Senatorul PSD Antonie Iorgovan a murit joi dimineata. Senatorul suferea de cancer galopant. Reprezentantii cabinetului de avocatura "Iorgovan si Asociatii" au confirmat pentru Hotnews.ro informatia despre decesul senatorului social-democrat.

In plenul Senatului s-a tinut un minut de reculegere in memoria lui Antonie Iorgovan.

Decesul senatorului Antonie Iorgovan s-a produs joi dimineata, in jurul orei 3, la o clinica din Viena, in urma unui stop cardio-respirator pe fondul unui cancer de pancreas. Iorgovan a parasit pe 29 septembrie Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti pentru a pleca la o clinica din Austria, la cererea sa.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Antonie Iorgovan a fost adus in tara si depus, joi seara, in holul Senatului. Ceremonia funerara va avea loc luni, incepand de la ora 13, la Cimitirul Bellu si va fi oficiata de IPS Vicentiu Ploiesteanu, episcop vicar patriarhal.

Antonie Iorgovan s-a nascut pe 9 august 1948 in judetul Caras-Severin si a absolvit in 1966 Liceul Militar din Campulung Moldovenesc. Timp de un an a fost elev al Scolii militare superioare de ofiteri "Nicolae Balcescu" din Sibiu, iar in perioada 1968-1972 a fostu student al Facultatii de Drept din Bucuresti. In 1982 a facut cursuri de specializare in Salzburg.

A devenit cadru didactic la Universitatea din Bucuresti in 1972 si avocat pledant in 1996.

A intrat in Parlament ca independent in dupa alegerile din 20 mai 1990 si a activat in cadrul grupului PNL. A fost presedinte al Comisiei de redactare a proiectului de Constitutie a Romaniei.

In 1992 a demisionat din Parlament pentru a deveni judecator la Curtea Constitutionala, post pe care l-a parasit in 1996.

In perioada 1996-1998 a fost presedinte al Miscarii Ecologiste din Romania, nereusind sa ocupe un nou fotoliu de parlamentar.

In 1998 a devenit membru PDSR, devenind din nou parlamentar in 2000.

Este autorul mai multor cursuri de Drept administrativ, al unui curs de Drept Constitutional, al „Tratatului de drept administrativ” aparut in 2002, coautor al Constitutiei din 2004, a publicat peste 50 de studii semnificative in revistele de specialitate juridica din tara si strainatate, a editat 8 monografii.