supraviețui Europa unei întreruperi totale a gazelor naturale?

08:13Ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei face parte din negocieri, a declarat Lavrov, potrivit Reuters. Potrivit acestuia, cele două părți ar fi discutat despre un draft al unui posibil tratat de pace, însă ridicarea sancțiunilor face parte din negocieri. Anterior, Zelenski a exclus acest lucru.

08:02Nou născuții din Mariupol primesc certificate de naștere pe care sunt scrise însemnele așa-zisei republici populare Donețk, relatează Nexta. Comisarul parlamentar pentru drepturile omului Liudmila Denisova a confirmat informația și a precizat că astfel de documente reprezintă o violare a convenției ONU privind drepturile copilului.

07:34Zelenski: Rușii fac tot posibilul pentru a distruge Donbasul / Mariupol, un lagăr de concentrare în mijlocul unor ruine

07:00Peste 1 milion de oameni au fost ”evacuați din Ucraina” în Rusia de la debutul invaziei pe 24 februarie, a declarat sâmbătă dimineața ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Statele NATO fac tot ce le stă în putință pentru a împiedica negocierea încetării focului, a acuzat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

00:45Aproape 80 de supraviețuitori ai Holocaustului, evacuați din Ucraina în Germania

00:00Svetlana Tihanovskaia cere SUA să sancționeze Belarusul la fel de puternic ca pe Rusia

23:38Pentagonul l-a acuzat vineri pe Vladimir Putin de "depravare" și "cruzime" pentru modul în care se comportă forțele rusești în Ucraina, unde sunt acuzate că au ucis civili, inclusiv copii, potrivit AFP.

23:24Casa Albă a transmis gazdei G20 că Rusia nu ar trebui să aibă voie să participe la summitul din acest an

22:52SUA nu cred că Rusia va folosi arme nucleare, spune un oficial al apărării