Un nou convoi al ONU este așteptat vineri, în ziua 72 a războiului din Ucraina, pentru a-i evacua pe ultimii civili care s-au refugiat în combinatul Azovstal din Mariupol, ultima redută rezistenței ucrainene în acest port strategic din Donbas, dar fără să fie asigurată o încetare a luptelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele mai importante informații de vineri, ziua 72 a războiului din Ucraina, LIVETEXT:

01:20 VIDEO Italia: Un mega-iaht misterios a fost sechestrat de autorități / Echipa lui Navalnîi spune că e al lui Putin, italienii neagă

00:10Biden anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina, dar avertizează că fondurile sunt acum „aproape epuizate”

23:30 Peste 200 de soldați ucraineni au terminat antrenamentul pe obuzierele M777 furnizate de SUA

22:17 SUA mai dă 17,8 milioane de dolari pentru trimiterea de drone Switchblade în Ucraina

21:58Cum e războiul pentru Yaroslav Adamciuc, ”omul interbelic” din Cernăuți: Românii sunt frații noștri adevărati!

21:55Cel puțin 50 de femei, copii și bătrâni au fost evacuați vineri din Azovstal, afirmă vicepremierul ucrainean, citat de CNN.

20:36 Președintele american Joe Biden va anunța în următoarele zile un nou pachet de asistență de securitate pentru Ucraina, potrivit a două surse, suma totală urmând să fie de peste 100 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

Biden urmează să vorbească cu liderii G7 duminică, înainte de sărbătorirea Zilei Victoriei în Rusia.

20:24Moscova cere importuri paralele pentru a ocoli restricțiile și a reduce penuria: de la telefoane la mașini

20:07Polonia a strâns peste 1.000 de mărturii privind crimele de război ruse comise în Ucraina

19:42Rusia găsește o nouă destinație pentru gazele menite Nord Stream 2

19:03 Aproximativ 70 de nave sunt blocate în porturile maritime ucrainene, dintre care 6 operează sub pavilion străin la Mariupol, au anunțat ministrul adjunct al Infrastructurii din Ucraina, Iuri Vaskov, și directorul portului maritim comercial Mariupol, Igor Barsky, citați de Unian.

Un nou schimb de prizonieri Rusia-Ucraina. Înalt prelat al Bisericii Ortodoxe ucrainene, printre cei eliberați

18:48 Un tribunal din Moscova dispune arestarea în absenţă a cunoscutului jurnalist rus Alexander Nevzorov

18:30Vicepremierul Ucrainei Irina Vereșciuk anunță că vineri a avut loc un nou schimb de prizonieri cu Rusia, fiind eliberați 41 de ucraineni. Potrivit oficialului ucrainean, este vorba despre 28 de soldați și 13 civili care au fost eliberați din captivitatea forțelor ruse.

18:25Rusia va rămâne „pentru totdeauna” în sudul Ucrainei, a afirmat vineri un înalt responsabil parlamentar rus, Andrey Turchak, în timpul unei vizite la Herson.

18:22 Primarul Vitali Klitschko a anunțat vineri că administrația de la Kiev va intensifica patrulele stradale în perioada 8-9 mai, dar nu intenționează să impună interdicții de circulație în aceste zile, scrie The Kyiv Independent.

18:20 VIDEO Primele imagini cu dronele kamikaze Switchblade care îi lovesc pe ruși

Zelenski: Rusia crede că poate scăpa de acuzaţiile de crime de război dacă amenință cu un atac nuclear

18:15Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Mariupol este unul dintre cele mai complicate puncte ale acestui război, acuzându-i pe ruși de tortură prin înfometare, citat de CNN.

Întrebat despre situația din Mariupol, la un eveniment organizat de grupul de experţi Chatham House, Zelenski a spus că tuturor organizațiilor internaționale, inclusiv celor ucrainene, le este interzis să intre în zonă pentru a le furniza civililor apă, hrană și alte provizii civililor. El a adăugat că tratamentul militar rus la Mariupol este „inuman”.

17:51OMS intenţionează să închidă un birou regional al organizaţiei la Moscova

17:24Soldat ucrainean rănit în luptele din Mariupol și luat prizonier de ruși: „Când închid ochii, văd momentul în care tancul trăgea în mine"

17:22 Rusia consideră că „nu va fi trasă la răspundere” pentru crimele de război comise în Ucraina, datorită puterii sale ca „stat nuclear”, şi „şantajează Europa cu ameninţări”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu pentru grupul de experţi Chatham House.

17:11Generalul (r) american Mike Repass, după ce a vizitat Ucraina: Lanțul de aprovizionare e slab, NATO se mișcă prea încet / Ce îi trebuie Ucrainei pentru a câștiga războiul

16:37Kremlinul consideră Polonia o ameninţare şi nu confirmă scuzele lui Putin faţă de Israel

16:34Aproximativ 25 de milioane de tone de cereale sunt blocate în Ucraina şi nu pot părăsi ţara din cauza invaziei ruse, porturile de la Marea Neagră, inclusiv Mariupol, fiind blocate, a declarat, vineri, un oficial al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite, citat de Reuters.

Atac lansat de ruși asupra unei mașini care mergea să evacueze civili din Azovstal

15:47Forțele ruse ar fi tras într-o mașină implicată în evacuarea oamenilor din Azovstal. Un mort și mai mulți răniți

15:40 Aproximativ 3,8 milioane de persoane au părăsit Rusia în primul trimestru al anului 2022, arată statisticile oficiale, cele mai multe persoane plecând în Georgia, Turcia, Kazahstan și Finlanda.

Aceste cifre vin după ce alte statistici recente au arătat că Rusia își continuă căderea liberă în abisul demografic, înregistrând un declin natural record al populației.

15:31 Bruxelles-ul a propus modificări la embargoul pe care îl pregătește contra petrolului rusesc cu scopul de a da mai mult timp Ungariei, Slovaciei și Cehiei să găsească alte surse de aprovizionare.

15:18Centrul pentru Combaterea Dezinformării din subordinea Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei le cere ucrainenilor să "acorde o atenție deosebită" alertelor de raid aerian din 8 și 9 mai din cauza riscului de bombardamente în masă.

„Deoarece trupele ruse nu se pot lăuda cu realizări semnificative pe front de Ziua Victoriei, crește riscul bombardării în masă a orașelor ucrainene în aceste zile. Prin urmare, vă îndemnăm să răspundeți cu atenție deosebită la semnalele raidurilor aeriene”, a scris pe Telegram Centrul pentru Combaterea Dezinformării din Ucraina.

Amnesty: Există „dovezi convingătoare" că rușii au comis crime de război

15:07Forțele ruse au lansat vineri atacuri aeriene și cu artilerie asupra a două orașe din regiunea Zaporojie - Huliaipole și Orikhiv - unde până acum nu au existat ostilități, conform Administrației militare din Zaporojie, conform The Kyiv Independent.

15:02Ministrul ucrainean de finanțe, Serhiy Marchenko, a cerut vineri un embargo internațional complet asupra petrolului și gazelor rusești, spunând că Moscova are o situație financiară „confortabilă”.

Marchenko a declarat, în cadrul unei conferințe online, că Ucraina se străduiește să își echilibreze bugetul după 10 săptămâni de război și a afirmat că, în calitate de ministru de finanțe, nu poate fi mulțumit de viteza cu care sosește asistența financiară din străinătate.

Referindu-se la ceea ce el a numit "insuficiența sancțiunilor care au fost introduse", el a spus că prețul ridicat al petrolului și al gazelor naturale a însemnat că Moscova are un excedent bugetar și că "se simt destul de confortabil".

14:52Cum au scufundat ucrainenii Moskva, nava amiral a Rusiei în Marea Neagră. Informațiile decisive pe care le-ar fi primit

14:44Ucrainenii ar fi forțați să obțină „pașapoarte” false ale regiunii Luhansk ocupate de ruși - Serviciul de informații al Ucrainei

14:12Amnesty International a anunțat vineri că există „dovezi convingătoare" că trupele ruse au comis crime de război, inclusiv execuții ale civililor, atunci când au ocupat o zonă din afara capitalei Ucrainei, în februarie și martie, potrivit Reuters.

Conform organizației, în timpul asaltului eșuat asupra Kievului, în primele etape ale invaziei lansate de Kremlin pe 24 februarie, trupele ruse au torturat și împușcat civili. „Nu sunt incidente izolate. Acestea fac parte în mare parte dintr-un tipar în care forțele ruse au controlat un oraș sau un sat”, a declarat Donatella Rovera, reprezentant al Amnesty.

Autoritățile ucrainene spun că investighează peste 9.000 de potențiale crime de război comise de trupele ruse. Curtea Penală Internațională analizează și ea presupusele crime de război.

Cât l-ar costa pe Putin războiul declanșat Ucrainei

13:59Un expert a calculat cât îl costă pe Vladimir Putin războiul din Ucraina în fiecare zi

13:52 Kremlinul a refuzat vineri să spună dacă Vladimir Putin și-a cerut scuze premierului israelian Naftali Bennett, în urma unei afirmații a ministrului rus de externe potrivit căreia Adolf Hitler ar avea origini evreiești.

Israelul l-a criticat dur pe Serghei Lavrov pentru acest comentariu, descriind remarcile ca fiind un fals „de neiertat" care a minimalizat ororile Holocaustului nazist. Bennett a declarat joi că Putin și-a cerut scuze pentru această remarcă și că el, Bennett, a acceptat scuzele.

13:35 Informații - subliniem, neconfirmate - de pe Twitter și Telegram spun că ucrainenii ar fi lovit cu rachete fregata Amiral Makarov din Marea Neagră.

Potrivit comunității de informații din surse deschise, o navă se salvare a plecat din Crimeea spre respectivul loc, iar o dronă NATO de supraveghere se învârte deasupra zonei.

Politicianul ucrainean Alexei Goncearenko a scris pe Telegram că aceasta este pe cale să aibă soarta Moskva. Publicația Dumskaya.net din Odesa scrie că la bordul navei au avut loc o explozie și un incendiu, aceasta aflându-se în zona Insulei Șerpilor.

Precizăm că zvonuri privind acest presupus atac au fost răspândite pe rețelele de socializare încă de joi seară, fără a fi susținute de vreo confirmare sau declarație oficială

13:25 Kremlinul a spus vineri că nu știe dacă va avea loc o paradă la Mariupol pe 9 mai pentru a comemora victoria Uniunii Sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial, dar că va veni timpul pentru a sărbători Ziua Victoriei acolo.

„Va veni și momentul în care vom marca Ziua Victoriei la Mariupol", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

13:10Civilii care încearcă să părăsească Herson - primul mare oraș ocupat de ruși - ar fi hărțuiți și blocați de forțele ruse, potrivit oficialilor ucraineni citați de CNN.

„Ieșirea din oraș este complicată. Sunt unele cazuri în care oamenii au reușit să iasă, chiar și cu un autobuz, dar majoritatea oamenilor sunt întorși, drumurile fiind blocate. Există cazuri în care (forțele ruse) comit abuzuri la punctele de control: percheziții foarte amănunțite, forțând bărbații să se dezbrace, pentru a le căuta tatuaje”, a declarat vineri pentru televiziunea ucraineană adjunctul șefului Consiliului regional Herson, Yurii Sobolevskyi.

Potrivit acestuia, conexiunile mobile și accesul la internet au fost restabilite, astfel încât oamenii din Herson să poată comunica cu familiile lor aflate în alte zone ale Ucrainei. Oficialul ucrainean a mai spus că rușii încearcă să introducă rubla în unele comunități.

Ungaria nu vrea sancționarea patriarhului Kirill

12:59 Viktor Orban spune că Ungaria nu susține sancțiuni împotriva patriarhului Kirill / Dmitri Medvedev îi laudă „pasul curajos”

12:39 Ucraina a făcut apel la organizația Medici Fără Frontiere pentru a ajuta la evacuarea luptătorilor rămași în Azovstal.

Ministerul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar a spus că a scris organizației caritabile medicale și i-a cerut să evalueze starea fizică și psihică a luptătorilor, să colecteze dovezi ale condițiilor în care se află și să ofere asistență medicală "ucrainenilor ale căror drepturi ale omului au fost încălcate de către federația rusă".

12:33 Autoritățile ruse au informat membrii familiei unui marinar mort pe crucișătorul Moskva că nu le vor oferi nicio compensație, deoarece nava de război s-a scufundat din greșeală, nu în cadrul unei acțiuni militare, iar locul unde se află fiul lor este necunoscut.

12:08 Ce pierderi a avut armata rusă până acum, potrivit ucrainenilor:

Ucraina crede că încă este posibilă o debarcare a trupelor ruse în zona Portului Odesa

11:35 Comisia Europeană a modificat propunerea privind un embargo asupra petrolului rusesc pentru a extinde perioada înainte de intrarea în vigoare a acestuia în Ungaria, Slovacia și Republica Cehă, au declarat vineri două surse pentru Reuters.

Conform propunerii modificate, Ungaria și Slovacia vor putea în continuare să cumpere petrol rusesc din conducte până la sfârșitul anului 2024. Republica Cehă va putea continua până în iunie 2024, dar doar dacă nu va avea acces la petrol printr-o conductă din sudul Europei, au precizat sursele.

11:12 Armata ucraineană consideră că în continuare este posibilă o debarcare a trupelor ruse în zona oraşului-port Odesa.

11:10Parchetul ucrainean i-a chemat la audieri pe Serghei Șoigu și Dmitri Medvedev

11:03 Combinatul siderurgic Azovstal, ultima redută ucraineană din Mariupol este și vineri ținta unui asalt rusesc:

10:56Ministerul rus al Apărării a transmis vineri că rachetele sale au distrus un mare depozit de muniții din orașul Kramatorsk din estul Ucrainei.

De asemenea, acesta a afirmat că apărarea sa aeriană a doborât două avioane de război ucrainene, un Su-25 și un MiG-29, în estul regiunii Luhansk. Nu a fost posibil să se verifice în mod independent aceste afirmații, precizează Reuters.

Mariupol a fost transformat într-un „lagăr de concentrare”, spune un oficial local

10:38 Forțele ruse de ocupație din Mariupol au transformat orașul într-un „lagăr de concentrare" prin utilizarea politicii de filtrare, a declarat consilierul primarului orașului.

"Nici pe stradă nu poți fi acum dacă nu ai două acte deodată: unul este despre promovarea procedurii de filtrare, celălalt este o permisiune generală de a fi pe stradă", a declarat Petro Andryushchenko pentru un post de radio ucrainean.

El a precizat că peste două mii de bărbați au fost duși în zona regională rusă Bezymyannoye, "în așa-numita tabără de filtrare", și sunt ținuți acolo de săptămâni întregi. (Reuters)

10:30 Comisia Europeană a propus modificări la planul său de a impune un embargo asupra petrolului rusesc, în încercarea de a convinge statele reticente, a declarat vineri o sursă UE pentru Reuters.

Propunerea modificată, care urmează să fie discutată de trimișii UE în cadrul unei reuniuni care va avea loc vineri începând cu 10:30 (ora României), ar include o tranziție de trei luni înainte de introducerea interdicției asupra serviciilor de transport maritim pentru transportul petrolului rusesc, în loc de o lună inițial.

De asemenea, ar implica ajutor pentru investiții în vederea modernizării infrastructurii petroliere și a atenuării impactului sancțiunilor.

10:28 Nominalizările de gaze rusești prin Ucraina către Europa s-au menținut vineri la un nivel ridicat de 98,9 milioane de metri cubi, neschimbat față de joi, a anunțat producătorul de gaze controlat de stat Gazprom, în timp ce Europa a început să umple depozitele.

Germania a început să umple uriașa instalație de stocare a gazelor de la Rehden, abandonată de Gazprom, a declarat managerul numit de stat al depozitului, în timp ce cea mai mare economie europeană încearcă să se protejeze împotriva riscului ca Moscova să oprească furnizarea. (Reuters)

10:06 Artileria ucraineană a deschis focul contra unei nave rusești din zona portului Odesa, potrivit unor imagini apărute online:

Orban: Noile sancțiuni echivalează cu o ”bombă atomică” aruncată asupra economiei Ungariei

09:54 Forțele rusești nu reușesc „genul de pătrundere strategică" pe care o doresc în regiunea Donbas, a declarat Justin Bronk - cercetător la think tank-ul britanic de securitate Rusi.

El spune că Rusia continuă să câștige câțiva kilometri în unele zone, dar forțele ei înregistrează „pierderi foarte mari" și „s-ar putea să nu mai aibă elan".

Bronk afirmă că luptele sunt cele mai intense în orașul estic Izium, unde rușii avansează, la est de Harkov, cu contraatacuri ucrainene, și în zonele din Donbas, unde rușii continuă ofensiva. (BBC)

09:47 Ucraina a impus restricții temporare în ceea ce privește livrarea de încărcături de cereale pe calea ferată în direcția Moldovei și României din cauza numărului mare de vagoane la punctele de trecere a frontierei, a anunțat vineri compania de consultanță APK-Infrom.

După ce porturile sale de la Marea Neagră au fost blocate de Rusia, Ucraina a fost nevoită să folosească calea ferată ca principală rută pentru exportul de cereale, ceea ce duce adesea la acumularea de vagoane la punctele de trecere a frontierei. Anterior, Kievul a suspendat exporturile de cereale pe calea ferată către Polonia.

09:42 Germania va livra Ucrainei șapte obuziere autopropulsate, pe lângă cele cinci tunuri pe care Olanda le-a promis deja, a declarat vineri ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

Antrenamentul trupelor ucrainene cu armele de artilerie poate începe săptămâna viitoare în Germania, a declarat ea în orașul slovac Sliac, unde urma să se întâlnească cu omologul său olandez în cursul zilei de vineri.

09:21 Viktor Orban spune că Ungaria nu poate susține noul pachet de sancțiuni al UE deoarece este echivalentul unei „bombe atomice”

Nouă încercare de evacuare din Azovstal, cu un convoi ONU

08:49 Fiica președintelui american, Ashley Biden, nu va călători în România și Slovacia împreună Prima Doamnă cu Jill Biden, după ce a avut un "contact apropiat" cu o persoană care a fost depistată pozitiv cu COVID-19.

Ashley Biden, în vârstă de 40 de ani, a fost testată negativ pentru COVID, a precizat Casa Albă. "Cu toate acestea, la recomandarea medicului ei și din precauție, ea nu va călători cu mama ei în Europa", a adăugat sursa citată.

08:38 Un nou convoi al ONU este așteptat vineri pentru a-i evacua pe ultimii civili care s-au refugiat în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, fără să fie asigurat un armistițiu al luptelor.

În pofida acestei incertitudini, secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, a anunțat joi că acest nou convoi se îndreaptă spre orașul martir.

"În timp ce vorbim, un convoi este pe drum pentru a ajunge la Azovstal până mâine dimineață, cu speranța de a recupera civilii rămași în acest iad întunecat, în care locuiesc de atâtea săptămâni și luni, și de a-i aduce înapoi în siguranță", a declarat Griffiths. Comitetul Internațional al Crucii Roșii a confirmat că și el este implicat în acțiune.

08:31 Evaluarea de dimineață a ministerului britanic al apărării:

  • Forțele rusești din Mariupol și-au continuat asaltul terestru asupra uzinei Azovstal pentru a doua zi, în ciuda declarațiilor că vor încerca doar să o izoleze.
  • Efortul reînnoit al Rusiei de a securiza Azovstal și de a finaliza capturarea Mariupolului este probabil legat de apropiatele comemorări din 9 mai de Ziua Victoriei și de dorința lui Putin de a avea un succes simbolic în Ucraina.
  • Acest efort a venit cu costuri de personal, echipamente și muniții pentru Rusia. În timp ce rezistența ucraineană continuă în Azovstal, pierderile rușilor vor continua să crească și să le zădărnicească planurile operaționale în sudul Donbasului.

Jill Biden este pe drum spre România

08:10 Institutul pentru Studiul Războiului spune că rușii au o decizie dificilă de luat în zona Harkov și că actualele contraatacuri ucrainene ar putea deveni o ofensivă mai amplă: potrivit ultimei evaluări, invazia rusă constă acum într-un efort principal și patru acțiuni de sprijin

07:41 Prima doamnă a Statelor Unite este pe drum spre România după ce a plecat din SUA în urmă cu aproximativ două ore. Ea va efectua, până luni, vizite în România și Slovacia pentru a se întâlni cu membri ai serviciilor americane și personal din ambasade, părinți și copii ucraineni refugiați, lucrători umanitari și profesori.

Soția președintelui Joe Biden se va întâlni vineri cu militari americani la baza aeriană Mihail Kogălniceau, apoi va merge la București pentru a discuta cu oficiali ai guvernului român, cu personalul ambasadei SUA, cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar și cu profesori care lucrează cu copii ucraineni.

07:36 Autoritățile din Fiji care percheziționează un iaht pe care l-au confiscat în numele SUA au găsit documente care îl implică pe presupusul proprietar, oligarhul rus Suleiman Kerimov, în încălcarea legislației americane, a declarat FBI.

Amadea a sosit în Fiji la 13 aprilie, după o călătorie de 18 zile din Mexic, și de atunci a fost în centrul unei încercări a SUA de a-l confisca ca parte a sancțiunilor americane împotriva Rusiei.

Poliția din Fiji și agenții FBI au confiscat Amadea joi, la un debarcader, la două zile după ce un tribunal din Fiji a aprobat un mandat american care îl lega de o spălare de bani. (Reuters)

Scurtă recapitulare, vineri dimineață, a evenimentelor recente privind invazia (ora 07:30):

  • Încetarea focului anunțată de ruși pentru a permite evacuarea civililor din uzina Azovstal, ultimul loc de rezistență la ofensiva rusă din portul strategic Mariupol, nu a fost respectată, potrivit ucrainenilor.
  • Vladimir Putin i-a prezentat joi scuze lui Naftali Bennett pentru declarațiile făcute de Serghei Lavrov, potrivit cărora Adolf Hitler avea "sânge evreiesc", se spune într-un comunicat al biroului premierului israelian.
  • Donații de peste șase miliarde de euro au fost strânse joi la o conferință internațională a donatorilor de la Varșovia "pentru a sprijini Ucraina și pe toți cei care sprijină Ucraina", potrivit premierului polonez Mateusz Morawiecki.
  • Sprijinul acordat de Occident Ucrainei împiedică Rusia să își finalizeze rapid ofensiva în țara vecină, a transmis joi Moscova, susținând însă că își va îndeplini toate obiectivele.
  • Cancelarul Olaf Scholz a refuzat să se deplaseze pentru moment la Kiev, în pofida unei invitații din partea președintelui ucrainean de a merge acolo împreună cu șeful statului Frank-Walter Steinmeier, care a fost refuzat în urmă cu trei săptămâni de autoritățile ucrainene.
  • Organizația Națiunilor Unite și mai multe țări au cerut joi încetarea războiului Rusiei în Ucraina, fără a menționa o reluare a discuțiilor de pace aparent în impas.
  • Președintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut joi confiscarea activelor rusești înghețate în UE ca parte a sancțiunilor, pentru a le face "disponibile" pentru reconstrucția Ucrainei.
  • În plus, Bruxellesul a propus sancționarea fostei gimnaste Alina Kabaeva pentru rolul său în "propaganda" Kremlinului și pentru legăturile sale "apropiate" cu Vladimir Putin, potrivit unui document consultat joi de AFP.
  • Invazia Rusiei în Ucraina a devastat sute de spitale și alte instituții medicale și i-a lăsat pe medici fără medicamente pentru combaterea cancerului sau fără posibilitatea de a efectua intervenții chirurgicale, a declarat Zelenski.
  • Armata Belarusului face exerciții militare, dar Ministerul Apărării de la Minsk spune că e doar o pregătire normală

05:55Statele Unite au negat furnizarea de informaţii care le-au permis forţelor ucrainene să vizeze ofiţeri ruşi cu grad înalt

00:55 Președintele croat a anunțat că va bloca, dacă va fi posibil, admiterea Suediei și Finlandei la NATO în timpul summitului de la Madrid

00:25 Ungaria vrea extinderea centralei nucleare Paks cu rușii de la Rosatom

00:09 Autoproclamata Republică Populară Donețk a muncit din greu pentru a schimba semnele rutiere din ucraineană în rusă, în special cele de la intrarea în Mariupol.