Cine sunt "profesorii remarcabili" in fata carora si-a sustinut Ponta teza de doctorat in 2003: Avocatul Poporului, presedintele Curtii Constitutionale, 'Parintele Constitutiei' si presedintele Curtii de Conturi de la acea vreme

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Joi, 19 iulie 2012, 23:06 Actualitate | Esenţial


Profesorii in prezenta carora a prezentat Ponta doctoratul
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
Prim-ministrul Victor Ponta si-a sustinut pe 1 aprilie 2003 teza de doctorat "in prezenta unor profesori remarcabili: prof. dr. Ioan Muraru, prof. dr. Nicolae Popa, prof. dr. Emil Molcut, prof. dr. Antonie Iorgovan, prof. dr. Dan Drosu Saguna" - se arata in raportul final al Consiliului National de Etica, prin care institutia a decis ca Victor Ponta nu poate fi acuzat de plagiat. Vezi in articol CV-urile profesorilor "remarcabili" si ce functii detineau acestia la momentul sustinerii doctoratului de catre Ponta.  

Prof. dr. Ioan Muraru - In 2003 era Avocatul Poporului

Avocatul Poporului, Ioan Muraru
Foto: AGERPRES
Ioan Muraru a fost Avocatul Poporului in perioada 2001 - 2011, ales de catre Senatul Romaniei si reales de catre Parlament, potrivit propriului CV. Din 1995 este profesor la Universitatea Nicolae Titulescu, in 1991 - 2008 a fost profesor universitar la Universitatea din Bucuresti, a fost membru al senatului UB pana in 2008, in perioada 1992 - 1996 si 2004 - 2008 a fost sef al Catedrei de Drept Public, la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

Din 1990 este conducator stiintific la doctorat, Drept constitutional, Facultatea de Drept. In 2002 - 2003 a fost membru in Comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei Romaniei.

In 1992 - 1998 a fost judecator la Curtea Constitutionala, iar in 1995 - 1998 a fost presedintele Curtii Constitutionale. In 1990 - 1991 a fost membru (expert) in Comisia parlamentara pentru redactarea proiectului Constitutiei Romaniei.

Ioan Muraru a fost membru in Comisia constitutionala a Consiliului Frontului Salvarii Nationale (1989 - 1990), participand la elaborarea unor acte normative precum Legea electorala din anul 1990. A fost si secretar stiintific la Ministerul Invatamantului in 1972 - 1973, 1980 - 1981.

Vezi aici CV Ioan Muraru

In 2008, Ioan Muraru - Avocat al Poporului - a sustinut desfiintarea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) in termeni de "eliminarea acestui venin anticonstitutional", scria HotNews.ro. In 2010, Kamikaze scria ca Ioan Muraru, aflat la final de mandat la sefia institutiei Avocatul Poporului, a convins mai multi parlamentari sa semneze un proiect de lege prin care pensia Avocatului Poporului crestea "de aproximativ cinci ori".

Prof. dr. Nicolae Popa - In 2003 era presedintele Curtii Constitutionale

Nicolae Popa
Foto: Agerpres
Nicolae Popa a fost consilier prezidential pentru probleme legislative si juridice in perioada 1993 - 1996, cand presedinte era Ion Iliescu. In perioada 1996 - 2004 a fost judecator la Curtea Constitutionala, iar in 2001 - 2004 a fost presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei.

A fost presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei (ICCJ) in perioada 2004 - 2009.

In 2000 Nicolae Popa a fost decorat cu Ordinul National 'Pentru Merit' in Grad de Mare Cruce.

Vezi aici CV Nicolae Popa

In 1996 - 2005 a fost decan al Facultatii de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu, iar in 1987 - 1993 a fost prodecanul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti.

Prof. dr. Dan Drosu Saguna - In 2003 era Presedintele Curtii de Conturi

Dan Drosu Saguna
Foto: Agerpres
Dan Drosu Saguna este profesor universitar titular la Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative de la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", din 2008, unde este si director program master. Este si profesor la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, precum si la Universitatea "Titu Maiorescu".

In perioada 2002 - 2008 a fost presedintele Curtii de Conturi a Romaniei.

In perioada 1999 - 2002 a fost presedinte al Sectiei Jurisdictionale a Curtii de Conturi a Romaniei. In 1993 - 1999 a fost consilier de conturi la Curtea de Conturi.

Vezi aici CV Dan Drosu Saguna

Prof. dr. Emil Molcut

Emil Molcut 1
Foto: Facebook
Emil Molcut a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 1961. In anul 1978 a absolvit cursurile scolii doctorale din cadrul Universitatii din Bucuresti, obtinand titlul de doctor, potrivit site-ului Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti. Isi incepe activitatea didactica in 1961, in cadrul Universitatii din Bucuresti, iar in 1992 obtine titlul de profesor universitar doctor.

Lucreaza la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii 'Titu Maiorescu' ca titular si la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Nicolae Titulescu" ca asociat in cadrul Catedrei de stiinte penale si drept public.

Prof. dr. Antonie Iorgovan - supranumit "Parintele Constitutiei"


Antonie Iorgovan
Foto: Agerpres
Antonie Iorgovan a absolvit Facultatea de Drept din Bucuresti, in 1982 a facut cursuri de specializare in Salzburg. A devenit cadru didactic la Universitatea din Bucuresti in 1972 si avocat pledant in 1996.

A intrat in Parlament ca independent dupa alegerile din 20 mai 1990 si a activat in cadrul grupului PNL. A fost presedinte al Comisiei de redactare a proiectului de Constitutie a Romaniei, fiind supranumit "Parintele Constitutiei".

In 1992 a demisionat din Parlament pentru a deveni judecator la Curtea Constitutionala, post pe care l-a parasit in 1996. In perioada 1996-1998 a fost presedinte al Miscarii Ecologiste din Romania, nereusind sa ocupe un nou fotoliu de parlamentar.

In 1998 a devenit membru PDSR, devenind din nou parlamentar in 2000. A fost autorul mai multor cursuri de Drept administrativ, al unui curs de Drept Constitutional, al 'Tratatului de drept administrativ' aparut in 2002, coautor al Constitutiei din 2004, a publicat peste 50 de studii semnificative in revistele de specialitate juridica din tara si strainatate, a editat 8 monografii.

S-a stins din viata in octombrie 2007, la o clinica din Viena, in urma unui stop cardio-respirator pe fondul unui cancer de pancreas.

Victor Ponta a obtinut titlul de doctor cu distinctia "Summa Cum Laude". Vezi cine sunt membrii comisiei care in 2003 i-au evaluat lucrarea

Amintim ca, pentru aceasta teza de doctorat, Victor Ponta a obtinut calificativul "Foarte Bine" si distinctia "Summa Cum Laude" - cea mai mare distinctie pe care o poate primi o teza de doctorat, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Universitatii din Bucuresti. Din comisia care a evaluat in 2003 aceasta teza de doctorat si a propus acordarea titlului de doctor lui Victor Ponta cu "Summa Cum Laude" face parte si Gabriel Oprea, fost ministru PSD si UNPR, Ciobanu Viorel Mihai - care la acea vreme era decanul Facultatii de Drept la Universitatea din Bucuresti, Adrian Nastase - care era premier la acea vreme si care era in acelasi timp si conducatorul de doctorat al lui Victor Ponta, Raluca Besteliu - care era sef al Catedrei de Drept public a Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti, Mitrache Constantin - care era prodecan al Facultatii de Drept si Gabriel Oprea care pe atunci era ministru delegat pentru Administratia Publica.

Care erau procedurile de sustinere a unei teze de doctorat in 2003
 
Potrivit procedurilor din 2003, doctoratul era evaluat de o comisie de specialisti aprobata de senatul institutiei de invatamant superior organizatoare. Legea 84/1995, in vigoare la data sustinerii doctoratului de catre Victor Ponta, prevedea ca aceasta "comisie este alcatuita dintr-un presedinte, conducatorul de doctorat si din trei referenti oficiali, specialisti cu activitate stiintifica deosebita, cu titlu de doctor in domeniu". Cei cinci specialisti din aceasta comisie au fost Ciobanu Viorel, Adrian Nastase, Raluca Besteliu, Mitrache Constantin si Gabriel Oprea. 

Potrivit Hotararii de Guvern nr. 37 din 1999 care stabilea la acea vreme organizarea si desfasurarea doctoratului, "sustinerea publica a tezei de doctorat se constituie intr-o dezbatere stiintifica si de creatie, la care participa doctorandul, membrii comisiei si specialistii aflati in sala".

"Pe baza celor constatate in timpul sustinerii publice a tezei de doctorat, comisia evalueaza si delibereaza asupra calificativului pe care urmeaza sa il acorde tezei de doctorat. Calificativele care pot fi acordate sunt: "foarte bine", "bine" si, respectiv, "satisfacator" - mai prevedea legislatia de la acea vreme.

Procedura de acordare a titlului de doctor:

Hotararea comisiei pentru sustinerea tezei de doctorat de a se conferi titlul stiintific de doctor (adica decizia celor cinci: Ciobanu, Nastase, Besteliu, Constantin si Oprea) se inainteaza conducerii Scolii Doctorale (adica rectorului Universitatii Bucuresti de la acea vreme, prof. Ioan Mihailescu), in vederea acordarii titlului stiintific de doctor.

Dupa ce rectorul acorda titlul de doctor, Dosarul de doctorat si un exemplar al Tezei de doctorat era trimis la Ministerul Educatiei pentru confirmarea de catre Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a titlului de doctor propus. In final, conferirea titlului stiintific de doctor se facea prin ordin al ministrului educatiei nationale, la propunerea CNATDCU.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

21430 vizualizari

 • +5 (9 voturi)    
  Este limpede ca buna ziua... (Joi, 19 iulie 2012, 23:12)

  justy [utilizator]

  ca e vorba de o teza de doctorat care a constituit la vremea respectiva o sarcina de partid pentru el si pentru multi altii...
  • +5 (9 voturi)    
   teza doctorat = barou fara examen (Vineri, 20 iulie 2012, 8:30)

   grosu [anonim] i-a raspuns lui justy

   teza de doctorat a fost facuta ca sa poata intra in barou fara examen. daca se invalideaza teza, adio avocatura de unde stimabilul ia o gramada de bani. binenteles pentru relatii si aranjamente, nu pentru stiinta.
  • +8 (10 voturi)    
   Gogu (Vineri, 20 iulie 2012, 8:48)

   miki [anonim] i-a raspuns lui justy

   Un lucru este cert:
   La munte sau la mare
   In orice imprejurare
   De vrei sa te faci de cacat
   Spui ca Ponta n-a plagiat
   Garantat Andronescu
  • 0 (0 voturi)    
   1 APRILIE (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 14:24)

   doctor [anonim] i-a raspuns lui justy

   Doctoratul a fost pacaleala de 1 APRILIE 2003!!!!Nu a observat nimeni???
 • +4 (6 voturi)    
  Din ce se vede... (Joi, 19 iulie 2012, 23:15)

  Antananarivo [anonim]

  ... câteva din urdorile produse de mafia comunisto-securitso-iliesciană, al cărei unic gând, lesne identificabil ar suna așa: Totul pentru ei, „aleșii”; dispreț maxim pentru poporul român dornic de libertate.
  • +6 (8 voturi)    
   Re: Din ce se vede (Vineri, 20 iulie 2012, 6:21)

   Seba [anonim] i-a raspuns lui Antananarivo

   Complet de acord, este disgratios de ce intampla. Doar un mic comentariu...

   Cat de dornic crezi tu ca e poporul? Hai sa nu fim naivi. "Poporul" (nu doar cel roman, orice popor vrei tu) in proportie de 95% este doar o turma ignoranta fara personalitate, fara pareri proprii manipulata dintr-o parte sau alta de diverse interese.
   Poporul roman e alcatuit probabil din vreo 15 milioane care habar n-au ce se intampla in jurul lor in afara de ce le zice postul preferat de stiri (oricare ar fi ala). Vreo 3 milioane care au impresia ca stiu pe ce lume traiesc, pentru simplul fapt ca mai citesc si ceva "presa" si pot sa reproduca ideile mai multor "surse". In rest, poate, poate reusesti sa aduni 1 milion care sa aibe idei proprii, bazate pe informatii, pe constatari, care au cu adevarat discernamant.

   Un singur lucru iti recomand. Nu te lua dupa ce zice unul sau altul. Informeaza-te. Din cat mai multe surse, indiferent de culoare lor politica. Analizeaza informatiile si incearca sa iti faci propriile pareri.
   • +2 (4 voturi)    
    pentru Seba (Vineri, 20 iulie 2012, 10:50)

    Nimik [utilizator] i-a raspuns lui Seba

    Ai pus punctul pe "i"!
  • +5 (7 voturi)    
   rusinos... (Vineri, 20 iulie 2012, 7:04)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui Antananarivo

   ....comportament al unor intelectuali care sunt considerati "profesori remarcabili" si care pun mai presus jalnica fasolica cu carnati castigata in genunchi decat valoarea intelectuala si credibilitatea profesionala.

   Acest tip de oameni fac posibila accederea la putere a goagalilor, mascaricilor si a restului de nulitati care populeaza cu tupeu si aroganta "cea mai inalta forma a democratiei" adica Parlamentul, sfidand si dispretuind adevaratele valori iar rezultatele le traim si le platim zi de zi.

   Bravos "profesori remarcabili" ce sunteti !!
   V-ati remarcat definitiv, spre scarba studentilor pe care ii instruiti.
 • +7 (9 voturi)    
  Imi doresc ca acesti "profesori" (Joi, 19 iulie 2012, 23:18)

  Mon`Lisu [anonim]

  ... sa raspunda in fata legii. Imi doresc sa isi piarda locurile de munca. Pentru ca asa ceva este inadmisibil. S-a vazut clar ca Ponta a plagiat. S-a facut publica teza de doctorat, s-au facut comparatii. TOT POPORUL A VAZUT CA A PLAGIAT SI CAT A PLAGIAT. Si acum vin coruptii astia si spun ca nu a plagiat. ESTE INADMISIBIL !
  • +3 (5 voturi)    
   ponta=plagiat (Vineri, 20 iulie 2012, 2:32)

   jimy [anonim] i-a raspuns lui Mon`Lisu

   ce se intampla cu tara noastra-ROMANIA-cum este posibil ca o maina de neispraviti ca PONTA,CRIN ETC IN FRUNTE CU USL sa controleze si dicteze o tara intreaga.Pina cand.Astia trebuiesc dati jos cu forta,si inchisi pe viata pentru tradare si crime inportiva poporului ROMAN.IESIREA IN STRADA ESTE APSOLUT NECESARA.SA INCEPEM ORGANIZAREA.CIUMA TREBIUESTE ELIMINATA CU ORICE PRET.
  • +2 (4 voturi)    
   au peste 74 de ani unii (Vineri, 20 iulie 2012, 7:35)

   stan [anonim] i-a raspuns lui Mon`Lisu

   Ce sa-si mai piarda ca au peste 74 de ani unii ?
   Muraru, Molcut si Nicolae Popa, au cate 75,74 respectiv 73 ani... Deci ramane principiul romanesc "S-a rezolvat, nu se poate."
 • +5 (7 voturi)    
  *** (Joi, 19 iulie 2012, 23:25)

  0m [utilizator]

  apăi mare lucru nu poţi să spui despre comisia respectivă; toţi aveau treabă cu PDSRu mai mult sau mai puţin.
  sper ca mâine (vineri, 20 iulie) să primim o veste bună din partea UB cum că Ponta a plagiat (aşa cum susţine România Liberă, de pe surse)
 • -6 (10 voturi)    
  Nu inteleg aluzia din titlu, de profesori remarcab (Joi, 19 iulie 2012, 23:32)

  Set [anonim]

  Nu inteleg aluzia din titlu.... "profesori remarcabili"

  Sunteti cumva voi mai bine pregatiti decat persoanele mai sus mentionate, sunteti cumva voi mai curati moral decat ei?

  Care este dreptul vostru sa injositi niste persoane doar pentru ca au avut functii in administratia publica?

  Care este sensul aluziei din titlu?
  • 0 (4 voturi)    
   Nu e nici o aluzie (Vineri, 20 iulie 2012, 9:59)

   DenisaC [utilizator] i-a raspuns lui Set

   Un profesor care citeste, se informeaza, si-ar fi dat seama de unde provin acele pagini, mai ales ca erau luate dintr-o carte a unui autor roman.

   Dandu-i acel titlu, arata doua posibilitati:
   - ori nu au citit lucrarea si s-au luat dupa ce le-a spus cineva (sunt obligati sa citeasca teza);
   - ori stiau de acele pagini, dar le-au trecut cu vederea, ceea ce in orice institutie internationala este inadmisibil.

   Mai sus ti-am dat explicatia aluziei. Tot mai sus ti-am spus din ce cauza avem dreptul sa le spunem asa.
  • 0 (2 voturi)    
   esti neinformat... (Vineri, 20 iulie 2012, 10:05)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui Set

   asa scrie in raportul comisiei nationale de etica...
   oamenii nu fac altceva decat termenul de acolo si ii nominalizeaza, in rest ai dreptate, nu conteaza ca aumdetinut functii publice, conteaza ce au facut in acele functii, probabil doar realizari remarcabile...
 • +3 (5 voturi)    
  ... (Joi, 19 iulie 2012, 23:37)

  Scum Hero [anonim]

  Cam multi dintre astia au "participat" la minunea asta de adunatura de vorbe pe care o numim noi constitutie si care e atat de clara incat nu clarifica nimic...
 • +4 (4 voturi)    
  Incepeti sa fiti tendentiosi si voi (Joi, 19 iulie 2012, 23:48)

  PeterPanzer [utilizator]

  Inteleg ca Ponta le-a spus asa, dar evitati calificarile (chiar si cele subtile cum ar fi cea din titlu), ca incepeti sa imi pareti subiectivi. Azi, maine, incepeti si voi sa spuneti pe sleau exact ce trebuie sa inteleg, ca la Antena 3, numai ca in cealalta directie.

  Va rog eu frumos, inca mai citesc hotnews cu pretentia obiectivitatii din partea voastra.
  • +1 (3 voturi)    
   Informatii obiective, va rog! (Vineri, 20 iulie 2012, 8:57)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui PeterPanzer

   Perfect de acord cu tine
   • +1 (1 vot)    
    EU NU SINT OBIECTIV - NU ! (Vineri, 20 iulie 2012, 11:27)

    pointless man [utilizator] i-a raspuns lui Florin

    Antonie Iorgovan a fost doar o lepra comunista, un "paure" (banatenii stiu ce-i aia) semidoct, putred moral pina in maduva oaselor. A facut o constitutie pe gustul bolsevicului Iliescu, iar acuma ciracii respectivului o fac ferfenitza ca nu mai e presedinte iubitul lor moscovit.
    • 0 (0 voturi)    
     Nu stiu (Vineri, 20 iulie 2012, 15:20)

     Florin [anonim] i-a raspuns lui pointless man

     Nu comentez, pentru ca nu stiu. In mediul universitar, era si este foarte laudat.(din ce stiu)
     • 0 (0 voturi)    
      CE BINE E SA FII TINAR-TINEREL (Vineri, 20 iulie 2012, 16:51)

      pointless man [utilizator] i-a raspuns lui Florin

      si sa nu-l fi vazut niciodata pe acest individ la televizor. Ce bine !

      Nenorocirea vine mai tirziu deoarece daca ai impresia ca lumea incepe cu tine vei lua numeroase suturi in fund de la fantomele unora morti de mult, raminind vesnic nedumerit de unde ti se trage.

      O singura solutie: scormonitul in spatele aparentelor si renuntarea la "se zice, am auzit, se pare" etc.
 • -1 (5 voturi)    
  Ce au in comun acesti 'domni' a caror (Vineri, 20 iulie 2012, 0:04)

  Daniel G [utilizator]

  Fatete nu-mi inspira deloc incredere, ba din contra par caracterizate de un balcanism si rusofonism provincial;
  Cititi cv-urile lor pt detalii. Ce au comun este o formare in comunism si neocomunism si o prea evidenta slugarnicie fata de PDSR, PSD, PCR : ei sunt oamenii din linia a doua care au facut posibila regimul Si politica puscariasului si liderului lor Nastase.
 • -5 (11 voturi)    
  Decizia oficiala comunicata azi (Vineri, 20 iulie 2012, 0:05)

  Votati pe 29! [utilizator]

  Decizia oficiala comunicata azi in cazul plagiatului lui Ponta a demonstrat faptul ca avem de-a face cu un scandal artificial creata de Traian Basesci si aservitii lui pentru a acoperi esecul guvernarii lor. Orice premier care nu i se supune lui Traian Basescu va fi supus acelorasi practici, de discreditare.
  • 0 (4 voturi)    
   da (Vineri, 20 iulie 2012, 9:25)

   selu [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

   Da Basescu conduce revista Nature unde a aparut plagiatul lui Agamita?
   Se vede din avion ca a copiat cuvant cu cuvant si virgula cu virgula vreo 85 de pagini daca nu ma insel.
   Asa ar fi usor pentru toti sa-si faca doctorat.
   Spre deosebire de Agamita, Daniel Funeriu si-a facut doctoratul in strainatate si l-a avut indrumator pe unul care a castigat premiul nobel pe cand pontica la avut pe nastase, cel supranumit ""parintele coruptiei"".
   Asa ca nu mai tine cu ursu ca are coada scurta.
   • 0 (2 voturi)    
    ponta si carcotasii destepti (Vineri, 20 iulie 2012, 10:43)

    Mr.Giulesteanu [anonim] i-a raspuns lui selu

    zice selu : Funeriu a dat doctoratul in streinatae si a avut indrumator pe ''unul care a castigat premiul nobel''
    Eu zic cand si-a dat doctoratul avea bacalaureatul ? Intreb fiindca funeriu a venit la un post de televixiune si a scos din buzunarul de la piepr o hartie facut sul pe care a derulat-o cu fata spre el in paralel cu afirmatia IATA DIPLOMA ! La incercrea moderattorului de a indrepta hartia spre o camerra de luat vederi, funeru a ascuns raqpid sulul in buzunar ca si cum se evapora scrisul de pe hartie.
    Iar daca ''selu'' zice ca funeriu a avut indrumator la doctorat pe unul cxare a ''castigat'' premiul Nobel este foarte curios cum de nu stie cine e persoana (personalitatea) si de ce nu ne spune unde a castigat premiul, la cazinoul din Monte Carlo, Vegas sau prin Tailanda. Eu stiam ca premiile nobel SE ACORDA , nu se castiga!
    Selu, raspunzand celei care a semnat Roza, nu a avut argumente clare ci numai vechile sabloane ''nastase, parinte coruptiei'', ! Nu a putut sau nu a vrut sa zica ceva de gasca Blejnar, Videanu, Udrea, FAlca, Flutur etc! Probabil ca astia sunt sunt ingerasii puri , demni ostasi ai lui basescu, exemplul cel mai elocvent al omului mincinos, farsor si dusmanos!
 • -4 (8 voturi)    
  Teme artificiale (Vineri, 20 iulie 2012, 0:13)

  Sandu [anonim]

  Inca putin si se plictiseste si Basescu de tema asta. Nu le-a ajuns ca n-au obtinut nimic cu plagiatul lui Ponta, ca nimeni nu le-a dat dreptate. Acum ii crucifica si pe acei profesori. E pur si ismplu inadmisibil. Romania traverseaza o perioada economica dificila si tot ce isi doreste Basescu e sa demonstreze ca Ponta a plagiat!
  • +2 (4 voturi)    
   re: teme artificiale (Vineri, 20 iulie 2012, 2:04)

   F. [anonim] i-a raspuns lui Sandu

   Si, in opinia ta, ce ar trebui sa faca cei care intretin aceste "teme artificiale" ? Si ce anume face ca aceste teme sa fie artificiale ? E furtul o tema "artificiala" ?Si parca USL-ul prin vocea lui Ponta si Antonescu clama inainte de a prelua puterea ca sint resurse economice pentru tot felul de mariri de salarii, etc Acum 3 luni nu era o perioada economica dificila ? Si fiindca era/este o perioada dificila a fost nevoie de tot circul pe care l-au facut de cind au ajuns la guvernare ? Ce masuri au fost luate in acest timp pentru redresare economica ? Fapte, nu promisiuni si vorbe aruncate la plezneala ..
   • +1 (1 vot)    
    Hotul care striga hotii (Vineri, 20 iulie 2012, 12:46)

    Sandu [anonim] i-a raspuns lui F.

    Pe asta il aperi tu! Pe Basescu... Tema e una artificiala... ca altfel Basescu si Boc in frunte cu ostasii lui ar fi trebuit sa raspunda unde-s banmii tarii. Vrei sa vezi masurile economice ale guvernului USL? Mai cauta pe la ministerul Muncii... si altele, nu o sa-ti fac eu temele de partid acum.
    Furtul ar trebui catalogat de cei competenti sa o faca, nu de catre niste oameni care tremura cand ii suna sau le vorbeste marinarul!
    Iar venirea lap uterea a USL nu a fost un circ, avand in vedere ca au fost folosite doar mijloace legale.
    Sau poate esti specialist in drept constitutional si vrei sa ne aduci contraargumente! Data viitoare cand lansezi sageti, ai grija sa fie argumentate.
 • +4 (6 voturi)    
  MWW (Vineri, 20 iulie 2012, 0:15)

  nano2k [utilizator]

  Mafia Wide Web 2.0
 • +4 (6 voturi)    
  oameni de-ai lor (Vineri, 20 iulie 2012, 0:17)

  m1ha1 [utilizator]

  era si normal sa spuna ca nu a copiat din moment ce erau de-ai lor, de-ai USL.
 • +5 (7 voturi)    
  Plagiat (Vineri, 20 iulie 2012, 0:17)

  IoanaDC [utilizator]

  Foaie verde plagiat
  Vedeti ca n-am copiat?
  Doar ghilimele-am uitat
  Si-am mintit de-un masterat…
  Dar renunt la doctorat
  Ca sunt foarte ocupat
  Sa fiu mare om de stat,
  Foaie verde, plagiat
 • +3 (5 voturi)    
  Trist (Vineri, 20 iulie 2012, 0:23)

  Trirst Trecut Victor [anonim]

  Triste cv-uri. Fericiti ei. Noi?
  • -2 (6 voturi)    
   Performanta (Vineri, 20 iulie 2012, 9:01)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui Trirst Trecut Victor

   Cand o sa realizezi si tu o zecime din lucrurile pe care respectivii profesori le-au realizat, sa deschizi gura si sa comentezi. Pana atunci du-te si smiorcaie-te in baie, nu sa te vada si altii.
 • -1 (9 voturi)    
  Profesori remarcabili (Vineri, 20 iulie 2012, 0:32)

  Daniela bragau [anonim]

  Sunt cu adevarat profesori remarcabili care au format mii de juristi chiar si anterior anului 1989. Sunt unii dintre cei mai prestigiosi profesori ai Universitatii Bucuresti si este o insulta grosolana sa puneti ghilimele.Sunt somitati in domeniul dreptului. Trebuie sa fim mandri ca mai exista astfel de profesori in Romania, nu sa-i denigram.
  • +3 (5 voturi)    
   Victor Ponta, aceasta Elena Ceausescu Cum Laude (Vineri, 20 iulie 2012, 1:32)

   Andrei Florian [anonim] i-a raspuns lui Daniela bragau

   Iata, le spuneam copiilor mei, cascati bine ochii, pentru ca aveti sansa sa invatati istoria din 46 pana in '89, in rezumat, intr-o distributie noua, dar pastrand regia si scenariul. La scoala nu vi se preda nimic altceva decat un surogat.
   Iata intelectualii si curajul acestora de a se impotrivi dicaturii mediocritatilor, repetenti urcati in fotolii prezidentiale, hoti pusi in functii executive, judecatori infractori de drept comun, etc.
   Le vedeti pe toate acestea, le-am spus, asa cum ni le-a lasat noua parintii nostri si asa cum le-am pastrat noi, neatinse, pentru voi. Duceti-va si votati, daca va place, iar daca nu va place, duceti-va si votati. Dar votati dracului, le-am spus, ca sa aveti ce lasa si voi copiilor vostri.
  • 0 (6 voturi)    
   foarte remarcabili (Vineri, 20 iulie 2012, 9:30)

   selu [utilizator] i-a raspuns lui Daniela bragau

   chiar foarte remarcabili,ce sa zic.
   Pai se vede dupa constitutia care a creat-o iorgovan impreuna cu taticul lui Ilici.
   Asa ca nu mai tine partea hotilor ca nu are rost.
  • -1 (1 vot)    
   Pururi remarcabili? (Vineri, 20 iulie 2012, 10:59)

   norilsk [anonim] i-a raspuns lui Daniela bragau

   Stimata d-na, d-voastra faceti o mare confuzie. Ce legatura au calitatile profesionale ale unei persoane cu caracterul acesteia? Adica poti sa fii o somitate in domeniu, sa formezi mii de juristi dupa cum spuneti daca te descalifici prin pactizarea cu o actiune de spalare a creierilor maselor.
   Conform rationamentului dumneavoastra daca cumva esti o somitate intr-un domeniu ar trebui sa ti se treaca cu vederea eventualele derapaje doar pentru ca ai calitati profesionale remarcabile?!!
   In cazul d-lup Ponta avem o dovada clara de "pus batista pe tambal". Eu personal, in calitate de conducator de licenta/disertatie pun un mare accent pe modul in care se utilizeaza sursele bibliografice; mai mult nu sunt de acord cu inserarea in text (chiar cu ghilimelele de rigoare si precizarea surselor) a prea multor paragrafe din munca altora. Dar ma uit in jurul meu si observ ca prea putini aplica acest principiu, intrucat necesita timp si efort sa evaluezi corect lucrarea unui absolvent.
   In contextul politic actual nu ma mira decizia comisiei, dar ma mira faptul ca persoane remarcabile se coboara la un asa nivel ca sa acopere un furt intelectual.
   Iar daca cineva vine si-mi zice ca ala nu e plagiat (si mi-am luat doctoratul intr-un domeniu tehnic care presupune mult mai multa munca decat cea ilustrata in teza d-lui Ponta) o imi permit sa il citez pe un coleg de pe forum care sustinea foarte realist "astia ne cred prosti"?!
   Repet, este incorect (aiurea chiar) sa fii de acord cu toate actiunile unei persoane (de mare valoare chiar) doar pe baza renumelui acesteia. Ghilimelele puse in titlul articolului vin tocmai sa traga un semnal de alarma asupra compromiterii morale a membrilor comisiei in fata oamenilor cu adevarat rationali si nepartizani!
 • +4 (6 voturi)    
  Copy nu e Copy (Vineri, 20 iulie 2012, 1:12)

  Palax [utilizator]

  pupinfundisti. Aceasta comisie este absolut penibila, fara pic de moralitate si onoare. Comportamentul lor trebuie pedepsit economic.
 • 0 (6 voturi)    
  Asta este mai putin relevant (Vineri, 20 iulie 2012, 1:21)

  Geo [anonim]

  Asta a fost atunci, au trecut 9 ani. Dar acum ar trebui sa stim numele membrilor onoratei comisii care neaga plagiatul, in ciuda evidentelor clare pana si pentru un copil de clasa a doua, cei care isi perecliteaza reputatia pentru a acoperi un ciorditor. Ar trebui sa le stim afinitatile cu partidul de guvernare. Cred ca ar iesi o ancheta jurnalistica pe cinste!
 • +5 (5 voturi)    
  POPOR AMARAT (Vineri, 20 iulie 2012, 2:15)

  EU [anonim]

  Amaratilor,
  Pai exista vreun politician acuma in Ro cu doctorat si neplagiat?
  Aratati-mi unu singur si eu maine ma intorc in tara.
  • +1 (3 voturi)    
   Nevoia de diferentiere (Vineri, 20 iulie 2012, 6:32)

   Seba [anonim] i-a raspuns lui EU

   Subscriu.

   Pai daca toti politistii din toate orasele tarii care cu 10-15 ani in urma abia au trecut bacalaureatul au ajuns sa faca facultate si masterat (la fara frecventa)... Politicienii sa nu aibe atunci macar doctoratul? Adica ei sa fie la acelasi nivel cu politistul de serviciu din cartier? Mi se pare si normal sa aibe cel putin doctorat.

   PS: Stiu ca si printre politisti sunt oameni foarte capabili si inteligenti. Dar din pacate sunt pusi in umbra de marea masa a celor care in conditiile de astazi nu ar trece bacalaureatul nici din 10 incercari. Sa nu mai vorbim de politicieni...
 • -1 (7 voturi)    
  traiti bine/ (Vineri, 20 iulie 2012, 7:20)

  elena [anonim]

  Va rog cititi CV membrilor celor 2 comisii ...E usor a scrie versuri...si sa dai cu batu-n balta...Oare SUCCESURI, ESECE, SILABITIT SI GRESIT...ACEASTA EUROPARLAMENTARA...ESTE SUPER PREGATITA ? Robertuta base...cuta...care stie sa numere din 2 in doi...stia sa aduna, ca toti din PDL...EI STIU BINE ADUNAREA...E ste bine pregatita..Codruta...jalnicuta...are un doctorat foarte..CURAT- MURDAR...
  Coloneii si generalii de pe campul de lupta basisit..Turcesti...Codrutele...sunt in regula..acolo totul este OK..CA ASA VREA TATA BASE...SA TRAIASCA EI BINE..Tata Base nici nu sti...cat de mic incepi sa fi...Credeti ca din aceasta cauza , ca sunt doctori in tara asta cu doctorate obtinute la kg... nu a trait acest popor bine? Nu va mai lasati creerele sa fie spalate..Sau traiti bine? Avem nevoie de oameni echilibrati, care sa aduca armonia si echilibrul national, care sa vrea sa faca ceva pt popor...Nu mai vremMINCIUNI BASISTE..Chiar ne- am saturat..HAHAHAHAHA GATA
  • -1 (3 voturi)    
   sa scrii bine (Vineri, 20 iulie 2012, 9:20)

   blend-a-merde [anonim] i-a raspuns lui elena

   Lenutsa draga, pe tine nu te ia ameteala cand citesti ce-ai scris?
 • +1 (3 voturi)    
  1 aprilie 2003 (Vineri, 20 iulie 2012, 9:01)

  Tushi Lizi [anonim]

  A fost o simpla si nevinovata pacaleala. Nu mai stim de gluma... doar nu a folosit titlul de doctor decat pentru a promova conferentiar. :)
  • -1 (1 vot)    
   Pacaleala reloaded (Vineri, 20 iulie 2012, 13:17)

   Berzelius [utilizator] i-a raspuns lui Tushi Lizi

   Ditamai pacaleala, ditamai indrumatorii, ditamai comisia.
   Ar fi de ras daca n-ar fi de plans.
   Da' ce-o sa ne mai pacaleasca de-acu' incolo...
   Sa te tii!
 • +1 (3 voturi)    
  monstri (Vineri, 20 iulie 2012, 9:31)

  mos ion roata [utilizator]

  comunistoizi
 • -1 (1 vot)    
  inalta tradare (Vineri, 20 iulie 2012, 9:53)

  MirceaIo [utilizator]

  Sunt sigur ca dreptatea NU este departe. In regimul Adrian Nastase s-au dat cele mai mari lovituri impotriva poporului roman. Victor Ponta RISCA enorm daca protejeza mafiotii. Curand o sa fi arestat pentru INALTA TRADARE. Eu ca cetatean roman ma simt tradat prin deciziile dictatoriale pe care le-a semnat. Si-ai facut consiliu care sa spuna ca nu a PLAGIAT. RUSINE …TRDARE!!!!
  Adrian Nastase Nu a incercat sa se sinucida, el a inscenat asta pentru a scapa de puscarie. Caracterul duplicitar a lui Victor Ponta s-a vazut cand a mers la spital la Floreasca si a declarat: "acum sunteti multumit d-le Basescu?" s-a vazut clar ca e implicat alaturi de Ioan Rus in caest caz. Sunt INGROZIT ca revine iar regimul Nastase la putere!!!!!!!
  Cum poate cineva sa minta "pe fata" si cu zambetul de M Mouse sa te oblige sa il crezi!? Vreau sa se termine cu mizeriile gen. Ponta, Crin!!!!!!
 • 0 (2 voturi)    
  Nici macar (Vineri, 20 iulie 2012, 9:53)

  altom [utilizator]

  nu-i banuiesc ca au citit vreunul din ei un singur rand din "opera" lui Ponta. Pur si simplu s-au intalnit la un paharel prietenesc si au mai pus tara la cale, asa ca o relaxare...Va dati seama - Nastase, atotputernicul, veghea ca totul sa fie lin pentru Victoras Titulescu "briliantul" care urma sa stea in varful mormanului urat mirositor numit PSD...
 • -1 (1 vot)    
  ooo (Vineri, 20 iulie 2012, 9:57)

  santi [utilizator]

  monstri sacri.....daaaaaaaaaaaa varanu-felix a fost rezerva in comisie????
 • 0 (2 voturi)    
  Comentati aiurea (Vineri, 20 iulie 2012, 9:58)

  Nicolae [anonim]

  Ce profesori "remarcabili" ar fi trebuit in opinia autorului articolului sa fie in comisie??? Regele Cioaba al tiganilor, fane Spoitoru, sau Bercea Mondialu' - oups am uitat, astia sunt din anturajul clanului Basescu. Toata lista include adevarati profesori nu panarame care isi zic profesor - gen Udrea. Poate daca era Udrea (presedintele Norvegiei - practica prostitutia din liceu la Buzau), Igas (branconaje - cu bac-ul luat la 27 de ani)sau EBA (succesuri - semianalfabeta) in comisie atunci totul era bine dar din pacate pentru pedelisti ei nu au decit tilhari, panarame hoate si analfabeti ciorditori.
 • -1 (1 vot)    
  Asa se rescrie istoria (Vineri, 20 iulie 2012, 10:00)

  vasile [anonim]

  Dar daca apare "negrul" care a scris lucrarea si explica el de unde, cum si pentru ce a facut compilatia... ca doar nu s-a injosit Tipulesc cel Mic sa-si piarda timpul cu prostii!
  Oare "negrul" respectiv mai exista in tara, a disparut sa ce s-a intamplat cu el?
 • 0 (2 voturi)    
  bizar (Vineri, 20 iulie 2012, 10:02)

  codo [anonim]

  Dl Ponta isi sustine teza de drept international public sub indrumarea unui profesor de international public in fata unei comisii cu zero specialisti in acest domeniu. Cum e posibil sa ai o comisie din cu totul alte specializari? Ce competente aveau stimabilii sa judece lucrarea daca niciunul nu se ocupa de materia asta? Poate nici nu au urmat vreun curs in studentie, ca sa nu mai spun ca prin anii 70-80 cand au fost ei studenti dreptul international public trebuie sa fi avut un continut destul de dubios. Halal scoala doctorala (precizez ca i-am avut pe toti profesori si stiu bine ce preda fiecare).
  • 0 (2 voturi)    
   EBA, tu esti? Se vede "cultura" ... (Vineri, 20 iulie 2012, 11:40)

   Nicolae [anonim] i-a raspuns lui codo

   Mai nea Codo, e clar ca nu ai legatura cu acest domeniu dar te dai cu parerea, ca la fotbal. In caz ca nu cunosti, orice facultate de drept are in curicula Drept international. Nu mai vorbim de faptul ca profesorul Molcut de exemplu a publicat foarte multe carti de drept iar matale spui ca nu este competent intr-o materie ce apartine dreptului. Hai ca esti EBA si nu vrei sa recunosti!! Toti postacii din sediul de campanie al chiorului se dau de ceasul mortii sa scrie timpenii in favoarea sefului lor chior - s-a vazut si la televizor cum EBA era pe hotnews sa scrie mizerii despre USL si osanale pentru mafiotul de tac-su. Hai la puscarie!!
 • +1 (3 voturi)    
  Äceste "celebritati"s-au facut de ras iremediabil (Vineri, 20 iulie 2012, 10:05)

  Aurora [anonim]

  Nicolae Iorga a spus: "multi oameni sunt foarte multumiti de faptul ca au izbutit sa stie toata lumea ca sunt niste prosti. ei numesc aceasta:faima si glorie."
 • +1 (3 voturi)    
  ce fete de comunisti au "onorabilii" profesori (Vineri, 20 iulie 2012, 10:10)

  zmeurat [utilizator]

  spuneti si voi daca nu am dreptate!
 • +1 (3 voturi)    
  "crema" universitara (Vineri, 20 iulie 2012, 10:48)

  waren [anonim]

  toti comunisti universitari pusi sa minta fara rusine, la asta se pricep cel mai bine ticalosii astia..si sunt exact cei care predau si la haznalele univeristare particulare.
 • 0 (2 voturi)    
  5 bucati minti luminate... (Vineri, 20 iulie 2012, 11:20)

  d_b [utilizator]

  sunt mandra ca din comisia Alba-Neagra nu face parte nici o femeie...
 • -2 (4 voturi)    
  commentariu (Vineri, 20 iulie 2012, 11:37)

  Alexie Alina [anonim]

  Acesti profesori SUNT REMARCABILI!
  Indiferent de context, indiferent daca e sau un element relevant pt subiectul teza doctorat V. Ponta, nu exista in Romania profesori mai buni ca ei pe materiile relevante.
 • 0 (2 voturi)    
  1 Aprilie (Vineri, 20 iulie 2012, 12:05)

  Rainbowlion [utilizator]

  m-am linistit acum :), teza lui CTRL+V Ponta e doar o pacaleala de 1 aprilie
 • +1 (3 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 20 iulie 2012, 12:31)

  Erasm [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  Corect! (Vineri, 20 iulie 2012, 15:48)

  Mortall [anonim]

  In sfarsit vad ca se demasca greselile (in cazul nostru - plagiaturile) oamenilor din varf.
  Spre deosebire de cazul pixelului albastru, unde chiar daca Basescu aproape ca a recunoscut in direct ca l-a pocnit pe copil - de unde si reactia lui: "O fi zis copilul ceva, nu-mi amintesc" au stabilit ulterior ca filmuletul e trucat :))))))
 • -1 (1 vot)    
  adevarul (Vineri, 20 iulie 2012, 15:50)

  livius [anonim]

  adevarul este ca ponta nici nu stia daca a copiat sau nu. a fost impins in aceasta aventura, ca viitor activist si acum s-a trezit cu povestea asta. Ce este ingrijorator, e ca nu are forta de a spune deschis-da domnule, asa se face in invatamantul politic romanesc...
  iar constitutia asta pe care o tot amendeaza crin, e scrisa de dl. iorgovan& iliescu. cu gandul la reintoarcerea regelui, nu la democratia din 2012 !
 • 0 (0 voturi)    
  cica, ... (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 12:53)

  justiceschool [anonim]

  Adicatelea, chiar erau totzi nishte proshti !?

  IPSI
 • 0 (0 voturi)    
  ce figuri (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 18:09)

  elector [anonim]

  ce figuri lombroziene !
 • 0 (0 voturi)    
  politrucii (Duminică, 22 iulie 2012, 11:26)

  corneliu buzelan [anonim]

  Ar fi fost foarte bine daca puneati in biografiile domnilor"profesori"si activitatile lor din perioada ceausista si nu cumva multi sant facuti la "apelul de seara"Stefan Ghiorghiu ? Dupa modul in care au raspuns la comanda,nu este nici o indoiala ca sant plini de schelete in dulap.RUSINE!
 • 0 (0 voturi)    
  D.D. Saguna (Luni, 18 ianuarie 2016, 7:17)

  daryl [anonim]

  Saguna e nasul lui Chiuzbaian...Sorin Oprescu elevul lor...MAFIA autohtona!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by