China l-a acuzat, marți, pe Donald Trump că ”se sustrage obligațiilor” sale față de Organizația Mondială a Sănătății, după ce președintele american a amenințat că va îngheța pe termen indefinit finanțarea agenției ONU, relatează AFP.

coronavirus ChinaFoto: Profimedia

Această abordare a locatarului Casei Albe, care critică OMS pentru că a fost prea indulgentă cu Beijingul, vizează să ”murdărească eforturile Chinei în fața epidemiei”, de Covid-10, a spus ministrul Afacerilor Externe, Zhao Lijian.

Președintele american, Donald Trump, a amenințat luni că va îngheța ”permanent” finanțarea către Organizația Mondială a Sănătății, dacă nu se angajează să facă ”îmbunătățiri notabile” în termen de 30 de zile și că reconsideră calitatea sa de membru în această organizație, relatează AFP.

”Dacă OMS nu se angajează să facă îmbunătățiri substanțiale în termen de 30 de zile, voi îngheța permanent finanțarea OMS de către Statele Unite și va reconsidera apartenența noastră la organizație”, a scris Donald Trump pe Twitter și a postat fotografii cu o scrisoare adresată șefului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.