CCR, despre decizia CEDO în cazul Kovesi: CCR nu putea să încalce dreptul la un proces echitabil al unei persoane fizice, pentru că a examinat altceva / Decizia pronunţată de CCR nu poate fi cenzurată de nicio altă autoritate

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 6 mai 2020, 19:39 Actualitate | Esenţial


Valer Dorneanu, presedintele CCR
Foto: Agerpres
Curtea Constituţională vine cu o reacție după decizia de marți a Curții Europene a Drepturilor Omului, care a dat câștig de cauză fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi în procesul în care aceasta a contestat la CEDO revocarea sa din funcție. Într-un comunicat difuzat miercuri, CCR susține că CEDO nu a judecat - și că, de altfel, nici nu avea competenţa să o facă - asupra „raţionamentului juridic şi soluţia pronunţată de Curtea Constituţională”.

În comunicatul CCR se menționează că această reacție a fost dată publicității cu o „majoritate de voturi” a plenului CCR, fără a se preciza însă care au fost judecătorii constituționali care au votat 'pentru', care sunt opiniile separate și de ce nu au fost publicate aceste opinii.


Curtea Constituţională afirmă în comunicat că CEDO a stabilit încălcarea dreptului la un proces echitabil în cazul Kovesi „prin raportare la un cadru juridic distinct, anterior şi fără legătură” cu cel analizat de CCR în urma căruia a pronunțat decizia din 2018.

Potrivit Curții, ea a decis atunci, „cu caracter general obligatoriu şi pentru viitor, care sunt raporturile constituţionale între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, precum şi natura actelor acestora, în procedura revocării procurorului-şef al DNA”. „Decizia astfel pronunţată nu poate fi cenzurată de nicio altă autoritate”, susține CCR.

„Doamna Kövesi nu a fost parte şi nici nu putea fi parte în procedura de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională (...) Aşadar, Curtea Constituţională nu putea să încalce dreptul la un proces echitabil al unei persoane fizice pentru simplul motiv că în procedura în faţa Curţii Constituţionale s-a examinat un alt aspect care a vizat, în mod exclusiv, competenţele autorităţilor publice”, mai spune CCR.

Astfel, Curtea Constituţională îi acuză pe președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban că, în discursul lor public, „folosesc argumente/ motive incomplete şi inexacte”, „ceea ce pune la îndoială comportamentul constituţional loial al autorităţilor publice la adresa Curţii Constituţionale”.

„Îndemnarea publică la revizuirea deciziilor Curţii Constituţionale este o atingere extrem de gravă adusă independenței Curţii Constituţionale şi a judecătorilor săi”, spune CCR în comunicat.


Redăm integral comunicatul remis miercuri de Curtea Constituţională:

Având în vedere Hotărârea Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din 5 mai 2020, pronunţată în cauza Kövesi împotriva României, Plenul Curţii Constituţionale a României, cu majoritate de voturi, face următoarele precizări:
 • 1. Deşi comentariile din spaţiul public au promovat ideea încălcării de către Curtea Constituţională a dreptului la un proces echitabil al doamnei Kövesi şi a invalidării Deciziei Curţii Constituţionale nr.358/2018, se constată că CEDO nu a efectuat un control cu privire la raţionamentul juridic şi soluţia pronunţată de Curtea Constituţională. De altfel, nici nu avea competenţa să o facă.
 • 2. Hotărârea CEDO a stabilit încălcarea dreptului la un proces echitabil prin raportare la un cadru juridic distinct, anterior şi fără legătură cu cel analizat prin decizia Curţii Constituționale. Acest cadru juridic se referă la aspecte pur legale, reglementate prin Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, şi nu la cel vizat prin decizia Curţii Constituționale, respectiv art.94 lit.c) şi art.132 alin.(1) din Constituţie.
 • 3. În decizia menţionată Curtea Constituţională a decis cu caracter general obligatoriu şi pentru viitor care sunt raporturile constituţionale între ministrul justiţiei şi Preşedintele României, precum şi natura actelor acestora, în procedura revocării procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în baza unei atribuţii prevăzute de Constituţie. Decizia astfel pronunţată nu poate fi cenzurată de nicio altă autoritate.
 • 4. Doamna Kövesi nu a fost parte şi nici nu putea fi parte în procedura de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională prevăzută de art.146 lit.e) din Constituţie, care vizează exclusiv raporturile dintre autorităţile publice cu privire la exercitarea competenţelor lor constituţionale, şi nicidecum judecarea unor raporturi juridice care implică persoane fizice. De altfel, în toate legislaţiile statelor care prevăd în competenţa curţilor constituţionale soluţionarea conflictelor de competenţă dintre autorităţile publice, instanţele constituţionale nu analizează drepturi şi libertăţi fundamentale.
 • 5. Aşadar, Curtea Constituţională nu putea să încalce dreptul la un proces echitabil al unei persoane fizice pentru simplul motiv că în procedura în faţa Curţii Constituţionale s-a examinat un alt aspect care a vizat, în mod exclusiv, competenţele autorităţilor publice.
 • 6. În discursul lor public, autorităţile publice, şi anume Preşedintele României şi prim-ministrul Guvernului, folosesc argumente/ motive incomplete şi inexacte, fără a corobora natura, conţinutul şi obligaţiile rezultate din cele două acte jurisdicţionale [Decizia Curţii Constituţionale şi Hotărârea CEDO], ceea ce pune la îndoială comportamentul constituţional loial al autorităţilor publice la adresa Curţii Constituţionale.
 • 7. În spaţiul public sunt transmise unele informaţii care nu prezintă problema de drept în ansamblul său. Curtea Constituţională recomandă citirea celor două hotărâri cu bună-credinţă şi comentarea acestora pe baza argumentelor juridice cuprinse în cele două hotărâri.
 • 8. Deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii şi nu sunt supuse procedurii revizuirii, bucurându-se de autoritate de lucru judecat.
 • 9. Îndemnarea publică la revizuirea deciziilor Curţii Constituţionale este o atingere extrem de gravă adusă independenței Curţii Constituţionale şi a judecătorilor săi.
 • 10. Legiuitorului îi revine obligaţia de a da curs Hotărârii CEDO, în măsura în care devine definitivă, prin identificarea soluţiei legislative corespunzătoare în considerarea cadrului juridic vizat de această hotărâre, şi nu a celui vizat prin Decizia Curţii Constituţionale nr.358/2018.
Citește pe acest subiect:Avocata Laurei Codruța Kovesi: Am fost singura persoană care i-a spus că are șanse la CEDO / A fost primul reclamant din viața mea care nu a dorit nicio sumă de bani

Ambasadorul SUA: Decizia CEDO în cazul Kovesi este un semnal de alarmă împotriva intervenției politicului în justițieCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20239 vizualizari

 • +86 (104 voturi)    
  Cata intelepciune! (Miercuri, 6 mai 2020, 19:57)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  La acesti scriitori de Constitutie!
  Recomandare de lectură pentru CCR: decizia CEDO.
  Chiar suntem o tara de prosti si nu intelegem abuzul?
  Cine nu intelege comanda politica a infractorilor din Parlament?
  Protest pentru Demisia slugilor pe 19 mai la sediul lor!
  • +25 (31 voturi)    
   Raspunsul la intrebari (Miercuri, 6 mai 2020, 20:18)

   Akylas [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   Chiar suntem o tara de prosti si nu intelegem abuzul?
   DAAAA, din pacate suntem !

   Cine nu intelege comanda politica a infractorilor din Parlament?
   Milioane de cetateni care voteaza PSD ca sa mai pice ceva pomana
  • -19 (25 voturi)    
   Exact (Miercuri, 6 mai 2020, 22:56)

   Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   Sunt o tara de prosti, cu niste dreptaci mai prosti decat prostii prostilor din cauza dorintei lascive de satisfacere a imposturii securiste de dreapta si indentificarea unui inamic imaginar al romanilor, dar real al coruptiei sistemice de dreapta: PSD!
   • +1 (1 vot)    
    Inamicul ala .... (Duminică, 10 mai 2020, 15:13)

    blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

    "imaginar" e de fapt cat se poate de real, numai unii , dezinformati, nu-l vad .
  • +19 (23 voturi)    
   CCR (Joi, 7 mai 2020, 5:04)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   Curtea Comunista a Romaniei, stat in stat.

   Bine frate, maine imi fac partid, preiau puterea, imi bag oameni la CCR, apoi imi fac de cap. Zice cineva ceva? Modific si Constitutia. Si gata. Nici macar dictator nu ma fac. Eu zic, CCR executa... pai e normal?

   CCR e o idee buna pe hartie, dar exista o vorba veche: Quis custodiet ipsos custodes?
 • +60 (74 voturi)    
  Astia... (Miercuri, 6 mai 2020, 20:08)

  blackarrow [utilizator]

  si-au luat-o in cap !
  • +26 (30 voturi)    
   Da (Miercuri, 6 mai 2020, 22:46)

   Caligula [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

   Practic, cine a emis acest comunicat, spune ca CCR e urmasul de drept al dictaturii comuniste - ca nu dau seama nimanui, chiar si atunci cand decizia se ia cu o majoritate simpla. Noua familie Ceausescu, cu Dorneanu in cap.
 • +67 (83 voturi)    
  am inteles (Miercuri, 6 mai 2020, 20:09)

  liviu_ [utilizator]

  ccr e alfa si omega...
  ei nu pot gresi si nu pot raspudne in fata nimanui

  nici ceausescu nu beneficia de atatea drepturi si putere cat are ccr

  ce sa zic... suntem in dictatura, doar ca dictatura e facuta de ccr!

  este PENIBIL raspunsul ccr si nu arata decat ca sunt o adunatura de borfasi care nu au nici o treaba cu legea sau cu constitutia!
  • +24 (28 voturi)    
   Ăs fi crezut ce spun ei (Miercuri, 6 mai 2020, 20:32)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   dacă nu ar fi fost aleși politic și încă și MAJORITARI PSD!
   Dacă ar fi fost aleși numai APOLITICI, dintre academicieni și somitâtile din universitățile de drept, poate ar fi avut dreptate. Dar când ei, care sunt “independenți” se fac preș la toate cerințele PSD, mai au curaj să comenteze, despre ce ar trebui să fie CCR?
 • +63 (75 voturi)    
  Zau ? (Miercuri, 6 mai 2020, 20:11)

  Akylas [utilizator]

  A esti clovni, in frunte cu tovarasul Dorneanu fac orice e posibil inafara de a recunoaste greseala si de a o repara. Da, da, sunteti atotputernici si nimeni nu poate sa va cenzureze...
  Dar totusi e cineva care poate, POPORUL ROMAN, de care va bateti joc ca sa indepliniti directivele PSD, javre comuniste.
  • +53 (55 voturi)    
   Au obligat președintele... (Miercuri, 6 mai 2020, 20:31)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Akylas

   ...să pună în aplicare o procedură pe care CEDO a constatat-o neconstituțională. Sigur, nu au fost sesizați în legătură cu fondul neconstituțional, dar au obligat instituțiile statului să aplice un cadru legal contrar Constituției.
  • +13 (15 voturi)    
   nu chiar... (Miercuri, 6 mai 2020, 21:23)

   micsinegru [utilizator] i-a raspuns lui Akylas

   atât de atotputernici. Poate se grăbesc și uită să treacă pe zebră. Doar așa mai scăpăm de acești imbecili. Poate se găsește un "kamikaze" printre cei cărora le-a ajuns.
 • +24 (26 voturi)    
  Paiata Dorneanu deasupra Legii! (Miercuri, 6 mai 2020, 20:19)

  V. Istina [utilizator]

  Cu aceeasi mojicie binecunoscuta, Dorneanu mai tranteste o flegma in fata publicului roman, dupa sintagma: eu sunt legea, mi se rupe de CEDO, au inteles aia gresit! Nu ne poate cere nimeni capul!

  O canalie slinoasa, si zdravana coada de topor!
 • +37 (41 voturi)    
  ce cere cecere (Miercuri, 6 mai 2020, 20:30)

  clencix [utilizator]

  Ei zic propria vox: "Noi suntem cel mai tare din parcare"
 • +20 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 mai 2020, 20:56)

  [anonim]

 • +17 (19 voturi)    
  bha, esti nebun? (Miercuri, 6 mai 2020, 21:05)

  Semiramidul [utilizator]

  deci dorneanu e papa de la roma, infailibil chiar daca bandit...
  tare asta
 • +18 (20 voturi)    
  Curtea Coruptiei (Miercuri, 6 mai 2020, 21:06)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Securisti, turnatori la Secu, activisti pcr, colaboratori ai criminalilor din 1989, slugoi ai mafiilor de partid.
 • +17 (19 voturi)    
  Am ajuns la dictatura ccr! (Miercuri, 6 mai 2020, 21:08)

  LiviuX [utilizator]

  Deja sunt si organ legislativ (stabilesc cum si ce amenzi, pensii trebuiesc date - desi asta nu are absolut nici o legatura cu Constitutia, fiind deci cu totul in afara obiectului lor de activitate), si putere judecatoreasca (stabilesc si pedepse - vezi chiar cazul de fata in care spun clar in hotarare ca Kovesi trebuie demisa). Mai lipseste sa devina si putere executiva...
  Ca sa revin la ce au spus, daca nu a fost un proces (ca sa trebuiasca sa i se permita dreptul la aparare), de ce au dat o sentinta, pedeapsa?
 • +15 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 mai 2020, 21:23)

  [anonim]

 • +7 (9 voturi)    
  bine! (Miercuri, 6 mai 2020, 21:40)

  antivirus2020 [utilizator]

  ca sunteti voi destepti (mai ales dornulet)
  De asta avem in justitie atatea cazuri strigatoare la cer despre cum se dau sentintele sau se prescriu.
  Asa clasa politica ,asa CCR avem.Se pare ca justitia va ramane legata la ochi si pe mai departe.
 • +10 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 mai 2020, 21:43)

  [anonim]

 • +5 (9 voturi)    
  cum spui tu Valer!? (Miercuri, 6 mai 2020, 21:46)

  MirceaIo [utilizator]

  dar un om (Codruta Koevesi) care isi facea datoria, muncea pentru noi a fost destituita in mod abuziv, pe nedrept. Vinovati: Tudorel Toader, Valer Dorneanu, Victor Ciorbea si bineinteles Klaus Iohanis. Cine este in spatele acestor marionete ?In tot cazu si marionetele si-au luat sume frumusele de la mafioti. Klaus m-ai dezamagit!!!
 • +12 (14 voturi)    
  La munca juristi ! (Miercuri, 6 mai 2020, 22:10)

  dincannes [utilizator]

  Cautati fisura si restabiliti "spiritul legii" !

  Declaram razboi Andorei, timp de citeva zile si facem curat la CCR in timpul asta - stare de razboi !
  • 0 (0 voturi)    
   Vasilica-Cristi Danilet (Vineri, 8 mai 2020, 10:48)

   dincannes [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   … a gasit ceva, dar cine va materializa o decizie data de un complet de judecatori (presupunind ca va exista), contra inculpatului CCR ?
   • 0 (0 voturi)    
    Maniera simpla este arestarea (Sâmbătă, 9 mai 2020, 0:51)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

    cu descindere, inculpare sim acuzare, judecare pentru inalta tradare in 24 ore, incarcerare in regim penitenciar greu. Cum faceau rudele astora in anii 50, dupa care saliveaza: ce tineri si frumosi erau atunci..
    Maniera grea: lupta de culise, declaratii inutile, ca astia au un scop bine conturat si nu le pasa nici de cjue nici de cedo nici de lege - doar de bosul de la moscova si de loja.
 • +15 (17 voturi)    
  de fapt! (Miercuri, 6 mai 2020, 22:23)

  antivirus2020 [utilizator]

  intr-adevar dna.Kovesi nu putea fi obiectul unui pct. de vedere al CCR,dar a fost de fapt alt slugoi care a apelat la confrati sa il ajute in comiterea unor abuzuri juridice,astfel incat decizia lor a stabilit de fapt ca abuzul este legal si chiar constitutional.
  De fapt CCR a judecat dreptul Presedintelui de a nu fi de acord cu MJ in cazul revocarii unui procuror(drept stabilit de constitutie)
  Insa CCR vine si spune ca Presedintele e pus acolo pt. decor si nu pt. a emite un pct de vedere contrar MJ si chiar este obligat sa faca ce spune acesta.
  Eu zic sa dea o decizie pt. desfiintarea Institutiei Prezidentiale fiindca ii incurca si asa cum afirma si ei in declaratiile de mai sus o astfel de hotarare este obligatorie ,trebuie pusa in aplicare si nu poate fi contestata de nimeni.
  Deci cam asta este echilibrul intre puterile statului (legislativ,executiv,judecat.) cand 80% din acestea sunt acaparate de un grup...care comite abuz dupa abuz.(in cazul de fata PSD controla guvernul,parlamentul si o buna parte din CCR prin fosti membri de partid).
 • +13 (13 voturi)    
  constitutia (Miercuri, 6 mai 2020, 22:33)

  gurka [utilizator]

  trebuie modificata,urgent...dupa alegeri,sper din suflet!sunt fffffff.multe de schimbat la constitutia bolsevicului criminal iliescu!de fapt,nu trebuie modificata,trebuie redactata alta noua,aprobata prin referendum popular in primul rand....ce nu trebuie schimbat,in vecii vecilor,este partea cu statul unitar,indivizibil samd.ca sanctiune va trebui sa poata fi retrasa/anulata cetatenia Romana pentru separatisti,in mod deosebit!cum adica sa vina un militian sa-mi dea amenda si eu sa contest in instanta,sa platesc avocati,,sa-mi pierd timpul,sanatatea etc....NU,militianul sa mearga in instanta,sa demonstreze ca am gresit si un judecator sa-mi aplice amenda daca am comis-o...fratilor tara este gresita rau si totul pleaca de la constitutie,Biblia statului.Sa auzim de bine
 • +13 (15 voturi)    
  cum ba, CEDO e niste fraieri ? (Miercuri, 6 mai 2020, 23:20)

  johnescu [utilizator]

  problema ccr, e ca cedo nu raspunde la butoane straine !
  stiti voi, butoanele alea rosii, verzi de aici si din alte parti !
  eu vin si intreb, ce s-ar face tara asta far'de ccr ?
  unde eram inainte de ccr si unde suntem acum cand avem ccr ?
  ce progrese a facut Romania cu ccru asta asezat pe un nor de unde imparte legea asa cum vor niste neica nimeni ?
  sugestia mea ar fi sa ii trimitem in somaj !
  da, nu mai finantati aceasta ...grupare!
  a demonstrat ca prin actiunile ei, ccru a introdus anarhia ca forma suprema de guvernare a statului!
  luati-le finantarea !
  au demonstrat ca nu merita finantarea publica !
  ccru trebuie sa se intoarca cu fata la cetateni si nu sa stea nonsalant, arogant si sa arunce coji de seminte pe contribuabil.
 • +14 (16 voturi)    
  Ce crime ai in sifonier nemernicia , Ta , de te (Miercuri, 6 mai 2020, 23:43)

  deval [utilizator]

  tine ciuma (ca si pe Slugarel) in lesa de atata vreme ??!!
  Ca nu mai au dracu ce sa va dea !
  Numai santajul pentru niste fapte groaznice a putut face sa sa va lasati pusi la butoniera infractorului, a Mafiei fara frontiere !!!!!
  Rabdarea mea se termina la tine , la Slugarel si nu te-as putea ascuta nici rostind un autodenunt !
 • +18 (20 voturi)    
  Pe scurt (Joi, 7 mai 2020, 0:07)

  BjornTuroque [utilizator]

  CEDO prosti, Venetia prosti, Kovesi proasta. Cine comenteaza e prost si oricum nu are voie sa comenteze in primul rand.. Dorneanu & Co noii zei care fac si desfac cam tot ce misca in tara.

  Nemernicii astia de la butoane sunt mai rai ca o hidra.
 • +21 (23 voturi)    
  Niste cretini (Joi, 7 mai 2020, 0:47)

  Cataleya [utilizator]

  CCR nici macar nu avea dreptul sa ia decizii intr-o astfel de cauza.
  Dar daca tot si-a arogat acest drept, CCR putea sa spuna ca Presedintele este obligat sa ia o decizie, dupa ce doamnei Kovesi isi va fi prezentat apararea in fata unei instante.
  Dar ce-a facut CCR?
  A decis pur si simplu ca Presedintele trebuie sa semneze ceea ce a hotarat Toader. "de indata"

  Eu ma bucur ca CCR si Toader au fost si raman niste idioti.
  Prin actiunile lor abjecte au facut din Kovesi , nu o victima, ci una din cele mai puternice personalitati ale lumii, in urmatorii 7 ani!
  Si cand procuratura europeana isi va incepe efectiv activitatea, multi politicieni romani (si nu numai) vor incepe sa tremure, zi de zi, noapte de noapte!
 • +16 (18 voturi)    
  Ccr (Joi, 7 mai 2020, 0:50)

  Dyonisos [utilizator]

  Politrucii din aceasta instituție, niște incapabili buni doar la pupat dosuri, au hotărât majoritar iarăși, ca tot ei au dreptate și sa nu vina nimeni în tarisoara lor sa le zică ce sa facă. Organizarea pe criterii de tip mafiot a statului roman le permite asta.
 • +12 (14 voturi)    
  Cine se scuza (Joi, 7 mai 2020, 1:46)

  Tudor PetruFriciu [anonim]

  se acuza .DEMISIA singurul raspuns valabil
 • -1 (7 voturi)    
  Activism judiciar (Joi, 7 mai 2020, 2:31)

  Setalcott [utilizator]

  Sarmanii judecatori ramoliti, ei inca traiesc pe vremea cand un proces insemna aplicrea mecanistica a legii. Vremurile s-au schimbat, astazi judecatorul trebuie sa gaseasca cele mai inventive interpretari ale legii pentru a da solutii moralizatoare pe gustul publicului.
 • +9 (9 voturi)    
  Schimbare (Joi, 7 mai 2020, 8:22)

  sergiutales [utilizator]

  Cum ar putea safie schimbata componenta CCR, in mod democratic, prin vointa natiunii?
  Ma intreb si ar trebui sa se gaseasca o solutie in acest sens. CCR a demonstrat, inca odata, ca Justitia nu este nici independenta, nici impartiala, ci doar legata la ochi si chiar asa, stie sa "pipaie" plicul gros cu bancnote si sa-i aprecieza continutul.
 • +6 (6 voturi)    
  Cauza si efect... (Joi, 7 mai 2020, 10:27)

  yo3 [utilizator]

  La 75 de ani cat are individul...comunismul i-a intrat in oase si l-a mancat pe interior ca un cancer, nu mai poate fi tratat!
  Probabil dor CoVid-ul il mai vindeca!
  Fosilele astea, dinozaurii astia cu sange FSN-nist sunt matusalemici...chiar nu pot fi inlocuiti de oameni tineri, in putere si competenti?

  Je,
 • +5 (7 voturi)    
  au examinat altceva ? (Joi, 7 mai 2020, 11:22)

  nedumeritul [utilizator]

  E adevarat ca au examinat altceva, dar prin decizia luata au pus la adapost pe cei care au facut o fapta incorecta, deci sunt complici .Ei nu sunt prosti si sunt constienti de acest lucru. Ipocrizia lor depaseste limitele normalului.
  Sunt curios pe unde ar scoate camasa daca ar fi acuzati de complicitate....Nu pot sa pretinda ca inconsistenta acuzatiilor nu era evidenta...sau pot ????? prin hotararea luata au validat acuzatiile ca fiind consistenete....
 • +3 (3 voturi)    
  republica bananiera sau abuzul celor din CCR? (Joi, 7 mai 2020, 12:25)

  Cactus Jack [utilizator]

  ..pana ce politrucii din CCR sunt la dispozitia partidelor politice fara sa respecte constitutia, dispunand la bunul lor plac, nu putem vorbi in Romania despre un stat de drept.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by