Verdictul Oficial al Consiliului National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei: Victor Ponta NU a plagiat

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Joi, 19 iulie 2012, 19:15 Actualitate | Esenţial
Consiliul National de Etica - a carui componenta a fost schimbata din temelii de fostul ministru Liviu Pop chiar inainte de a se pronunta in cazul Ioan Mang -  a anuntat oficial decizia in cazul acuzatiilor de plagiat aduse prim-ministrului Victor Ponta. Consiliul National de Etica "apreciaza ca titlul de doctor in Stiinte Juridice, domeniul Drept, a fost obtinut de domnul Victor Ponta in concordanta cu legislatia in vigoare in anul 2003 si calificarea de plagiat in cadrul tezei de doctorat cu titlul 'Curtea Penala Internationala' nu se poate sustine", se arata in raportul final oficial al Consiliului aflat in subordinea Ministerului Educatiei.

 • Descarca de aici Raportul Final al Consiliului National de Etica
 • Presedintele Consiliului National de Etica si alt membru si-au dat demisia cu o saptamana inainte de anuntarea acestei decizii
 • Maine urmeaza ca si Universitatea din Bucuresti sa anunte verdictul sau
 • Consiliul National de Atestare a Diplomelor, pe 29 iunie: Victor Ponta a plagiat in 85 de pagini. E plagiatul de tip copy-paste

Ce spune Raportul Consiliului National de Etica:


"Domnul Victor Ponta a pus la dispozitia CNECSDTI documentele detinute in vederea verificarii si clarificarii presupuselor abateri de la normele de conduita si si-a exprimat acordul de a fi la dispozitia acestui consiliu si de a raspunde tuturor solicitarilor.

Au fost solicitate atat Universitatii Bucuresti cat si Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare documente privind teza de doctorat a domnului Victor Ponta.

De asemenea, in vederea analizarii comparative au fost solicitate de la diferite universitati din tara si din Bucuresti teze de doctorat elaborate in anul 2003.

In cadrul sedintei CNECSDTI din data de 11.07.2012 domnul Victor Ponta s-a prezentat in fata CNECSDTI, sustinand punctul de vedere care s-a depus si pe suport de hartie.

In procesul de verificare si analiza, membrii CNECSDTI au stabilit prin consens faptul ca este necesar sa se apeleze la experti in domeniul stiintelor juridice, conform art. 8 alin. (3) din Legea 206/2004, cu scopul de a elabora un raport cu privire la sesizarile de mai sus.

S-au desemnat 3 experti din domeniul stiintelor juridice, care au procedat la verificarea documentelor depuse la dosar, precum si la analizarea comparativa a altor teze primite. Raportul expertilor a fost inregistrat la CNECSDTI sub nr. 874/16.07.2012, document care face parte din prezentul raport. (...)

3. Constatare argumentativa cu privire la presupusa abatere de la buna conduita, etica si deontologie in activitatea de cercetare-dezvoltare

In cadrul sedintei CNECSDTI din data de 18.07.2012, membrii CNECSDTI au analizat raportul expertilor, care releva faptul ca acestia au luat in discutie urmatoarele aspecte:

 • analizarea cadrului legal in vigoare de la admiterii pana la data sustinerii publice a tezei de doctorat si a acordarii titlului de doctor. Referitor la acest aspect, expertii au precizat ca este necesar sa se respecte principiul neretroactivitatii legii, consacrat de art. 15 alin (2) din Constitutia Romaniei.
 • cadrul normativ privind consacrarea legala, in 2004, ulterior sustinerii si acordarii titlului de doctor, a presupusei abateri de la normele de buna conduita, in cercetarea stiintifica.
 • criteriile de redactare a tezelor de doctorat la nivelul anului 2003
 • analiza comparativa a tezei de doctorat a domnului Victor Ponta cu alte teze de doctorat sustinute la Universitatea din Bucuresti in acelasi an, respectiv 2003
 • pozitia autorilor despre ale caror lucrari se afirma ca ar fi plaghate.
 • sustinerile domnului Victor Ponta privind acuzatiile de plagiat

Opinia formulata de catre experti, personalitati recunoscute in mediul academic si de cercetare, relativa la aspectele mai sus-mentionate, este clar structurata, bine argumentata si fundamentata.

In Raport, la capitolul "Constatari", expertii prezinta urmatoarele:

 • teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila din punct de vedere al acestor cerinte cu alte teze de doctorat sustinute in aceeasi perioada;
 • teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzator pe parcursul lucrarii;
 • tema tezei de doctorat este in domeniul de preocupare al doctorandului si al conducatorului de doctorat;
 • autorul tezei de doctorat a efectuat activitatile cuprinse in planul individual de pregatire conform reglementarilor in vigoare in acea perioada (trei examene si trei referate, toate apreciate cu calificativul Foarte Bine);
 • teza de doctorat este clar structurata si are un plan de cercetare coerent;
 • metodologia de cercetare este in concordanta cu normele si practicile din domeniul stiintelor juridice de la acea data;
 • cercetarea, asa cum rezulta din referatele membrilor din comisia de sustinere, prezinta elemente de noutate si cuprinde analize pertinente;
 • bibliografia utilizata de autor este mentionata la sfarsitul lucrarii;
 • nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu ii apartineau si le-ar fi prezentat drept contributii personale sau originale
 • teza de doctorat a fost sustinuta in Catedra de Drept Public din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, in data 01.04.2003, in prezenta unor profesori remarcabili: prof. dr. Ioan Muraru, prof. dr. Nicolae Popa, prof. dr. Emil Molcut, prof. dr. Antonie Iorgovan, prof. dr. Dan Drosu Saguna si alti specialisti de renume care au apreciat valoarea lucrarii.
 • In urma analizelor efectuate s-a constatat ca procedurile in urma carora domnul Victor Ponta a obtinut titlul de doctor in stiinte juridice au fost in acord cu legislatia in vigoare in anul 2003 si nu se poate sustine calificarea drept plagiat;
In urma discutiilor si analizei efectuate de catre membrii CNECSDTI, in sedinta din 18.07.2012, acestia au aprobat constatarile expertilor.

4. Concluzie

In urma analizarii sesizarilor nr. 811/21.06.2012 si nr. 838/02.07.2012, CNECSDTI apreciaza ca - in raport de perioada elaborarii si sustinerii lucrarii de doctorat a domnului Victor Ponta si anume intre anii 1999-2003 examinarea trebuie facuta in conformitate cu prevederile HG nr. 37/1999 privind organizarea si desfasurarea doctoratului, emisa in temeiului art. 73 alin. (8) din Legea Invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in care la art. 22 se precizeaza faptul ca: "Teza de doctorat trebuie sa contina elemente de originalitate specifice domeniului abordat, precum si modalitati de validare stiintifica a acestora sau de recunoastere valorica in domeniul artelor".

CNECSDTI ia act de indeplinirea tuturor procedurilor legale in vigoare la data sustinerii tezei de doctorat de catre domnul Victor Ponta.

CNECSDTI retine faptul ca referintele bibliografice au fost mentionate preponderent la sfarsitul lucrarii.

Prin urmare, CNECSDTI isi asuma concluziile expertilor din domeniul juridic in ceea ce priveste respectarea planului de pregatire prin doctorat, teza prin continut si elementele de contributie proprie justifica acordarea titlului de doctor.

CNECSDTI apreciaza ca titlul de doctor in Stiinte Juridice, domeniul Drept, a fost obtinut de domnul Victor Ponta in concordanta cu legislatia in vigoare in anul 2003 si calificarea de plagiat in cadrul tezei de doctorat cu titlul "Curtea Penala Internationala" nu se poate sustine.

Vicepresedinte CNECSDTI
Vergil Muraru" 29 iunie - Consiliul National de Atestare a Diplomelor: Victor Ponta a plagiat. Este plagiatul de tip copy-paste

Amintim ca aceasta decizie este contrara celei anuntate pe 29 iunie de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Consiliul general al CNATDCU este abilitat sa analizeze calitatea tezelor de doctorat si sa propuna ministrului educatiei retragerea titlului de doctor pentru nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, adica inclusiv pentru plagiat.

"85 de pagini din cele 307 cat cuprinde partea propriu-zisa a tezei de doctorat, fara anexe, reprezinta copieri fara indicarea sursei", a anuntat in cadrul unei conferinte de presa Marius Andruh, presedintele Consiliului General al CNATDCU, referitor la teza de doctorat a premierului Victor Ponta. Este "plagiatul de tip Copy-Paste", a precizat acesta. CNATDCU a propus la finalul sedintei din 29 iunie retragerea titlului de doctor prim-ministrului Victor Ponta, propunere care a fost inaintata Ministerului Educatiei.

Liviu Pop, ministrul Educatiei de la acea vreme, a dat insa un ordin prin care a reorganizat intregul CNATDCU. Ordinul a fost dat cu o seara inainte de sedinta Consiliului si a fost publicat in Monitorul Oficial chiar a doua zi, in timp ce membrii CNATDCU se aflau in sedinta in care discutau teza de doctorat a lui Victor Ponta - acuzat de plagiat.

Universitatea din Bucuresti a analizat si ea teza de doctorat, iar rectorul Mircea Dumitru va anunta maine decizia finala a Comisiei sale de Etica. Potrivit Legii Educatiei Nationale, rectorul poate anula cu aprobarea senatului universitatii o diploma de doctor.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20323 vizualizari

 • -59 (111 voturi)    
  felicitari comisiei ! (Joi, 19 iulie 2012, 19:18)

  turistul [anonim]

  au dat dovada de mult profesionalism, caracter si tinuta morala impecabila !
  • +40 (56 voturi)    
   !!!! (Joi, 19 iulie 2012, 20:12)

   CMD [utilizator] i-a raspuns lui turistul

   Unde sint ghilimelele?!
   • +55 (59 voturi)    
    am fost ironic ... (Joi, 19 iulie 2012, 20:59)

    turistul2 [utilizator] i-a raspuns lui CMD

    dar probabil nu s a prins toata lumea ...

    as mai scrie, dar 'verdictul' mi a lasat un gust amar.
    • +17 (19 voturi)    
     magarie! (Vineri, 20 iulie 2012, 8:24)

     foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui turistul2

     la prima comisie s-a obiectat ca numai specialisti in drept international au voie sa vorbeasca! Care dintre membrii onoratei comisii de MINCINOSI este expert in drept penal international? RUSINE!
     • -7 (13 voturi)    
      Ce ma intereseaza pe mine, cetateanul roman? (Vineri, 20 iulie 2012, 9:22)

      Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui foarte-curios

      "Unele paragrafe indicate în articol, prezentate ca fiind însuşite de la alţi autori, reprezintă în fapt definiţii ale infracţiunilor care se regăsesc în texte legale şi în convenţii internaţionale, ori evoluţii ale infracţionalităţii prezentate în rapoartele de activitate ale structurilor Ministerului Public, care nu intră în obiectul dreptului de autor"

      Nu, nu este argumentatia in procesul plagiatului Ponta, ci este apararea lui Kovesi in fata acuzatiilor de plagiat .
      Tot o lucrare de drept......
      Pentru ca nu ma pricep la drept, nu ma pronunt, este posibil sa citezi exact multe lucruri fara sa fie plagiat.
      Ca inginer insa, stiu ca daca scriu un manulal de fizica, o sa fie 50% PLAGIAT.
      Formulele, definitiile sunt aceleasi, trebuie sa le copiezi, chiar daca au fost descoperite si demonstrate de un fizician de multa vreme.
      In drept, banuiesc ca se intampla mai mult treaba asta.
      Precedentul in justitie se citeaza si in procese...apare si in lucrari, caz in care citezi hotararea unei curti mot a mot.

      Ploua, mai nou, cu plagiate in Romania.
      Sau, mai precis, cu acuzatii de plagiat.
      (Liiceanu, Patapievici, Kovesi sunt cativa din tabara "corecta")
      Este asta o metoda corecta de a scapa de adversarii politici?
      Cat ne intereseaza pe mine, pe badea Vasile, pe tzatza Ioana etc. daca un politician a plagiat intr-o lucrare (lucrare care nu ma atinge pe mine in nici un fel)?
      ABSOLUT DE LOC !
      Pe noi ne intereseaza ce face, ce poate face acel politician pentru noi.
      Deocamdata Ponta face ce-mi doresc eu:
      il arunca din politica pe daunatorul Basescu.
      Deci....da-i inainte Ponta!
      • +4 (8 voturi)    
       cetateanul roman? (Vineri, 20 iulie 2012, 10:14)

       mercedes [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

       Tu esti cetatean USL.
       • -4 (6 voturi)    
        tot cetateanul roman (Vineri, 20 iulie 2012, 10:47)

        rider [utilizator] i-a raspuns lui mercedes

        si tu esti cetatean PDL si Basescian.
       • +7 (7 voturi)    
        Cetatean USL ? (Vineri, 20 iulie 2012, 11:04)

        hepcallvasile1278490666411 [utilizator] i-a raspuns lui mercedes

        In USL nu exista decat TRADATORI DE TARA si LICHELE !!!
      • +6 (8 voturi)    
       manualul va fi o compilatie intr-adevar (Vineri, 20 iulie 2012, 10:15)

       Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

       dar nu veti obtine pentru el titlul de doctor. In cazul de fata, plagiatul in sine e mai putin imputabil lui Ponta cat celui care l-a indrumat.
       Ceea ce e mai grav sunt mijloacele prin care Ponta se apara, incercand sa-i mature pe cei cu opinie diferita.
       In plus, e greu sa nu-l acuzi de necinste cand majoritatea declaratiilor lui justificative - nu numai despre plagiat - au fost bivalente si ambigue.
       Chiar daca tata Ioana nu e interesata de subiect, va fi si dumneaei afectata daca tara e guvernata de mincinosi. Toti romanii au "sperat si si-au dorit", ca sa citez, o reasezare a valorilor. S-au facut sacrificii pentru a ne integra intr-o Europa cinstita, iar aceste eforturi sunt acum subminate, ca si cele pentru iesirea din criza.
       • -3 (5 voturi)    
        interesati (Vineri, 20 iulie 2012, 10:51)

        rider [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

        de subiect sunt cei carora nu le convine ca Base si PDL nu mai au nici o putere in mainile lor.
        cum a spus si Wizard of Oz mai sus:
        sa inteleg ca asta e problema cea mai urgenta a Romaniei: un plagit (posibil) al celui care este primul ministru al tarii si nu faptul ca economia este ingropata, infrastructura esta la pamant (da, ok avem autostrada pana la CTA, pitetsi si ploiesti si atat), inflatia este in floare, leul primeste lovituri dupa lovituri.
        • +1 (3 voturi)    
         Plagiat (Vineri, 20 iulie 2012, 11:48)

         MoshCraciun [utilizator] i-a raspuns lui rider

         Ce e in stanga e identic cu ce e in dreapta vreo multe multe zeci de pagini si restul sunt traduceri din engleza etc. Nu trebuie zece comisii pentru asta! O tara dezvoltata are nevoie de cercetare, cine investeste in cercetare la noi cand primul om al tarii a furat teza de doctorat si noi il scoatem curat ba mai mult spunem ca nu ne intereseaza? E rusinos, e vorba de increderea pe care o inspiram ca tara si ea se duce naibii acum, fug investitorii din Romania!!!!
        • +1 (3 voturi)    
         Subiectul are relevanta (Vineri, 20 iulie 2012, 13:36)

         Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui rider

         Acet plagiator are pretentia sa reprezinte Romania in fata celor pe care ii vrem aliati si parteneri. Cine, avand in vedere statura morala a "micului Titulescu" va avea incredere sa incheie afaceri cu el? Increderea in Romania scade pe zi ce trece din cauza obsesiilor cuplului ajuns in fruntea tarii si asta ne influenteaza destinele. Econonia si reconcilierea trebuia sa fie scopul lor si in loc de asta ce avem: scandaluri cauzate de teme marunte, minciuni si suspiciune. Pentru astea sunt aratati cu degetul inamicii. Era o tactica ce mergea cat au fost in opozitie, acum asteptarile sunt altele. Plagiatul, dar mai ales felul in care se apara de acuzatii, arata caracterul omului si este in concordanta cu intreaga sa atitudine. Imi pare rau sa o spun, pentru ca avand varste apropiate ma gandesc la Ponta ca unul care mi-ar fi putut fi prieten, in alte circumstante
       • +3 (5 voturi)    
        Reasezarea valorilor (Vineri, 20 iulie 2012, 11:14)

        hepcallvasile1278490666411 [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

        Indivizii acestia sunt incapabili sa traiasca intr-o societate normala .
        Ei sunt creatia unui sistem clientelar de sorginte ruseasca , sunt copii la indigo a tipului de politician rus , Agresiv , Demagog Populist si Incult !.
        Cand se 'tulbura aplele' gunoiul se ridica la suprafata !
        antonescu , ponta , sova, banicioiu, corlatean , marga , .......... parlamentarii usl sunt GUNOIUL DIN SOCIETATEA ROMANEASCA !
        • +1 (1 vot)    
         E pacat (Vineri, 20 iulie 2012, 13:39)

         Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui hepcallvasile1278490666411

         pentru ca (am ceva indoieli privitor la temporarul din Cotroceni) nu sunt prosti. Din nefericire, smecheria a luat fata inteligentei. Familiile, scoala, societatea cu tot cu tarele pe care le are, au investit in acesti oameni. E pacat de asa o irosire
         • +2 (2 voturi)    
          Familie (Vineri, 20 iulie 2012, 14:21)

          hepcallvasile1278490666411 [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

          Din pacate sunt creatiile propriilor familii : Iliescu , Roman , Nastase , Geoana ...etc. sunt fii de nomenclaturisti , crescuti in cultul unei "caste" cu un ' genom ' incarcat. Ce educatie pot primii copii unei familii in care mama si tatal sunt condamnati penal pentru coruptie? , Ce sanse are sa fie un om decent copilul lui Ponta , cu un bunic ca Sarbu sau cu parinti ca Victor si Daciana ?
          Sistemul pe care l-au creat are nevoie de progeniturile lor spre a se "reinventa " eventual cu o fata decenta dar in esenta la fel de corupt .
        • +2 (2 voturi)    
         au verificat orice mai putin esentialul (Vineri, 20 iulie 2012, 13:58)

         dadcostea [utilizator] i-a raspuns lui hepcallvasile1278490666411

         Raport comunist, analizam daca lucrarea are titlu, daca are continut, daca are pagini lipsa, daca are bibliografie, si spunem ca este o lucrare ca toate celelalte din acel an. O mai si comparam cu celelalte vi vedem ca este ca si ele structurata. Eventual cerem parerea celor care au tinut ...tira lui Ponta si ei ne spun ca Ponta ...n-a plagiat...

         Dar, acesti oameni prostesc pe toata lumea? Pai citind acel raport se vede ca, tocmai ce trebuia n-au facut adica SA COMPARE LUCRAREA CU SURSA DE ... INSPIRATIE si sa constate ca sunt pagini identice.....
      • +7 (7 voturi)    
       dovada (Vineri, 20 iulie 2012, 10:17)

       alip [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

       Faptul ca nu ti se pare important nu spune ceva despre fapta in sine si despre tine, si nu spune de bine.
      • +2 (4 voturi)    
       Te rog eu TACI! (Vineri, 20 iulie 2012, 11:43)

       MoshCraciun [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

       Pentru ca:
       - te faci de ras;
       - ne faci pe toti cei care muncim pentru diplomele noastre de ras cand spui ca nu te intereseaza daca primii oameni din Romania sunt niste HOTI (furtul intelectual e infractiune desteptule)
       - ne bagi pe toti in rahat cu votul tau scos din creierasul tau de gaina
       • 0 (0 voturi)    
        au verificat orice mai putin esentialul (Vineri, 20 iulie 2012, 13:59)

        dadcostea [utilizator] i-a raspuns lui MoshCraciun

        Raport comunist, analizam daca lucrarea are titlu, daca are continut, daca are pagini lipsa, daca are bibliografie, si spunem ca este o lucrare ca toate celelalte din acel an. O mai si comparam cu celelalte vi vedem ca este ca si ele structurata. Eventual cerem parerea celor care au tinut ...tira lui Ponta si ei ne spun ca Ponta ...n-a plagiat...

        Dar, acesti oameni prostesc pe toata lumea? Pai citind acel raport se vede ca, tocmai ce trebuia n-au facut adica SA COMPARE LUCRAREA CU SURSA DE ... INSPIRATIE si sa constate ca sunt pagini identice.....
  • -81 (91 voturi)    
   S-A FACUT DREPTATE (Joi, 19 iulie 2012, 20:25)

   ATENTIE [utilizator] i-a raspuns lui turistul

   A luat si el acolo 50 de pagini cu acordul autorului ca sa faca volum, dar restul lucrarii a fost consistenta si originala. Toate lucrarile de azi se fac pe baza de bibliografie, n-ai ce sa inventezi in drept.

   Si vine marinaru care a vandut kent si n-a citit o carte in viata lui sa-i distruga viata astuia.

   S-a facut intr-un final dreptate.
   • +58 (64 voturi)    
    Daca n-ai ce sa inventezi... (Joi, 19 iulie 2012, 20:50)

    Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui ATENTIE

    ...atunci nici doctor nu te poti numi.
    In realitate inca sunt multe de descoperit in domeniul Dreptului. Din pacate, atunci cand e practicat in scopul castigurilor sau al apararii intereselor personale ori de grup, ceea ce ar trebui sa fie stiinta se transforma adesea in practici oculte si masinatiuni josnice.
    • +12 (14 voturi)    
     originalitate (Vineri, 20 iulie 2012, 8:16)

     llau [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

     pai la cum au luat astia puterea acum ar scrie ponta (binenteles daca l-ar duce capul) 5 lucrari de doctorat si toate originale. Cate una pentru fiecare cancelarie occidentala ca s-au ingrozit ce se poate "face" cu sistemul juridic si mai ales constitutional din Romania.
     • +4 (4 voturi)    
      Intocmai (Vineri, 20 iulie 2012, 10:18)

      Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui llau

      Numai ca daca le-ar scrie acum ar insemna sa-si asume faptele. Nu o poate face, poate mai tarziu, cand se va retrage la umbra pensiei de doctor aparator al legii si fost diplomat, sa-si scrie memoriile. In care il va plagia, probabil, pe Ion Iliescu
   • +60 (66 voturi)    
    De acord cu tine! (Joi, 19 iulie 2012, 20:53)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui ATENTIE

    1 - a luat 80 de pagini (nu 50), cuvant cu cuvant, virgula cu virgula cu acordul autorului;

    2 - toate lucrarile se fac in baza de bibliografie si citate, numai ca el a uitat sa puna citatele si sa puna inca 40 de pagini fara citate si fara bibliografie;

    3 - daca nu ai ce sa inventezi in drept, atunci lucrarea nu este originala asa cum afirmi matale;

    4 - se va face dreptate pana la urma: ca urmare a deciziei Consiliului de Etica al Universitatii Bucuresti (asteptat maine), titlul de doctor ii va fi retras lui Ponta, iar Ministerul Educatiei nu poate sa faca nimic in aceasta situatie.

    Deci, corect este spusL SE VA FACE DREPTATE!
    • +1 (1 vot)    
     La ceasul 12:00 (Vineri, 20 iulie 2012, 11:39)

     Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     Universitatea va da verdictul sau. Consiliul de Etica si-a spus deja parerea favorabila impricinatului.
     Din pacate, nu e greu ca acuzatia sa fie judecata corect fara a lovi in interesele scolii de doctorat a Universitatii si a celor care au obtinut titluri intre timp. Vina e impartita, iar o ancheta riguroasa ar scoate la iveala lucruri pe care multi le vor ascunse.
     Cu sau fara asta, Ponta ramane acelasi personal lipsit de morala, care NU aduce un plus de lumina in politica romaneasca, asa cum se astepta de la tanara generatie.
     • +4 (4 voturi)    
      M-am inselat (Vineri, 20 iulie 2012, 13:49)

      Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

      Universitatea, contrar propriilor intrerese, a pus cinstea deasupra temerilor de represalii sau auto-flagelare.
      O lectie pe care o vor invata si o vor duce mai departe cei care inca nu au fost pervertiti nici de amaraciunea unui comunism importat, nici de greutatile unei tranzitii aparent fara sfarsit
   • +35 (41 voturi)    
    aha (Joi, 19 iulie 2012, 20:53)

    Marcel Ionita [utilizator] i-a raspuns lui ATENTIE

    Esti oarecum patetic, nu mult. Doar putin, prin punctele esentiale.

    Furtul incepe de jos, iar cand este validat, cum te mai poti astepta ca un act de justitie, in general, sa fie corect?

    Judecata mitica a unui Gigel de la scularie care a ajuns la tastatura sa-si dea cu parerea.
   • +9 (11 voturi)    
    Ce concluzie si logica ! (Vineri, 20 iulie 2012, 8:06)

    banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui ATENTIE

    Ai avut tupeul sa scrii ca ( marinarul ) , n-a
    citit o carte in viata lui ! Te intreb, daca nar fii citit nici o carte cum a ajuns marinar ? si deasupra si CAPITAN ? Tu care iti pierzi timpul cu carti de doi-bani , crezi ca ajungi Capitan in marina prin PLAGIAT ?
    • -3 (3 voturi)    
     tu cum crezi ca a ajuns? (Vineri, 20 iulie 2012, 10:56)

     rider [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

     ca a facut masterate si doctorate?? pai el a spus (el cu gura lui!) ca nu are master, doctorat si altele.
     a ajuns capitan ca urmare a ce? ca era democratic in fata Securitatii? ca urma principiile democratiei? in acea vreme se ajungea in posturi cheie cum a fot el pe baza de competenta? sau pe baza de membru activ in partid?
     • +2 (2 voturi)    
      se ajungea in posturi cheie (Vineri, 20 iulie 2012, 13:42)

      Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui rider

      pe linie de partid. Dar in functii de raspundere era nevoie de oameni responsabili, totusi.
      Pentru a-si asuma comanda unui vas, capitanul are nevoie si de cunostinte teoretice si practice. Partidul poate ajuta, dar nu poate crea un om. In schimb, asa cum s-a intamplat cu Ponta, politica si interesele pot perverti un om, atunci cand ii gasesc punctele slabe.
   • +15 (15 voturi)    
    marinarul, (Vineri, 20 iulie 2012, 9:20)

    mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui ATENTIE

    macar a facut ceva (destule) dar acest nimic mic ponta nu a facut nimic serios-a inceput sa fie procuror si a ramas in stadiul de incepator novice,a fost scurt timp la corpul de control al lui Nastase 4 case facandu-i interesele meschine,a incercat sa fie automobilist fara sa faca macar un antrenament crezand ca si in sport merge ca la Nastase dar nu a reusit decat o rasturnare spectaculoasa,despre doctorat ce sa mai spunem (de tot rasul),iar in politica a reusit performanta sa-si puna in cap toata Europa,despre familie no coment,
   • +6 (6 voturi)    
    ce spui bre?! (Vineri, 20 iulie 2012, 10:40)

    Garda de Fier Vechi [utilizator] i-a raspuns lui ATENTIE

    "A luat si el acolo 50 de pagini cu acordul autorului ca sa faca volum" ????!! Se vede ca esti postac usl-ist--- numai un analfabet poate sa spuna asemenea ineptie! Vorba lui MRU: "INAPOI LA SCOALA!!" La primara ma refer!
  • +25 (31 voturi)    
   mucles (Joi, 19 iulie 2012, 20:39)

   RoMaLeS [utilizator] i-a raspuns lui turistul

   au decis viitorii membri al urmatorului mare congres.
   sa vedem cum vor proceda cu cadourile....
   • +20 (22 voturi)    
    Totul e din cauza Elenei Ceausescu (Vineri, 20 iulie 2012, 1:03)

    kebab [utilizator] i-a raspuns lui RoMaLeS

    Numai ea avea mania asta de a detine titluri Academice pe nemeritatelea.De la ea a pornit curentul asta in partid. Abia acum Romanii isi dau seama in ce tara traiesc. Cheat Mode ON.
  • +37 (43 voturi)    
   "dreptate" intre hoti (Joi, 19 iulie 2012, 20:55)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui turistul

   intr-o tara in care infractorii sunt parlamentari primul ministru e un hot dovedit. din pacate ministerul educatiei din romania se discrediteaza legalizand furtul intelectual!
  • +16 (18 voturi)    
   "Tot satu' stie ca sunt o curva..." (Joi, 19 iulie 2012, 23:01)

   Tase Rotta [utilizator] i-a raspuns lui turistul

   ...da domn primar zice ca-s......amanta !!!!!!
  • +2 (2 voturi)    
   macar facea ca japonezii (Vineri, 20 iulie 2012, 0:37)

   giigi [utilizator] i-a raspuns lui turistul

   la ei se mai chinuie sa inventeze niste cuvinte acolo..

   http://arstechnica.com/science/2012/07/epic-fraud-how-to-succeed-in-science-without-doing-any/
  • +1 (3 voturi)    
   In 2004 am ales intre Nastase si Basescu (Vineri, 20 iulie 2012, 0:51)

   kebab [utilizator] i-a raspuns lui turistul

   In 2012 eu cu cine votez?
  • +8 (8 voturi)    
   ok. N-a plagiat. Dar cum se face (Vineri, 20 iulie 2012, 9:29)

   MG [utilizator] i-a raspuns lui turistul

   ok. N-a plagiat. Dar cum se face ca e mai slab chiar si decat Boc in materie de drept constitutional?

   Au tinut-o blana ca sunt corecti pana le-a batut Baroso si Reding obrazul in 11 locuri. Si tot n-au recunoscut ca au gresit..
   Nu-i nimic, pierd pe mana lor si a catelandrului de sova. Lu iliescu-i cresc ficatii cand vede ce promitator e bolsevicu asta "mic". Nici el n-ar fi indraznit sa faca asa magarii pe fatza.
   • +1 (1 vot)    
    slab a fost nu la drept (Vineri, 20 iulie 2012, 13:44)

    Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui MG

    ci la moralitate. Asta se invata cu mult inaintea doctoratului.
  • +1 (1 vot)    
   ironie? (Vineri, 20 iulie 2012, 10:12)

   mercedes [utilizator] i-a raspuns lui turistul

   Sper ca ai spus-o ironic. Daca nu, du-te repede la un psihiatru.
  • +1 (1 vot)    
   vreau sa cred (Vineri, 20 iulie 2012, 11:12)

   draq [utilizator] i-a raspuns lui turistul

   ca incercai sa fii ironic :)
 • +51 (57 voturi)    
  ... (Joi, 19 iulie 2012, 19:18)

  ghita [anonim]

  foarte trist. si foarte greata.. orice om care gandeste cat de cat ar trebui sa se simta insultat. sunt curios daca intelectualitatea asta romaneasca o sa ia atitudine sau totul se pierde intr-un fas, ca de obicei..
  • -35 (39 voturi)    
   In spume (Joi, 19 iulie 2012, 20:29)

   Porumbelul Pacii [utilizator] i-a raspuns lui ghita

   29 iulie se apropie nemilos.....
   .....asta cu plagiatul s-a fasait....
   ....de pe 4 iulie oficialii americani au tacut...englezii
   de asemenea.....au mai ramas Merkel care
   morfoleste niste vorbe privind in gol....si micile furnicutze urat mirositoare din Ro care forfotesc
   disperate vazand cum se apropie calcaiul
   cizmei care le va spulbera musuroiul...
   ....Frate, au avut dreptate mayasii ăia
   ....9n decembrie 2012 cel putin o lume va fi
   sfarsita..... lumea turturicilor pe care eu nu o voi plange...
   • +30 (34 voturi)    
    s-a fasait Tonta (Joi, 19 iulie 2012, 21:03)

    mvr [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

    hahaha.

    Ala care s-a fasait e tocmai iubitul tau: Tonta.

    Ce zici de stirea asta... e de azi:
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12833560-viviane-redding-cere-infiintarea-unui-post-ministru-justitiei-pentru-garanta-statul-drept-dupa-criza-politica-din-romania.htm

    ...sau de asta (tot de azi):
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12833658-ambasadorul-marii-britanii-parlamentul-romaniei-trebuie-isi-faca-curatenie-interna-este-extraordinar-infractori-condamnati-mai-pot-parlamentari.htm

    ...sau poate iti place asta mai mult:
    http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-international-12833912-deutsche-welle-una-transmite-victor-ponta-bruxelles-altul-este-discursul-sau-bucuresti.htm


    Tonta e terminat in Europa. Toti il stiu de plagiator cu apucaturi de dictator pana acum. Au mai ramas doar USLamistii fanatici care-i aproba prostia si abuzurile.
    • +10 (12 voturi)    
     Plagiatorul de sacrificiu... (Joi, 19 iulie 2012, 22:07)

     valjean [utilizator] i-a raspuns lui mvr

     De fapt il imping in mocirla pina la git! Si apoi ...
  • +26 (30 voturi)    
   dar cine-i vergil muraru asta?? (Joi, 19 iulie 2012, 20:38)

   Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui ghita

   Imi cer scuze ca nu am auzit de un asa personaj.. S-a remarcat prin ceva, este o somitate in ceva..??
   Ma rog.. poate o fi de buina credinta .. poate ca in 2003, termenul de "plagiat " nu era in dictionarul limbii romane..
   Poate pentru el era mai potrivit termenul "copiat cuvant cu cuvant" cine stie.. si atunci bietul de el negasind termenul in legea cu pricina.. si- a zis " domle' asta a copiat de a stins, pagini intregi .. dar ...n-a plagiat "
   Halal etica, halal profesionalism, halal curaj.. cocina usl-ista sa prospere.. este atat de jenant tot ce se intampla..
  • +12 (14 voturi)    
   o sa se piarda intr-un fas (Joi, 19 iulie 2012, 23:56)

   lupi [utilizator] i-a raspuns lui ghita

   impotenti!!!!!! astept de 22 ani sa se intampe ceva!? steril !!! dezarmant!!i numai oameni de buna credinta;CE, care cred ca fara a striga in strada ,se poate intampla ceva!! NUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!! NMIC ! Cum poti lupta impotrivora celor care nu te respecta ? DEMOCRATIC?NICIODATA! 22.12.1989!!!- MAI INSEAMNA CEVA???
 • +49 (53 voturi)    
  da (Joi, 19 iulie 2012, 19:19)

  gopo111 [utilizator]

  si astia asteapta ca elevi sa nu copieze la examen, daca marele copilot, xerox, al tarii fura si se acopera ce sa mai zic de copii
  • +43 (45 voturi)    
   DE CE VA REVOLTATI ROMANI ? (Joi, 19 iulie 2012, 20:40)

   george [anonim] i-a raspuns lui gopo111

   Nu voi, cu manuta voastra proprie si personala, l-ati votat pe Iliescu de 3 ori? Nu voti ati votat usl-ul la alegerile locale in proportie de 60%? Nu voi ati votat primari usl chiar si in localitatile unde erau primari de alta culoare rosu dar care si-au facut treaba cu constiinciozitate? Nu voi sunteti cei care spuneti ca nu va intereseaza politica si ca toti politicienii sunt hoti?
   Soarta Romaniei a fost nenorocita pentru foarte multa vreme in acea duminica a 'orbului' cand un popor de oameni fara minte l-au votat pe criminalul de iliescu. Acum e mult prea tarziui sa se mai poata face ceva. Bolsevicii ai acaparat tara , bogatiile ei, toata puterea, au infestat toate partide politice, astfel incat orice ai alege, tot hotii ajung la putere Nu voi ati urlat impotriva lui Funeriu atunci cand nu v-a lasat odraslele sa copieze la bac?
   • +29 (31 voturi)    
    Nu sunt în facultăţile lor mintale (Joi, 19 iulie 2012, 20:49)

    Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui george

    Poate că noi, românii, am votat aşa cum zici, dar nu mă aşteptam să fi făcut la fel şi profesorii universitari din comisia asta. Fiecare dintre ei îl poate interpreta pe cunoscutul personaj al lui Caragiale, care zicea - îl parafrazez - "ţara asta de proşti în care eu sunt primul dintre ei". Mă rog, în cazul lor în loc de "ţara" e mai potrivit "facultatea".
 • +33 (37 voturi)    
  Fapte pestilențiale ale oamenilor din Comisia “Naț (Joi, 19 iulie 2012, 19:19)

  VI10 [utilizator]

  Coordonate de cazonologul de la ANCS, urmașul demn al securistului Dumitrache, avizate pro-fund de coruptul Născase și garantate în mizeria lor ordinară de summit-ul imoralități, incompatibila Andronescu, câteva ființa lamentabile grupate ca muștele pe rahat în Comisia așa zis Națională de așa zisă Etică a decis că mutantul mitoman avortat natural al poporului român, Ponta, nu ar fi plagiat.

  Dacă se referă la sensul strict juridic, nu aveau nici o autoritate să decidă, chestiunea fiind de competența justiției, nu a gunoaielor spațiului academic românesc. Sensul juridic are în vedere pagube produse în urma unor câștiguri materiale, aspecte legate de drepturi de autor, nu despre asta e vorba aici.

  Dacă se referă la sensul academic, este o gogomânie irespirabilă, demnă de nevestele de cizmari declarate Profesoare universitare de pe o zi pe alta.

  Pentru această faptă abominabilă susținută retoric pentru proștii, putorile și pomanagii patriei în abjectul stil securisto-comunist, dacă am fi fost în perioada Vechiului Testament acești oameni trebuiau să fie uciși cu pietre.

  Din fericire, pentru ei, dar și pentru noi, nu suntem.

  Nu este nici o diferență între etica USL și etica socialistă ceaușistă: ambele sunt subordonate politicului. Nu acesta este adevărul moral, tovarăși, nu în acest fel trebuie să își scrie tezele tinerele și tinerii români ca să fie morali.

  1. Nu sperați, cocina deciziei voastre nu va fi tot una moralitatea în România.

  2. Cu Dumnezeu înainte.
 • +39 (43 voturi)    
  ba se poate sustine (Joi, 19 iulie 2012, 19:20)

  marianstar [utilizator]

  Dulcele limbaj dublu. "Nu se poate sustine ca a plagiat". Adica nu spun ca nu a copiat sau nu a plagiat, spun ca nu se poate sustine, o chestie care transforma o chestie de fapt intr-una de interpretare.

  Ba da, eu sustin ca a plagiat! Ma uit la cele 85 de pagini si vad ca sunt plagiate, deci a plagiat! De ce nu pot sa sustin asta ma rog?
 • -10 (20 voturi)    
  Iesiti in Piata! (Joi, 19 iulie 2012, 19:21)

  Ogarasu [anonim]

  Trec in 30 min sa va salut si sa va urez celebrul "Sa votatzi bine!".
  Va multumesc ca ati fost in piata zilele acestea pt. ca eu si amicii mei de bere ne-am distrat copios pe seama voastra.
  • +4 (4 voturi)    
   de fapt tu si amicii tai (Vineri, 20 iulie 2012, 10:26)

   mercedes [utilizator] i-a raspuns lui Ogarasu

   ati facut "misto" de voi insiva.
 • +41 (45 voturi)    
  Mai curat si mai usor... (Joi, 19 iulie 2012, 19:21)

  banel [utilizator]

  ...cu asa inalbitor...zicea o reclama

  Inalbitorul USL functioneaza de minute, scoate orice pata, chiar si cea de plagiat.
 • -22 (26 voturi)    
  ouch (Joi, 19 iulie 2012, 19:21)

  basel mititel [anonim]

  Ni s-a mai dus un motiv pe care marsam ....
 • +37 (41 voturi)    
  RUSINE. (Joi, 19 iulie 2012, 19:21)

  a4 [utilizator]

  Rusine, rusine, rusine, rusine, rusine, rusine, rusine, rusine, rusine, rusine, rusine, rusine, rusine, ..., pentru ca si voi sunteti niste parveniti in functii!
  Corb la corb nu-si scoate ochii!

  RUSINE.
 • +22 (26 voturi)    
  vomita (Joi, 19 iulie 2012, 19:22)

  vomita [anonim]

  vomita x2
 • +28 (32 voturi)    
  haha (Joi, 19 iulie 2012, 19:23)

  demaGOGU [utilizator]

  asta e consiliul ala decapitat si schimbat de pontac acum 2-3 saptamani

  canaliile....
 • +24 (30 voturi)    
  ok (Joi, 19 iulie 2012, 19:24)

  Pistache [utilizator]

  pot sa cer azil politic?
  • +15 (17 voturi)    
   si eu (Joi, 19 iulie 2012, 20:29)

   ko [anonim] i-a raspuns lui Pistache

   daca gasesti o tara amabila cu imigrantii...vin si eu
   astia au facut KO bunul simt si ratiunea
  • +8 (10 voturi)    
   Afirmativ (Joi, 19 iulie 2012, 21:08)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui Pistache

   Da, daca stapaniti bine ghilimelele.
 • +36 (40 voturi)    
  Doamne fereste ... ne intoarcem in comunism. (Joi, 19 iulie 2012, 19:24)

  Andrei [anonim]

  Diplomele noastre nu vor mai fi recunoscute in afara tarii. Ati "salvat" temporar un om dar ati distrus o tara. SA VA FIE RUSINE.
 • +25 (29 voturi)    
  care consiliu? (Joi, 19 iulie 2012, 19:25)

  C.T.C [utilizator]

  Aia aflati in subordinea Androneascai? Daca ar fi spus ca a plagiat, ar fi fost schimbati cu totii iar rezultatul nu ar fi fost aprobat de incompatibila Andronescu. S-ar fi format o alta comisie, pana cand s-ar fi dat raspunsul corect, adica acesta de azi :) "Il dottore" a intrat deja in folclorul autohton si e echivalent cu PONTA - PLAGIAT - COPY PASTE.
 • +28 (34 voturi)    
  O zi de doliu national (Joi, 19 iulie 2012, 19:25)

  oneofthem [utilizator]

  Inseamna ca nu s-a schimbat nimic de pe vremea cand tovarasa Ceausescu prezenta titlurile universitare.
 • +17 (23 voturi)    
  Iar eu sunt Papa Pius al 27-lea, da? (Joi, 19 iulie 2012, 19:25)

  Arcasu [utilizator]

  Dixit!!!
 • +21 (27 voturi)    
  sa se faca dreptate (Joi, 19 iulie 2012, 19:25)

  crispolux [utilizator]

  toti cei care au fost eliminati din diferite examene pentru copiat sa se adreseze consiliului de etica si sa fie in mod automat admisi, avind in vedere acest precedent, atentie elevi nu are rost sa mai invatati cind puteti sa copiati, ca de doar asa puteti ajunge prim ministru.Ne facem de cacao incontinuare, si noi votam tot rosu, asa ne trebuie.
 • -11 (25 voturi)    
  hehe (Joi, 19 iulie 2012, 19:25)

  Mazeta [utilizator]

  Zic ce am mai zis: teza lui Ponta este plagiată, mitocănia lui Băsescu este autentică.
  • +3 (11 voturi)    
   ai uitat (Joi, 19 iulie 2012, 20:41)

   math [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   .. de bordurile lui Videanu. Este inadmisibil pentru un om drept si obiectiv ca tine. Ai probleme cu memoria ?
  • 0 (12 voturi)    
   da (Joi, 19 iulie 2012, 21:42)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ma, si flota, si mihaileanu, ce, e tastatura prea slinoasa?
 • +27 (31 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 19 iulie 2012, 19:25)

  [anonim]

 • +21 (29 voturi)    
  traiasca tov. dr. !!! (Joi, 19 iulie 2012, 19:25)

  gigi [anonim]

  Ponta PCR !! Ponta PCR!!!
 • +22 (28 voturi)    
  BRAVO ROMANIA! Rusii ne asteapta! (Joi, 19 iulie 2012, 19:25)

  abint [utilizator]

  Tocmai ne-ati convins inca o data cat suntem de corupti si manipulati!

  Va rog sa "redefiniti" in DEX cuvantul plagiat caci acolo scrie urmatoarele:

  A PLAGIÁ ~éz tranz. (mai ales texte literare sau științifice străine) A reproduce integral sau parțial, prezentând drept creație personală; a copia. /<fr. plagier

  iar conform hotararii dvs... ESTE TOCMAI PE DOS!

  RUSINE!!!!!
  • +3 (3 voturi)    
   Jos DEX-ul! (Vineri, 20 iulie 2012, 9:42)

   cubusis1270022568632 [utilizator] i-a raspuns lui abint

   Pai asteptam o OUG care sa declare DEX-ul indezirabil si neconstitutional.
 • +18 (26 voturi)    
  Verdict NUL (Joi, 19 iulie 2012, 19:26)

  V44 [utilizator]

  Consiliul aflat in subordinea Ministerului Educatiei, aflat in subordinea USL nu poate da un verdict impartial.
  Deci verdictul este nul, iar ceea ce s-a facut se numeste conflict de interese.
 • +22 (28 voturi)    
  Il dottore - COPY PASTE (Joi, 19 iulie 2012, 19:27)

  C.T.C [utilizator]

  Asa sa-i ramana numele, in vecii vecilor, Amin! :)) Restul, e cancan.
 • +19 (25 voturi)    
  Foarte corect (Joi, 19 iulie 2012, 19:30)

  Bota Flaviu [anonim]

  Înţeleg că legislaţia din 2003 din România permitea plagiatul şi chiar obliga doctorantul să plagieze. Deci „titlul de doctor în Stiinte Juridice, domeniul Drept, a fost obţinut de domnul Victor Ponta în concordanţă cu legislaţia în vigoare în anul 2003”
 • +17 (23 voturi)    
  Banana republik (Joi, 19 iulie 2012, 19:30)

  Andrei [anonim]

  Bravoo...si ne mai intrebam de ce aia din Vest ne cred o tara bananiera! ptr ca asta suntem cu tot cu liderii nostri
  • +5 (7 voturi)    
   Protestez (Joi, 19 iulie 2012, 22:18)

   Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

   in numele bananelor. Nu cred ca vor sa fie asociate cu Ponta. Ar fi o decadere din drepturi, dupa ce acum cativa ani "portarul banana" era un neamt
 • +16 (22 voturi)    
  Intrebare (Joi, 19 iulie 2012, 19:30)

  Alex [anonim]

  UNDE se poate ataca/contesta decizia ?
  • +15 (19 voturi)    
   MA ASOCIEZ!!! (Joi, 19 iulie 2012, 20:21)

   ana [anonim] i-a raspuns lui Alex

   MA asociez la orice initiativa de contestare a acestei decizii rusinoase!
  • +2 (4 voturi)    
   probabil ca niciunde (Vineri, 20 iulie 2012, 0:32)

   ws [utilizator] i-a raspuns lui Alex

   si chiar daca ar exista un for superior ce ar putea reanaliza concluzia cne, l-ar schimba sau desfiinta ponta in secunda a doua.

   batalie pierduta inainte de a incepe.

   ws
 • +11 (15 voturi)    
  Despre PROSTIE (...nu de Ghighi Bejan) (Joi, 19 iulie 2012, 19:31)

  Marian C. [utilizator]

  Prostia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat ("adica sa minti sistematic") asteptand rezultate diferite.
  ....Ce-am zis eu, o fi plagiat?
 • +13 (19 voturi)    
  Plagiat?! (Joi, 19 iulie 2012, 19:31)

  miron [anonim]

  In orice caz plagiat este, nimeni nu poate schimba asta, iar orice zi cu un astfel de sef de guvern inseamna deficit din ce ince mai mare la imagine pentru Romania. Basescu se va duce ori nu, dar Romania se duce sigur, si nu in sus! Atunci care o fi miza?
 • +19 (25 voturi)    
  Mda... (Joi, 19 iulie 2012, 19:31)

  George [anonim]

  Desigur... Ponta n-a plagiat! A FURAT! A COPIAT! A MINTIT! SI-A FABRICAT CV-UL! A INCALCAT CONSTITUTIA si continua s-o faca sistematic... Acest individ isi bate joc de o tara intreaga! Dar, nu-i asa? Ponta e premeir si trebuie spalat de politrucii alesi pe spranceana de tovarasul grajdan Pop. Ce imensa rusine pe aceasta tara. Cum pot oamenii onesti si educati sa tolereze minciuna si impostura, hotia si furtul intelectual care este practic legalizat? Scandalos!

  P.S. Va rog sa faceti publice lista acelor membri CNE care au dat acest verdict rusinos pentru Romania cinsitita si onesta! Sa-i facem de rusine! Sa facem sa le crape obrazul acestor nesimtiti! Rusine!!!
 • +12 (18 voturi)    
  Copy/Paste (Joi, 19 iulie 2012, 19:31)

  Alecu [anonim]

  hmmm, si cand ma gandesc ca mai acum citeva luni-acum un an, mr. Xerox era un invitat in paginile Hotnews, numai ca redactorii Hotnews nu ne dadea voie sa-i punem intrebari incomode Dr. Paste...Copy Paste.
  Astia ne minte in fatza, nu mai au pic de rushine.
 • +11 (19 voturi)    
  xxx (Joi, 19 iulie 2012, 19:32)

  dottore [anonim]

  Nurmal nu este plagiat, ci copy-paste.
 • +14 (22 voturi)    
  incredibil (Joi, 19 iulie 2012, 19:32)

  gigelut [anonim]

  Iisuse !! Eu deja am inceput sa ma sperii !
 • +19 (27 voturi)    
  Am mai spus ! feceti-l academician ! (Joi, 19 iulie 2012, 19:32)

  NicolaeA [utilizator]

  Am mai spus ! feceti-l academician ! De renume mondial !
 • +15 (21 voturi)    
  Jenant! (Joi, 19 iulie 2012, 19:33)

  Ioana [anonim]

  Penibil, rusinos, sfidator, nesimtit, dar cu totul previzibil acest verdict. Sa-ti fie de bine, Ponta!
 • +14 (20 voturi)    
  I'm in shock ! (Joi, 19 iulie 2012, 19:33)

  bgd [utilizator]

  Nu ma asteptam din partea acestui prestigios consiliu. Eh, da nu-i problema....toata lumea stie ca Ponta a plagiat, deci scopul a fost atins.
  Pe ce-i pe care subiectu nu-i intereseaza...verdictul era acelasi, fie da, fie nu.

  URSS ...wait for us !
 • +17 (23 voturi)    
  Sigur ca nu (Joi, 19 iulie 2012, 19:33)

  Bla bla [anonim]

  Ma duc sa-mi iau o lamaie ca mi se face greata.
 • +20 (26 voturi)    
  bravo comisie draga! (Joi, 19 iulie 2012, 19:33)

  botea [utilizator]

  Ati aruncat in derizoriu pe toti doctorii in stiinta, cei adevarati laolalta cu impostorii!
  Cine va mai lua in serios diplomele romanesti in strainatate?
  Cel mult niste handicapati din lumea a 3-a.
 • +25 (31 voturi)    
  Stimati Profesori, (Joi, 19 iulie 2012, 19:35)

  math [utilizator]

  ..universitari si preuniversitari, aveti mare grija ce pozitii luati referitor la hotararea epocala a Comisiei. Aveti mare grija ! Toti depindeti de buget, de minister, de cifrele de scolarizare. Este pacat sa va puneti cariera si/sau veniturile in pericol. USL vegheaza si noteaza. USL nu uita. Deci stati linistiti ! In 2003 nu exista Xerox. Era interzis prin lege, ca si masinile de scris.

  La noi la USL este doar o mica problema de comunicatie. In curand parlamentul suveran "va vota sa taiem internetu' la Bruxelles" ca sa oprim manipularea fascista a tiranului.
 • +19 (25 voturi)    
  plagiat (Joi, 19 iulie 2012, 19:37)

  minerva [anonim]

  Aflati , va rugam , cine este aceast CONSILIU ! Vrem sa le stim numele ! Avem diplome si vrem sa fie recunoscute oriunde in lume ! Sper ca a mea sa nu aiba vreuna dintre semnaturile acestor ....ati !
 • +16 (22 voturi)    
  :) (Joi, 19 iulie 2012, 19:37)

  Trojan.H [utilizator]

  Daca poporu' vrea diktatura mafiotilor teleghidati de la Moscova, asta are.
  Eu am bagajele facute. N-am sa fiu niciodata bataia de joc a clanului Voiculescu, a Mafiei, a analfabetilor, a ticalosilor si a rusilor.
  • +7 (11 voturi)    
   Stai linistit (Joi, 19 iulie 2012, 20:14)

   a2t [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   Nu o sa doara plecarea ta sau a altora ca tine. USL vrea resursele si banul, nu au nevoie de tine sau altii ca tine (ma includ aici, ca expat de 7 ani). Vei trimite sau cheltui bani in tara, sustinand in felul tau economia, ei isi vor bate in continuare joc de tine.. Sper ca esti constient ca o faci numai si numai pentru tine.
   • +1 (3 voturi)    
    nope ! (Vineri, 20 iulie 2012, 2:57)

    micul [utilizator] i-a raspuns lui a2t

    Sunt expat de 16 ani si nu trimit un cent in tara !
 • +21 (29 voturi)    
  Mi se pare un verdict corect. (Joi, 19 iulie 2012, 19:37)

  ciubex [utilizator]

  Nu el a plagiat, ci ceilalti l-au plagiat. Au scris inaintea lui ceea cea el urma sa scrie.
  As zice sa fie dati in judecata, iar cei din consiliu sa fie medaliati cu o medalie de Onoare pentru Cinste si Lupta de sustinere a Conducatorului preaiubit.
  Sa traiti tovarasi!
 • +5 (13 voturi)    
  Normal (Joi, 19 iulie 2012, 19:38)

  Crin [anonim]

  ... ca domnul Ponta nu a plagiat nimic.
  Dezinformare PDL-ista...
 • +14 (20 voturi)    
  Cine sunt membrii comisiei?? Sunt USL-isti cumva?? (Joi, 19 iulie 2012, 19:38)

  Armand [anonim]

  Vrem sa se faca publica lista cu membrii comisiei care au analizat teza lui Ponta.Sa stim cine sunt si sa isi asume public in fata tarii si a comunitatii stiintifice internationale decizia luata.
 • +17 (23 voturi)    
  Cum se poate asa ceva? (Joi, 19 iulie 2012, 19:39)

  de afara [anonim]

  De la plecarea comunistilor nu am mai vazut asemenea minciuna pa fata. O asemenea decizie o sa arunce la gunoi toate doctoratele realizate in Romania. Cine o sa mai acorde credit unei diplome romanesti?
  Asemenea minciuna, oare cum dorm noaptea cei care au semnat asa ceva? Nu se gindesc ca Ponta o sa treaca si apoi o sa trebuieasca sa-si justifice gestul? Oare chiar atit de mult am decazut?
  Sper ca Universitatea Bucuresti sa aiba curajul sa mearga pina la capat si sa nu cedeze la presiuni.
 • +18 (24 voturi)    
  Liber la PLAGIAT (Joi, 19 iulie 2012, 19:40)

  avint [utilizator]

  Cine vrea sa fie DOCTOR are liber la PLAGIAT.
  Nu va fie teama, nu se pedepseste, CNE va apara.
 • +19 (23 voturi)    
  Dezgustator ! (Joi, 19 iulie 2012, 19:41)

  Dinu [anonim]

  Dezgustator ! Consiliului National de Etica si-a batut joc de etica, de sistemul universitar, de Romania. Mai bine isi dadeau toti demisia decit sa cedeze la acest santaj murdar. Ponta e un porc.
 • +14 (20 voturi)    
  Nu se poate! (Joi, 19 iulie 2012, 19:42)

  ana [anonim]

  Rusine! Domnilor profesori, unde va este verticalitatea? Puteati sa v-o pastrati pentru a putea privi in continuare in ochii studentilor Dvs. Dar ati preferat sa va patati imaginea pentru a o "albi" pe cea a unui IMPOSTOR! Rusine sa va fie!!!
 • +16 (20 voturi)    
  intrebare (Joi, 19 iulie 2012, 19:42)

  Eugenn [utilizator]

  Cine sunt cei 3 experti? De ce numele lor nu este facut public?
 • +17 (21 voturi)    
  incredibil (Joi, 19 iulie 2012, 19:44)

  Dedalus [utilizator]

  "Teza este comparabila din punct de vedere al acestor cerinte cu alte teze de doctorat sustinute in aceeasi perioada"

  MA IA CU FIORI RECI!
 • -17 (23 voturi)    
  Oops, a disparut tema de campanie! (Joi, 19 iulie 2012, 19:44)

  Marius_Rapidus [anonim]

  Ce ne facem acum? Ne trebuie o alta tema de campanie! Unde sunt securistii de pe vremuri?! Astia de azi nu sunrt in stare sa le gaseasca lui Antonescu si Ponta chiar nimic valabil.
  • +6 (12 voturi)    
   sigur (Joi, 19 iulie 2012, 20:12)

   Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui Marius_Rapidus

   Am voie să-i trimit dlui Gerard Mourou, fizician, un mail conţinând decizia de azi a consiliului de etică şi paginile copy-paste din doctoratul lui ponta, şi să-l întreb dacă nu consideră potrivit să returneze Universităţii din Bucureşti titlul de "Doctor Honoris Causa" ce i-a fost acordat?

   http://media.unibuc.ro/la-vedere/fizicianul-gerard-albert-mourou-doctor-honoris-causa-al-universitatii-din-bucuresti
   • +8 (12 voturi)    
    buna idee (Joi, 19 iulie 2012, 20:56)

    Eugenn [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

    Doar ca eu as amana trimiterea mailului pe miine, sa vad intii ce spune comisia de etica a Universitatii Bucuresti...
  • +1 (9 voturi)    
   lovitura de stat (Joi, 19 iulie 2012, 20:28)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Marius_Rapidus

   E suficient pentru tema de campanie?
  • +11 (15 voturi)    
   Tema nu a disparut.. (Joi, 19 iulie 2012, 20:42)

   Alius [anonim] i-a raspuns lui Marius_Rapidus

   Din contra, ramane o dovada de ce poate sa faca o dictatura sa spele un plagiat (asa cum a fost si cu Eugen Barbu).

   Si mai vine si raspunsul Comisiei de Etica din cadrul Universitatii Bucuresti. Ai putin rabdare. Oricum Ponta are deja un verdict de plagiat.
  • +6 (10 voturi)    
   ouups chiar asa... (Joi, 19 iulie 2012, 20:50)

   math [utilizator] i-a raspuns lui Marius_Rapidus

   ... a zis la Antene ? Ai vorbit cu Dl. Gadea ? Daca comisia astronomica USL decide ca soarele se invarte in jurul lui Ion Iliescu cu viteza luminii, dar incetineste 14 ore/zi cand doarme Antonescu, subiectul dispare ?
   S-a dat vreo lege in parlamentul suveran cu subiectele care "apare" si dispare ?
 • +16 (22 voturi)    
  Ok, nu e plagiat (Joi, 19 iulie 2012, 19:45)

  aladdin [utilizator]

  In acceptiunea voastra, ca doar de aia ati fost pusi repede acolo. Da' a copiat sau nu mai mult de 80 de pagini din alta carte?
 • +16 (22 voturi)    
  Bataie de joc (Joi, 19 iulie 2012, 19:46)

  sile [anonim]

  Nicio trimitere clara la ce legi/regulamente au fost respectate, niciun nume de expert care ar fi verificat lucrarea... Ba mai mult, cica au comparat cu alte lucrari din acelasi an. Astea sunt etaloanele?
 • +10 (16 voturi)    
  criterii absurde (Joi, 19 iulie 2012, 19:47)

  culanst [utilizator]

  Criteriile pe care le-au folosit ce legătură au cu acuzația de plagiat? Poți avea un plan coerent și să furi de la alții unele părți. Poți adăuga ideile tale, însă paragrafele furate rămîn tot furate. Și ce mai vor să ne spună, că toată lumea copia în anul 2003? Cum anume s-au schimbat condițiile de atunci pînă astăzi, dacă tot se invocă progresul ăsta? Și juriștii care au analizat lucrarea ce anume au observat că este important pentru domeniul de specialitate în lucrarea primului ministru, dacă tot ni se spune că era nevoie de experți?
 • +12 (18 voturi)    
  Degeaba! (Joi, 19 iulie 2012, 19:48)

  Mih. [utilizator]

  Noi stim, Ponta stie, comisia de slugoi stie, toata lumea stie ca zeci de pagini sunt plagiate grosier.
  Verdictul? O rusine pt faptas si complicii lui.
  Nimeni nu o sa dea doi bani pe el.
 • +9 (15 voturi)    
  uite plagiatul.... (Joi, 19 iulie 2012, 19:49)

  vioara [anonim]

  Care comisie de etica? cea confectionata de Pop ca instrument politic pentru salvarea plagiatului lui Ponta?
 • +9 (17 voturi)    
  ... (Joi, 19 iulie 2012, 19:49)

  Mr.C [anonim]

  E nevinovat! Eram sigur! Jos Denigratorii! Sus partidul! Sus partidul! Te iubim Victor Ponta! Te iubim!

  Elen...adica...Victor! Victor! Victor!
 • +7 (15 voturi)    
  mi-e rau! (Joi, 19 iulie 2012, 19:50)

  calin__ [utilizator]

  Vai de noi, mergeti la referendum sa ne salvam soarta!
  • +5 (13 voturi)    
   Referendum? (Joi, 19 iulie 2012, 20:09)

   becicherec [utilizator] i-a raspuns lui calin__

   Ca să legitimăm lovitura de stat?Mai bine merg la pescuit!
   • +3 (5 voturi)    
    singura sansa este sa votam (Joi, 19 iulie 2012, 23:51)

    Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui becicherec

    si Basescu sa castige detasat ca sa-i poata da jos pe penalii din parlament
 • +23 (29 voturi)    
  RUSINE!!!!! (Joi, 19 iulie 2012, 19:50)

  Cosmin Ungureanu [anonim]

  Ministerul Educatiei s-a descalificat iremediabil! Ministrul Educatiei - Ecaterina Andronescu - se face vinovat de cea mai sinistra farsa pe care ar fi putut-o juca institutia pe care o conduce propriului ei domeniu.
  Din acest moment, ORICE DIPLOMA obtinuta in aceasta tara este NULA!
  Ar fi fost bine ca Universitatea sa fi reactionat, prin Comisia de Etica, mai repede. Ma tem ca acum, chiar si anulandu-i acestui politician-derbedeu diploma de doctor (un ornament oarecare pentru el), nu va putea contrabalansa raul produs.
  As vrea sa fie foarte clar:
  Ecaterina Andronescu, cel mai mizerabil ministru al Educatiei Nationale, A DESFIINTAT CREDIBILITATEA ORICAREI DIPLOME OBTINUTE IN ROMANIA!
  DEFINITIV!!!!
 • +9 (15 voturi)    
  CopY Paste (Joi, 19 iulie 2012, 19:50)

  dana [anonim]

  Doar a copiat! Copy si Paste existau si in 2003
 • +13 (17 voturi)    
  Jenant (Joi, 19 iulie 2012, 19:51)

  Je2 [anonim]

  Absolut jenant. Va rog publicati numele celor care au dat acest verdict si daca se poate si cv-urile lor.
 • +14 (20 voturi)    
  incredibil (Joi, 19 iulie 2012, 19:52)

  Marina Neagu [anonim]

  din acest moment, diplomele mele in Romania nu mai au nici o valoare pe plan european/international - asta in cazul in care ar fi avut vreuna.

  acest fapt este din categoria doctoranzi in chimie si discursuri despre codoi.
 • +1 (9 voturi)    
  Hai sa vedem acum daca judeca la fel pe Kovesi (Joi, 19 iulie 2012, 19:52)

  Mitica (Palarierul) [anonim]

  Hai sa vedem acum daca judeca la fel pe Kovesi, Mang si alte pedelepre si uslepre de politicieni care au "mang-ponta" prin lucrari.

  Principiul neaplicarii retroactive a legii este astazi universal acceptat de natiunile civilizate, iar perspectiva temporala asupra celor de judecat era necesara, deoarece universitatile romanesti au fost timp de decenii doar fabrici de articole copiate si traduse.

  Oricum este cazul ca de acum incolo sa fie corect analizate orice lucrari stiintifice, in mod egal, fie ale politrucilor, fie ale universitarilor, fie ale celor care cerceteaza pe cont propriu.

  "Patria si Dreptul Meu !"
  .
 • +14 (18 voturi)    
  Burkina Faso (Joi, 19 iulie 2012, 19:53)

  Razvan-TheodorIorga [anonim]

  HERE WE COME!!
 • +14 (22 voturi)    
  cine sunt membrii? (Joi, 19 iulie 2012, 19:55)

  andu [anonim]

  ia sa vedem si noi cine sunt membrii CNE si ce abilitati au ei? sa vedem daca au curajul sa mai iasa in fata pe scena academica dupa aceasta magarie!
 • +5 (15 voturi)    
  asa si despre copy-paste ? (Joi, 19 iulie 2012, 19:56)

  anti-dottore [anonim]

  E din teatrul absurdului; motivarile de mai sus ce legatura au cu secventa copy-paste. Daca eu copiez un doctorat cu totul : lucrarile de pe parcurs + teza de doctorat , inseamna ca ma calific la titlul de "dottore" ? Banuiesc ca da, ca doar i-am dat titlu clar ... bla bla. E cusuta cu ata alba si induce o stare de greata acest verdict. Astfel de rezolutii se dau la o contestatie de asemenea gravitate ? Atunci avea dreptate Abramburica sa ameninte cu desfiintarea scolii doctorale .. poate chiar din Romania, ca e clar in plus. In mod cert , nu ma va impresiona pe viitor niciun domn care mi se prezinta cu "doctor ... "
  In 30 emigrez , ca ne meritam soarta daca asta e rezultatul muncii unor prof. universitari ... ce ne putem astepta de la restul .
  Va pupa anti-dotorre :P
 • +7 (15 voturi)    
  alta intrebare (Joi, 19 iulie 2012, 19:56)

  Eugenn [utilizator]

  Cine sunt actualii membri ai CNE?
  Caci probabil ca lista de pe pagina oficiala nu e actualizata: http://www.ancs.ro/ro/articol/1011/despre-ancs-organizare-organe-consultative-3-consiliul-national-de-etica
 • +11 (19 voturi)    
  Strigator la cer !! (Joi, 19 iulie 2012, 19:56)

  HP [utilizator]

  "teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila din punct de vedere al acestor cerinte cu alte teze de doctorat sustinute in aceeasi perioada;
  teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzator pe parcursul lucrarii;
  tema tezei de doctorat este in domeniul de preocupare al doctorandului si al conducatorului de doctorat;
  autorul tezei de doctorat a efectuat activitatile cuprinse in planul individual de pregatire conform reglementarilor in vigoare in acea perioada (trei examene si trei referate, toate apreciate cu calificativul Foarte Bine);
  teza de doctorat este clar structurata si are un plan de cercetare coerent;
  metodologia de cercetare este in concordanta cu normele si practicile din domeniul stiintelor juridice de la acea data;
  cercetarea, asa cum rezulta din referatele membrilor din comisia de sustinere, prezinta elemente de noutate si cuprinde analize pertinente;"

  Nu scrie niciunde daca a copiat sau nu. Ce-mi pasa mie de titlul clar si de examenele si referatele anterioare ? A COPIAT SAU NU ?!?!?!

  A copiat. Desi legea corespunzatoare a aparut doar dupa un an de zile, este total irelevant. E ca si cum ai face criminalul liber si nevinovat pentru uciderea din 2003 pe motiv ca al victimei cadavru a aparut doar in 2012.

  E strigator la cer !!
 • +7 (15 voturi)    
  Cusatura cu ata alba (Joi, 19 iulie 2012, 19:57)

  Dogaru [anonim]

  Din raportufinal al comisiei lipseste un detaliu important: componenta comisiei, numele membrilor prezenti si ale celor absenti. Cusatura cu ata alba! A semnat unul pentru toti.
 • +7 (15 voturi)    
  Etica unui Consiliu USL (Joi, 19 iulie 2012, 19:58)

  Gryphus [utilizator]

  Ponta stia care va fi decizia acestui asa zis Consiliu de Etica inca de luna trecuta cand a promis ca demisioneaza daca decizia va fi impotriva lui.

  Un Consiliu schimbat peste noapte de sindicalistul Pop cu membri PSD si simpatizanti USL nu avea cum sa dea un alt verdict
 • +9 (15 voturi)    
  Nelamurire (Joi, 19 iulie 2012, 19:59)

  educator [anonim]

  Hotararea acestui consiliu poate fi socotita valida in conditiile in care trei membri (presedintele, iucu si vladimirescu) si-au dat demisia din consiliu?
 • +17 (25 voturi)    
  Bravo Romania! (Joi, 19 iulie 2012, 20:00)

  Orpheus [utilizator]

  Felicitari! Eram pe marginea abisului si acum am facut un pas hotarat inainte!
 • +15 (23 voturi)    
  Schimbarile au avut efect!!! (Joi, 19 iulie 2012, 20:00)

  dami365 [utilizator]

  Pana la urma ctrl+v a gasit comisia de moluste care a dat verdictul corect!Mai ramane sa dea ordonanta de urgenta sa ne treaca pe fusul orar al Moscovei! Dragi iubitori uslamisti tineti-va locuri la cozile ce vor fi la ambasade pentru vize in Europa!
 • +16 (22 voturi)    
  rusine voua (Joi, 19 iulie 2012, 20:01)

  dmariuss [anonim]

  rusine distinsilor membri, negrul nu devine alb prin semnatura!
 • +8 (14 voturi)    
  Comedia Burleasca (Joi, 19 iulie 2012, 20:02)

  Scarecrow [utilizator]

  Inca odata se vede clienterismul si bagarea gunoiului sub pres. Evident ca aceasta comisie fantoma care in fruntea sa prin avocatul lui Nastase,GHEORGHITA MATEUT este partinitoare cu PONTA. Ce se mai poate comenta ?..nimic si doar gustul amar din gura i-ti provoaca sila . Trei comisii (schimbate ilegal) au dat verdictul prin care se confirma PLAGIAT-ul , si maine Universitatea Buc. sustine acelasi lucru , ce mai putem crede despre cinstea si onoarea acestui usl. Pe 29 Iul.voi vota NU demiterii . pt Basescu .
 • +2 (10 voturi)    
  plagiat (Joi, 19 iulie 2012, 20:02)

  eu [anonim]

  cine se mai mira daca diplomele emise de ministerul educatiei vor fi recunoscute de cineva se inseala amarnic.
 • +7 (13 voturi)    
  Neasteptat (Joi, 19 iulie 2012, 20:03)

  BORISOV [anonim]

  Doamne, ce verdict neasteptat. Eram convins ca sub noua guvernare oamenii, mai ales profesorii universitari, vor incepe sa aiba coloana vertebrala. Nu sunt toti decat o adunaura de "ghiocei" care se pleaca la ea mai mica furtuna. Rusine. Oare cum isi privesc acesti oameni studentii in ochi atunci cand le dau 1 pentru copiat?
 • +4 (10 voturi)    
  ia-o ba si pe asta ! (Joi, 19 iulie 2012, 20:04)

  mariusxmarius [utilizator]

  acum sigur te credem !
  gata esti curat !
  pacat ca nu mai crede nimeni o comisie facuta dupa chipul si asemanarea sefului !
  f.......f
  o sa-mi fac si eu o comisie in bloc care va stabili cine a copiat orarul de liniste.
 • +6 (12 voturi)    
  Argumente (Joi, 19 iulie 2012, 20:05)

  Baba Ana [anonim]

  Deci: daca si altii au plagiat si daca autorii plagiati n-au nimic impotriva, inteleptii din consiliul spalatorilor universitari zice ca nu e plagiat. Cum era reclama aia? Folositi numai Ace Gentil, inalbeste 100% si protejaza materialul.

  Na, ca n-am pus ghilimele, asa de-al naibii!
 • +8 (14 voturi)    
  Moralurile Romaniei de azi (Joi, 19 iulie 2012, 20:08)

  ch [anonim]

  RUSINE! Rusine Consiliului National de E T I C A!! Nu aveti coloana verticala!
  Ce exemplu dati voi cetatenilor, copiilor, generatiilor in deriva? De fapt cine sinteti VOI??
 • +8 (12 voturi)    
  Plagiatul si betia (Joi, 19 iulie 2012, 20:08)

  Emiliom [utilizator]

  Pana si un betiv caruia trei persoane ii spun ca e beat crede.
  Daca betivul plateste bautura celor trei, ei pot sa-i spuna ca nu e beat, desi realitatea e alta!
 • -1 (5 voturi)    
  Excesul de zel face victime. (Joi, 19 iulie 2012, 20:09)

  mircea [anonim]

  Victor Ponta este un fraier daca nu-i da afara pe toti care au contribuit la scandalul plagiatului,desfiintand comisii si creind conditii de suspiciune.Si asta incepand cu Pop si terminand cu Andronescu.Iar ,acum Ponta ar putea sa-si dea demisia ,oferind lui Antonescu satisfactia numirii unui prim ministru al Romaniei(cat o mai fi Romania).
  • -4 (10 voturi)    
   Vai , dispare Romania ! (Joi, 19 iulie 2012, 20:35)

   Porumbelul Pacii [utilizator] i-a raspuns lui mircea

   Adica fara Basescu Romania nu poate supravietui !?
   Eu stiu ca Romania a supravietuit si legionarilor lui Noica (....Liiceanu, Mihai Neamtzu) ....si comunismului lui Ceausescu (Basescu , MRU)...
   ....ba chiar si clipei malefice cand mama ta a nascut desi putea sa avorteze
   • +2 (8 voturi)    
    porumbelule (Joi, 19 iulie 2012, 21:21)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

    Esti prost crescut dar dat fiind ca de la postaci USL-isti ne asteptam la asta te iertam.
    Deci dupa logica ta cine e impotriva lui Ponta este fascist sau comunist. E uite ca eu sint chimist si il urasc pe Ponta din tot sufletul pentru porcaria pe care o patroneaza.
    Dar cand o sa vii, tu sau fiul tau, In Canada sau oriunde in lumea civilizata te anunt ca eu sau oricine altcineva se va sterge la fund cu ea si va spune:
    "Sa-ti fie de sufletul lui Ponta"
    Du-te sa-ti iei leafa de postac si bea repede o tuica ca de maine nu-i exclus sa fie plagiat/falsificat si asta.
    • +3 (3 voturi)    
     O clipă de rațiune.. (Joi, 19 iulie 2012, 22:42)

     The Knight [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     Bro'.. totuși cele mai răutăcioase răspunsuri le-am zărit tot de la noi, aștia de pe hotnews :))) M-ați înjurat de mama focului când i-am luat apărarea lui Băsescu în dosarul Flota.
 • +3 (7 voturi)    
  In curind ia premiul Nobel (pt pace) (Joi, 19 iulie 2012, 20:14)

  kepler [anonim]

  Am vazut in Wikipedia ca Martin Luther King a copiat un sfert din teza lui de doctorat si tot asa l-au absolvit pt ca au spus ca restul a fost de o originalitate impresionanta. Iar mai tirziu a luat chiar si premiul Nobel (pt pace).

  Oricum, sigur plagiatul lui ML King nu a fost de tip copy-paste, chiar daca el a fost pastor.
  O alta diferenta este ca el a copiat dintr-o teza de doctorat anterioara si nu din carti ca Ponta.
  • +1 (3 voturi)    
   Atenție, să nu mai zici prostii. (Joi, 19 iulie 2012, 22:48)

   The Knight [utilizator] i-a raspuns lui kepler

   "diferenta este ca el a copiat dintr-o teza de doctorat anterioara si nu din carti" - ceea ce zici tu aici este chiar mai grav, în concordanță cu sistemul de referință Harward. Teza de doctorat reprezintă o sinteză obținută prin asocierea mai multor idei, bazate pe referințe multiple. Dacă te inspiri dintr-o astfel de lucrare academică, este mai grav decât în cazul în care furi o pagină dintr-o simplă carte. Hai Băsescu!
 • +11 (15 voturi)    
  P L A G I A T (Joi, 19 iulie 2012, 20:15)

  costache [anonim]

  Domnilor profesori care ati verificat teza de doctorat a lui Ponta,sunteti niste vanduti,ca si Ponta.Sa va fie rusine.Ati facut de ras intelectualii din Romania,conferentiarii,doctorii,elita de frunte si toti oamenii de onoare.
  Mie imi este rusine cu asemenea oameni.Eu nu fac parte din elita romaneasca,dar sunt mandra cu ei.Dumneavoastra ne faceti de ras.
  Rusine !
 • +9 (19 voturi)    
  i-au spart p-ăia de la Nature (Joi, 19 iulie 2012, 20:16)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  De fapt, nu numai că i-au spart, ci i-au şi demascat ca fiind o oficină denigratoare, o fiţuică demnă nici măcar de-a fi hârtie de budă.
 • +7 (11 voturi)    
  Ponta.... (Joi, 19 iulie 2012, 20:17)

  Costin1968 [utilizator]

  ...pentru el Plagiatul este o mare realizare, o incununare...fiind un mitoman de calibru ( 7,62 ) ...ha,ha,ha....!!!
 • +9 (13 voturi)    
  minciuna (Joi, 19 iulie 2012, 20:17)

  Micul Titulescu [anonim]

  V-ati asteptat la alt verdict din partea comisiei din MECTS? Cata naivitate...
 • +13 (17 voturi)    
  am citit raportul si (Joi, 19 iulie 2012, 20:17)

  pi5 [utilizator]

  este pur si simplu o bataie de joc. o lipsa crasa de argumentare si sinteza amestecata cu replici pupincuriste in genul : "teza sustinua ..bla bla in prezenta unor profesori REMARCABILI" mai nene ...ma fac ceva pe ei de remarcabili.
  in primul rand din legile alea aplicabile in anul 2003, vreau sa vad si eu explicit ce inseamna plagiatul. in al doilea rand, cand o sa demontati punct cu punct elemente flagrante de plagiat atunci veti avea credibilitate. pana atunci ....e doar praf in ochi si sfidare maxima.

  mai pun odata , cu liniute, ce inseamna plagiat si astept ca pt fiecare punct sa se aduca o argumentatie pro sau contra :

  - Autorul plagierii prezinta o alta munca drept propria sa munca ( de cercetare) ;

  -Autorul copiaza portiuni importante din textul original fara vreo modificare;

  -Autorul incearca sa mascheze plagiatul, copiind din diferite surse, potrivind propozitiile dar pastrind cele mai multe din frazele originale , desi a pastrat esentialul din sursa primara, a modificat doar modul de prezentare al unor fraze sau cuvinte cheie;

  -Autorul lucreaza mult la parafrazarea majoritatii lucrarii sale, in locul unei cercetari sau activitati originale;
  Autorul imprumuta generos din propriile lucrari anterioare prezentind-o inca odata ca originala

  Surse citate dar plagiate :
  - autorul plagierii mentioneaza numele autorului plagiat dar
  nu indica si informatii despre localizarea materialului original (ex. revista, volum, pagini, an); autorul prezinta informatii neadevarate despre sursa, ceea ce face imposibila gasirea ei;
  -autorul citeaza corect sursa, dar nu pune semnele citarii pentru textul preluat cuvint cu cuvint , existind riscul de interpretare gresita a prezentarii facute;
  -autorul citeaza corect toate sursele, si utilizeaza parafrazarile si semnele de citare corespunzatoare, dar lucrarea nu contine o contributie originala, existind riscul de a o confunda cu una care este o cercetare originala bine documentata;
 • +15 (19 voturi)    
  SLUGOI NERUSINATI! (Joi, 19 iulie 2012, 20:17)

  dan [anonim]

  Plecati in Burkina Faso! Profesori de doi bani! Chiar nu va e rusine!? Sunteti complici la furt intelectual! V-ati descalificat. Ati facut de rusine invatamantul romanesc. RUSINE! RUSINE! RUSINE! Sunteti PENIBILI!
 • +11 (15 voturi)    
  Bre Pontache (Joi, 19 iulie 2012, 20:17)

  qwed [anonim]

  Nu era mai simplu sa dai tu o Ordonanta de Urgenta in care sa Hotarasti ca nu ai plagiat?
 • +4 (8 voturi)    
  nu se pune problema daca ci cu ce ! (Joi, 19 iulie 2012, 20:20)

  anti-dottore [anonim]

  Ar trebui sa ne intrebam doar cu ce a copiat , nu daca ... ca e prea evident , nu ?
 • -13 (19 voturi)    
  Ați guițat, ați trâmbițat.. (Joi, 19 iulie 2012, 20:21)

  The Knight [utilizator]

  ..dar trebue să respectăm ce spun experții. Iar zvonul cu plagiatul a fost de fapt strategie de atac a lui Băsescu, pentru denigrarea adversarului. Din păcate, Băsescu a pierdut - și războiul și imaginea în fața fanilor.
  • +2 (10 voturi)    
   Nu e plagiat (Joi, 19 iulie 2012, 20:30)

   silviu [anonim] i-a raspuns lui The Knight

   Mai baieti, nu va agitati atat..!!..Onorabila comisie are dreptate.!N-a fost plagiat...si stiti de ce?...pentru ca originalul era scris cu "times new roman" iar ponta a scris cu "arial"...asa ca ....nu se puneeee..!!!..hahahahaha!
  • +3 (9 voturi)    
   Stai, nu te grabi.. (Joi, 19 iulie 2012, 20:38)

   Alius [anonim] i-a raspuns lui The Knight

   Deocamdata mai are sa se pronunte si Consiliul de Etica al Universitatii Bucuresti. Si se pare ca verdictul este de plagiat (cum e si normal).

   Plus ca deja avem un verdict de plagiat in ceea ce priveste Ponta. Asa ca guiti degeaba, plagiatul ramane si este aratat lumii intregi, degeaba si-a pus el oamenii sa-l spele.

   Si daca e la urma urmei, se poate cere o "parere" de la specialisti din afara tarii. Cam ce concluzie ar putea trage specialistii din afara tarii? Asa dupa tine..

   Ce glumet esti tu: verdict dat de papagalul ala care l-a aparat pe Nsacse. Ce simplu e...
  • +4 (10 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 19 iulie 2012, 20:52)

   NL [anonim] i-a raspuns lui The Knight

 • +4 (8 voturi)    
  cerinte academice (Joi, 19 iulie 2012, 20:23)

  fred [anonim]

  Poate cineva sa afle care sunt "cerintele academice" anului de gratie 2003 ? Care au fost cele din 2002 ? Din 2004 pana acum ?
  merci anticipat
  • +3 (7 voturi)    
   Salut. (Joi, 19 iulie 2012, 20:30)

   The Knight [utilizator] i-a raspuns lui fred

   Pentru asta poți merge la Biblioteca Națională să întrebi, ori poți cere părerea unui academician din cadrul universității.
 • +3 (7 voturi)    
  agaricii din romania (Joi, 19 iulie 2012, 20:23)

  un oarecare [anonim]

  Cica pentru a ajunge doctor se dau examene si se intocmesc referate.
  Agaricilor de profesori de articole publicate in jurnale/conferinte ati auzit in romania?
 • -8 (14 voturi)    
  Reformarea statului (Joi, 19 iulie 2012, 20:25)

  Zamolx11 [utilizator]

  Acum nu mai aveti incredere in statul roman??? Comisia trebuia condusa de membri PDL??? Mai vorbim dupa 29 iulie...
  Apropo, salutari doamnei colonel Kovesi, si domnilor colonei Turcescu, Blaga, Falca, Blejnar, etc. poate-i judeca curtea martiala... :))
 • +3 (7 voturi)    
  cetatenie congo (Joi, 19 iulie 2012, 20:26)

  cristi [anonim]

  ma poate ajuta cineva cu informatii privind actele necesare dobandirii cetateniei congoleze, precum si adresa ambasadei congo in romania ? literele mici sunt datorate necopierii textului din surse nespecificate din 2003
 • +5 (11 voturi)    
  P de la Ponta, plagiat etc (Joi, 19 iulie 2012, 20:27)

  Teris [utilizator]

  Usl-asii par disperati. Faptul ca se fac de tot rasul in ochii oricarui om care stie cum se tine o carte in mana, ca ingrozesc pe cei care au terminat o facultate prin acest verdict pare sa nu conteze.
  Mai exista persoanele de dupa blocurile gri, sau din bodegile cenusii, sau din satele de dincolo de praf care nu inteleg ce-i un plagiat si care inteleg ca bietul Ponta e incoltit de dusmanii poporului.
  Evident , Ponta si poporul sunt sinonime!
 • +8 (12 voturi)    
  decizie comisie etica (Joi, 19 iulie 2012, 20:31)

  elwis [utilizator]

  Se aproba : cursurile de vara din Italia sau Oxford sa fie declarate masterate si trecute in CV-ul iubitului conducator !
 • +6 (8 voturi)    
  si uite asa ne ducem la dracu'n praznic (Joi, 19 iulie 2012, 20:33)

  dottore [anonim]

  Si cu acest vot, sa spunem adio Romaniei...tara libera si democratica
  Bine ai venit Romanie, tara corupta si plina de marlani!
 • +8 (10 voturi)    
  Mda! (Joi, 19 iulie 2012, 20:34)

  anina [anonim]

  Verdictul, este deja stiut, inca de cand \ponta a schimbat comisia de etica. Doar confirmarea a venit, ceva mai tarziu. Doar oamenii sunt in concedii!
 • +7 (9 voturi)    
  Felicitari (Joi, 19 iulie 2012, 20:40)

  copiutza [anonim]

  Curat murdar!
 • +7 (9 voturi)    
  Afirmatie (Joi, 19 iulie 2012, 20:41)

  Gicu de la Scularie [anonim]

  Si Elena a fost academician-doctor-docent, etc, etc...
  Aprobata tot de astfel de comisii, si poate mai sint in viata cei ce au pus semnatura atunci...
  • +5 (7 voturi)    
   Daca nu stiati! (Joi, 19 iulie 2012, 21:32)

   a4 [utilizator] i-a raspuns lui Gicu de la Scularie

   In "procesul" sotiilor Ceausescu , Elenei i-au fost aduse acuze ca si-ar fi asumat titluri academice pe nedrept.
   Analizati singuri!
 • +8 (10 voturi)    
  Nu a plagiat ? (Joi, 19 iulie 2012, 20:48)

  adrian88000 [utilizator]

  Inseamna ca a copiat !
 • +8 (10 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 19 iulie 2012, 20:58)

  NL [anonim]

 • +7 (9 voturi)    
  Concluziile: (Joi, 19 iulie 2012, 20:59)

  t_roxx [utilizator]

  1. sarmanii de voi cei care au un doctorat dinainte de 2004, daca l-ati facut dupa legislatia de atunci in vigoare, si nu dupa norme internationale, va inchipuiti ca la nivel european/mondial tezele voastre sunt bune de ambalat oua. 2.Asta ne da si un "hint" despre calitatea doctoratelor in Romania....cei mai buni doctoranzi se transforma in soareci de biblioteca, isi distrug ochii citind mii de pagini, rumegand ce au zis altii mai destepti si chinuindu-se sa inoveze si ei saracutii cate un pic. Hmm, asta nu prea suna a cercetare, ci a compilatie de idei si teorii. 3.Asta ne dovedeste ce serios e mediul academic romanesc, exigent si profesionist! HA HA 4. Doar nu erau sa dezintegreze o scoala doctorala din cauza lui Ponta!! 5. Retroactivitatea legii ar trebui regandita in cazurile astea...5. Universitatea din Bucuresti nu e locul in care sa faci un doctorat daca vrei sa fii respectat de colegii din strainatate 6. Experti si personalitati recunoscute in mediul academic romanesc??asta e abuz de limbaj, experti sunt aia din Evy League, din top 50 daca vreti...mediul academic romanesc e varza, nu avem nicio universitate de top, macar european! 7. Bravo mie ca fac studii in Franta!
 • +8 (10 voturi)    
  Halucinant! (Joi, 19 iulie 2012, 21:00)

  EllySt [utilizator]

  Nu este posibil ca un grup de persoane care se numesc Consiliu National de Etica sa induca lumea in eroare ca pana la sustinerea tezei d-lui Ponta nu existau criterii de evaluare a tezelor de doctorat sau nu era o lege a dreptului de autor.

  Este o mare rusine pentru invatamantul romanesc. Din pacate d-l Ponta a facut o grava eroare de judecata crezand ca rezolutia acestei comisii ii va salva cariera politica. In realitate aceasta rezolutie i-a mai pus o piatra de gat pentru ca pe langa plagiat va trebui sa "deconteze" si abuzurile facute pentru a obtine o asemenea rezolitie.

  Din cate inteleg rezolutia Consiliului National de Etica s-a bazat pe raportul Comisiei Tehnice si de Etica din care a facut parte d-l avocat Mateut (de restul pana la 3 sau 5 persoane nu se cunoaste nimic). Din ceea ce am citit , pe langa faptul ca acest domn Mateut a fost avocatul unei persoane inculpate in dosarul Trofeul Calitatii a fost si coleg cu d-l Ponta in echipa de avocati care l-au aparat pe omul de afaceri Ovidiu Tender in procesul RAFO in urma cu 5-6 ani. Daca informatia este corecta (si inclin sa cred ca este) oare nu exista incompatibilitate intre acest domn Mateut si d-l Ponta? Probabil ca nici incompatibilitatea nu este bine definita in legislatia noastra si ca atare nu va putea fi demonstrata.

  Oricum tot ceea ce se intampla in ultimul timp ne face sa credem ca ne intoarcem cu mai mult de 22 de ani. Nu cred ca cei care au dat rezolutia si d-l Ponta realizeaza cat rau au facut si ce impact urias o sa aiba asupra credibilitatii invatamantului din Romania.

  Este mare pacat ca o universitate care are 147 de ani este pur si simplu calcata in picioare de persoane precum d-l ministru interimar Pop, d-na ministru Andronescu, d-l prim-ministru Ponta si de toti cei care au contribuit la acest deznodamant. Au ei dreptul sa-si bata joc de istoria acestei universitati, de dascali si studenti care au contribuit la prestigiul acestei institutii de invatamant?
 • +7 (9 voturi)    
  la puscarie! (Joi, 19 iulie 2012, 21:06)

  dkz [utilizator]

  locul tau e la puscarie, tovarase ponta.
  nu pentru plagiat, ci pentru alte nenorociri pe care le-ai facut.
  • -3 (7 voturi)    
   DA (Joi, 19 iulie 2012, 23:56)

   Zamolx11 [utilizator] i-a raspuns lui dkz

   Ai scazut salariile, pensiile, nivelul de trai, ai crescut TVA la 24%, ai mintit, ai vandut flota, ai condus beat, ti-ai pus amanta ministru , ai inselat asteptarile noastre, domnule Ponta....
 • +6 (10 voturi)    
  Lectie de istorie (Joi, 19 iulie 2012, 21:07)

  maxxie jazz [utilizator]

  Sunt ferm convins ca ce se intampla acum in Romania va aparea in toate cartile de istorie, de un nivel mai avansat. Foarte curand. Vor fi niste lectii de cum SA NU se intample intr-o tara civilizata.
  Asa o sa intre Ponta si plagiatu' lui in istoria Romaniei si a lumii. Ca un hot, un plagiator, un mincinos, parte a unei masinarii groaznice, care controleaza un haos general, pana la cel mai mic detaliu.
  Iar pe Ponta o sa-l vedem fara zambetu' ala pe buze, imediat ce liberalii revin la ideologia lor de drept. Si asta sper sa se intample cat mai curand. Atunci o sa apara si la noi pe piata primele carti de istorie cu Pontacu' in rolu' principal, negativ.
 • +11 (15 voturi)    
  ABUZURILE FACUTE DE MICUL XEROXESCU SANT O RUSINE (Joi, 19 iulie 2012, 21:07)

  alex1234 [utilizator]

  1. ii atrag atentia micului xeroxescu ca abuzurile in serviciu pe care le-a facut pentru a-si ascunde furtul intelectual prin
  - desfiintarea comisiei de etica de la minister si impunerea unor oameni la acea comisie care sa-i acopere furtul intelectual
  - desfiintarea comisiei de atestare a titlurilor chiar in ziua in care aceasta s-a pronuntat despre plagiatul sau
  - presiunile facute de ministrul invatamantului din guvernul sau asupra universitatii bucuresti de a nu se pronunta asupra plagiatului sau.

  sant fapte penale
  - reprezentand abuz in serviciu in forma continuata in vederea acoperirii unui furt intelectual


  2. atrag atentia membrilor comisiei de la minister care au acoperit azi un furt intelectual ca se fac vinovati de
  - favorizarea unui infractor si
  - abuz in serviciu in vederea acoperirii unui furt intelectual


  3. mai devreme sau mai tarziu aceste fapte vor ajunge in justitie...deoarece furtul intelectual este o fapta penala, (consultati va rog legea in aceasta privinta....)

  4. nu credeam ca decizii staliniste a unor comisii si ministere guvernamentale mai sant posibile in romania anului 2012 :
  - iata ca ele sant posibile,
  si traim din nou zilele de cosmar pe care le credeam trecute pentru totdeauna...

  5. mai ramane sa se inchida gura celor care vorbesc despre aceste lucruri si sa fie acuzati
  "de inalta tradare si defaimarea tarii" , cum s-a si intamplat astazi.

  6. tara nu este "micul xeroxescu" nici "acolitii sai"

  "micul xeroxescu si acolitii sai" sant o rusine si o molima pentru aceasta tara prin faptele pe care le-au facut in ultimele doua saptamani.
 • +4 (8 voturi)    
  Halucinant! (Joi, 19 iulie 2012, 21:07)

  Clop [utilizator]

  "Titlul... a fost obtinut in concordanta cu legislatia din 2003..."

  * Stimata comisie,

  Daca in 2003 niste ghilimele, notele de subsol si referintele nu erau statuate pentru o lucrare stiintifica, duceti-va la tara, dar nu in spatiul academic.

  **http://www.revista22.ro/ghilimelele-537i-imbecilizarea-publicului-16041.html
 • +3 (7 voturi)    
  Comisii si comitii (Joi, 19 iulie 2012, 21:16)

  congovisa [utilizator]

  "A fi sau a nu fi". (V. Ponta)
  Deci asta de mai sus, inmultita de cateva sute de ori sa formeze o carte nu e plagiat. Ce fraier am fost la licenta.. De fapt, dom profeseorul meu nu era prim ministru.. Deci la mine era plagiat.
 • +11 (15 voturi)    
  prostitutie politica (Joi, 19 iulie 2012, 21:22)

  paolalaan [utilizator]

  sa va fie rusine ,asta inseamna ca voi insiva sunteti niste plagiatori ,porci nesimtiti!
 • +7 (11 voturi)    
  bun - din nou ! (Joi, 19 iulie 2012, 21:46)

  tz3p3s [utilizator]

  1. inca o dovada ca Canalul, puscariile comuniste si emigratia Bombonelului au facut ravagii in popor si au ramas astia fara coloana vertebrala
  2. Lipsa de demnitate a politicianului roman e binecunoscuta (in ambele tabere)
  3. Politica se face pe persoana fizica autorizata (vorba lui Vanghelie)
  4. Curand au sa inceapa sa cenzureze mass-media cu totul - deci daca cenzurati acest mesaj o faceti in defavoarea voastra (caci sunt sigur ca in curand nu veti mai putea liber in tara aia)

  5. AR TREBUI IESIT IN STRADA IN MOD PASNIC - cu pancarde de genul "Si eu sunt Dottore !!! Desi nu am nici Bacalaureat" - sau ceva de genul ... intelegeti idea sunt convins

  6. Coruptia PDL-ista i-a adus pe PSD-isti in situatia de fata... deci degeaba latram ca latram la luna

  7. ne trebuie guvernanti de import - elvetia si germania de preferinta - si pus pe ei DNA si Parchet in caz ca fura si nu pot justifica ce fac, iar de tre sa ia decizii politice sa fie luate de o terta institutie cu un nume specific (Directia de Organizare Politica a Romaniei, ceva de genul)

  Bun, v-ati prins deci in ce mizerie ne scaldam.
 • +12 (16 voturi)    
  Uite un motiv sa scapam de USL-inosi! (Joi, 19 iulie 2012, 21:52)

  valjean [utilizator]

  Felicitari Marmotei ! Nici numai gasesc cuvinte pentru dezgust! Prostitutia intelectuala si servilism gretos de cea mai joasa speta!
 • +11 (15 voturi)    
  ipocrizie oficializata (Joi, 19 iulie 2012, 21:53)

  rosta [utilizator]

  Nu mai e vorba doar de Victor Ponta. E vorba de vartejul minciunii si al nepasarii care inghite politicieni, academicieni, profesori, orice cetatean slab de caracter. Sper ca Victor Codoi sa fie demis cat mai repede. De altfel copiii nostri vor avea niste modele de neconceput intr-o cultura cinstita, iar brandul tarii in lume va fi: „Hotia fatisa ocrotita de institutiile statului. That’s Romania!”
 • +2 (4 voturi)    
  nu este plagiat ci copiat pur si simplu (Joi, 19 iulie 2012, 22:08)

  dezamagitul [utilizator]

  Ca sa plagiezi trebuie sa te pricepi dar sa copiezi asta stie orice prost.. Poate sa spuna orice comisie infiintata sau reinfiintata special ca nu este adevarat dar pentru mine cat traiesc ramane "MR. paste".
  Toate comisiile acestea platite pe banii nostrii spun ce ii place stapanului , aici se vede ce intelectuali avem si ce bun simt au . Au doar simtul interesului material, daca toti sant ca marga mai bine fara .Acum inteleg deci poporul roman nu a reactionat impotriva conducatorilor comunisti si neocomunisti nu am opus nici o rezistenta , deoarece nu a avut intelectuali gen Cehoslovacia ,Polonia , Germania care sa coaguleze in jurul lor o rezistenta in lupta impotriva asupritorilor .Intelectuali de la noi au baltit intr-un loc caldut si s-au imparit dupa 1989 in grupuri de interese ca si baietii destepti.
  O lume intreaga sta si se cruceste ce gunoaie scoatem in fata si se intreaba daca astia sant varfurile cum sant cei multi .
  Doamne salveaza Romania .
 • +5 (7 voturi)    
  felicitari invatamantului romanesc (Joi, 19 iulie 2012, 22:12)

  edif [utilizator]

  a mai coborat o treapta din zona gri in cea de noroi vartos. Felicitari si mentorilor lui Ponta, Alina Mungiu Pippidi, CTP, Andronescu, Adrian Nastase etc
 • +3 (5 voturi)    
  ne-am intors in minciuna (Joi, 19 iulie 2012, 22:21)

  ICE_NICO [utilizator]

  deja suntem in Partidul Comunist condus de Ponta -Antonescu
 • +3 (5 voturi)    
  abia acum am inteles (Joi, 19 iulie 2012, 22:23)

  Dedalus [utilizator]

  Aaa... am inteles: inainte de 2003 nu exista plagiat.

  Poate ca ar fi mai bine sa revenim la acea legislatie. Nu e corect ca daca ai copiat inainte de 2003 e OK si daca ai copiat dupa aia nu e OK.

  Geaba voda, geaba tara....
 • +3 (5 voturi)    
  preponderentiii (Joi, 19 iulie 2012, 22:25)

  Dedalus [utilizator]

  "CNECSDTI retine faptul ca referintele bibliografice au fost mentionate preponderent la sfarsitul lucrarii"

  Cum adica, "preponderent"?!!

  Cate, care, cum?
 • +2 (4 voturi)    
  cine sa-i mai opreasca?... trist (Joi, 19 iulie 2012, 23:24)

  satrapu [utilizator]

  si uite asa s-au intors comunistii dragilor; cam tot la fel s-au instalat ei si dupa razboi, cu propaganda mincinoasa si hotie si cu bate pe spinare pt cei mai putin creduli (ce fel de bate se folosesc acum, va las pe voi sa decideti)

  se intampla din nou in vremuri de criza: monstrii ies la iveala in chip de salvatori;

  verdictul lumii civilizate: Ponta a plagiat in lucrarea lui de doctorat;

  rusine rusine rusine romanilor care gireaza o asemenea frauda; nu au nici o scuza, nici macar ura pt Basescu
 • +5 (7 voturi)    
  slujba grea! (Joi, 19 iulie 2012, 23:30)

  dan_costea [utilizator]

  Ce grea trebuie sa fie slujba de spalat rahatul Primului Ministru!
 • +4 (6 voturi)    
  HG 37 si Legea 84... (Joi, 19 iulie 2012, 23:40)

  Mihail_AD [utilizator]

  ...se ocupa de organizarea doctoratului. Ele nu au ca obiect plagiatul.
  Inteleg ca, dupa onor. comisie aceasta practica nu era nici infractiune nici "abatere de la buna conduita". D-nii examinatori au avut grija sa verifice daca titlul lucrarii are un titlu clar, dar nu au observat ca bibliografia, desi anexata la sfarsitul lucrarii, este incompleta.
  Elementele de originalitate se simt probabil stinghere, dizolvate intre sutele de pagini copiate intocmai.
  Ca si in discursurile sale, doctorandul a avut grija sa nu spuna: "iata, acestea toate sunt ideile mele", fara a face o delimitare clara intre contributia proprie si roata reinventata.
  La fel ca nebuloasele cuvantari in fata forurilor europenilor, povestite apoi acasa dintr-un cu totul alt unghi.
  Comisia are, totusi, o scuza: e tarziu sa blamam tot sistemul de doctorat din anii aceia pentru ca nu a triat corect valorile. Are si circumstante agravante: in dorinta de a se apara, primul ministru a contraatacat inlaturand orice opinie compromitatoare. Verdictul indulgent devine acum complicitate la acte mult mai grave decat obtinerea unei diplome declarata fara importanta chiar de catre posesorul ei
 • +4 (6 voturi)    
  au (Joi, 19 iulie 2012, 23:40)

  lupi [utilizator]

  sa ne traiti intru multi ani dom" secretar general"
 • +3 (5 voturi)    
  catre TVR (Joi, 19 iulie 2012, 23:41)

  lupi [utilizator]

  Elvis ai innebunit???!!!
 • +6 (8 voturi)    
  Plagiat (Vineri, 20 iulie 2012, 0:16)

  IoanaDC [utilizator]

  Foaie verde plagiat
  Vedeti ca n-am copiat?
  Doar ghilimele-am uitat
  Si-am mintit de-un masterat…
  Dar renunt la doctorat
  Ca sunt foarte ocupat
  Sa fiu mare om de stat,
  Foaie verde, plagiat
 • +9 (11 voturi)    
  Norocul lui Nastase... (Vineri, 20 iulie 2012, 0:20)

  Alex_Marinescu [utilizator]

  Intr-un fel are noroc Nastase ca e la parnaie ca acum trebuia se se penibilizeze public explicandu-ne cum nu e plagiat teza lui Ponta :))))
 • +8 (10 voturi)    
  incredibil - tertipuri avocatesti (Vineri, 20 iulie 2012, 0:28)

  DonDan [utilizator]

  Daca cititi cu atentie raportul observati ca au fost urmarite doar aspectele FORMALE referitoare la forma nu si la continut. Ce spune raportul e ca s-au indeplinit conditiile legale pentru sustinerea publica.
  Nu vad ce avea de prezentat ponta si de ce era nevoie de alte teze pentru comparat, era mai simplu de comparat textul tezei cu lucrarile din care a copiat. Ori tocmai asta NU A FOST VERIFICAT. Dincolo de limbajul de lemn stufos, se observa ca tocmai asta nu s-a facut.
  Fiecare om are un pret - e trist sa vezi ce ieftini sunt unii. Rusinos. Sa speram ca cei de la universitatea din Bucuresti vor arata ca au coloana vertebrala acolo unde altii au dovedit ca au doar cartilagii.
 • +8 (10 voturi)    
  e bine asa!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Vineri, 20 iulie 2012, 1:45)

  rebecai [utilizator]

  Dracul tot creste in cei care au confiscat puterea si iese la suprafata rapid, mizeria de care sunt ei capabili... Important este ca acesti impostori fara mama, fara tata, fara Dumnezeu, sa verse cat mai mult rau. Asa ne lamurim si noi, POPORUL de rand, dar vor intelege si reprezentantii mediei straine, ambasadele si intreaga lume, cat de grava este situatia din Romania. Ceea ce se intampla, trebuie sa ne mobilizeze si sa ne dea curajul sa fim un popor UNIT si INTELEPT. Comunistii au dispretuit adevaratele VALORI. In 1989 ei au creat diversiunea si au pus mana pe conducerea tarii. Astazi, urmasii lor procedeaza dupa un plan asemanator. Vor sa confiste Romania europeana, pentru ca sa-si salveze averea lor, reteaua lor diabolica si interesele lor de grup. Nu trebuie sa ne temem de ei! Istoria se scrie in fiecare zi. Suntem capabili sa scriem si noi un CAPITOL de care sa nu ne fie rusine, dupa 29 iulie. Iar RUSINEA sa se reverse din plin, asupra acestor pseudo-intelectuali avizi de putere.
 • +6 (8 voturi)    
  Ce supriza.... (Vineri, 20 iulie 2012, 2:16)

  Bibicool [utilizator]

  Dupa nu-stiu-cate manevre poltice, oameni pusi pe tusa si altii care au preferat sa fuga de o astfel de decizie decat sa fie dati afara, tovarasii de nadejde au hotarat ca Victoras nu a copiat!!

  Mai sa fie... bineinteles ca toata lumea va accepta acesta decizie evident "impartiala".

  PS e nevoie de viza pt Congo? :)
 • +8 (10 voturi)    
  s-a spart iar conducta... (Vineri, 20 iulie 2012, 4:59)

  khmer [utilizator]

  ...cu,comunisti.Tov.Ceausescu si gashca lui erau mici copii pe langa astia.
 • +8 (10 voturi)    
  Decizie corecta si etica.. (Vineri, 20 iulie 2012, 6:04)

  raphaelengouch [utilizator]

  Ponta nu a plagiat, cercul e patrat, cainele face miau, broasca zboara, Romania nu are nevoie de UE, bani de pensii sunt cu gramada, Basescu e un tradador, Gadea e un jurnalist onest si decent, Crin e presedinte ales de popor, minerii au fost de fapt niste gradinari carora le placeau pansalutele, Putin e coducatorul celei mai frumoase democratii, Nastase e detinut politic, Vantu e cel mai bun om de afaceri, Voiculescu e o pesoana morala, Ponta are constiinta, in Romania nu e lovitura de stat...etc
  • +6 (8 voturi)    
   exact... (Vineri, 20 iulie 2012, 7:24)

   Ciprian77 [utilizator] i-a raspuns lui raphaelengouch

   Si Ponta e un savant de renume mondial (doar s-a scris in toata lumea despre cum face individul democratia tandari in cateva zile)
 • +7 (9 voturi)    
  cine a plagiat ? (Vineri, 20 iulie 2012, 6:58)

  tiramishu [utilizator]

  Nu a plagiat ci doar a copiat putin vreo 85 de pagini din greseala
 • +7 (9 voturi)    
  sa mergem la VOT (Vineri, 20 iulie 2012, 7:33)

  florin_f [utilizator]

  asta e un motiv in plus sa mergem la vot si sa spunem NU la demiterea lui Base, si DA sa scapam de aceste lichele care ne fac de ras peste hotare.
 • +3 (5 voturi)    
  Oare ce conteaza pentru ei! (Vineri, 20 iulie 2012, 8:19)

  Sorin111957 [utilizator]

  Mediul academic a lansat urmatotul apel pe http://www.petitieonline.com/demisia_premierului_victor_ponta_cerut_de_mediul_academic, citez:

  "Demisia premierului Victor Ponta cerută de mediul academic

  Apel pentru demisia Primului Ministru al României

  Cazul scandalos de plagiat al domnului Victor Ponta, prim ministrul României, obligă moral mediul academic şi asociaţiile civice interesate de calitatea învăţământului să declanşeze o dezbatere naţională care să se concretizeze printr-o reverificare drastică a tuturor tezelor de doctorat de după revoluţie. Cerem realizarea unui sistem centralizat de publicare pe internet a tuturor lucrărilor de licenţă şi de disertaţie pentru a putea fi apoi verificate.
  De asemenea, deoarece plagiatul evident al Primului Ministru aduce grave prejudicii învăţământului şi cercetării academice din România cerem demisia acestuia ca singură şansă de a putea începe cu adevărat, şi pe temelii morale, reclădirea şcolii româneşti. Invităm să se alăturare acestui protest toţi universitarii interesaţi în refacerea credibilităţii învăţământului universitar şi a reabilitării valorilor etice în societatea românească.

  Societatea Tinerilor Universitari din România,
  Grupul de Reformă Universitară, Universitatea de Vest Timişoara,
  Asociaţia culturală Ariergarda, Timişoara,

  Prof. univ. dr. Daniel Vighi, ,
  Prof. univ. dr. Ciprian Vălcan,
  Conf. univ. dr. Smaranda Vultur,
  Conf. univ. dr. Viorel Marineasa"

  Acest apel a strans in 30 de zile de 14.478 semnaturi, adica 482 - 483 semnaturi pe zi.
  Oare acest lucru nu conteaza pentru Domnul Ponta, pentru Doamna Ecaterina Andronescu si pentru CNE?
 • +3 (5 voturi)    
  plagiat! (Vineri, 20 iulie 2012, 8:36)

  comentez [utilizator]

  Citat din raportul Consiliului De Etica:

  "nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu ii apartineau si le-ar fi prezentat drept contributii personale sau originale"

  Cuuum???

  Si cele 85 de pagini ce sunt? Cele 85 de pagini copiate sunt originale?

  Puteti sa faceti o mie de comisii pentru opinia publica e clar: Ponta a plagiat!
 • +3 (5 voturi)    
  inca ceva (Vineri, 20 iulie 2012, 8:43)

  comentez [utilizator]

  Desi nu aveam o parere prea buna despre Dl Teodor Petrescu, care mi-a fost si profesor, apreciez retragerea acestuia din consiliu.

  Din cate stiu Dl. Petrescu avea legaturi cu PSD-ul totusi s-ar parea ca nu a vrut sa legitimeze plagiatul lui Ponta, si foarte bine a facut.
 • +3 (5 voturi)    
  Mocirla romaneasca (Vineri, 20 iulie 2012, 8:49)

  bullet_dodger [utilizator]

  SCANDALOS ACEST VERDICT!

  Rusine, de 1 milion de ori rusine!
 • +3 (5 voturi)    
  NU ESTE RELEVANT (Vineri, 20 iulie 2012, 9:03)

  Trident [utilizator]

  Aceasta decizie din punctul meu de vedere nu are nici un fel de relevanta in randul oamenilor care mai si gandesc in aceasta tara , iar in exterior este egala cu zero.
  Victor Ponta va purta anatema plagiatului pana in momentul in care va recunoaste public ca a ,,furat" si-si va da demisia din...viata publica. Nu are alta sansa.
  Mai mult, cred ca aceasta decizie care se vede de pe Marte ca este o ,,facatura" agraveaza situatia lui. Ii transmit pe aceasta cale ca spre binele lui, al familiei lui si al Romaniei ar trebui sa iasa din viata publica. USL poate trai - si chiar mai bine - fara el.
  Daca nu face asta, oricum, viata lui va fi foarte grea in tara si un calvar in exterior.
  • +2 (2 voturi)    
   Gresit (Vineri, 20 iulie 2012, 9:43)

   alnimanui [utilizator] i-a raspuns lui Trident

   Este primul pas pentru punerea in discutie a tuturor diplomelor universitare obtinute in Romania.
   Din pacate petru ei si din fericire pentru noi nu suntem singuri pe lume. Numai ca nu ei o sa vina sa faca curat la noi in tara. Vor face presiuni pana o vom face singuri
 • +3 (3 voturi)    
  Duru, care spala bine ...Doctoratu' (Vineri, 20 iulie 2012, 9:21)

  Vreau_in_europa [utilizator]

  A inceput actiunea de curatenie a USL!
  O sa vedem de acum spalate bine si frumos Plagiate, Dosare penale... ba chiar si condamnari definitive cu executare. NUP-ul va fi mai folosit decat sapunul in perioada urmatoare.

  Vivat Justitia!... vai de mama ei...
 • +4 (4 voturi)    
  Rusine! (Vineri, 20 iulie 2012, 9:22)

  flippy [utilizator]

  Daca pana acum am fost aratati cu degetul pentru incalcarile constitutiei..de azi inainte vom fi suspectati ca avem diplome false noi cei cu studii superioare!
  Acum ar trebui iesit in strada..si nu 200-300 de oameni..ci toti cei care au terminat studii superioare..sa le aratam ce inseamna forta!
  nu de mult in Mexic a fost cel mai mare miting de protest care s-a vazut vreodata in istoria omenirii..cu 10 milioane de oameni.
 • +3 (3 voturi)    
  Pentru cine vrea sa vada paginile copiate (Vineri, 20 iulie 2012, 9:28)

  ucimiles [utilizator]

  http://www.scribd.com/doc/97463472/Dovada-Plagiat-Victor-Ponta-Teza-Doctorat
 • +4 (4 voturi)    
  poanta cu uite plagiatu, nu e... (Vineri, 20 iulie 2012, 9:40)

  Profion [utilizator]

  Sunt increzator ca Univ. Bucuresti va fi independenta in judecata ei. In schimb, stiu sigur ca Ecaterina de la Educatie nu-si va da demisia in urma amenintarii pe care a comis-o cu "suspendarea Scolii doctorale" ,daca iese plagiat...
 • +4 (4 voturi)    
  Oare (Vineri, 20 iulie 2012, 9:41)

  altom [utilizator]

  lipsa totala de reactie a Societatii Academice din Romania, (care este scandaloasa din primul moment in care s-au vazut mugurii musamalizarii prin actiunile stalcitorului de limba romana - vorbesc de marioneta de Pop) trebuie sa duca la concluzia logica - TOTI ACADEMICIENII DIN TARA ASTA AU PLAGIAT?
  TOTI ACADEMICIENII NU AU COLOANA VERTEBRALA?
  TOTI AU UN PRET?
  Macar acum ar trebui sa faca ceva, cand s-a ajuns sa fie insultata inteligenta unui popor intreg.
  DOCTORI SI ACADEMICIENI SUNTETI MULTI A CAROR OPINIE SI VIATA NU POATE FI CONTESTATA DE NIMENI - LUATI O ATITUDINE SI INCERCATI SA IESITI DIN GAOACEA COMODA A NON - COMBATULUI!
 • +6 (6 voturi)    
  mda (Vineri, 20 iulie 2012, 9:47)

  alba_ca_zapada [utilizator]

  deci recapitulam: El Pais, FAZ, NZZ, Nature, The Economist, Herald Tribune, Handelsblatt toate sint niste ziare comuniste, la cirma acestora se afla "chiorul", sint ziare ne-independente, care scriu ce vrea dictatorul suspendat. Pentru ca "marinarului" i s-a pus pata pe acest enfant terrible al USL-ului si nu vrea sa predea cirma tarii, acest plagiat i-a fost inscenat, tot mapamondul crede acest lucru, UE este nebuna de legat, toti sint platiti sa fie impotriva felului cum este condusa RO. Mai fratilor, "marinarul chior" are atita putere si influenta incit vreau sa stiu, il sustine si pe Obama in campania lui electorala din toamna? La atita influenta l-as crede in stare sa aiba si pe acolo ceva de spus.
 • +8 (8 voturi)    
  INALTA TRADARE (Vineri, 20 iulie 2012, 9:50)

  MirceaIo [utilizator]

  Sunt sigur ca dreptatea NU este departe. In regimul Adrian Nastase s-au dat cele mai mari lovituri impotriva poporului roman. Victor Ponta RISCA enorm daca protejeza mafiotii. Curand o sa fi arestat pentru INALTA TRADARE. Eu ca cetatean roman ma simt tradat prin deciziile dictatoriale pe care le-a semnat. Si-ai facut consiliu care sa spuna ca nu a PLAGIAT. RUSINE …TRDARE!!!!
  Adrian Nastase Nu a incercat sa se sinucida, el a inscenat asta pentru a scapa de puscarie. Caracterul duplicitar a lui Victor Ponta s-a vazut cand a mers la spital la Floreasca si a declarat: "acum sunteti multumit d-le Basescu?" s-a vazut clar ca e implicat alaturi de Ioan Rus in caest caz. Sunt INGROZIT ca revine iar regimul Nastase la putere!!!!!!!
  Cum poate cineva sa minta "pe fata" si cu zambetul de M Mouse sa te oblige sa il crezi!? Vreau sa se termine cu mizeriile gen. Ponta, Crin!!!!!!
 • -6 (8 voturi)    
  basisti ipocriti (Vineri, 20 iulie 2012, 9:58)

  geo12 [utilizator]

  am inteles: comisia asta de etica e mincinoasa...dar "specialistii" care au analizat filmul cu Basescu pocnind un copil au fost obiectivi ! daca din comisie nu au facut parte membri PDL nu se pune... vai de capul vostru.
  • -1 (3 voturi)    
   Cine e Basescu? (Vineri, 20 iulie 2012, 10:54)

   berger [utilizator] i-a raspuns lui geo12

   Sunt la fel de basist ca FAZ, Nature sau Angela Merkel : )
   Iesiti in lume daca vreti sa vedeti cum se lucreaza si cum se judeca un astfel de articol care acuza pe cineva de plagiat. NIMENI niciodata nu ar publica o acuzatie de plagiat daca nu ar avea o baza reala si surse credibile.
   A fi basist incepe sa insemne a nu fi idiot?
  • +5 (5 voturi)    
   @geo12 (Vineri, 20 iulie 2012, 13:17)

   alba_ca_zapada [utilizator] i-a raspuns lui geo12

   Stimate geo12,

   aici vorbim de plagiat si nu de "caftit" copii.
   Nu incurcam merele cu perele, chiar daca sint fructe.
   Plagiatul este plagiat (titlul articolului la care comentati) si cealalta treaba a fost deja mediatizata si stim despre ce este vorba.
   Ptr intelegerea Dvs. se vorbeste aici de furt intelectual, de frauda intelectuala, furt care a fost ani de zile in CVul copiluli teribil numit Victor Ponta.
   Universitatea din Bucuresti este - INCA - o universitate libera, neprivatizata, de pe bancile careia au iesti o sumedenie de studenti care nu ne-au facut tara de rusine.
   Cum va explicati, stimate geo12, ca membrii comisiei de etica au fost schimbati ad-hoc de fostul ministru interimar al educatiei? Cum va explicati ca o comisie de etica a fost scoasa intr-o dimineata acum citeva saptamini din functie, asa pe nepusa masa? Ptr ca Pop a visat urit noaptea si a doua zi si-a zis "pfai m-am uitat pe talmacireaviselor.ro si nu e de bine, hai repede sa scot comisia asta de etica din functie ca altfel o sa am ghinion toata viata".
   Stimate geo12, nu intelegeti un lucru primordial: nu sintem neaparat basisti, nu sintem portocalii, vrem numai o conducere CINSTITA, care NU PLAGIAZA, NU FURA (nici intelectual nici altfel), o conducere care NU INCALCA CONSTITUTIA. O conducere demna sa ne reprezinte. Si cei care sint acum la putere pe mine una NU MA REPREZINTA.
 • +5 (7 voturi)    
  o comisie de cacat ...rusine (Vineri, 20 iulie 2012, 10:08)

  ivanescu [utilizator]

  este incredibil ...oare cei care dau acest verdict sunt oameni cu pregatire sau sunt matriteri...rusine comisiei ,care il pupa pe ponta in c....
 • +6 (6 voturi)    
  Decizia mercenarilor cu diploma (Vineri, 20 iulie 2012, 10:14)

  berger [utilizator]

  There, there...chiar credeati ce Ponta i-a angajat degeaba?
 • +5 (5 voturi)    
  Vax (Vineri, 20 iulie 2012, 10:20)

  alip [utilizator]

  Cine te crede, mai obraz gros? Stiu, se pune ca ai furat doar daca iti spune maica-ta. Si ai pretentia ca noi sa te credem si sa luam de bun. Carevasazica sunt corecti doar aia pe care i-a pus nulitatea aia de ministru al educatiei. Te asigur ca pentru Europa cel putin esti un plagiator ordinar si o sa mai vezi tu politica la nivel inalt cand mi-oi vedea eu ceafa, pentru ca asta este situatia, esti un mediocru si nu ai ce cauta la varf.
 • +4 (4 voturi)    
  mostenitor (Vineri, 20 iulie 2012, 10:41)

  prio [utilizator]

  URAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!
  Coana Leana are un mostenitor.
 • +4 (4 voturi)    
  s-a dat liber la copiat (plagiat) (Vineri, 20 iulie 2012, 10:48)

  dezamagitul [utilizator]

  De acum incolo nimeni nu va mai putea sa fie acuzat de plagiat fiindca functia bate realitatea . Deci subiectul este inchis si pentru mang si pentru udrea si alti , daca se aplica aceiasi judecata .
  De azi incolo nici o persoana inclusiv elevii nu vor putea fi acuzati ca au copiat fiindca pot contesta inclusiv in instanta si vor castiga deoarece precedentul s-a creat .
  Asa ca toti elevi si parinti in cauza fiti atenti, daca se zice ca traim in o asa zisa democratie doar pentru uzul strainatati ,pentru noi nu are nici o valoare ca stim in ce democratie traim ,una declarativa. Luati exemplu Mr. paste cu gasca ta de la tatucul vostru iliescu expert in diversiune si incepeti sa face-ti loby pentru inaltele porti ,face-ti programe si reviste gen Eterna Romanie ca se vada cum traim doar prin filtrul revistelor si propagandei oficiale ca si pe vremea lui ceusescu era la fel , nu cu date din viata reala , oricum noi nu contam , noi existam numai pentru a platii taxele si a vota la comanda.
  Copiatorii conduc tara , rau am ajus de nu mai avem de unde sa alegem oameni de o inalta tinuta gen Maniu , Iorga,Coposu si de o adevarata moralitate . Cine va plati daunele aduse Romaniei de acesti impostori.
  Tovarse paste te rog sa duci tara pe cele mai inalte trepte ale socialismuli multilateral dezvoltat si sa nu te abti de la nobilele idealuri de lua toata puterea.
  Proletari din toata tara uniti-va in cuget si simtiri.
 • +2 (2 voturi)    
  ce trebe n-au verificat (Vineri, 20 iulie 2012, 13:50)

  dadcostea [utilizator]

  pe cine cred acesete paiate ca pro_stesc?
  Au analizat daca lucrarea are titlu --- ha, daca este structurata - haha, daca este in domeniul de doctorat - hahaha, daca .... si au comparat-o ...culmea, cu alte lucrari de doctorat intocmite in acel an. Au mai cerut si parerea autorilor lucrarilor plagiate dar, INTAMPLATOR, n-au facut tocmai esentialul, sa compare lucrarea cu cartile de unde s-a copiat.

  Cu alte cuvinte, daca vrei sa verifici pe unul daca a furat, compari faptele cu alte furturi sau alte cumparari cinstite dar, nu verfici daca omul a platit la casa....
 • +2 (2 voturi)    
  prostesc pe toata lumea (Vineri, 20 iulie 2012, 14:00)

  dadcostea [utilizator]

  Raport comunist, analizam daca lucrarea are titlu, daca are continut, daca are pagini lipsa, daca are bibliografie, si spunem ca este o lucrare ca toate celelalte din acel an. O mai si comparam cu celelalte vi vedem ca este ca si ele structurata. Eventual cerem parerea celor care au tinut ...tira lui Ponta si ei ne spun ca Ponta ...n-a plagiat...

  Dar, acesti oameni prostesc pe toata lumea? Pai citind acel raport se vede ca, tocmai ce trebuia n-au facut adica SA COMPARE LUCRAREA CU SURSA DE ... INSPIRATIE si sa constate ca sunt pagini identice.....
 • 0 (0 voturi)    
  Plagiatul sub pres (Vineri, 20 iulie 2012, 15:33)

  mistydo [utilizator]

  Deci daca lucrarea era sustinuta in 2011 era considerata plagiat, asa ca domnul procuror, cel mai cinstit prim -ministru din istoria Romaniei, se va gandi serios la o demisie de onoare.... Nimeni nu spune concret ce noutati are aceasta vestita lucrare de doctorat. Toti fac trimiteri la elogioasele caracterizari facute de comisie, in care era un prim-ministru PSD-ist , unul din cei mai lacomi lideri de partid, cel ce il folosea pe Ponta drept cainele de paza de la Corpul de control.
  Cine poate crede ca un om ca Ponta in anii 2000-2004 , cand PSD-ul era pe val, a facut cercetare, uitand cate actiuni de control a facut pentru pedepsirea adversarilor politici. Se lupta din rasputeri sa castige sefia organizatiei de tineret, iar pe deasupra a schimbat si sotia in acea perioada, era cu doua femei in brate... nu cu gandul la o lucrare de doctorat....
 • 0 (0 voturi)    
  incet, incet, adevarul iese la suprafata .... (Vineri, 20 iulie 2012, 23:19)

  valjean [utilizator]

  http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012072074554/Actualitate/Ponta-speakerul-lui-Stanchev-bulgarul-judecat-la-Inalta-Curte-pentru-spionaj-impotriva-Romaniei.html


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by