Numărul persoanelor infectate cu coronavirus la nivel global a depășit marți pragul de 4,9 milioane, din care 1,9 milioane s-au vindecat, iar peste 320.000 de oameni au decedat, potrivit centralizării de pe Worldometers.

Coronavirus ParisFoto: Andreina Flores/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai importante informații, LIVETEXT:

00.47:

Experţii însărcinaţi cu consilierea Uniunii Europene în materie de sănătate au subestimat riscul reprezentat de noul coronavirus în cursul unei reuniuni care a avut loc la 18 februarie, cu puţin timp înainte ca pandemia să se răspândească pe continent, potrivit ediţiei de marţi a cotidianului El Pais, relatează Agerpres.

00.22: Președintele american Donald Trump și-a apărat marți decizia de a-și administra medicamentul anti-malarie pentru a se proteja în fața noului coronavirus, în ciuda avertismentelor medicale, precizând că fiecare individ decide pentru sine.

22.08: Guvernul britanic a anunţat marţi 545 noi decese provocate de noul coronavirus în Regatul Unit, fiind de asemenea confirmate 2.412 noi cazuri de COVID-19 în urma efectuării a 89.784 de teste.

21.09:

Circulaţia persoanelor între Bulgaria, Grecia şi Serbia va fi permisă de la 1 iunie fără obligativitatea unei perioade de carantină de 14 zile pentru limitarea epidemiei de coronavirus, informează marţi Reuters şi BTA. Deși a participat la discuții, România nu face parte din acest acord care are o importanță deosebită din perspectiva turismului, negocierile urmând a fi reluate.

Pentru libera circulație între Bulgaria, Grecia și Serbia va fi nevoie doar de o declaraţie scrisă la frontieră, care să ateste că semnatarul nu prezintă simptome de COVID-19, călătoreşte pe proprie răspundere şi nu este supus carantinei în ţara sa, precum şi de un număr de telefon pentru contact.

19.45: În Italia, crește numărul de îmbolnăviri și decese, față de ziua precedentă

19.25: Spania a anunțat marți 431 de cazuri noi de infecții cu noul coronavirus, bilanțul total urcând la 232.037 de la 231.606, transmite Reuters.

Pe de altă parte, ministerul sănătății a anunțat că încă 83 de oameni și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus, față de 59 cât raportase în ziua precedentă. Bilanțul total al deceselor ajunge astfel la 27.778,

18.37: China susține că a dezvoltat un nou medicament care poate stopa pandemia de coronavirus, fără un vaccin

Un laborator din China a dezvoltat un medicament despre care susține că poate opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Concret, oamenii de știință chinezi susțin că noul medicament poate scurta durata vindecării pentru cei infectați cu noul coronavirus, dar poate oferi și imunitate la Covid-19, pe termen scurt, relatează AFP.

17.19: Persoanele care s-au infectat a doua oară cu COVID-19 nu au mai răspândit virusul

16.10:

Comisia Europeană a anunțat, marți, că va aloca încă 122 de milioane de euro pentru cercetare și invoare pentru a combate noul coronavirus. Măsura completează acțiunile anterioare vizând dezvoltarea de metode de diagnosticare, de tratamente și de vaccinuri împotriva COVID-19.

16.00: Israelul a suspendat temporar marţi cerinţa de a purta măşti în public, ca răspuns la un val de căldură ce a cuprins ţara, informează dpa, citată de Agerpres. Cerinţa de a purta măşti va fi relaxată până cel puţin vineri, a precizat Ministerul Sănătăţii.

15.40: O rezoluție a Uniunii Europene privind investigarea răspunsului internațional la pandemia de coronavirus a obținut marți susținerea adunării ministeriale anuale a Organizației Mondiale a Sănătății, informează Reuters.

15.00: Există semne provizorii potrivit cărora copiii ar putea să u transmită noul coronavirus la fel ca adulții, au spus marți doi epidemiologi britanici, deși aceștia atenționat că veștile proaste sunt că imunitatea umană ar putea să nu dureze mult

14.00:Beijingul îl acuză pe Trump că ''se sustrage de la obligaţiile sale'' faţă de OMS

12.40:Franţa introduce carantina "voluntară" pentru cetăţenii şi rezidenţii săi care revin din afara Uniunii Europene

12.35: Agricultorii din două provincii din China pot beneficia de compensații financiare dacă renunță la creșterea animalelor sălbatice destinate alimentației, o practică care a făcut ca țara să fie arătată cu degetul în plină pandemie de Covid-19

12.00:Spania a ridicat marți interdicția tuturor zborurilor directe din Italia, care a fost instituită pe 11 martie în cadrul carantinei naționale

11.20: Numărul de noi cazuri de coronavirus în Cehia înregistrează cea mai mare creştere zilnică din ultimele patru săptămâni

11.10:Rusia a spus marți că 9.263 de noi cazuri ale noului coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, ducând bilanțul total la 299.941

09.20:11% dintre persoanele infectate din Germania sunt angajate în sectorul de sănătate

09.10: Infectările cu noul coronavirus în Mexic au ajuns în ultimele 24 de ore la 51.633 cazuri confirmate şi au cauzat 5.332 de decese, cu o creştere de 2.414 de cazuri noi şi 155 de decese într-o singură zi, au informat marţi autorităţile sanitare din această ţară, relatează Agerpres citând EFE.

09.00: Polonia și-ar putea redeschide granițele la 15 iunie, înainte să ridice înainte să ridice toate restricțiile pe 1 iulie.

08.20: Un vaccin experimental american oferă primele rezultate încurajatoare împotriva Covid-19

07.15:Președintele american, Donald Trump, a amenințat luni că va îngheța ”permanent” finanțarea către Organizația Mondială a Sănătății, dacă nu se angajează să facă ”îmbunătățiri notabile” în termen de 30 de zile și că reconsideră calitatea sa de membru în această organizație

07.00: China raportează 6 noi cazuri, inclusiv unul în Wuhan. Trei din cele șase cazuri au fost importate.

06.45:Numărul infecțiilor în India a depășit marți 100.000

06.05:Noi măsuri de relaxare în deplasarea cehilor şi slovacilor

Citește și: