DOCUMENT Motivarea deciziei de clasare a dosarului 10 august. Judecătoarea desființează toate argumentele fostei șefe a DIICOT privind redeschiderea anchetei vizându-i pe foștii șefi ai Jandarmeriei

de I.H.     HotNews.ro
Marţi, 9 martie 2021, 17:30 Actualitate | Esenţial


10 august
Foto: Digi 24
 documente
(09 Mar 2021) PDF, 505KB
Judecătorul Daria Miheț de la Tribunalul București care a decis ca dosarul 10 august să rămână clasat arată în motivarea deciziei, obținută de HotNews.ro, că fostul procuror șef al DIICOT Giorgiana Hosu, care a cerut redeschiderea dosarului, nu a transmis instanței analiza argumentelor victimelor care cereau redeschiderea dosarului. De asemenea, judecătoarea îi impută fostei șefe a DIICOT că nu argumentează susținerea potrivit căreia procurorul Doru Stoica nu și-a motivat ordonanța de clasare a dosarului.

În 2 martie, judecătoarea Daria Miheț de la Tribunalul București a respins cererea DIICOT de redeschidere a dosarului 10 august, iar prin această decizie au scăpat de urmărirea penală colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române și comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în MAI pentru relaţia cu prefecţii.


Redăm câteva dintre argumentele judecătoarei Daria Miheț, din motivarea obținută de HotNews.ro:
 • "Revenind la ancheta penală desfășurată de DIICOT și finalizată prin pordonanța 2122/D/P/2019 din data de 26.06 2020, judecătorul de cameră preliminară constată că la dispunerea soluției procurorul de caz a avut în vedere un amplu probatoriu administrat atât de către Secția parchetelor militare (...), cât și de către procurorul DIICOT.
 • Sub acest aspect, judecătorul de cameră preliminară reține caracterul neîntemeiat al susținerilor procurorului ierahic superior (Giorgiana Hosu - n.r.) prin care înțțelege să-și fundamenteze concluzia deficienței anchetei, respectiv că procurorul de caz nu a chemat suspecții la sediul DIICOt în vederea ascultării lor în acestă calitate ori că nu a citat în vederea reaudierii ori audierii nicio persoană vătămată și niciun martor (cu excepția martoriloc Dan carman Daniela, Cliseru Speranța, Bădulescu Aurelian, Mastan Alin Ionel).
 • În primul rând, prin prorogarea de competență ce a avut loc prin reunirea cauzei declinate de Secția parchetelor militare cu cea aflată pe rolul DIICOT, procurorul de caz a avut la dispoziție un material probator legat administrat de Secția parchetelor militare (...) pe care l-a procesqaat în cursul anchetei penale.
 • În al doilea rând, invocarea de către procurorul ierarhic superior a faptului că procurorul de caz nu a readministrat probatoriul administrat în fața Secției parchetelor militare, pe lângă faptul că nu există nicio dispoziție legală care să prevadă această obligație, este o afirmație procausa, în condițiile în care urmărirea penală nu e guvernată de principiul nemijlocirii, așa cum procurorul ierahic superior a încercat să se subînțeleagă (...)
 • Cât despre faptul că nu au fost chemați suspecții la DIICOT în vederea audierii în această calitate, judecătorul de cameră preliminară constată că suspecții au fost citați în vederea audierii la Secția parchetelor militare, pentru a li se aduce lșa cunoștință calitatea procesuală, ocazie cu care aceștia au uzat de dreptul la tăcere.
 • Prin urmare, câtă vreme procurorul de caz de la DIICOt nu a emis niciun alt act procesual care să impună obligația acestuia de a chema persoanele anchetate (...), iar acestea și-au manifestat dreptul de a nu da declarații, susțșinerea procurorului șef nu poate fi primită de judecător.
 • Deși procurorul ierarhic superior invocă o inadvertență între susținerea procurorului de caz - în sensul că doar...a coordonat acțiunile desfășurate de către lucrătorii jandarmeriei (...) care atestă prezența la fața locului și a ..., aceasta este irelevantă, în raport de obiectul probabțiunii întrucât cei doi suspecți au fost acuzați că prin ordinele date direct forțelor de ordine, fără a fi preluat comanda de la ..., ar fi participat în mod nelegal la conducerea operațiunii.
 • Prin urmare, prezența lor sau nu la fața locului nu prezintă importanță probatorie, de vreme ce probele analizate de procurorul de caz (...) au condus pe acesta la concluzia că operațiunile s-au desfășurat fără implicarea ... și .... Pentru aceleași motive, datele de localizare ale acestora sunt irelevante sub aspect probator. (...)
 • Contrar celor susținute de procurorul ierarhic superior, judecătorul de cameră preliminară constată că procurorul de caz a analizat nu doar conduita suspecților pe toată durata evenimentelor, dar și conduita jandarmilor și pe cea a protestatarilor, începând cu ora 12.00.
 • Cât despre lipsa de motivare a ordonanței de clasare, judecătorul de cameră preliminară constată că procurorul ierarhic superior nu argumentează această susținere, ci se rezumă doar a invoca principii directoare care se desprind din jurisdicția CEDO privind obligația motivării actelor procedurale fără legătură cu ordonanța infirmată. În opoziție cu această susținere, judecătorul de cameră preliminară constată că procurorul a respectat obligația de motivare a ordonanței de clasare și a elaborat actul procedural prin indicarea atât a împrejurărilor de fapt, cât și a temeiurilor de drept.
 • Argumentul invocat de procurorul ierarhic superior privind unitatea de anchetă, respectiv ca ancheta penală să se efectueze de Secția parchetelor militare de pe lângă ICCJ, judecătorul de cameră preliminară amintește că însăși Secția parchetelor militare a dispus declinarea competenței de susținere a cauzei cu privire la persoanele și faptele pentru care începuse urmărirea penală în favoarea DIICOT, în condițiile în care efectuase acte de urmărire penală timp de un an de la momentul sesizării.
 • Judecătorul de cameră preliminară observă că, deși procurorul ierarhic superior a infirmat parțial ordonanța de clasare, în procedura internă, ca urmare a plângerii formulate de persoanele vătămate/interesate (...), totuși în ordonanța de redeschidere a urmăririi penale nu se analizează criticile învederate de părți cu privire la fondul acuzațiilor. În atare situație, nici judecătorul de cameră preliminarănu poate analiza în acest cadru procsual argumentele persoanelor vătămate.
 • În concluzie, față de considerentele mai sus arătate, având în vedere că motivele pe care se sprijină ordonanța procurorului ierarhic superior de redeschidere a urmăririi prnele nu își găsesc suport în dosarul cazuzei (...), judecătorul de cameră preliminară va respinge cererea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale formulată de DIICOT.
 • (...) Va infirma soluția redeschiderii urmăririi penale dispusă prin ordonanța (...) din data de 4.08.2020 a procurorului șef al DIICOT".
Cronologia dosarului 10 august

Dosarul 10 august a fost instrumentat inițial de Parchetul Militar.
  În 28 iunie 2019, Parchetul General a anunțat că procurorii Secției parchetelor militare au declinarea competenței de soluționare a dosarului 10 august către DIICOT, pentru continuarea cercetărilor cu privire la organizarea, conducerea și modul de intervenție a forțelor de ordine din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române împotriva manifestanților, respectiv cu privire la "scopul faptelor unor grupuri de persoane care în ziua de 10 august 2018 au exercitat acțiuni de violență împotriva forțelor de ordine și măsura în care aceste acțiuni, prin amploarea și modul de desfășurare, au fost de natură să pună în pericol securitatea națională". La DIICOT, exista deja un dosar deschis ca urmare a unei sesizări depuse în septembrie 2018 de Jandarmerie, care a reclamat acţiuni împotriva ordinii constituţionale.

  De asemenea, Secţia parchetelor militare a avut în lucru un dosar penal vizându-i pe şefii din Jandarmerie care au coordonat acţiunea jandarmilor, ce au intervenit în forță la protestul din Piaţa Victoriei. Este vorba despre colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române, colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti şi secretarul de stat Dan Chirică.

  În 15 iulie 2020, la aproape 2 ani de la reprimarea violentă a mitingului diasporei din Piața Victoriei, procurorii DIICOT au clasat parțial dosarul 10 august. Astfel, au scăpat de urmărirea penală colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române și comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în MAI pentru relaţia cu prefecţii.

  DIICOT a susținut că nu ar fi fost pregătită din timp reprimarea protestului, așa cum au afirmat o parte dintre manifestanții care au făcut plângeri penale împotriva jandarmilor. Prin urmare, conducerea Jandarmeriei de la acea vreme a fost scoasă de sub urmărire penală.

  Procurorul Doru Stoica a invocat în ordonanţa de clasare "credinţa sinceră” a autorităţilor în aplicarea legii şi o complicitate morală a protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei, care nu s-au delimitat de cei care au exercitat violenţe asupra forţelor de ordine, ci chiar s-au amuzat. Procurorul Doru Stoica a mai susținut în ordonanța de clasare că nu toate "victimele colaterale” ale violenţelor din Piaţa Victoriei au fost şi "victime inocente”.

  "Încercarea jandarmilor de a-i extrage din mulţime pe cei violenţi a eșuat mai ales din cauza atitudinii protestatarilor asumaţi ca fiind paşnici", a mai arătat procurorul care a clasat dosarul.

  În 4 august 2020, fostul procuror-şef al DIICOT Giorgiana Hosu a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi ai Jandarmeriei: colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, maiorul Laurenţiu Cazan, colonelul Cătălin Sindile şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică.

  Giorgiana Hosu argumenta că procurorul care a clasat acuzaţiile la adresa şefilor Jandarmeriei nu a readministrat probele strânse de Parchetul Militar şi nu a reaudiat suspecţii, victimele şi martorii. Ea mai spunea că şefii Jandarmeriei nu au vrut să dea declaraţii atunci când au fost chemaţi la Parchetul Militar și că ar fi trebuit citaţi și audiați la DIICOT, după preluarea dosarului de către această structură.

  Giorgiana Hosu a fost numită la conducerea DIICOT în martie 2020, prin decret semnat de Klaus Iohannis, în pofida avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii. Tot prin decret semnat de Iohannis a fost numită procuror general Gabriela Scutea, tot în pofida avizului negativ al CSM. Postul de la DIICOT rămăsese vacant în octombrie 2019, după ce Felix Bănilă a demisionat, la solicitarea lui Klaus Iohannis, în urma cazului Caracal. Giorgiana Hosu a demisionat de la șefia DIICOT în septembrie 2020, în contextul în care soțul acesteia, Dan Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție.

  Cererea DIICOT a fost trimisă la Curtea de Apel Bucureşti, iar de acolo a ajuns la Tribunalul București, care a amânat de mai multe ori pronunțarea unei decizii.

  Marți, 2 martie, Tribunalul București a decis că dosarul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 rămâne clasat. Prin această decizie, foştii şefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriţi penal pentru intervenţia împotriva manifestanţilor.

  Reamintim că peste 700 de oameni au depus plângeri penale după ce au fost agresați sau au inhalat gaze lacrimogene în urma intervenției jandarmilor.

  La Secția parchetelor militare se mai află o parte din dosar privind cazuri punctuale în care unii jandarmi au intervenit cu violență împotriva protestatarilor. Mai exact, procurorii spun că aceștia "ar fi abuzat de prerogativele funcției publice cu care au fost investiți, exercitând violențe nejustificate împotriva unor protestatari".

  CITEȘTE ȘI:


  Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

  14147 vizualizari

  • +34 (50 voturi)    
   Herr President (Marţi, 9 martie 2021, 17:40)

   ThalesdeTeleorman [utilizator]

   Herr President nu zice nimic despre impostoarea incompetenta Hossu? Nu se simte cu musca pe caciula?
   Decizia asta ii apartine in mare parte.
   • +8 (32 voturi)    
    probabil (Marţi, 9 martie 2021, 18:17)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui ThalesdeTeleorman

    o sa se astearna brusc tacerea pentru ca acum, mai mult ca niciodata e clara complicitatea PNL!!!

    astea fiind spuse judecatoarea oricum a dovedit rea credinta, pentru ca putea sa se rezolve problema nu sa se claseze dosarul... o colaborare criminala intre pnl , psd si justitia corupta!
    • -2 (6 voturi)    
     Probe insuficiente, decizie corecta (Miercuri, 10 martie 2021, 7:11)

     animatron [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     SJW-ii si postacii de partid (USR vs PNL vs PSD) se straduie aiurea sa "demonstreze" culpabilitati imaginare (fie presedintele Iohannis, fie "sistemul").

     Celor batuti de jandarmerie pe 10 august li s-a intamplat in justitie fix ce i s-a intamplat si presedintelui Trump in justitia americana: nu sunt suficiente probe tehnice la dosar.

     In Romania macar a fost destul timp pt a administra probe, era treaba procurorilor de caz si a avocatilor partilor.

     Judecatoarea si-a facut foarte bine treaba, nu i se poate reprosa nimic, legal a indeplinit procedura.

     Cei care scriu despre "ca de ce justitia nu face dreptate dupa cum vrea poporul" aparent nu au habar de principii elementare de drept si de organizare a puterii judecatoresti.

     Tribunalele nu "fac dreptate" dupa cum vor unii si altii, ele aplica legea (elaborata de parlamentari) in judecarea cauzelor, judecare strict reglementate de" norme de procedura".

     Cat timp partile respecta procedura si produc probe (intemeiate) la dosar, un judecator poate admite dosarul respectiv.
     In caz contrar nu-si pune colegii in situatii penibile, cu dosare ilegal constituite sau insuficient probate.

     In comparatie cu ce se intampla la manifestatii in USA, Franta sau Germania (morti, raniti, incendieri, distrugeri, batai crunte aplicate manifestantilor, arestari la cel mai mic semn de nesupunere) ce s-a intamplat pe 10 august e foarte moderat.

     Dar exista CEDO, acolo judecatorii sunt numiti si pe criterii politice (nu doar de competenta) de catre guverne nationale politice, deci la CEDO se judeca uneori in totala contradictie cu deciziile luate de justitii nationale.

     Cei care se simt lezati vor livra un probatoriu la CEDO si poate ca dosarul le va fi admis acolo si cine stie, poate vor avea si o decizie care sa le fie favorabila.

     Acuzatiile contra "statului paralel" (Dragnea-PSD) sau a "sistemului" (Barna-USR) sunt toxice pt societatea romaneasca, dl ministru al Justitiei (USR) are datoria sa le calmeze nu sa le amplifice !
     • 0 (0 voturi)    
      stai usor... (Joi, 11 martie 2021, 14:49)

      Foxcrawl.com [utilizator] i-a raspuns lui animatron

      ca nu e chiar asa simplu cum spui. Pai poate sa fie o cardasie procurori-judecatori. Ca a luat judecatoarea decizia corecta? Pai normal, pentru ca e foarte posibil ca procuroarea Hosu sa fi facut deliberat un probatoriu de rahat. Daca te uiti pe motivatiile judecatoarei, practic acuza in proportie de 90% ca procuroarea e o incompetenta. Oare de ce? Ca totusi, a ajuns boss la Diicot prin desemnare prezidentiala. Dosarul 10 august a fost trantit intentionat pentru ca sefii din jandarmerie au tot felul de increngaturi politicie si nu numai. Baietii sunt prea tari ca sa-i bage vreun procuror sau judecator dupa gratii.
    • 0 (0 voturi)    
     hooo (Miercuri, 10 martie 2021, 17:24)

     srpc [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     judecata se face pe baza de probe, nu de emotii induse sau/si interese politice
   • -11 (23 voturi)    
    Madam Hossu a crezut (Marţi, 9 martie 2021, 18:17)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui ThalesdeTeleorman

    Că e de partea câștigătoare, crede că îl are spate pe Werner, și că orice aberații ar aduce în dosar îi vor fi aprobate de instanta, că doar îl are pe tătucul Werner in spate.
    • +9 (23 voturi)    
     stai jos! 4! (Marţi, 9 martie 2021, 19:07)

     Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     Madam Hossu e parte a Sistemului, iar Sistemul nu a acceptat sa fie judecati sefii Jandarmeriei, ca sunt parti ale lui.
     De ce a pus-o si acum nu-i cere demisia Presedintele Tau?
     Ca e parte a Sistemului!
     Hai ca nu e greu de priceput.
     • -4 (14 voturi)    
      Eu cred că e invers (Marţi, 9 martie 2021, 20:21)

      galeo [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

      Chiar nu au avut ce să treacă că și acuzații.
      Au trecut ceva la mișto crezând că da bine sa fii de partea #rezist.
   • +2 (2 voturi)    
    cei 1000 de nevinovati raniti de jandarmi vor (Miercuri, 10 martie 2021, 13:13)

    viziru [utilizator] i-a raspuns lui ThalesdeTeleorman

    cei 1000 de nevinovati raniti de jandarmi vor merge la CEDO unde 100% li se va da dreptate iar ulterior CEDO va dispune ca cei 1000 sa primeasca despagubiri pentru tot ce au patimit ... propun ca despagubirile sa le plateasca din banii lor: Jandarmeria, Dragnea, PSD-ul si Hossu Giorgiana .... asa este corect ......
  • +23 (41 voturi)    
   Ceva nu-i normal. (Marţi, 9 martie 2021, 17:42)

   asavreau [utilizator]

   De ce un procuror clasează un dosar? Cred că ar fi normal ca orice dosar deschis de un procuror să meargă la judecătorie, unde să-i fie stabilită soarta; refacerea anchetei ,ori clasarea cazului.
   • +8 (10 voturi)    
    ? (Marţi, 9 martie 2021, 23:04)

    g01an [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    hai ma ce naiba? asa se procedeaza pe oriunde prin occident, nu este practica doar la noi.

    procurorul de caz decide pe baza probatoriului daca are suficiente informatii pentru a formula un caz relevant, pentru a merge mai departe. iar unul sau mai multi judecatori vad cazul doar daca judecatorul si-a facut treaba.

    in cazul asta, fix asta este problema. procurorul nu si-a facut treaba si a mers oricum mai departe, iar judecatorul i-a desfiintat ineptiile (nu s-a pronuntat asupra problemelor de fond, ci asupra modului de lucru al procurorului).
  • +29 (49 voturi)    
   deci (Marţi, 9 martie 2021, 17:43)

   sucaa [utilizator]

   cum este domnu presedinte de la cotroceni?
   "fostul procuror șef al DIICOT Giorgiana Hosu, care a cerut redeschiderea dosarului, nu a transmis instanței analiza argumentelor victimelor care cereau redeschiderea dosarului"
   cine a numit-o pe aceasta doamna chiar si dupa ce CSM si societatea civila spunea sa n-o numeasca?
   ai vrut motivare, acum ai!
   ai incercat, ca de altfel tot pnl-ul, sa aruncati in carca USR-ului. si v-a explodat in fata...
   nici macar iliescu ne a realizat performanta asta. rusine!
  • +40 (50 voturi)    
   Giorgiana Hosu - afară din magistratură! (Marţi, 9 martie 2021, 17:49)

   vax_XXL [utilizator]

   Ne-ai scuipat în ochi pe toți și ai pupat în cur jegurile care au ordonat să ne umple plămânii și ochii cu gaze lacrimogene.
   I-ai făcut scăpați și pe nemernicii din politică care au ordonat și pe ”marii” colonei care au acceptat, dar și pe ”mutanții” violenți care au executat ordinele cu zel.
   Nu meriți nici să te numim om și cetățean, nicidecum magistrat, ci doar rahat cu ochi.
   Nomina odiosa!
  • +26 (48 voturi)    
   Hai siktir, tanti jude! (Marţi, 9 martie 2021, 17:50)

   Cataleya [utilizator]

   Pt asemenea motive puteai sa trimiti dosarul inapoi, sa fie refacut de la zero, iar procurorii care nu si-au facut corect treaba sa fie dati pe mana Inspectiei Judiciare.
   Dar nu il clasezi din prima!
   Nemernicie pe toata linia!
   • -5 (21 voturi)    
    nu... (Marţi, 9 martie 2021, 18:45)

    mamenervat [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    nu putea!!!! Dar, ma rog, vorba aia: cine nu stie, nu cunoaste...dar vorbeste ca sa se afle in treaba....
    • +9 (19 voturi)    
     Si de ce nu putea? (Marţi, 9 martie 2021, 19:15)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui mamenervat

     Nu crezi ca daca tot afirmi ceva ar trebui sa si justifici?
    • 0 (0 voturi)    
     si de ce nu putea? (Joi, 11 martie 2021, 14:52)

     Foxcrawl.com [utilizator] i-a raspuns lui mamenervat

     haide domle, fii serios. Cand toti smecherii Romaniei au parte de zeci de termene si de procese rejudecate la nesfarsit, tu spui ca "nu putea". Asta pentru ca nu ne pricepem noi in ale justitiei. Oricum e considerata cea mai corupta din UE :))))
   • +5 (7 voturi)    
    Nu cred (Marţi, 9 martie 2021, 19:31)

    mescaline [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    Restituirea cred ca e valabila pentru rechizitoriu, nu pentru o ordonanta de redeschidere.

    Si acolo in cazuri limitativ enumerate.
   • 0 (6 voturi)    
    Care Inspectie Judiciară... (Marţi, 9 martie 2021, 20:17)

    coco04 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    aia corupta?.
   • +7 (9 voturi)    
    Singurul care poate clasa un dosar e procurorul (Marţi, 9 martie 2021, 20:51)

    hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    judecătorul de cameră verificând - aici - plângerile făcute împotriva soluțiilor PROCURORILOR.
    Așa că înjură-i pe procurori, dacă nu-și fac treaba astfel încât judecătorul să constate că dosarul respectă condițiile de LEGALITATE, necesare pentru a ajunge să fie judecată cauza.
  • -25 (47 voturi)    
   Pucistii au pierdut partida (Marţi, 9 martie 2021, 17:50)

   AndyXXX [utilizator]

   Asteptam tragerea la raspundere penala a ONG-urilor care au facut presiuni pentru redeschiderea dosarului!!
   • +17 (27 voturi)    
    stiu ca tu ca psdist (Marţi, 9 martie 2021, 18:15)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui AndyXXX

    ai o mare problema cu logica

    dar nu s-a redeschis dosarul pe viciu de procedura...
    mai exact: eu te bat pe tine pana te bag 3 luni in spital (meriti dealtfel) si apoi nu sunt urmarit penal pt ca procuroru scuipa in saculetu cu probe!
    asta nu inseamna ca eu sunt vinovat (sau nevinovat) ci doar o tergiversare intentionata a cazului!

    eu vreau tragerea a raspundere a tampitilor care vb. baliverne pe internet!
    • -7 (13 voturi)    
     dorinte (Marţi, 9 martie 2021, 19:14)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     Vezi ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se-ntample!
    • +3 (9 voturi)    
     Lasa-l, ca la mintea lui atat poate saracul... (Marţi, 9 martie 2021, 19:19)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     Nu poate sa priceapa ca nu exista lege ca sa permita asta, mai mult chiar, nu au facut nici o presiune (nu au santajat, nu au amenintat), doar au cerut ceva si atata tot.
   • +10 (16 voturi)    
    vise comuniste mai ai... (Marţi, 9 martie 2021, 18:39)

    Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui AndyXXX

    vise comuniste mai ai...
  • +19 (31 voturi)    
   S-a rezolvat: Nu se poate... (Marţi, 9 martie 2021, 17:51)

   Amerlocu [utilizator]

   Încă vreo câteva zile de înjurături pe forumuri și după aia se așterne tăcerea...
   • +10 (18 voturi)    
    nu (Marţi, 9 martie 2021, 18:38)

    Dodel540 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Nu , asa ceva nu se uita. norocul lui klaus iohanis este ca nu mai candideaza pentru nimic in romania pentru ca nu stiu cne il va mai vota
    • -5 (11 voturi)    
     Stai liniștit (Marţi, 9 martie 2021, 20:12)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Dodel540

     După cum zicea Caragiale în România nicio emoție eternă nu durează mai mult de o săptămână :)

     În ce-l privește pe neamț, chiar dacă ar mai candida odată tot ar fi ales masiv. E suficient să aibă contracandidat un păcălici ca Barna și devine atractiv...
  • +41 (57 voturi)    
   Hossu stia ce face. A fost premeditata (Marţi, 9 martie 2021, 17:53)

   Kivek [utilizator]

   un procuror SEF cu atat experienta stie foarte bine ce va face judecatorul cand vede un rechizitoriu facut la misto.

   Hossu stia ca cererea de deschidere a dosarului va fi respinsa pt ca nu a dat nici o proba sau macar argument logic pt deschiderea lui

   in acelasi timp procurorul PSD-ist care a inchis dosarul s-a pensionat la vreo 50 de anisori

   Concluzia: jandarmii si ESENTIALII pot sa iti sparga capul desi esti pasnic si apoi nu doar ca se vaccineaza cu ce vaccin vor si inaintea tuturtor dar si ies la pensie la 40 de ani.

   va e clar acum cine conduce Romania?
   • +15 (19 voturi)    
    asa e... (Marţi, 9 martie 2021, 18:51)

    mamenervat [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    aveti dreptate! Doar d'aia a si fost numita/sustinuta de presidentul infatuat/oportunist von Cotroceni! Alaturi de ailalta sinistra (madame Scutea), numirea Georgianei Hossu reprezinta o alta mare pata in mandatul 2Johannis!
  • +10 (14 voturi)    
   Hai cu speciala (Marţi, 9 martie 2021, 18:02)

   omezu [utilizator]

   Hosu la p...ensie! Merita!
  • +19 (29 voturi)    
   Cum vad eu situatia (Marţi, 9 martie 2021, 18:03)

   CezarN [utilizator]

   Fapte concrete:
   jandarmii au provocat protestatarii, au batut oameni cu mainile ridicate, s-au anonimizat ascunzandu-si numerele de identificare si au incercat, unii dintre ie, sa insceneze moartea unei camarade de-ale lor doar pentru a justifica o interventie in si mai mare forta.

   Apoi, alte fapte concrete, pe nimeni, nici pe judecator, nici pe procuror, nu ii intereseaza sa cerceteze aceste fapte, ci niste hartii la dosar, ca la un simplu furt de buzunare. Avem un procuror incompetent (sau din structuri si el), dar si un judecator(judecatoare) care evident pare avocatul jandarmilor, nu un personaj neutru care vrea sa afle adevarul.

   Esenta oricarei judecati este cercetarea faptelor, aflarea adevarului si pedepsirea vinovatilor. Nici una dintre aceste cerinte minime nu a facut obiectul activitatii judecatorului, ci pare ca, daca nu este avocatul jandarmilor, pur si simplu ii este frica sa judece acest dosar si a facut tot posibilul sa il inchida.
   Altfel ar fi putut foarte bine sa-l intoarca la procurori pentru completare, pentru refacere, cum au mai fost cazuri. Insa,nu, ea a dorit evident sa-l inchida si sa scape, sa iasa cat mai repede la pensia speciala. O pensie speciala pentru un judecator daca nu ticalos, cel putin banal, cu mentalitate de birocrat care amana lucrurile pana nu mai trebuie.

   Inca o opera a unei caste corupte si autosuficiente.
   • +2 (8 voturi)    
    Habar n-ai de procedura penală (Marţi, 9 martie 2021, 20:58)

    hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

    Judecătorul de cameră preliminară NU JUDECĂ PE FOND ci judecă dacă au fost îndeplinite actele de procedură, necesare judecății - atât.
    Am să citesc întreaga motivare, însă până atunci (am să revin, dacă greșesc) eu înțeleg că procurorii DIICOT au trimis un dosar făcut mizerabil și pe care niciun judecător care a uitat mai mult drept decât știm toți comentatorii de pe HN nu-l putea considera ca respectând condițiile necesare admiterii în etapa judecății.
    • +5 (11 voturi)    
     Tu nu ai habar (Marţi, 9 martie 2021, 21:54)

     CezarN [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

     Judecatorii si tribunalele exista pentru a indeplini o nevoie sociala. Ei exista pentru a face dreptate, pentru a JUDECA, nu pentru a fugi de judecata. De asta sunt ei pusi acolo si platiti regeste cu bani si privilegii. Scopul lor este ca faptele sa se judece, mai ales niste fapte de gravitatea (presupusa, deocamdata) celor din dosar.
     La limita vorbind, ei, facand acte proaste sau nerespectand nu stiu ce proceduri, pot decide ca NIMIC nu se judeca pentru ca lipseste o hartie la dosar, pentru ca s-au prescris faptele dupa ce tot ei au amanat judecata pana Joi dupa Miecurea Ciuc, etc.
     • +2 (6 voturi)    
      Puterea judecătorească se ocupă cu JUSTIȚIA (Marţi, 9 martie 2021, 22:42)

      hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

      nu cu judecarea, iar justiția se înfăptuiește în numele legii, lege care condamnă doar pe baza DOVEZILOR ce se administrează respectând proceduri.
      Cred că nici ție nu ți-ar plăcea să fii trimis în judecată pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală ori în urma unui rechizitoriu întocmit cu încălcarea legii penale, eventual să mai și fie dispuse măsuri asiguratorii (adică să fii arestat preventiv) vreo 2-3 ani pe perioada procesului.
      • 0 (8 voturi)    
       Desigur ca nu mi-ar conveni (Marţi, 9 martie 2021, 23:16)

       CezarN [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

       Insa nici sa vad ca judecatorii si procurorii fac ce fac si se eschiveaza de la indeplinirea rolului lor in societate, ca sunt prejudiciat de dreptul meu la justitie pentru ca judecatorii refuza sa judece. Un criminal sa fiu, si tot am dreptul la justitie. Da, oricat ar parea de absurd, acesti judecatori par ca au incalcat dreptul la justitie al celor care sunt [presupusi] vinovati de cele petrecute arunci.
       De acord ca justitia se face in numele legii(suna mai frumos), insa sa nu uitam ca legea este data de cetateni, iar spiritul legii este de a fi aplicata nu de a fi ignorata prin chichite procedurale.
       Tu spui ca judecatorul acesta nu judeca pe fond (cu majuscule), insa clasarea dosarului mie mi se pare ca este un fel de judecata pe fond. Vinovatii, daca exista (si eu cred ca exista), scapa basma curata fara macar sa intre intr-o sala de judecata. Nu asta inseamna justitie.
       Puterea judecatoreasca nu exista in sine, ci a fost creata de societate cu un anumit scop: sa judece, sa pedepseasca, sa descurajeze faradelegile. Daca refuza sa faca asta (aici a refuzat chiar primul pas), atunci trebuie reformata.
       • 0 (0 voturi)    
        Problema aici e procurorul (Miercuri, 10 martie 2021, 9:58)

        hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

        Dacă judecătorul de cameră preliminară ar fi admis plângerea față de decizia de netrimitere în judecată dispusă de procurorului de caz, ar fi ÎNCĂLCAT LEGEA, pentru că legea spune că cererea de admitere trebuie să respecte niște condiții de legalitate.
        Este o situație similară cu admiterea de către judecătorul de drepturi și libertăți a cererii de arestare preventivă a dv, formulată cu încălcarea legii.
        Justiția se înfăptuiește doar în numele legii și doar respectând legea.
   • +1 (1 vot)    
    ai uitat (Miercuri, 10 martie 2021, 7:47)

    mongolul [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

    de provocatorii in civil amestecati intre demonstranti.
  • +7 (15 voturi)    
   deci pnl==psd==mizerie==coruptie==hotie! (Marţi, 9 martie 2021, 18:13)

   liviu_ [utilizator]

   fost a sefa de la diicot pusa de PNL a facut cererea de redeschidere la misto....
   • -8 (14 voturi)    
    Uitași un detaliu esențial (Marţi, 9 martie 2021, 20:23)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Minstrul justiției e USReul Stelian Ion. El are suficiente instrumente la mână spre a relua investigația, dacă chiar există probe: Are inspecția judiciară, are corpul de control al ministrului justiției și poate la o adică forma o comisie de anchetă care să investigheze modul în care a fost instrumentată cauza.

    Ghici ce va face nea Stelică? Îți spun eu ca să tăiem suspansul: NIMIC...
    • +5 (9 voturi)    
     Hmmmm.... (Marţi, 9 martie 2021, 21:04)

     paulbutoi [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Sunteti sigur ?
     Inspectia judiciara este subordonata ministrului ?
     Parca era in grija CSM ...
     Sau ministrul hotaraste in CSM ?
     Corpul de control ?
     Comisie de ancheta ?
     " Solutiile " astea au vreo legatura cu Realitatea sau sunt inchipuirile dv ?
     Doar ca sa gasiti o vina - imaginara - USR ?
     Cam subtire ...
  • -1 (15 voturi)    
   Nu cred ca .... (Marţi, 9 martie 2021, 18:15)

   Cataleya [utilizator]

   ...va ramane asa.

   Un avocat al victimelor sau un procuror motivat ar putea oricand sa redeschida partea din dosar pe care coana judecatoare tocmai a clasat-o.
   Aici nu e vb de o sentinta definitiva data in urma unui proces, ci este practic inchiderea unui dosar inainte de a fi judecat.
   Vom vedea cata presiune se va face (daca se va face) din partea opiniei publice.
   Dupa parerea mea, judecatoarea poate fi chiar sanctionata pt ca, in loc sa trimita dosarul inapoi la parchet pt a fi refacut de la zero, a ales sa-l claseze.
   Ca si cum o simpla greseala de procedura ii absolva pe infractori de orice vina.
  • +7 (15 voturi)    
   Multe neclaritati si chiar aiureli in decizie (Marţi, 9 martie 2021, 18:21)

   LiviuX [utilizator]

   1. Daca exista probatoriu, martori, de ce se respinge??
   2. Nu au fost deja chemati si au dat declaratii? Doar existau la dosar, de cate ori trebuie chemati?
   3. Deci iarasi, erau probe.
   4. Asta ar fi corecta...
   5. Daca suspectii au uzat de dreptul la tacere, nu e normal sa se ajunga la judecata unde sunt obligati sa vorbeasca sub juramant?
   6. La fel ca la 5.
   7. Pai ce, vroia sa aiba ordine scrise, ce, erau prosti sa se autoimplice in activitati ilegale? Asta trebuie vazut tot prin martori sub juramant.
   8. La fel ca la 7.
   9, 10, 11. Asta e iarasi corect...
   Restul sunt bla-bla-uri...
   • 0 (6 voturi)    
    Îmi permit eu niște răspunsuri (Marţi, 9 martie 2021, 21:14)

    hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

    1-3. după administrarea probelor și mărturiilor, un procuror a decis închiderea dosarului; judecătorul a constatat că, față de momentul administrării și până la momentul plângerii primite, nu s-a schimbat nimic;
    5-6. legea penală cât și jurisprudența CEDO oferă persoanei - indiferent de calitatea ei: martor, suspect, inculpat etc - dreptul de a nu se autoincrimina (adică nimeni și nimic nu poate obliga o persoană să facă declarații în fața magistraților).
    7-8. Agentul superior poate transmite ordine doar în timpul orelor sale de program.
    • 0 (0 voturi)    
     Nu e chiar asa! (Miercuri, 10 martie 2021, 16:07)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

     1-3. Nu cred ca s-a cerut redeschiderea fara a adauga nimic la dosar. Nu zic ca e imposibil, dar ce procuror e asta care sa nu stie asa ceva, ce mai cauta in procuratura?
     5-6. Asta e in faza de ancheta, sa zicem ca nu vrei sa te pui rau cu superiorul. Odata la proces, trebuie sa spui adevarul, esti sub juramant, nu mai ai de ales. Pentru ca nu consider nici macar ca e vorba de autoincriminare. A declara ca superiorul ti-a dat un ordin nu numai ca nu te incrimineaza ci chiar te poate disculpa. Deci cu atat mai mult trebuia sa se ajunga la proces.
     7-8. Serios, asa e in Romania? Mai ales in caz de forta majora, ca aici?? Poti spune in ce lege, articol e precizat asta? Sau hai, regulament de functionare...
     • 0 (0 voturi)    
      Îți bazezi părerea pe ceva sau doar ești contra? (Miercuri, 10 martie 2021, 17:38)

      hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

      Eu nu știu ce conține dosarul, știu doar ce a zis judecătorul; mai departe ar însemna să intrăm pe un teritoriul al supozițiilor, or eu stau departe de așa ceva.

      Același lucru este valabil și în cazul procesului penal (la noi nu e ca în filme) - vezi în acest sens art. 10, 99 cpp.
      Suspectul (în etapa urmăririi penale) sau inculpatul (în cadrul procesului penal) poate alege el să facă declarații, însă nu poate fi obligat să le facă.

      Da, inclusiv în cazul militarilor sunt proceduri; un agent superior poate da ordine unui agent operativ DOAR dacă respectă anumite condiții (mi-e prea lene ca să caut legea de funcționare a jandarmeriei ca să-ți dau articole).
      • +1 (1 vot)    
       Cred ca ambele, cate putin... (Miercuri, 10 martie 2021, 19:01)

       LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

       La primele puncte, nici eu nu stiu ce contine dosarul, ma bazez pe logica. Daca nu ar fi avut nici o proba noua putea spune doar atat: "nu se accepta dosarul pentru ca nu aduce nimic nou"! Scurt, clar si la obiect, nemaifiind nimic de comentat! Ori toata vorbaraia denota ca ceva e putred.
       In continuare ai dreptate in ce spui, dar eu nu ma refeream la suspecti, inculpati, ci la martori. Deci nici nu ma astept ca cel care a ordonat gazarea, bataile, sa se autoinculpe (nici nu ar fi corect cu exceptia recunoasterii faptei). Intr-un proces insa martorii ar declara ca ordinul a existat, cine l-a dat, etc., fiind sub juramant. Asa insa cine se pune rau cu sefii, mai ales cand se vede ca vor fi facuti scapati?...
       In final iar sunt partial de acord. Daca vezi ceva ilegal, sau esti in asa o situatie ca cea de fata cand trebuie sa iei niste masuri urgente, nu astepti sa iti inceapa programul de lucru, actionezi si iei comanda imediat, evident si asumandu-ti raspunderea pentru ce ai facut. Urmand ca mai apoi sa cedezi iar comanda celor indreptatiti. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi daca s-ar proceda cum spui in caz de razboi de ex.
       • 0 (0 voturi)    
        Logica trebuie să fie de tip juridic (Joi, 11 martie 2021, 10:54)

        hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

        Ai fi surprins să vezi câtă polologhie scrie un judecător pentru cele mai simple cauze.

        Declarația martorului cu privire la existența unui ordin înseamnă autoincriminare și deci acesta beneficiază de aceeași protecție a legii (dată însă de alt art).

        Acționezi dar sub coordonarea comandantului acțiunii sau, doar în anumite condiții, preiei comanda; însă în cadrul instituțiilor militarizate nivelul de formalitate este ridicat, deci nu poți ieși în slipi ca să conduci o operațiune de percheziție corporală.
  • +10 (14 voturi)    
   Exact asa cum spunea (Marţi, 9 martie 2021, 19:26)

   My50cents [utilizator]

   CT Popescu
   Fratia organelor
   Cum sa bagi la parnaie un frate de pensie speciala ?
   Nu ar fi nedrept ?
   Pensii mai mari la domnii magistrati
   Si la doamne, evident
   Ca tot a fost 8 Martie
   • +7 (7 voturi)    
    Eiiiiii.... (Marţi, 9 martie 2021, 21:16)

    paulbutoi [utilizator] i-a raspuns lui My50cents

    E de apreciat plusul de rafinament ...
    Si conlucrarea / solidaritatea institutionala ...
    Parchetul militar a decis ca nu mai vrea sa iasa in fata ...
    Dupa ce a " rezolvat " Dosarul Revolutiei ( si Dosarul Mineriadei ? ) ...
    Asa ca a cerut ajutorul tovarasilor de la DIICOT ...
    Care au " rezolvat " repede Dosarul 10 august ...
    Probabil ca in 4-5 ani o sa fie o decizie CEDO care o sa ceara redeschiderea Dosarului 10 august ...
    Nu va faceti probleme ...
    Lumea o sa uite , o sa intervina prescriptia ...
    Daca nu , rezolva din nou tovarasii procurori ...
    Cum s-a intamplat deja cu Dosarul Revolutiei si cu Dosarul Mineriadei ...
    Dupa ce CEDO a decis - prin 2015 , cred - ca trebuie redeschise si finalizate printr-o sentinta ...
  • +8 (8 voturi)    
   suna a lipsa de profesionalism (Marţi, 9 martie 2021, 19:54)

   Coco Whistle [utilizator]

   si platita din bani publici, executa la ordinele sobolanilor rosii. pres, cel care a numit-o trebuie sa isi dea demisia de onoare.
  • +13 (13 voturi)    
   Stat mafiot (Marţi, 9 martie 2021, 20:14)

   revolution2017 [utilizator]

   Am revenit in vremea Stanoiu: procurori controlati politic care nu vor indrazni sa mai faca anchete de capul lor. Si atunci cand probatoriul este viciat cu premeditare sau nu exista degeaba ai cei mai buni judecatori. Cum era cu MCV-ul pe justitie ?
  • +13 (15 voturi)    
   E clar... (Marţi, 9 martie 2021, 20:35)

   blackarrow [utilizator]

   ca aia , Hossu sau cu o cheama , a facut- o intentionat, chipurile voia redeschiderea dosarului pe care l-au inchis altii ,desi nu trebuia, etc, etc numai ca a "uitat " sa bage analiza aia, Apoi, ce sa vezi judecatoarea Mihet intra in joc si claseza definitiv dosarul fiindca ordonanta de redeschidere nu are analiza victimelor, de parca era vorba de doua victime care au pierdut pisici ...Asta nu e justitie, e o inlantuire de sofisme , e prosteala pe fata . Daca aci nu se poate gasi dreptatea , poate CEDO are un cuvant de spus
   • +9 (9 voturi)    
    Da, mergem la cedo, (Marţi, 9 martie 2021, 21:04)

    DanIoan [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

    statul roman pierde, plateste ceva despagubiri, ca doar atata poate face cedo si asta e. Zicea ministrul justititei ca ar mai fi o cale de atac, dar aia o sa treaca tot pe la un procuror si un judecator cu pensii speciale, care nu se pot incurca intre ei. Sistemul functioneaza cum s-ar zice.
  • +8 (10 voturi)    
   Meritul (Marţi, 9 martie 2021, 20:53)

   Luk [utilizator]

   Meritul prostanacului de la Cotroceni.
  • +9 (9 voturi)    
   Daca va uitati uitati in motivarea deciziei! (Marţi, 9 martie 2021, 21:55)

   Vigilentanonstop [utilizator]

   Este clar o incompetenta crasa a procurorului Hossu!
   Cum a ajuns un procuror incompetent in aceasta functie??: Cine l a pus in functie?
   Cine manipuleaza de 30 de ani nivelul de trai al ROMANILOR??
  • +11 (13 voturi)    
   justitia romana (Marţi, 9 martie 2021, 22:06)

   Zero_Kelvin [utilizator]

   in putrefactie, de la studentul de la drept, (un hot dovedit) pana la judecatorii de la curte.
   voi sunteti, bai, justitie, vinovatii de tot ce s-a intamplat in tara asta de la revolutie incoace ! voi, cu judecata voastra stramba !

   ps. ce am scris mai sus, din nefericire pentru milioanele de romani, nu e un pamflet.
  • +6 (8 voturi)    
   Un dosar prost intocmit (Marţi, 9 martie 2021, 23:58)

   benicio [utilizator]

   Toata lumea se uita urat la judecator. Dar procurorul e cel care are responsabilitatea sa faca un dosar beton, poate ca acolo e buba. De ce nu se ratoieste presa la procurorii care au documentat tot cazul? Ca daca-l faceau ca la carte, era mult mai greu pentru un judecator sa-l respinga.
  • 0 (2 voturi)    
   10 august Zi de Doliu National (Miercuri, 10 martie 2021, 3:03)

   FortApache [utilizator]

   Eu zic ca trebuie facuta o petitie pe Facebook sau Tiktok ceva si apoi mers la Daniel barbosu' poate organizeaza un conclav si baga 10 august Zi de Doliu direct in calendarul Ortodox sau macar sa fie o sarbatoare (zi libera de rugaciune).

   Ne vom ruga pentru Barbatul cazut la puscarie in urma bataii administrate jandarmeritei spitalizate, sa nu mai bata femei si pentru jandarmerita poate se lasa de meserie avand in vedere ca oricum romanasii bat femei asa aproape de placere, ce sa mai zicem de mitinguri si proteste....

   Pe cale administrativa, in fiecare 10 august se va organiza remontarea bordurilor si pavajului din fata Guvernului de catre cetateni responsabili , tineri si liberi apoi va urma un mars de comemorate pana la resedinta lui Iohanis din Bucuresti (nu ne intereseaza cele de la Sibiu) unde se vor depune buchete de flori (fara trandafiri rosii) in memoriam , pentru un Presedinte unic, participant la protestele (neautorizate) de strada....

   Aceste fapte vor fi consemnate de istorici si introduse urgent in manualele scolare de la clasa 0 pana la facultate , evident in Prefata precedata de o pictura sugerand multimea de protestatari cu telefoanele lanterna , incoltiti de Carmen Dan , Dancila si Orlando si Dragnea deasupra lor cu o butelie de gaz la subrat gata de gazare.

   Mergand mai departe 10 august va lua calea Cinematografiei...dupa o poveste reala. Peste 5000 de ani martienii vor descoperii Manuscrisele de la Bucuresti/10 august si vor depune si ei buchete de flori (fara trandafiri rosii)...
  • +1 (1 vot)    
   raspunsul (Miercuri, 10 martie 2021, 7:01)

   comentacu [utilizator]

   iata raspunsul pe care il cauta Iohannis cu mitocanie
  • +4 (4 voturi)    
   in cazul in care dosarul nu este bine facut, (Miercuri, 10 martie 2021, 7:41)

   mongolul [utilizator]

   se trimite inapoi, pentru refacere; nu se claseaza!
   Judecatorul este vinovat. A cautat o chichita legala pentru a ingropa dosarul. Nu-l intereseaza adevarul si dreptatea.
  • +3 (3 voturi)    
   in concluzie: (Miercuri, 10 martie 2021, 7:59)

   mongolul [utilizator]

   traim intr-un stat politienesc, cu o foarte puternica structura represiva, care nu poate fi trasa la raspundere, indiferent ce ar face; pentru ca si Justitia este controlata de ei.
   In general, toti angajatii la stat -mai ales gruparea represiva- este imuna la legi.
   Pe viitor, lasati iesitul in strada si cautati forme mai adecvate de protest. Sa nu mai expuneti oamenii la gazare, bataie, chiar moarte.
   Jandarmii nu vor pati nimic si procurorii/judecatorii vor fi solidari cu ei. Desi aici nu ne interesa ce-au facut jandarmii, ci cine le-a dat ordin de interventie in forta si cum a fost pregatita toata masinatiunnea. Va concentrati -iar- pe acarul Paun.
   Ce se poate face in momente de criza: greva foamei in grup, greva generala, rezistenta non-violenta.
   Lasati bataliile de strada pentru ca le pierdeti; aveti de-a face cu profesionisti care stiu cum sa manipuleze astfel de fenomene si care au toate mijloacele la dispozitie pentru a infringe iesirile in strada.( '89 a fost sustinut de toti agentii strini din Romania. De la mineriade, o parte a lor sunt de partea PSD. Nu mai merge.......)
  • +1 (1 vot)    
   Niste Otrepe comuniste!!! (Miercuri, 10 martie 2021, 16:13)

   Ponta [utilizator]

   Asta-i justitia Romana, capusata de otrepe comuniste, cu gandire obtuza dar cu puteri nemarginite.


  Abonare la comentarii cu RSS
  Întâlniri on-line | #deladistanță

  Top 10 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri

  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.  powered by
  developed by