Există semne provizorii potrivit cărora copiii ar putea să nu transmită noul coronavirus la fel ca adulții, au spus marți doi epidemiologi britanici, deși aceștia au atenționat că veștile proaste sunt că imunitatea umană ar putea să nu dureze mult, relatează Reuters.

Coronavirus Spania, copilFoto: Profimedia Images/Andreas Solaro/AFP

În timp ce Europa și Statele Unite încearcă să se întoarcă la muncă după primul val al pandemiei de coronavirus, liderii mondiali încearcă să identifice momentul în care ar fi sigur pentru copii și studenți să se întoarcă la cursuri.

Copiii ar putea să nu răspândească la fel de mult ca adulții, potrivit unor semne provizorii, a spus dr. Rosalind Eggo, care face parte din comisia care consiliază guvernul britanic cu privire la reacția pe care ar trebui să o aibă în fața coronavirusului, membrilor Camerei Superioare a Parlamentului.

”Credem că este puțin probabil să o ia copiii, suntem foarte siguri că ei sunt mai puțin predispuși la efecte severe și că există semne că sunt mai puțin infecțioși, dar nu este sigur”, a spus Eggo de la London School of Hygiene & Tropical Medicine.

John Edmunds, un membru al Grupului de consiliere ştiinţifică pentru situaţii de urgenţă, a spus Comisiei de știință din Camera Lorzilor că este uimitor cum copiii nu prea par să joace un rol în răspândirea coronavirusului.

”Este neobișnuit că copiii nu par să joace un rol în transmitere pentru că pentru majoritatea virusurilor respiratorii și bacteriilor ei joacă un rol central, dar aici nu pare să fie așa”, a spus Edmunds, profesor și el la London School of Hygiene and Tropical Medicine.

”Există doar un focar documentat asociat cu o școală - ceea ce este uimitor”, a spus Edmunds.

Cu toate acestea, el a adăugat că există vești potențial rele, respectiv că imunitatea umană la noul coronavirus nu ar putea dura mult.

Citește și: