Statul Major General al Ucrainei a transmis sâmbătă că Rusia a lansat noi atacuri asupra regiunilor de est, dar fără succes pentru Moscova.

Distrugeri în Donețk după bombardamenteFoto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia Images

"Luptele continuă", se arată într-un raport al Statul Major General. Rusia continuă să trimită trupe în apropiere de oraşul Izium din regiunea Harkov, relatează Reuters și Agerpres.

Forţele ruse încearcă să avanseze în mai multe locuri, dar trupele ucrainene resping atacurile, se precizează în raport.

În regiunea Dnipropetrovsk, unităţi ruseşti au tras în ţinte cu rachete şi artilerie.

Forţele armate ruse se regrupează parţial şi îşi consolidează trupele, mai atrage atenţia raportul, confirmând informațiile publicate sâmbătă dimineața de britanici.

În regiunile estice contestate Lugansk şi Doneţk, au fost respinse 14 atacuri. Forţele ucrainene susţin că au distrus 11 tancuri, nouă drone şi şapte sisteme de artilerie.

O mare parte a luptelor s-au concentrat în regiunile estice Lugansk şi Doneţk, care sunt parţial controlate de separatiştii pro-ruşi. Cu puţin timp înainte de invazie, preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut independenţa respectivelor regiuni.

----

  • Urmărește ultimele evoluții din a 66-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO