Garda națională a Ucrainei a difuzat imagini care par să arate atacuri efectuate împotriva unui convoi de blindate ale Rusiei lângă Izium, în estul Ucrainei, relatează BBC.

blindate rusesti atacate de fortele ucraineneFoto: Captura video

Videoclipul arată ceea ce Garda Națională a Ucrainei a spus că sunt tancuri și transportoare blindate lovite de forțele ucrainene.

Forțele ucrainene au distrus „mai mult de 30 de echipamente rusești” în zona Izium, regiunea Harkiv, a spus Garda Națională.

A fost descoperit un punct de comandă cu mult echipament, au fost transmise coordonatele Armatei, iar artileria a terminat treaba, ar fi zis Garda Națională, potrivit Euromaidan Press.

BBC a verificat locația filmării, dar nu și detaliile incidentului.

Forțele rusești au făcut progrese limitate la vest de Severodonetsk pe 29 aprilie, dar rămân blocate la sud de Izium. Forțele ucrainene din estul țării sunt așteptate mai degrabă să efectueze cu succes o manevră de apărare împotriva trupelor ruse decât să țină poziții statice, scrie într-o nouă evaluare Institutul american pentru analiza războiului.

Artileria rusă concentrată permite avansuri minore ale Rusiei, dar pozițiile ucrainene rămân puternice. Contraatacurile ucrainene în jurul orașului Harkiv ar putea forța trupele ruse să redistribuie unități destinate axei Izium pentru a meține aceste poziții.

  • Urmărește ultimele evoluții din a 66-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO