Prof. dr. Ioan Muraru - In 2003 era Avocatul Poporului
Ioan Muraru a fost Avocatul Poporului in perioada 2001 - 2011, ales de catre Senatul Romaniei si reales de catre Parlament, potrivit propriului CV. Din 1995 este profesor la Universitatea Nicolae Titulescu, in 1991 - 2008 a fost profesor universitar la Universitatea din Bucuresti, a fost membru al senatului UB pana in 2008, in perioada 1992 - 1996 si 2004 - 2008 a fost sef al Catedrei de Drept Public, la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.
Din 1990 este conducator stiintific la doctorat, Drept constitutional, Facultatea de Drept. In 2002 - 2003 a fost membru in Comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei Romaniei.
In 1992 - 1998 a fost judecator la Curtea Constitutionala, iar in 1995 - 1998 a fost presedintele Curtii Constitutionale. In 1990 - 1991 a fost membru (expert) in Comisia parlamentara pentru redactarea proiectului Constitutiei Romaniei.
Ioan Muraru a fost membru in Comisia constitutionala a Consiliului Frontului Salvarii Nationale (1989 - 1990), participand la elaborarea unor acte normative precum Legea electorala din anul 1990. A fost si secretar stiintific la Ministerul Invatamantului in 1972 - 1973, 1980 - 1981.
Vezi aici CV Ioan Muraru
In 2008, Ioan Muraru - Avocat al Poporului - a sustinut desfiintarea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) in termeni de "eliminarea acestui venin anticonstitutional", scria HotNews.ro. In 2010, Kamikaze scria ca Ioan Muraru, aflat la final de mandat la sefia institutiei Avocatul Poporului, a convins mai multi parlamentari sa semneze un proiect de lege prin care pensia Avocatului Poporului crestea "de aproximativ cinci ori".
Prof. dr. Nicolae Popa - In 2003 era presedintele Curtii Constitutionale
Nicolae Popa a fost consilier prezidential pentru probleme legislative si juridice in perioada 1993 - 1996, cand presedinte era Ion Iliescu. In perioada 1996 - 2004 a fost judecator la Curtea Constitutionala, iar in 2001 - 2004 a fost presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei.
A fost presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei (ICCJ) in perioada 2004 - 2009.
In 2000 Nicolae Popa a fost decorat cu Ordinul National 'Pentru Merit' in Grad de Mare Cruce.
Vezi aici CV Nicolae Popa
In 1996 - 2005 a fost decan al Facultatii de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu, iar in 1987 - 1993 a fost prodecanul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti.
Prof. dr. Dan Drosu Saguna - In 2003 era Presedintele Curtii de Conturi
Dan Drosu Saguna este profesor universitar titular la Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative de la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", din 2008, unde este si director program master. Este si profesor la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, precum si la Universitatea "Titu Maiorescu".
In perioada 2002 - 2008 a fost presedintele Curtii de Conturi a Romaniei.
In perioada 1999 - 2002 a fost presedinte al Sectiei Jurisdictionale a Curtii de Conturi a Romaniei. In 1993 - 1999 a fost consilier de conturi la Curtea de Conturi.
Vezi aici CV Dan Drosu Saguna
Prof. dr. Emil Molcut
Emil Molcut a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 1961. In anul 1978 a absolvit cursurile scolii doctorale din cadrul Universitatii din Bucuresti, obtinand titlul de doctor, potrivit site-ului Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti. Isi incepe activitatea didactica in 1961, in cadrul Universitatii din Bucuresti, iar in 1992 obtine titlul de profesor universitar doctor.
Lucreaza la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii 'Titu Maiorescu' ca titular si la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Nicolae Titulescu" ca asociat in cadrul Catedrei de stiinte penale si drept public.
Prof. dr. Antonie Iorgovan - supranumit "Parintele Constitutiei"
Antonie Iorgovan a absolvit Facultatea de Drept din Bucuresti, in 1982 a facut cursuri de specializare in Salzburg. A devenit cadru didactic la Universitatea din Bucuresti in 1972 si avocat pledant in 1996.
A intrat in Parlament ca independent dupa alegerile din 20 mai 1990 si a activat in cadrul grupului PNL. A fost presedinte al Comisiei de redactare a proiectului de Constitutie a Romaniei, fiind supranumit "Parintele Constitutiei".
In 1992 a demisionat din Parlament pentru a deveni judecator la Curtea Constitutionala, post pe care l-a parasit in 1996. In perioada 1996-1998 a fost presedinte al Miscarii Ecologiste din Romania, nereusind sa ocupe un nou fotoliu de parlamentar.
In 1998 a devenit membru PDSR, devenind din nou parlamentar in 2000. A fost autorul mai multor cursuri de Drept administrativ, al unui curs de Drept Constitutional, al 'Tratatului de drept administrativ' aparut in 2002, coautor al Constitutiei din 2004, a publicat peste 50 de studii semnificative in revistele de specialitate juridica din tara si strainatate, a editat 8 monografii.
S-a stins din viata in octombrie 2007, la o clinica din Viena, in urma unui stop cardio-respirator pe fondul unui cancer de pancreas.
Victor Ponta a obtinut titlul de doctor cu distinctia "Summa Cum Laude". Vezi cine sunt membrii comisiei care in 2003 i-au evaluat lucrarea
Amintim ca, pentru aceasta teza de doctorat, Victor Ponta a obtinut calificativul "Foarte Bine" si distinctia "Summa Cum Laude" - cea mai mare distinctie pe care o poate primi o teza de doctorat, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Universitatii din Bucuresti. Din comisia care a evaluat in 2003 aceasta teza de doctorat si a propus acordarea titlului de doctor lui Victor Ponta cu "Summa Cum Laude" face parte si Gabriel Oprea, fost ministru PSD si UNPR, Ciobanu Viorel Mihai - care la acea vreme era decanul Facultatii de Drept la Universitatea din Bucuresti, Adrian Nastase - care era premier la acea vreme si care era in acelasi timp si conducatorul de doctorat al lui Victor Ponta, Raluca Besteliu - care era sef al Catedrei de Drept public a Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti, Mitrache Constantin - care era prodecan al Facultatii de Drept si Gabriel Oprea care pe atunci era ministru delegat pentru Administratia Publica.
Care erau procedurile de sustinere a unei teze de doctorat in 2003
Potrivit procedurilor din 2003, doctoratul era evaluat de o comisie de specialisti aprobata de senatul institutiei de invatamant superior organizatoare. Legea 84/1995, in vigoare la data sustinerii doctoratului de catre Victor Ponta, prevedea ca aceasta "comisie este alcatuita dintr-un presedinte, conducatorul de doctorat si din trei referenti oficiali, specialisti cu activitate stiintifica deosebita, cu titlu de doctor in domeniu". Cei cinci specialisti din aceasta comisie au fost Ciobanu Viorel, Adrian Nastase, Raluca Besteliu, Mitrache Constantin si Gabriel Oprea.
Potrivit Hotararii de Guvern nr. 37 din 1999 care stabilea la acea vreme organizarea si desfasurarea doctoratului, "sustinerea publica a tezei de doctorat se constituie intr-o dezbatere stiintifica si de creatie, la care participa doctorandul, membrii comisiei si specialistii aflati in sala".
"Pe baza celor constatate in timpul sustinerii publice a tezei de doctorat, comisia evalueaza si delibereaza asupra calificativului pe care urmeaza sa il acorde tezei de doctorat. Calificativele care pot fi acordate sunt: "foarte bine", "bine" si, respectiv, "satisfacator" - mai prevedea legislatia de la acea vreme.
Procedura de acordare a titlului de doctor:
Hotararea comisiei pentru sustinerea tezei de doctorat de a se conferi titlul stiintific de doctor (adica decizia celor cinci: Ciobanu, Nastase, Besteliu, Constantin si Oprea) se inainteaza conducerii Scolii Doctorale (adica rectorului Universitatii Bucuresti de la acea vreme, prof. Ioan Mihailescu), in vederea acordarii titlului stiintific de doctor.
Dupa ce rectorul acorda titlul de doctor, Dosarul de doctorat si un exemplar al Tezei de doctorat era trimis la Ministerul Educatiei pentru confirmarea de catre Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a titlului de doctor propus. In final, conferirea titlului stiintific de doctor se facea prin ordin al ministrului educatiei nationale, la propunerea CNATDCU.
Citeste si:
- Verdictul Oficial al Consiliului National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei: Victor Ponta NU a plagiat
- Cine sunt membrii Consiliului National de Etica - prima institutie care a decis ca Ponta nu a plagiat
La munte sau la mare
In orice imprejurare
De vrei sa te faci de cacat
Spui ca Ponta n-a plagiat
Garantat Andronescu
Cat de dornic crezi tu ca e poporul? Hai sa nu fim naivi. "Poporul" (nu doar cel roman, orice popor vrei tu) in proportie de 95% este doar o turma ignoranta fara personalitate, fara pareri proprii manipulata dintr-o parte sau alta de diverse interese.
Poporul roman e alcatuit probabil din vreo 15 milioane care habar n-au ce se intampla in jurul lor in afara de ce le zice postul preferat de stiri (oricare ar fi ala). Vreo 3 milioane care au impresia ca stiu pe ce lume traiesc, pentru simplul fapt ca mai citesc si ceva "presa" si pot sa reproduca ideile mai multor "surse". In rest, poate, poate reusesti sa aduni 1 milion care sa aibe idei proprii, bazate pe informatii, pe constatari, care au cu adevarat discernamant.
Un singur lucru iti recomand. Nu te lua dupa ce zice unul sau altul. Informeaza-te. Din cat mai multe surse, indiferent de culoare lor politica. Analizeaza informatiile si incearca sa iti faci propriile pareri.
Acest tip de oameni fac posibila accederea la putere a goagalilor, mascaricilor si a restului de nulitati care populeaza cu tupeu si aroganta "cea mai inalta forma a democratiei" adica Parlamentul, sfidand si dispretuind adevaratele valori iar rezultatele le traim si le platim zi de zi.
Bravos "profesori remarcabili" ce sunteti !!
V-ati remarcat definitiv, spre scarba studentilor pe care ii instruiti.
Muraru, Molcut si Nicolae Popa, au cate 75,74 respectiv 73 ani... Deci ramane principiul romanesc "S-a rezolvat, nu se poate."
sper ca mâine (vineri, 20 iulie) să primim o veste bună din partea UB cum că Ponta a plagiat (aşa cum susţine România Liberă, de pe surse)
Sunteti cumva voi mai bine pregatiti decat persoanele mai sus mentionate, sunteti cumva voi mai curati moral decat ei?
Care este dreptul vostru sa injositi niste persoane doar pentru ca au avut functii in administratia publica?
Care este sensul aluziei din titlu?
Dandu-i acel titlu, arata doua posibilitati:
- ori nu au citit lucrarea si s-au luat dupa ce le-a spus cineva (sunt obligati sa citeasca teza);
- ori stiau de acele pagini, dar le-au trecut cu vederea, ceea ce in orice institutie internationala este inadmisibil.
Mai sus ti-am dat explicatia aluziei. Tot mai sus ti-am spus din ce cauza avem dreptul sa le spunem asa.
oamenii nu fac altceva decat termenul de acolo si ii nominalizeaza, in rest ai dreptate, nu conteaza ca aumdetinut functii publice, conteaza ce au facut in acele functii, probabil doar realizari remarcabile...
Va rog eu frumos, inca mai citesc hotnews cu pretentia obiectivitatii din partea voastra.
Nenorocirea vine mai tirziu deoarece daca ai impresia ca lumea incepe cu tine vei lua numeroase suturi in fund de la fantomele unora morti de mult, raminind vesnic nedumerit de unde ti se trage.
O singura solutie: scormonitul in spatele aparentelor si renuntarea la "se zice, am auzit, se pare" etc.
Cititi cv-urile lor pt detalii. Ce au comun este o formare in comunism si neocomunism si o prea evidenta slugarnicie fata de PDSR, PSD, PCR : ei sunt oamenii din linia a doua care au facut posibila regimul Si politica puscariasului si liderului lor Nastase.
Se vede din avion ca a copiat cuvant cu cuvant si virgula cu virgula vreo 85 de pagini daca nu ma insel.
Asa ar fi usor pentru toti sa-si faca doctorat.
Spre deosebire de Agamita, Daniel Funeriu si-a facut doctoratul in strainatate si l-a avut indrumator pe unul care a castigat premiul nobel pe cand pontica la avut pe nastase, cel supranumit ""parintele coruptiei"".
Asa ca nu mai tine cu ursu ca are coada scurta.
Eu zic cand si-a dat doctoratul avea bacalaureatul ? Intreb fiindca funeriu a venit la un post de televixiune si a scos din buzunarul de la piepr o hartie facut sul pe care a derulat-o cu fata spre el in paralel cu afirmatia IATA DIPLOMA ! La incercrea moderattorului de a indrepta hartia spre o camerra de luat vederi, funeru a ascuns raqpid sulul in buzunar ca si cum se evapora scrisul de pe hartie.
Iar daca ''selu'' zice ca funeriu a avut indrumator la doctorat pe unul cxare a ''castigat'' premiul Nobel este foarte curios cum de nu stie cine e persoana (personalitatea) si de ce nu ne spune unde a castigat premiul, la cazinoul din Monte Carlo, Vegas sau prin Tailanda. Eu stiam ca premiile nobel SE ACORDA , nu se castiga!
Selu, raspunzand celei care a semnat Roza, nu a avut argumente clare ci numai vechile sabloane ''nastase, parinte coruptiei'', ! Nu a putut sau nu a vrut sa zica ceva de gasca Blejnar, Videanu, Udrea, FAlca, Flutur etc! Probabil ca astia sunt sunt ingerasii puri , demni ostasi ai lui basescu, exemplul cel mai elocvent al omului mincinos, farsor si dusmanos!
Furtul ar trebui catalogat de cei competenti sa o faca, nu de catre niste oameni care tremura cand ii suna sau le vorbeste marinarul!
Iar venirea lap uterea a USL nu a fost un circ, avand in vedere ca au fost folosite doar mijloace legale.
Sau poate esti specialist in drept constitutional si vrei sa ne aduci contraargumente! Data viitoare cand lansezi sageti, ai grija sa fie argumentate.
Vedeti ca n-am copiat?
Doar ghilimele-am uitat
Si-am mintit de-un masterat…
Dar renunt la doctorat
Ca sunt foarte ocupat
Sa fiu mare om de stat,
Foaie verde, plagiat
Iata intelectualii si curajul acestora de a se impotrivi dicaturii mediocritatilor, repetenti urcati in fotolii prezidentiale, hoti pusi in functii executive, judecatori infractori de drept comun, etc.
Le vedeti pe toate acestea, le-am spus, asa cum ni le-a lasat noua parintii nostri si asa cum le-am pastrat noi, neatinse, pentru voi. Duceti-va si votati, daca va place, iar daca nu va place, duceti-va si votati. Dar votati dracului, le-am spus, ca sa aveti ce lasa si voi copiilor vostri.
Pai se vede dupa constitutia care a creat-o iorgovan impreuna cu taticul lui Ilici.
Asa ca nu mai tine partea hotilor ca nu are rost.
Conform rationamentului dumneavoastra daca cumva esti o somitate intr-un domeniu ar trebui sa ti se treaca cu vederea eventualele derapaje doar pentru ca ai calitati profesionale remarcabile?!!
In cazul d-lup Ponta avem o dovada clara de "pus batista pe tambal". Eu personal, in calitate de conducator de licenta/disertatie pun un mare accent pe modul in care se utilizeaza sursele bibliografice; mai mult nu sunt de acord cu inserarea in text (chiar cu ghilimelele de rigoare si precizarea surselor) a prea multor paragrafe din munca altora. Dar ma uit in jurul meu si observ ca prea putini aplica acest principiu, intrucat necesita timp si efort sa evaluezi corect lucrarea unui absolvent.
In contextul politic actual nu ma mira decizia comisiei, dar ma mira faptul ca persoane remarcabile se coboara la un asa nivel ca sa acopere un furt intelectual.
Iar daca cineva vine si-mi zice ca ala nu e plagiat (si mi-am luat doctoratul intr-un domeniu tehnic care presupune mult mai multa munca decat cea ilustrata in teza d-lui Ponta) o imi permit sa il citez pe un coleg de pe forum care sustinea foarte realist "astia ne cred prosti"?!
Repet, este incorect (aiurea chiar) sa fii de acord cu toate actiunile unei persoane (de mare valoare chiar) doar pe baza renumelui acesteia. Ghilimelele puse in titlul articolului vin tocmai sa traga un semnal de alarma asupra compromiterii morale a membrilor comisiei in fata oamenilor cu adevarat rationali si nepartizani!
Pai exista vreun politician acuma in Ro cu doctorat si neplagiat?
Aratati-mi unu singur si eu maine ma intorc in tara.
Pai daca toti politistii din toate orasele tarii care cu 10-15 ani in urma abia au trecut bacalaureatul au ajuns sa faca facultate si masterat (la fara frecventa)... Politicienii sa nu aibe atunci macar doctoratul? Adica ei sa fie la acelasi nivel cu politistul de serviciu din cartier? Mi se pare si normal sa aibe cel putin doctorat.
PS: Stiu ca si printre politisti sunt oameni foarte capabili si inteligenti. Dar din pacate sunt pusi in umbra de marea masa a celor care in conditiile de astazi nu ar trece bacalaureatul nici din 10 incercari. Sa nu mai vorbim de politicieni...
Coloneii si generalii de pe campul de lupta basisit..Turcesti...Codrutele...sunt in regula..acolo totul este OK..CA ASA VREA TATA BASE...SA TRAIASCA EI BINE..Tata Base nici nu sti...cat de mic incepi sa fi...Credeti ca din aceasta cauza , ca sunt doctori in tara asta cu doctorate obtinute la kg... nu a trait acest popor bine? Nu va mai lasati creerele sa fie spalate..Sau traiti bine? Avem nevoie de oameni echilibrati, care sa aduca armonia si echilibrul national, care sa vrea sa faca ceva pt popor...Nu mai vremMINCIUNI BASISTE..Chiar ne- am saturat..HAHAHAHAHA GATA
Ar fi de ras daca n-ar fi de plans.
Da' ce-o sa ne mai pacaleasca de-acu' incolo...
Sa te tii!
Adrian Nastase Nu a incercat sa se sinucida, el a inscenat asta pentru a scapa de puscarie. Caracterul duplicitar a lui Victor Ponta s-a vazut cand a mers la spital la Floreasca si a declarat: "acum sunteti multumit d-le Basescu?" s-a vazut clar ca e implicat alaturi de Ioan Rus in caest caz. Sunt INGROZIT ca revine iar regimul Nastase la putere!!!!!!!
Cum poate cineva sa minta "pe fata" si cu zambetul de M Mouse sa te oblige sa il crezi!? Vreau sa se termine cu mizeriile gen. Ponta, Crin!!!!!!
Oare "negrul" respectiv mai exista in tara, a disparut sa ce s-a intamplat cu el?
Indiferent de context, indiferent daca e sau un element relevant pt subiectul teza doctorat V. Ponta, nu exista in Romania profesori mai buni ca ei pe materiile relevante.
Ba mai mult, au incercat sa ascunda furtul printr-o marsavie.
Spre deosebire de cazul pixelului albastru, unde chiar daca Basescu aproape ca a recunoscut in direct ca l-a pocnit pe copil - de unde si reactia lui: "O fi zis copilul ceva, nu-mi amintesc" au stabilit ulterior ca filmuletul e trucat :))))))
iar constitutia asta pe care o tot amendeaza crin, e scrisa de dl. iorgovan& iliescu. cu gandul la reintoarcerea regelui, nu la democratia din 2012 !
IPSI