Ucraina încearcă evacuarea oamenilor de la Mariupol, însă Rusia respinge toate propunerile, a declarat sâmbătă consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak. Moscova nu vrea să permită crearea niciunui coridor umanitar.

Uzina Azovstal din Mariupol, bombardată de rușiFoto: Mariupol City Council/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

”Distrugerea orașului Mariupol și a luptătorilor de la Azovstal este simbolică pentru ei”, a mai spus oficialul citat de Kyiv Independent.

Kievul şi Moscova conveniseră să creeze un coridor umanitar pentru civilii prinşi în uzină, în urma unei medieri a secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Potrivit unor surse ruseşti, aproximativ 2.500 de luptători ucraineni şi mercenari străini sunt izolaţi în buncăre din zona industrială. Conform Ucrainei, 1.000 de civili, printre care şi copii, aşteaptă să fie salvaţi din zonă.

Soțiile, surorile și mamele luptătorilor ucraineni captivi în complexul Azovstal din Mariupol au venit la Kiev pentru a cere guvernului să facă eforturi suplimentare pentru extragerea bărbaților care sunt încercuiți de trupele rusești. Femeile au spus că sunt gata să servească drept scut uman pentru evacuarea în siguranță a bărbaților

----

  • Urmărește ultimele evoluții din a 66-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO