Fostul europarlamentar PSD Claudia Ţapardel acuză USR şi PNL de „presiune” asupra Biroului Electoral al Sectorului 1, susţinând că în acest caz poate fi depusă plângere penală, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Îmi este teamă că tot acest scandal, toată această presiune, tot acest asediu pe care îl fac asupra Biroului Electoral de Sector nu face decât să pună presiune pe acei oameni să o declare câştigătoare pe doamna Clotilde Armand sau ca aceştia să se simtă sub presiune şi să nu ia deciziile legale şi deciziile corecte pentru a declara şi a consemna cine este câştigător la Primăria Sectorului 1. (...) Procesul electoral nu s-a terminat, pentru că nu avem declarat un câştigător şi nu este normal şi firesc şi, mai mult decât atât, nu este legal ca un partid politic - şi aici, în speţă, USR-ul şi PNL-ul, prin modul în care se manifestă, prin asediul pe care l-au făcut la Biroul Electoral de Sector - să pună presiune asupra unui proces electoral aflat încă în desfăşurare. (...) Ne vom consulta şi cu candidatul, cred că se poate depune chiar o plângere penală împotriva celor care sunt acolo, pentru că se încalcă buna desfăşurare a procesului electoral. (...) E un abuz ceea ce fac şi încalcă legea”, a declarat Claudia Ţapardel într-o conferinţă de presă, la care a participat şi reprezentantul juridic al PSD Sector 1, Mihai Drăgan.

Marţi, Dan Barna, copreşedinte USR-PLUS, a declarat că reprezentanta formaţiunii sale, Clotilde Armand, a câştigat cursa pentru Primăria Sectorului 1, dar că delegaţii partidului vor să se asigure că numărătoarea voturilor se efectuează în mod corect.

CITEȘTE ȘI: