Mioveni - Rapid 0-0. Mutu turbat. Galeria în delir: “dă-le goool! Dă-le gool!” Și golul nu vine Onea, Pănoiu, Albu nu dau gol. Mai mult Marko Dugandžić ratează 11 metri. Dar ai noștri parcă au avut picioare de musaca. Un pic cam moi. Dar egalul "a meritat" pentru că galeria și Mutu au făcut un gest superb la final. Cronică de meci, oftică și măreție. CITEȘTE ȘI JUDECĂ.

Adrian MutuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mioveni - Rapid 0-0. Începem cu un șut al lui Onea. Bară, bre!

Bară. Bara mă-sii de viață! Apoi, începem joc cu chibriturile. Nu scapără nimic. Dar nimic. Tatonare, suntem buni, dar n-avem colți. Pănoiu, Albu nu dau gol. Jucăm cu picioare moi. Nu ne ies combinațiile în fața porții. Mioveniul scoate colții, ba chiar au două-trei ratări mari. Jocul pare de partea noastră, dar nu e. Avem mingea și suntem uimiți ca copiii. Ce să facem cu ea? S-o dăm în ațe, dă-o dracului de minge. "Dă-le gol! Dă-le gol" strigă fierbinte galeria. Nu ne iese. Nu dăm. Mutu turbează, fierbe pe margine. Se uită la cer. Se roagă-n pământ, răsuflă greu, oftează des.

Unul de la Mioveni împinge mingea cu mâna pe la final de meci. Pare că sorții ne dau un semn. Ca să vedeți voi cum nu vrea mingea să ne intre. Uite aici fază.

Și împinge mingea mioveanul cu mâna în careu. VAR-ul ne dă 11 metri. Cine să execute? Cine altul decât golgheterul. Totul era aliniat: 11 metri, Marko cel bun, mingea, final de partidă.

Și trage Marko Dugandžić și e goooool

Dar cică n-a fost bine, zice arbitrul. Reluare. Fatal. Marko ratează. O dă-n bălării. Cum zice Grădinescu. Îl vede pe portar că nu se duce după fentă și? Și Marko intră-n panică. Și-o dă pe sus, într-un colț, dar mingea nu vrea și nu vrea să intre-n ațe. Marko! Nu te supăra! Ați avut ieri picioare moi. De musaca! Nea Rică Răducanu care știe ce știe zice așa: “Fotbalul e ca musacaua. Un blat pe bune, un blat pe rele. Acum suntem pe rele” Nu ne putem opune.

După meci un gest superb. Mutu îl aduce pe Marko în fața galeriei Rapid aflate pe stadion încă, în stupoare. Și Mutu și Marko puteau fi fluierați golănește. Dar galeria și jucătorii sunt aplaudați. Se strigă: "Marko! Marko!" Băi, câtă încredere să ai ca să te supui oprobiului public, galeriei ofticate de rezultat și de ratarea lui 11 metri? Câtă încredere să ai? Dar Mutu a făcut un gest absolut. L-a luat pe Marko care ratase penaltyul și galeria a-nțeles că acești oameni au nevoie de încurajare. Că un joc e un joc. Și au primit-o! Galeria a strigat: Marko! Marko!. Iată imaginile GSP.

Vorba lui nea Ricu musacaua are și reversu': vine și blatul cu bune.

CITEȘTE ȘI VIDEO SuperLiga: Rapid București, pas greșit pe terenul ultimei clasate - CS Mioveni, fără eșec în 2023

ALTE ARTICOLE HAI RAPID:

Rapid - FCU Craiova 1-2. Și ne-a făcut Mititelu mititei. Merge Mititelu la vrăjitoare?

SUPERLiga: Rapid - Sepsi 3-0. Dugandzic trei goluri în 14 minute. S-a spart stratul de ozon/ Iarna e ca la Amazon/ Rapid dă gol după gol

Rapid București 2022, Superliga 1. Victoria pasiunii. Ratarea lui Albu, Pumnul lui Săpunaru, obsesia lui Șucu pentru titlu. Viață alb-vișnie, cum alta nu e. VIDEO

Rapid - FCSB Superliga. Diseară, războiul lumilor: meritocrația Rapid Giulești, megalomania Gigi Becali

Rapid-CFR. Fabula Bursucului în Giulești

Avancronica Mutu VS Hagi

Rapid-Botosani. Dupa 2 jocuri de "nimic c-un VAR dușman

Cu Săpunaru la psihanalist

Meciul cu Craiova lui Mititelu

Mutu are coastă de antrenor

Amanta Rapidului ratarea lui 11 metri

Batem Steaua lui Becali

De ce nu tace Șucu?