DIICOT, în dosarul 10 august, clasat parțial: A existat o complicitate morală a protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei / Nu toate "victimele colaterale" au fost şi "victime inocente"

de I.H.     HotNews.ro
Joi, 16 iulie 2020, 10:42 Actualitate | Esenţial


Protest 10 august, Piata Victoriei
Foto: AGERPRES
DIICOT susţine, în ordonanţa de clasare a dosarului "10 august", în care au fost scoși de sub urmărire penală șefii de atunci ai Jandarmeriei, că a existat o complicitate morală a protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei, care nu s-au delimitat de cei care au exercitat violenţe asupra forţelor de ordine, ci chiar s-au amuzat. Mai mult, procurorii au tras concluzia că nu toate victimele "colaterale" ale intervenţiei jandarmilor au fost şi victime "victime inocente".
"Încercarea jandarmilor de a-i extrage din mulţime pe cei violenţi a eșuat mai ales din cauza atitudinii protestatarilor asumaţi ca fiind paşnici"

În documentul întocmit de DIICOT, prin care şefii Jandarmeriei au fost exoneraţi de orice vină pentru intervenţia în forţă împotriva manifestanților din Piaţa Victoriei, procurorii susțin că, după ora 16,00, o parte dintre protestatari "au exercitat acţiuni violente asupra dispozitivului de jandarmi", în care au aruncat cu sticle şi pietre.

Procurorii arată că încercarea jandarmilor de a-i extrage din mulţime pe cei violenţi a fost un eşec, mai ales din cauza atitudinii protestatarilor paşnici.
 • "Începând cu această oră, efectivele Jandarmeriei Române au folosit materialele şi mijloacele din dotare, inclusiv substanţe iritant-lacrimogene, punctual, pe direcţia unde se aflau persoanele care se manifestau violent, în scopul împiedicării pătrunderii în obiectiv, asigurării protecţiei personalului, respectiv realizării manevrei de forţe în vederea izolării şi extragerii din mulţime a persoanelor violente, operaţiuni sortite de cele mai multe ori eşecului, în condiţiile în care protestatarii asumaţi ca fiind paşnici dezavuau prin huiduieli, gestică şi manifestări violente demersurile forţelor de ordine", precizează DIICOT.
Procurorii spun că modul de exercitare a violenţelor asupra forţelor de ordine "a avut un caracter de noutate, reflectând o mutaţie în plan acţional". Astfel, agresiunile s-ar fi manifestat de-a lungul întregului dispozitiv, cu mobilitate crescută, atât în zona de contact, cât şi în interiorul masei de participanţi (din rândurile 2, 3 şi în adâncime).

"Protestatarii pașnici chiar s-au amuzat de violenţele exercitate împotriva forţelor de ordine"

DIICOT susține că, în ciuda apelurilor repetate adresate protestatarilor paşnici de a se delimita de persoanele care se manifestau violent, primii chiar ''s-au amuzat'' de violenţele exercitate împotriva forţelor de ordine.
 • "Cu toate că apelurile repetate ale Jandarmeriei au rămas fără răspuns din partea protestatarilor paşnici care nu s-au delimitat de cei care au exercitat în mod constant violenţe asupra forţelor de ordine, reproşul formulat la adresa modului de gestionare de către Jandarmerie a evenimentelor din data de 10 august 2018 s-a centrat pe lipsa demersurilor de extragere a persoanelor violente din rândurile manifestanţilor", menţionează DIICOT.

 • Procurorii afirmă că, pe întreg parcursul evenimentelor din 10 august şi din noaptea de 10/11 august, jandarmii au iniţiat şi operat, "atunci şi acolo unde o astfel de intervenţie prezenta garanţii de siguranţă pentru personalul propriu şi perspectiva unei afectări minime a celorlalţi participanţi la manifestare", extragerea din mulţime a persoanelor identificate ca având un comportament violent, dar "respectivul gen de intervenţie nu s-a bucurat de susţinere nici măcar din partea protestatarilor asumaţi ca fiind paşnici, reacţiile acestora (înjurături, huiduieli, gesturi ameninţătoare, etc.) acompaniind acţiunile celor care prin manifestări violente puneau în pericol nu doar integritatea corporală a forţelor de ordine, dar, în egală măsură, îi puneau în pericol şi pe ceilalţi participanţi la protest".
Nu toate victimele "colaterale" ale intervenţiei jandarmilor au fost şi "victime inocente"

În documentul DIICOT se face şi o analiză a unor concepte precum "complicitate morală", "victime colaterale" şi "victime inocente", pentru a descrie atitudinea protestatarilor paşnici, care nu au colaborat cu forţele de ordine.

Practic, anchetatorii au tras concluzia că nu toate victimele "colaterale" ale intervenţiei jandarmilor au fost şi victime "victime inocente".
 • "Conceptul de complicitate morală, utilizat în Dreptul penal ca desemnând 'un ajutor sau sprijin care vizează latura psihică a faptei săvârşite de autor şi constă în actul de natură să întărească moralul acestuia la comiterea faptei', impune în cauză luarea în discuţie a distincţiei existente între conceptul de 'victimă colaterală' a confruntării unor terţi şi cea de 'victimă inocentă' a aceluiaşi gen de manifestare. Urmărirea penală efectuată în cauză a materializat probator faptul că nu toate victimele asociate conceptului de 'victimă colaterală' a acţiunilor întreprinse de jandarmi împotriva persoanelor care manifestau un comportament violent sunt şi 'victime inocente' în sensul în care, deşi au depus toate diligenţele pentru a nu fi asociate pe palierul susţinerii sau încurajării acţiunilor persoanelor violente, delimitându-se de acestea, au suferit totuşi vătămări în urma acţiunii forţelor de ordine", se arată în documentul DIICOT.
 • "Cu titlu de exemplu şi fără pretenţia de a constitui cea mai reprezentativă dintre multiplele situaţii de acelaşi fel, ilustrăm prin câteva capturi de ecran modul sugestiv în care protestatari, aparent paşnici, cad victime colaterale, dar nu inocente, acţiunilor jandarmilor de respingere a atacurilor iniţiate asupra lor de către protestatarii violenţi", adaugă DIICOT.
Astfel, în ordonanţa de clasare au fost inserate fotografii care ilustrează "atitudinea" protestatarilor paşnici, capturile foto fiind însoţite de scurte explicaţii: "Pe un fond de acalmie se forţează gardul la contact cu jandarmii", "Lucrurile încep să se precipite", "Din spate se aruncă cu obiecte", "Un pet loveşte un jandarm în cască", "Se intervine cu substanţe lacrimogene pentru a se elibera presiunea pe zona de contact", "Protestatarii reacţionează violent împotriva forţelor de ordine", "Unii protestatari se arată amuzaţi de situaţie, încurajând prin comportamentul lor acţiunile violente îndreptate împotriva jandarmilor, context în care...un alt protestatar apreciază că jandarmii ar trebui stropiţi cu lichide", "În timp ce protestatari asumaţi ca paşnici dezaprobă acţiunea jandarmilor, din spatele lor alţi protestatari continuă să arunce cu diferite obiecte în forţele de ordine".

La aproape 2 ani de la reprimarea violentă a mitingului diasporei din Piața Victoriei, procurorii DIICOT clasează parțial dosarul 10 august. Procurorii DIICOT spun că nu există probe că a fost vorba despre o tentativă de lovitură de stat, așa cum a susținut Jandarmeria Română. DIICOT, care a preluat acest dosar în urmă cu maia bine de un an, susține și că nu ar fi fost pregătită din timp reprimarea protestului, așa cum au afirmat o parte dintre manifestanții care au făcut plângeri penale împotriva jandarmilor. Prin urmare, conducerea Jandarmeriei de la acea vreme a fost scoasă de sub urmărire penală.

Au scăpat de urmărirea penală colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române și comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în MAI pentru relaţia cu prefecţii.

Procurorii DIICOT spun totuși că în cazuri punctuale unii jandarmi au intervenit cu violență împotriva protestatarilor, astfel că vor fi cercetați pentru purtare abuzivă de către Parchetul Militar. Mai exact, procurorii spun că aceștia "ar fi abuzat de prerogativele funcției publice cu care au fost investiți, exercitând violențe nejustificate împotriva unor protestatari". (Sursa: Agerpres)

CITEȘTE ȘI:Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10315 vizualizari

 • +53 (67 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 iulie 2020, 10:50)

  [anonim]

  • +25 (39 voturi)    
   nu ma... (Joi, 16 iulie 2020, 11:31)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui

   nu a eixstat nimic

   - ca jandarmii sa nu aiba IDurile la vedere e legal
   - ca sa trimiti jandarmi cu masina prin mijlocul protestatarulor e legal si o tactica buna
   - sa bati pe toata lumea indiscriminatoriu e legal
   - sa dai cu gaze in toata piata de se simtea de dupa muzeu antipa (efectiv nu se auzea degat bum bum de la gaze si se simtea mirosu, nu se vedea nimic)e ok... astia au dat cu mai multe gaze intr-o noapte decat au dat toti in WW1
   - sa scoti oamenii din taxi si sa-i bati e legal
   etc etc etc

   ne mint la fel ca la mineriata, desi acum exista filmari si facebook!

   e clar: singura sansa este CEDO si ONU . ATAT!
   in romania nu se vrea justitie

   daca mai era nevoie de o dovada ca pnl si psd sunt fix acelasi drac, atunci asta este!

   eu personal am terminat-o cu pnl. daca participa la vot iohannis iar la presedentie(prin absurd) poate sa contracandideze cu dancila, cu dragnea, cu ramaru, nu-mi pasa! o sa ma duc la vor, dar imi anulez votul!

   pnl este efectiv un psd care face aceleasi lucruri, dar putin mai pe ascuns!
  • +27 (35 voturi)    
   Pe scurt justificarea zice asa (Joi, 16 iulie 2020, 11:48)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui

   "Au meritat-o, ce cautau acolo ?!"

   Adevarul e ca da. Am meritat-o. Am meritat toate gazele luate. Din fericire am plecat pe la 23 si ceva pentru ca m-a avertizat o colega ca au zis la TV ca se mobilizeaza si ea a presupus ca o sa intre tare in protestatari, ceea ce s-a intamplat.

   Am meritat gazele pentru ca m-am dus sa protestez pentru o justitie unde se achita si se claseaza si se tergiverseaza dosare doar pentru ca inculpatii au prieteni unde trebuie iar eu riscam sa imi iau bate si pumni peste fata desi nu am dat in nimeni acolo. Si ca sa curga pensiile speciale pentru procurorii care musamalizeaza sau fac dosare proaste intentionat doar ca sa nu fie spanzurati.

   Asta ca nu se puteau extrage agitatorii e minciuna sfruntata. La OUG13 am fost multi mai multi si culmea cum acolo puteau fi extrasi agitatorii.
   • +23 (25 voturi)    
    corect (Joi, 16 iulie 2020, 12:01)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    dracu mai iese in strada ca sa apere justitia.
    oricum nici lor nu le pasa! ei ies in strada doar sa-si apere pensiile peciale!
    • +3 (5 voturi)    
     Tembeliziunile au promovat sintagma cu (Joi, 16 iulie 2020, 17:30)

     deval [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     ''apararea justitiei'' dar eu, cetateanul din strada, am iesit impotriva coruptiei si coruptilor care isi arajau convenabil legile !!
     Lucru pe care l-au desavarsit !! Noi doar i-am incetinit , i-am obligat sa gaseasca mijloace mai perverse.... Mecanismul anticoruptie de pana in 2016 -imperfesct dar functional, care avea nevoie de modificari dar in sens invers- e azi la pamant , nefunctional, zero barat .............
     • +1 (1 vot)    
      Ca sa fiu si mai clara. suntem intr-un loc (Duminică, 19 iulie 2020, 11:36)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui deval

      mai rau decat in 13 ianuarie 2017 !! Pentru ca acum sistemul anti-coruptie si chiar cel impotriva infractorilor de drept comun este dezarticulat, ferfenita !! Adica cetateanul este la discretia infractorilor cu concursul Statului roman !!
      Nu am auzit de la pnl , de la ministrul injustitiei care pare ca vrea sa-i concureze pe Ciordache si Toader nici macar niste obiective pe termen scurt, lung in legatura cu asta !! Ce ziceti dle Presedinte, nenorocirile acumulate intensiv in 2017-2019, au disparut prin minune,doar pentru ca scaunul a fost ocupat de predoiu ??!!
  • -30 (38 voturi)    
   De vina (Joi, 16 iulie 2020, 12:05)

   Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui

   Au fost toti protestatarii indobitociti si manipulati de catre fortele politice de dreapta impostoare, pentru ca nu s-au delimitat de violentele rezistoizilor penali agresivi si prin aceasta toti protestatarii care nu s-au delimitat de actele de violenta au fost complici morali cu acei penali!

   Ce premeditare sa mai faca Carmen Dan si cu Dragnea atata timp cat voi acolo v-ati dus sa agasati si sa va asmutiti fortele de ordine in cap tocmai pentru ca sa fortati o interventie in forta din partea jandarmeriei impotriva voastra, pe care apoi s-o exploatati politic prin manipulare impotriva guvernului pe care il urati si pentru a va aduce fortele impostoare de dreapta la putere.

   Iar aici Iohannis a avut un MARE cuvant de spus in sustinerea violatorilor muisti din cadrul manifestantilor pentru a-i acoperi si a-i salva de la judecarea morala a societatii si pentru indreptarea manipularii impotriva jandarmeriei si in fapt impotriva guvernului, deci o mare sarlatanie plecata de la nivelul presedintelui, care s-a urcat pe acel scaun doar pentru a-si bate joc de popor si de a-l dezbina, de a prosti si inrobi clasa politica de dreapta cu o ura nemarginita impotriva stangii, scopul lui Iohannis fiind distrugerea PSD cu pretul distrugerii societatii si pentru a obtine foloase persoanale si politice de dreapta!

   Asadar, inca o data, aceasta este a treia mare lovitura data imposturii securiste de dreapta care incet si sigur se scufunda acolo unde ar trebui sa stea: in adancurile abisurilor!
   • +17 (21 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 iulie 2020, 12:33)

    [anonim] i-a raspuns lui Unforgiven

   • +10 (18 voturi)    
    serios?! (Joi, 16 iulie 2020, 12:38)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

    vezi ca legile importiva carora am protestat au fost criticate de toata eurioa: si dreapta si stanga!

    asa ca mai usor cu minciuna!
    • 0 (0 voturi)    
     Care (Vineri, 17 iulie 2020, 13:22)

     Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     Sunt acele legi impotriva carora ati protestat?

     Cele in vigoare facute de gruparea securista Basescu-Macovoi-Kovesi-SRI-DNA?

     Evident ca structurile externe au criticat incercarile de scoatere de sub control a justitiei, ca doar au fost cu sustinerea lor ca sa ne scoata pe noi corupti in tara si nu pe aia mari care ne-au furat din afara.

     Evident ca nu ganditi deloc.
   • +17 (21 voturi)    
    Demiterea conducerii DIICOT (Joi, 16 iulie 2020, 13:17)

    Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

    Cetatenii cinstiti si inteligenti, care au venit in Piata Victoriei, aveau toate motivele sa protesteze impotriva mafiei psd, care incerca sa modifice legile justitiei si codurile penale, pentru a-i scapa de puscarie pe sefii mafiei.
    Mafia psd, in complicitate cu sefii Jandarmeriei, a trimis in Piata Victoriei niste derbedei, ca sa justifice interventia brutala a Jandarmeriei, impotriva demonstrantilor pasnici.
    La fel a facut mafia psd in Piata Universitatii, cand politia si-a incendiat niste autobuze, pentru a justifica maltratarea demonstrantilor pasnici.
    S-a dovedit ca pe 10 august nu a fost nicio tentativa de lovitura de stat. In aceste conditii, actiunea Jandarmeriei este nejustificata, iar organizatorii interventiei brutale a jandarmilor trebuie sa fie pedepsiti exemplar.
    Clasarea dosarului de catre DIICOT este o dovada clara a complicitatii sefilor DIICOT cu mafia psd, care a organizat si a coordonat atacul jandarmilor.
    • 0 (0 voturi)    
     Care oameni cinstiti si inteligenti (Vineri, 17 iulie 2020, 13:29)

     Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

     Au venit in Piata Victoriei?

     Aia care erau cu muia, aia care au venit cu copiii in brate sau dupa ei la protest?
     Pe astia ii putem numi oricum altcumva, dar numai inteligenti nu.

     Manipulati de catre securisti da, ii putem numi.

     Iar derbedeii, ultrasii nu au fost trimisi de PSD ca sa se autocompromita, ci mai degraba de Iohannis si adunatura corupta din jur care ulterior si-au si acoperit derbedii prin distragerea atentiei de la derbedei si punerea sub acuzare publica mincinoasa in stil DNA a jandarmilor, minciuni rezistoide de dreapta care au fost sustinute si din afara, ca de, puterea de acolo este reglata in tara.

     Asa ca cine vrea sa fie cinstit trebuie sa recunoasca ca dreapta este cea mai toxica forta politica din tara noastra!
   • +9 (13 voturi)    
    Demiterea sefilor DIICOT (Joi, 16 iulie 2020, 13:33)

    Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

    Cetatenii cinstiti si inteligenti, care au venit in Piata Victoriei, aveau toate motivele sa protesteze impotriva mafiei psd, care incerca sa modifice legile justitiei si codurile penale, pentru a-i scapa de puscarie pe sefii mafiei.
    Mafia psd, in complicitate cu sefii Jandarmeriei, a trimis in Piata Victoriei niste derbedei, ca sa justifice interventia brutala a Jandarmeriei, impotriva demonstrantilor pasnici.
    La fel a facut mafia psd in Piata Universitatii, cand politia si-a incendiat niste autobuze, pentru a justifica maltratarea demonstrantilor pasnici.
    S-a dovedit ca pe 10 august nu a fost nicio tentativa de lovitura de stat. In aceste conditii, actiunea Jandarmeriei este nejustificata, iar organizatorii interventiei brutale a jandarmilor trebuie sa fie pedepsiti exemplar.
    Clasarea dosarului de catre DIICOT este o dovada clara a complicitatii sefilor DIICOT cu mafia psd, care a organizat si a coordonat atacul jandarmilor.
  • +14 (16 voturi)    
   rezultatul ... (Joi, 16 iulie 2020, 12:12)

   VaseaV [utilizator] i-a raspuns lui

   cand securistii se bat pentru putere si prostimea plateste ... Noapte buna Romania, dormi usor!
 • +54 (58 voturi)    
  justitie de cacat... (Joi, 16 iulie 2020, 10:52)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  justitie de cacat...
  • -30 (46 voturi)    
   Si ce justitie corecta era cand... (Joi, 16 iulie 2020, 11:18)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Si ce justitie corecta era cand il aresta pe Dragnea, cand aresta adversarii politici ai lui Klaus...hehehe!
   • +26 (30 voturi)    
    da (Joi, 16 iulie 2020, 11:39)

    sucaa [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    pt ca dosarul lui dragnea nu a fost instrumentat de prietenul de familie al adversarilor politici asa cum in acest dosar procurorul era prieen de familie cu un inculpat...
    nu poti sa spui ca nu a fost nimic cand, dupa zeci de manifestatii pajnice, brusc pe 10 august au adus de la inceput efectiv numeros de jadarmi cu cagule si au inceput provocarile de la ora 6 dupa amiaza. vezi inregistrarile cand dadeau peste gard cu gaze lacrimogene in fata cand oamenii erau pasnici.
    a fost provocare la manual via rusia. sa discrditeze manifestatia pentru ca se anunta una din cea mai mare.
    ai fost la ambazata rusiei sa aplauzi pt "bonus"? :)
   • +2 (6 voturi)    
    ai o varianta !!! (Joi, 16 iulie 2020, 19:26)

    asada [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Asteapta la poarta inchisorii pana iti iese "victima " ,dai un sarut parintesc si ial acasa,poate iti este de folos !!!!
    • +1 (3 voturi)    
     "da-liniuta-i", "ia-liniuta-l" (Joi, 16 iulie 2020, 22:36)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui asada

     "...dai un sarut parintesc si ial acasa..."
     ===================

     "da-liniuta-i", "ia-liniuta-l"
     • +1 (1 vot)    
      acum .... (Vineri, 17 iulie 2020, 12:06)

      asada [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      ....liniuta -nelinuta dar nu ai spus daca iti este de folos !!!! Ma bucur totusi ca pricepusi cum vine de se leaga despre ce hram porti !!! Totusi treaba cu"liniuta " care iti da fiori si te revigoreaza ia legatura cu alta lifta PSD-ista care face parte din familia voastra si este mare "specialist",mai ales in finante !!!
  • -17 (23 voturi)    
   Da (Joi, 16 iulie 2020, 12:08)

   Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Justitia este de cacat, vezi cazurile abuzurilor sistemice Portocala, DNA, KOvesi.

   Numai ca aceasta situatie a fost mult prea flagranta din partea protestatarilor "pasnici" care au validat prin comportament agresiunile asupra jandarmilor.

   Asta este, sunteti prostii prostilor, pleava societatii, v-ati facut de ras!
  • +10 (10 voturi)    
   eu (Joi, 16 iulie 2020, 12:38)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   as vrea (daca o sa fiu vreodata acuzat de ceva) sa ma apere DIICOT!
   se pare ca se pricep f bine la asta!
  • +3 (3 voturi)    
   se verifica .... (Joi, 16 iulie 2020, 19:20)

   asada [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   ....zicerea ..pe cine nu lasi sa moara ,nu te lasa sa traiesti !!!! Felicitari procurorilor ,dar intreb si eu ,cu restul de victime care totusi au fost inocente ,cum ramane ,tanti procuroarea ,mare sefa ,mare !!!!??
 • +43 (45 voturi)    
  justitia din RO (Joi, 16 iulie 2020, 10:54)

  cristi_an [utilizator]

  e o gluma extrem de proasta
  Dupa mai mult de 50 de ani de indobitocire comunista, nu te astepti sa iti revii asa peste noapte.. dar au trecut 30 de ani :))) mai aveti sperante?
  • -19 (27 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 iulie 2020, 11:23)

   [anonim] i-a raspuns lui cristi_an

   • +14 (20 voturi)    
    gresit (Joi, 16 iulie 2020, 12:10)

    carmen_i [utilizator] i-a raspuns lui

    Justitia avea de gand sa-l scape si pe Dragnea, insa era multimea prea furioasa si se putea lasa cu revolte. Abia cand justitia a vazut la votul europarlamentarelor cat de mult urasc oamenii PSD-ul, abia atunci l-au condamnat pe Dragnea, de frica unor revolte.
    • -4 (10 voturi)    
     Deci implicit recunosti ca Dragnea a (Joi, 16 iulie 2020, 15:13)

     xrogo [utilizator] i-a raspuns lui carmen_i

     fost condamnat nu pe probe, ci pe baza opiniei publice?
     Ce justitie este asta care asculta de politic si de multime si nu se uita la dovezi?
     • +3 (7 voturi)    
      frica (Joi, 16 iulie 2020, 15:19)

      Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      Frica pazeste bostanaria.
      Da, e trist, dar adevarul e ca justitia trebuie sa se teama si ea de ceva.
      Uite la CCR care nu are nici o frica, nici o jena. Nu merge asa.
  • +17 (17 voturi)    
   Nu (Joi, 16 iulie 2020, 11:48)

   Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

   Alta tara care isi respecta cetatenii, care nu ii considera o turma de vaci numai buna de muls de mafia cocotata in varf. Iar asta nu e o speranta. E un fapt. Viata e prea scurta. Sa-si plateasca ei pensiile speciale din ce-or gasi. Din munca mea - nu!
  • +9 (9 voturi)    
   eu cred (Joi, 16 iulie 2020, 12:39)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

   ca DIICOT vrea sa isi deschida firma de avocatura si asta e proiectul lor pilor prin care sa arate cat de buni sunt!

   e tactica lor malejica de a face avocatii inutili!
 • +41 (45 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 iulie 2020, 10:54)

  [anonim]

  • +16 (16 voturi)    
   ba diicot (Joi, 16 iulie 2020, 12:02)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui

   nu-s in stare nici sa faca un viciu de procedura etc.. sa o rezolva mai finut asa... nu sa te minta in fata cand sunt filmari care ii contrazic!

   deci nici sa fie corupti nu sunt in stare
   un fel de "You fail at failing"
 • +48 (52 voturi)    
  Cine de la DIICOT a scris aberatia aia? (Joi, 16 iulie 2020, 10:56)

  Gryphus [utilizator]

  DIICOT e o institutie, eu vreau sa stiu numele celui care a scris : 'A existat o complicitate morală a protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei '

  Noi eram in piata si nu faceam nimic, stateam acolo pasnic

  la un moment dat am vazut un grup MIC (10 persoane maxim) de oameni, care erau evident organizati, care trageau de garduri intr-o zona a pietei si jandarmii trageau si ei de garduri


  asta era intr-o singura parte a pietei si nici macar nu puteai sa vezi ce se intampla acolo daca nu erai langa.

  PSD a trimis cativa insi de-ai lor ca sa arunce cu pietre si sa provoace jandarmii pt ca jandarmii la randul lor sa aiba motiv sa curete piata, e o strategie folosita de multe ori
  • +25 (29 voturi)    
   sa nu uitam (Joi, 16 iulie 2020, 11:26)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   ca diicot mai are un fost sef urmarit penal care a fugit din tara...

   asta e diicot

   o institutie care nu-si justifica activitatea si nu a facut NIMIC notabil de la inceperea existentei acestei institutii!
   • -16 (18 voturi)    
    Iar DNA (Joi, 16 iulie 2020, 12:23)

    Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Este institutia abuzurilor sistemice din justitie prin ticluire de probe false, inventare de scenarii de coruptie, dosare politice facute adversarilor dreptei corupte prin fabricarea de probe false prin denunturi si declaratii mincinoase!

    Iar Kovesi este si ea fugita din tara, pentru ca au luat-o coruptii din UE sub aripa lor, ca sa nu mai poata fi pusa sub acuzare in tara si sa se stearga urmele care puteau s-o infunde!
    • 0 (0 voturi)    
     ehh (Vineri, 17 iulie 2020, 10:55)

     Gheorghe Pudila [anonim] i-a raspuns lui Unforgiven

     Daca nu zici zau in rusa nu te crede nimeni ca Kovesi e fugita. Toti credem ca esti doar un propagandist rus.
  • +19 (19 voturi)    
   procurorii de caz (Joi, 16 iulie 2020, 11:35)

   DSS [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Procurorul Doru Stoica și șefa DIICOT, Giorgiana Hosu
  • -11 (15 voturi)    
   Minti (Joi, 16 iulie 2020, 12:11)

   Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Au fost mai multe sute violenti, spre 1000, iar toti protestatarii "pasnici" au sustinut violatorii muisti rezistoizi, nedelimitandu-se de ei, deci a fost o sustinere morala cat se poate de evidenta.

   Pentru ca ura asta face: sustine muistii de dreapta si asmutirea la violente, pentru ca sa intre apoi in scena manipulatorii dreptei coruptiei sistemice!
 • +34 (36 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 iulie 2020, 10:58)

  [anonim]

 • +35 (45 voturi)    
  GROAZNIC!!!!! (Joi, 16 iulie 2020, 11:00)

  IPHONE [utilizator]

  Nu imi vine sa cred ca e posibil asa ceva in guvernare PNL!!!!!! Cam ce trebuia sa facem noi cei care am fost acolo ca sa fim morali!!!!! Sa nu strigam MUE PSD????? PSD CIUMA ROSIE???????? E o rusine clasarea acestui dosar!!! Nu imi vine sa cred!
  • +14 (16 voturi)    
   Asta trebuia sa faceti (Joi, 16 iulie 2020, 11:32)

   luptator_din_munti [utilizator] i-a raspuns lui IPHONE

   Sa protestati de o maniera ca sa va poata ignora, sau mai bine ironiza. Asa trebuie sa-si bata acum joc de voi. Cica justitie. A-ha-ha-ha. Aveti grija ca Mafia e Constitutionala, voi nu!
  • +13 (13 voturi)    
   nu intelegi (Joi, 16 iulie 2020, 12:08)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui IPHONE

   1 - daca nu protestezi, vocea ta nu e auzita, drept urmare: ei castiga!
   2 - daca protestezi pasnic, te amendeaza ca nu ti-au dat autorizatie*, tu esti un infect care incalca legea si nu meriti ascultat, drept urmare: ei castiga!
   *optional se poate aplica si punctul 3
   3 - daca protestezi violent, pun jandarmii pe tine , te bat, te aresteaza, si tu esti un jeg ordinar care nu respecta legea si nu meriti ascultat, drept urmare: ei castiga!

   cam asa functioneaza logica institutiilor statului
   noi am aparat justitia si justitia ne-a dat-o la m....ea e prea preocupata sa apere infractorii si sa ceara pensii speciale ca sa ii mai pese si de aplicarea legii!
  • +5 (7 voturi)    
   PNL, PSD aceeasi mizerie (Joi, 16 iulie 2020, 14:43)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui IPHONE

   Ori USR, ori emigrare.
  • +2 (4 voturi)    
   psd (Joi, 16 iulie 2020, 15:23)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui IPHONE

   Pai asta e toata problema, lozincile. Toate erau despre PSD, nimeni nu se gandea la PNL. Cum sa nu se supere si sa puna sluga numita de ei la DIICOT sa pedepseasca inca o data protestatarii.
   Data viitoare sa nu uitam de PNL. Asa e frumos, sa mentionam toti hotii, si psd, si pnl, si usl, si pe Ponta si Alde, sa nu se supere oamenii.
   Oameni vine vorba.
 • +41 (45 voturi)    
  Justificari hilare (Joi, 16 iulie 2020, 11:02)

  comentacu [utilizator]

  Foarte pe scurt: lucrez in zona si doream sa particip la protest. M-am calmat la pranz cand am iesit sa imi iau de mancare de pe Buzesti, si am vazut numeroase dube cu jandarmi veniti sa bata. Erau asa-numitele testoase, multe la numar, nu jandarmii in uniforma obisnuita.
  Erau practic niste mineri deghizati in jandarmi. Niste mineri mult mai organizati care asteptau nerabdatori ordinul pt a face prapad prin Bucuresti.
  In concluzie, justitia romana este de forma (mai putin la pensii speciale), si nu vom afla adevarul despre revolutie, mineriade sau 10 august (carmeniada lu'Dragnea)
  • +6 (8 voturi)    
   Era plin de dube de la prima ora (Joi, 16 iulie 2020, 15:41)

   Vinceroy [utilizator] i-a raspuns lui comentacu

   Erau parcate pe un rand pe Buzesti si pe doua randuri pe Iancu de Hunedoara, pe laterala guverului inca de la 9 dimineata...
   Unde mai pui ca era plin de ambulante si salvari, pana atunci nu am vazut o singura ambulanta la proteste.
   A fost regie mai ca Sergiu Nicolaescu
 • +48 (52 voturi)    
  Chiar ne credeti prosti? (Joi, 16 iulie 2020, 11:04)

  Bogart [utilizator]

  Cum adica "Încercarea jandarmilor de a-i extrage din mulţime pe cei violenţi a eșuat mai ales din cauza atitudinii protestatarilor asumaţi ca fiind paşnici". Jandarmii sunt pregatiti special in actiuni de extractie DIN MULTIME a celor violenti. Au tehnici speciale de intrare si imobilizare in acest sens. Doar nu o sa ne spuna acum ca cei pasnici trebuia sa-i imobilizeze si predea pe ceilalti... ca de obi ei o sa plateasca acarul Paun.
 • -38 (48 voturi)    
  Deci si-au meritat bataia (Joi, 16 iulie 2020, 11:07)

  AndyXXX [utilizator]

  In loc sa se retraga si sa-i scoata afara pe violenti, restul protestatarilor au facut scut in jurul lor. Ceea ce inseamna ca interventia jandarmeriei a fost si necesara si meritata. Bravo jandarmeriei!
 • +29 (33 voturi)    
  Caz clasat (Joi, 16 iulie 2020, 11:11)

  Tony_K [utilizator]

  Tipic romanesc. Mortu’ e de vina. Yraiasca tara sri-stilor, fara ei cine stie unde ajungeam.
  • +4 (4 voturi)    
   Departe (Joi, 16 iulie 2020, 15:42)

   Vinceroy [utilizator] i-a raspuns lui Tony_K

   Educati si civilizati
 • +32 (36 voturi)    
  Superb, superb. (Joi, 16 iulie 2020, 11:12)

  ABBV [utilizator]

  "A existat o complicitate morală a protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei" La canal comunisti erau de aceeasi parere "Mortul e de vina".
  Comunismul nu a iesit o secunda din tara asta... ajutat de fosti securisti infipti in structurile statului pe functii cheie. Si de o turma de oi slab educate.
  Chiar nu se poate rupe traditia milenara ? Chiar ne place asa de mult sa stam in genunchi ?
 • +30 (38 voturi)    
  diicot nu-și justifică existența (Joi, 16 iulie 2020, 11:19)

  di livio [utilizator]

  sau da?...poate că au devenit avocați, sînt avocații lu sindili, cucoși sau demenți în alb...oare omu în alb fuse trimis la psiholog?...ar avea nevoie jo napot...caz clasat, protestatarii pașnici e divină, nu au colaborat cu demenții în alb...sau cu brutele cu căști fără numere... "Un pet loveşte un jandarm în cască", grav...și casca n-avea număr, asta nu-i grav
  • +28 (30 voturi)    
   ba își justifică existența, (Joi, 16 iulie 2020, 11:26)

   doar_un_mesaj [utilizator] i-a raspuns lui di livio

   e o bună pepinieră pt pensii speciale!
 • +23 (23 voturi)    
  "Felicitări" dragi români! (Joi, 16 iulie 2020, 11:22)

  doar_un_mesaj [utilizator]

  Nu știu ce e aia diicot dar se pare că statul v-a f.... din nou! Nici nu îmi imaginez ce simt ăia care au rămas mutilați fizic sau psihologic. Păcat! Dacă sunteți tineri, plecați și nu priviți în urmă!
  • 0 (2 voturi)    
   Plecatul Nu Ajuta (Joi, 16 iulie 2020, 22:50)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui doar_un_mesaj

   Protestele Da ! ( cu masca )
 • +18 (22 voturi)    
  am inteles (Joi, 16 iulie 2020, 11:24)

  liviu_ [utilizator]

  deci noi suntem de vina. jandarmii sunt ok...

  deci clar pnl == psd...

  daca pana acum ziceam ca totusi o sa votez pnl ca e raul cel mai mic, acum m-am hotarat: voi merge in continuare la vot (este datoria mea pana la urma) dar cand voi avea de alegs intre psd si pnl o sa-mi anulez votul!

  diicot dovedeste inca odata ca este o institutie profund corupta si profund inutila!

  spre deosebire de mineriada au fost MULT mai multe firmari, dar voi o dati in continuare cu musamalizarea JEGOASA !!!
 • +18 (18 voturi)    
  ok (Joi, 16 iulie 2020, 11:24)

  BogdanNicolaescu [anonim]

  ok, am inteles, nu toti erau inocenti cei care au fost gazati, deci DIICOt ne spune ca erau si inocenti intre cei care au luat bataie.... cu alte cuvinte, poti sa iei bataie de la stat, incent find?. e normal?
  Si o alta intrebare, nici cand ne-am facut scut uman pentru jandarmi, punandu-ne intre huliganii platiti de psd si ei, nici atunci nu ne-am delimitat de huligani? ce dovada mai vreti? nici cand am luat jandarmerita in brate nu ne-am delimitat?
  RUSINE!!!
 • +21 (25 voturi)    
  PS: (Joi, 16 iulie 2020, 11:25)

  liviu_ [utilizator]

  diicot parca era formata din procurori, nu din avocati!

  d c actioneaza ca avocatii jandarmeriei?!
 • +18 (18 voturi)    
  Statul mafiot catre cetateni (Joi, 16 iulie 2020, 11:29)

  luptator_din_munti [utilizator]

  Protestati si voi intr-o maniera ca sa va pot ignora.
 • +18 (20 voturi)    
  masa critica de incompetenti... (Joi, 16 iulie 2020, 11:31)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  analfabeti si securisti inflitrati in toate institutiile, inclusiv la privati a depasit valoarea de dincolo de care mai exista posibilitate a de a intoarce cumva involutia care se intampla de cativa ani.
  Nu sunt sanse, decat poate daca vine o alta generatie, in 20-30-40 ani cu alte idei, alta mentalitate...desi din ce apucaturi observ la tineret (copiat, plagiat, superficialitate, consumerism exacerbat, etc, ma cam indoiesc ca prea curand).
  Asa ca, nu va mirati, decizia DIICOT e doar un efect.

  PS: se intelege ca daca un terorist detoneaza o bomba intr-o multime, la metrou, etc, de vina vor fi fost cei din jur, ca nu l-au dezarmat la timp...dupa "logica" DIICOT.
  • +13 (13 voturi)    
   evident (Joi, 16 iulie 2020, 12:10)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

   pai daca nu ai mirosit bomba , e clar vina ta!
   autoritatile nu ai nici o vina saracele... si tocmai pentru ca nu au gresit cu nimic merita o dublare a pensiilor speciale la 6 fiecare luni!
 • +18 (20 voturi)    
  Deci protestatarii pașnici nu s-au (Joi, 16 iulie 2020, 11:31)

  mr_mojo [utilizator]

  “delimitat” de cei violenți.
  Probabil trebuia să iasă din piață sau să facă treaba jandarmilor și să îi imobilizeze.
  Nu știu cât rahat mai îndură națiunea asta.
 • +19 (21 voturi)    
  Ăștia ne cred idioți? (Joi, 16 iulie 2020, 11:33)

  calexe [utilizator]

  Deci șefii jandarmeriei au fost exonerați de răspundere pentru că manifestanții pașnici ar fi fost complici morali ai celor violenți. Păi să vedem un aspect: jandarmii au acționat cu numerele de identificare de pe cască acoperite. Oare de ce, domnilor procurori? A fost asta inițiativa jandarmilor sau o decizie luată la nivel superior? Cel care a luat această decizie nu ar trebui să înfunde pușcăria?
  Mda, știu, noi nu contăm decât pentru a vă plăti salarii și pensii nesimțite, la jandarmi, la procurori, la judecători, etc..
 • +14 (16 voturi)    
  Egalitate, dar nu pentru căţei. (Joi, 16 iulie 2020, 11:35)

  Mielusel [utilizator]

  Intr-o Românie "normala" o alta concluzie ar fi trebuit sa fie si ca "nu toți șefii jandarmilor au fost inocenți".
  Dar nah, asa o sa plătească vreo doi jandarmi cu leafa tăiata cu 20% pe trei luni de zile, iar sefii o sa se pensioneze pe fond de stres la 45 de ani, si gata, dreptate s-a facut.
 • +20 (22 voturi)    
  cine sunt procurorii de caz (Joi, 16 iulie 2020, 11:39)

  DSS [utilizator]

  Procurorul Doru Stoica și șefa DIICOT, Giorgiana Hosu

  sa tinem mite aceste nume.
  Ce se spune in rechizitoriu nuisi are acoperire in realitate. majoritatea "violentelor" au avut loc devreme, cand erau cateva mii de oameni in piata. Acei oameni puteau fii extrasi foarte usor daca se dorea.
  Mai tarziu jandarmeria a provocat constant si ne-a bombardat cu gaze mai mereu. Normal ca lumea a reactionat.
  Oricum bombardamentul asupra femeilor si copiilor de la Girafa de la Antipa nu poate fii justificat nicicum. S-a tras peste capetele celor din piata direct in cei mai vulnerabili
  • +5 (11 voturi)    
   sa mai tinem minte (Joi, 16 iulie 2020, 12:44)

   martel55 [utilizator] i-a raspuns lui DSS

   cine a insistat sa numeasca procurorul meu la sefia DIICOT in ciuda avizelor negative primite si a musamalizarii oridnare a cazului Caracal de catre Hosu...sa ii multumiti lui Iohanis pentru ca procurorul lui a reusit ceea ce nici un procuror pesedist nu ar fi avut tupeul sa faca
 • +17 (19 voturi)    
  Jigodism in actiune (Joi, 16 iulie 2020, 11:39)

  lp [utilizator]

  Diicotul cu noua (fosta) conducere si-a facut treaba. Nu ma asteptam de la Predoiu sa o puna la sefia DIICOT pe Haineala - sluga PSD ... Oh, nu sluga, ci parte integranta din mizeria din care de fapt doar face parte psd-ul, dar care e mai extinsa. De-asta e Romania ramasa in urma, e prada monstrilor coalizati si a prostimii care crede tot felul de idiotenii de genul "loviturii de stat", "coalitii mondiale", Gates, covid-ul provocat de antene 5g, sarma de la masti de protectie care transmite date personale si alte tampenii asemanatoare. O sa murim de prosti.... Eu tot astept sa aflu cine a ordonat sa fiu gazata in piata
 • +13 (21 voturi)    
  Ce jenant... (Joi, 16 iulie 2020, 11:47)

  Luk [utilizator]

  Seful DIICOT s Predoiu ar trebui sa-si prezinte demisiile doar pentru magaria asta...
  • +3 (7 voturi)    
   sorici de Predoiu (Joi, 16 iulie 2020, 15:26)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Stai linistit ca Predoiu are biografia deja lunga si puturoasa si obrazul lui e blindaj de tank, nu de cbrtrck.
   Nu-si da demisia decat daca ii cer cei care il detin si aia nu e poporul.
 • +17 (19 voturi)    
  Hai ca asta e tare (Joi, 16 iulie 2020, 11:56)

  Costi888 [utilizator]

  Era rolul meu ca protestatar pasnic sa ma lupt cu agitatorii?? Cu alte cuvinte.. stati in casa ca va rupem cocoasa datorita unor spargatori de proteste..
 • +13 (19 voturi)    
  A existat o ticalosie morala (Joi, 16 iulie 2020, 11:57)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  O complicitate intre mafia infractionala psd si instrumentul de represiune Jandarmerie, sluga hotilor si a politrucilor. Jandarmi au actionat cu o perfecă complicitate~ ca niste brute insetate de sange, gazand femei, copii, batrani, stalcind in bataie pe oricine, dezlantuiti si plini de ura. Niciunul nu poate fi exonerat, pentru ca indeplinirea ordinelor CRIMINALE nu absolva de vina pe acesti mancurti numit jandarmi.

  Efectele numirilor „liberalului” Predoiu incep sa se vada. DNA nu mai exista, DIICOT e doar o sluga a politicului.
 • +14 (18 voturi)    
  adica (Joi, 16 iulie 2020, 12:11)

  martel55 [utilizator]

  un scuipat intre ochi pentru victime, sa zica merci ca au scpat doar cu cateva bastoane, o baie buna si o doiza de gaz lacrimogen, ca dupa parerea procurorilor meritau mult mai mult pentur complicitatea "morala" cu cei agresivi...sa luati cu voi mizeria asta de text a DIICOT la viitoarele manifestatii de "aparare" a justitiei imptoriva vointei ei
 • +15 (15 voturi)    
  NISTE JEGURI (Joi, 16 iulie 2020, 12:18)

  MG [utilizator]

  adica populatia este complice moral inaintea organelor statului? Daca vina populatiei este morala, vina organelor statului este PENALA!!
 • +13 (13 voturi)    
  Aici e vorba (Joi, 16 iulie 2020, 12:20)

  PowerIon [utilizator]

  de solidaritatea inradacinata in casta represiva.
  Isi apara uriasele salarii si pensii speciale și sunt cu mult mai egali decat noi ceilalti.
  De aia ne platim patriotic taxele si impozitele.
 • +18 (18 voturi)    
  Demisia Predoiu! (Joi, 16 iulie 2020, 12:27)

  mircea112 [utilizator]

  Nu poti sa spui ca tu vrei indreptarea justitiei si sa albesti PSD!
 • +15 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 iulie 2020, 12:45)

  [anonim]

  • +5 (7 voturi)    
   Corect, de ce au ascuns numerele? (Joi, 16 iulie 2020, 15:37)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui

   Daca nu cumva era mizeria deja pusa la cale?

   PNL musamalizeaza totul, tovarasi de suflet cu PSD.
 • +12 (12 voturi)    
  ... (Joi, 16 iulie 2020, 12:50)

  Sarmis [utilizator]

  Deci concluzia celor de la DIICOT e urmatoarea:

  A fost viol insa victima a fost de acord.
  Lasam violatorii liberi si asteptam sa i-o mai traga odata.
 • +13 (13 voturi)    
  Sectia speciala sa-si faca treaba! (Joi, 16 iulie 2020, 13:00)

  mircea112 [utilizator]

  Daca sectia speciala tot nu a fost desfiintata, sa arate ca nu e organ de opresiune si sa-i investigheze pe Procurorul Doru Stoica și șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, pentru cum inchid acest dosar, si din interventia cui!

  Rusine! Rusine!Rusine!

  10 august a devenit iunie 1991, bine ca nu au trimis minerii!
  • +4 (8 voturi)    
   nu mineri (Joi, 16 iulie 2020, 15:28)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui mircea112

   N-a fost nevoie de mineri, jandarii au fost suficienti.
   Si Diicot. Si Predoiu. Si Orban. si PNL. Si Iohanis.
   Pana nu se curata toata linia (inclusiv sectia speciala) nu putem vorbi de democratie si justitie.
 • -16 (16 voturi)    
  Actiunea Jandarmeriei (Joi, 16 iulie 2020, 13:13)

  adrian_83 [utilizator]

  Daca toti manifestantii ar fi fost pasnici Jandarmeria nu ar fi actionat in forta.

  Inainte de 10 August 2018 au fost multe alte proteste cu numere impresionante de oameni si nu s-a ajuns la o astfel de actiune a fortelor de ordine. De ce? Era aceiasi Jandarmerie si acelasi partid la putere cu Dragnea in frunte.

  Ca unii jandarmi au facut exces de zel si au folosit mai multa forta decat era necesar este posibil insa nu a fost planul Guvernului de actiona in forta. Au fost multe alte proteste inainte pasnice in care nu s-a actionat in forta.

  Deci singurul lucrul care se poate face este sa se investigheze cazurile individuale de abuzuri ale jandarmilor si sa fie pedepsite fie disciplinar fie penal. Per total actiunea in forta a Jandarmeriei a fost legala si corecta.

  Repet daca manifestatia ar fi fost 100% pasnica Jandarmeria nu ar fi actionat in forta la fel cum nu a facut-o la protestele anterioare.
  • +5 (5 voturi)    
   N-ai fost acolo! Nu stii! (Joi, 16 iulie 2020, 20:43)

   mircea112 [utilizator] i-a raspuns lui adrian_83

   La inceput jandarmeria a fost ok, noi protestam ei erau ok, la locul lor, la ultimele manifestatii in schimb jandarmeria a inceput sa vina echipata de lupta, cu scuturi, casti, cai, masini cu apa, treceau ostenativ cu caii si cu scuturile lor, tot asteptau o scanteie, ca unul sa arunce o piatra ceva, ca sa ne rupa cu bataia pe toti, dar nu a fost asa, lumea a fost calma desii ei devenisera agresivi si in comportament si in echipament, si la utlimele manifestatii cel mai probabil au arvunit oameni de prin galerii care sa arunce acea piatra pe care o tot asteptau, sa se poata desfasura, asta e adevarul de la cineva care a fost acolo!
   Restul sa-i spuna lui Mutu domnul Doru Stoica si D-na Giorgiana Hosu demna succesoare a Alinei Bica!
   • -3 (3 voturi)    
    Piatra aruncata (Joi, 16 iulie 2020, 21:22)

    adrian_83 [utilizator] i-a raspuns lui mircea112

    "[...] cel mai probabil au arvunit oameni de prin galerii care sa arunce acea piatra pe care o tot asteptau [...]"

    Se poate sa fie cum zici tu insa faptul ca au pus ei oameni sa arunce cu pierte ca sa poate sa raspunda in forta e doar o speculatie. Nu e problema si eu speculez insa pana cand apar dovezi in ceea ce priveste ce ai spus eu o sa consider actiunea Jandarmeriei ca fiind legala.

    Ce poate a fost ilegal este modul de actiune a unor jandarmi insa cel mai probabil aceste abuzuri vor fi investigate.

    Din toate informatiile pe care le am eu nu exista nici-un indiciu ca Guvernul de atunci a planuit sa actioneze in forta impotriva manifestantilor din contra asta era probabil ultimul lucru pe care il vroiau PSD-istii la acea vreme.

    Eu insa raman la parerea ca daca totul ar fi fost 100% pasnic jandarmii nu ar fi reactionat in forta, la fel cum nu au facut-o la proestele anterioare.

    Pentru jandarmi nu conteaza cine e la putere daca ies in strada si lumea nu este pasnica ei nu stiu altceva decat sa bata; Asta e in fisa postului.
 • +6 (6 voturi)    
  provocare (Joi, 16 iulie 2020, 14:06)

  gurka [utilizator]

  jandarmeria provoaca prin atitudine,sunt instruiti temeinic,pentru a putea bate ca la fasole,mai ales pe-nserat.obiceiuri vechi militienesti...desfiintata si infiintata o structura corecta,fara PSD
  ps.am pofta de fasole batuta cu usturoi si multa ceapa calita
 • +7 (7 voturi)    
  "Dusmanii Poporului" !!! AFARA din Justitie! (Joi, 16 iulie 2020, 14:18)

  neagoe [utilizator]

  "A existat o complicitate morală a protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei" ?????
  In piata au fost doar o mica parte. Asadar, TOTI cei care NU i-au pupat mana lui Dragnea sunt DUSMANI AI POPORULUI!

  TOTI Cei care au semnat documentul care contine ideea complicitatii morale a unor protestari sunt STALINISTI si TREBUIE DATI AFARA DIN JUSTITIE!

  URGENT!
 • +8 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 iulie 2020, 14:21)

  [anonim]

 • +9 (9 voturi)    
  scuze (Joi, 16 iulie 2020, 14:28)

  gurka [utilizator]

  aproape de mine este un mega image,jandarmii mananca sandvis-uri alaturi de drogati,betivi si etnia conlocuitoare care sparge seminte non-stop.mizerie,galagie,jeg...vreo masura ceva dupa ora 22?niste paraziti platiti regeste.ia platiti ba impozitele si taxele sa va putem bate temeinic!!!
  • +5 (5 voturi)    
   jandari (Joi, 16 iulie 2020, 15:29)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui gurka

   Cine seamăna s-adună.
   Dintre cine crezi tu ca se recrutează jandarmii, dintre olimpici?
 • +6 (6 voturi)    
  La ăștia (Joi, 16 iulie 2020, 14:45)

  SKBjull [utilizator]

  Le dați voie legal să vă urmărească orice activitate în online, prin orice mijloace. Au voie să vă dărâme ușa de la intrare la 4 dimineața și să intre peste voi și să caute droguri, mașini de tipărit automate și bani falși.

  Nu-i așa că vă simțiți în siguranță? Dormiți liniștiți, DIICOT vă veghează.
 • +7 (7 voturi)    
  PNL si PSD (Joi, 16 iulie 2020, 15:19)

  robyzs [utilizator]

  Tudorel Toader nu a avut curaj sa inchida dosarul 10 August dar Predoiu si PNL a dat lovitura, DIICOT dovedeste ca nu este impartiala si ca face jocul politic al partidelor de la Guvernare.

  Unde este Presedintele Klaus Iohannis care in campania Prezidentiala spunea ca este Garantul Justitiei si al Dreptatii in Romania? N-a spus nimic nici de 10 August nici de eliberarea infractorilor Sebastian Ghita sau Elena Udrea, practic cu PNL am avut acelasi deznodamant ca pe vremea PSD.

  Sa se adevereasca vorba ca PNL este PSD in galben? deja au cooptat PSDisti ca Mihai Chirica sau alti primari cu probleme si dosare DNA asupra carora planeaza fapte de coruptie.
  • -3 (3 voturi)    
   Autoritatea Ministrului Justitiei (Joi, 16 iulie 2020, 16:39)

   adrian_83 [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   Chiar daca procurorii se afla sub autoritatea ministrului justiei, ministru nu poate da ordine procurorilor cu privire la ce dosare sa inchida sau sa deschida.

   Din comentariul tau ar rezulta ca procurorii nu ar fi independenti ci ca ar asculta de ordinele ministrului sau presedintelui.

   Faptul ca tie ti se pare ca Jandarmeria a procedat ilegal si ca cei din conducere ar trebui trasi la raspundere nu inseamna ca asta este si adevarul.

   Justitia nu trebuie sa ia decizii dupa ce cred unii si altii ci pe baza probelor. Daca procurorii si judecatorii iau decizii ce tie nu iti convin nu inseamna ca justitia nu e independenta sau ca e controlata politic.

   Sunt multi cei ca tine ce au impresia ca stiu ei cum s-au intamplat niste lucruri si apoi critica ca justitia ia decizii diferite. Parerea unor oameni nu e justitie.
 • +4 (4 voturi)    
  Si inca una strigatoare la cer (Joi, 16 iulie 2020, 16:41)

  comentacu [utilizator]

  Cum sa vii cu fente de-astea ca "nu toate victimele colaterale au fost si victime inocente"?!?
  Pe langa victimele colaterale, care au fost victimele din randul partii "beligerante" care s-a aflat in conflict cu jandarmeria? Si care a fost acea parte?
  Si doi la mana, de ce nu se dau cifre concrete, de genul X victime despre care exista inregistrari ca au atacat jandarmi si impotriva carora s-au aplicat sanctiune, s-a incercat / reusit identificare, aducerea la sectie, etc si cat este numarul victimelor inocente? Sa vedem cifre, nu povesti prin care se incearca acoperirea jandarmeriei si a celor care i-au coordonat (administrativ si politic) la acea data.
  Cine are puterea politica sa spuna, alo, domnii procurori care ati clasat fie si partial povestea asta care umbreste democratia romaneasca, voi va luati talpasita din procuratura si treceti in avocatura daca tineti cu ursu si veniti cu explicatii absolut hilare despre victime colaterale si inocente cand jandarmii te luau de pe strada si te bateau precum comunistii lui Ana Pauker.
 • +4 (4 voturi)    
  ihim, da (Joi, 16 iulie 2020, 19:27)

  Răzvan Dumitrescu1 [anonim]

  cine a fost in piata victoriei in 10 august stie ca asta e o minciuna sfruntata. in debandada aia in care veneau gaze, lume, fum de peste tot, nu mai stiai ce se intampla. nu puteai sa faci diferenta intre agitatori si protestatari pasnici, decat daca erai langa ei. cum se imprastiau in multime, cum ii pierdeai. in plus, te usturau ochii, pielea, nasul, gatul asa de rau, incat numai sa vezi cine e cine nu erai in stare. erau mame cu copii care plangeau in hohote, si care cautau disperate o cale spre ambulanta, erau oameni cu rani, plini de sange, era teren de razboi.
  deci sa ma lase jandarmeria cu complicitatea morala si alte mizerii penibile.
 • +5 (5 voturi)    
  facem pariu (Joi, 16 iulie 2020, 21:34)

  Dodel540 [utilizator]

  Ca cefele alea late care provocau jandarmii erau tot jandarmi in civil?
  Nu a uitat nimeni cand dupa ordonanta 13 intre suporterii veniti sa instige era un jandarm infiltrat , care si-a luat-o chiar serios de la ai lui in urma extragerii agitatorilor (atunci s-a putut)
 • +2 (4 voturi)    
  Cred ca nici cucos , cazan , sindile si (Joi, 16 iulie 2020, 21:47)

  kokos [utilizator]

  paraschiv n-ar fi gasit niste justificari mai bune pentru faptele lor decat a gasit diicot.Asta e o actiune de albire mai ceva ca la Nufarul.Rusine diicot , rusine predoiu , rusine pnl!pnl=psd=aceeasi mizerie!
  PS1: Sunt curios cum se simte rares bogdan , e linistit , doarme bine noaptea ? PS2: am vazut reactii dure de la USR si PMP , de la pnl reactia a fost de genul "o decizie care trebuie respectata" . Hai sictir pnl , ne vedem la vot unde o sa va dam in cap cu stampila.
 • +1 (1 vot)    
  . (Joi, 16 iulie 2020, 21:51)

  g01an [utilizator]

  pai daca sunt "asumati" si nu dovediti in vreun fel, cum putem vorbi de complicitate?
 • +1 (1 vot)    
  cum... (Vineri, 17 iulie 2020, 9:29)

  vizirul [utilizator]

  o sa identifice "inteligentii" de la DIICOT jandarmii care au fost abuzivi,dupa opinia lor,avand in vedere faptul ca aveau ID-urile acoperite? Oare de ce?Asta nu inseamna premeditare pentru agresiuni impotriva manifestantilor care sa nu fie inputabile faptuitorilor cu identitate controlabila?
 • 0 (0 voturi)    
  Ion Iliescu (Marţi, 21 iulie 2020, 12:30)

  Bambina [utilizator]

  De ce este folosit Ion Iliescu pentru propaganda negativă a PSD? Chiar PSD nu mai dă doi bani pe Iliescu, dar poatea asa căstiga increderea generatiei care aplauda la mineriada...acum generatia bâtrână de 80 de ani. Bravo, atâta smecherie...si degeaba ! veti pierde toate alegerile de acum pâna in 2030 !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by