Brian Sicknick, polițist în cadrul forțelor de ordine ale Capitoliului american, a murit din cauza rănilor provocate atunci când suporterii președintelui Donald Trump au asaltat clădirea legislativului SUA, ceea ce ridică la 5 numărul deceselor în urma acestor incidente, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele mai importante informații din SUA de după asaltul asupra Capitoliului, LIVETEXT:

--------------------

20:55 Republicanul Kevin McCarthy: Lansarea procedurilor de destituire împotriva lui Trump „va împărți doar țara”

20.19FBI oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţiile despre bombele artizanale

19.36Nancy Pelosi a discutat cu liderii militari despre modalități de a-l opri pe Trump să folosească codurile nucleare

19.32Donald Trump anunță că nu va participa la ceremonia de învestire a lui Joe Biden

18.46NBC News: Republicanii au avertizat că va veni această zi. Apoi au uitat

16.45Susținătorii fanatici ai lui Trump îl acuză de trădare: „Un cuțit în spate”

15.14Vicepreședintele american Mike Pence s-a opus cererilor de a invoca al 25-lea Amendament al constituției americane pentru a-l înlătura pe președintele Donald Trump din funcție, potrivit mai multor surse

12.33 Asaltul violent al suporterilor lui Trump asupra Capitoliului și lunga perioadă în care a refuzat să accepte rezultatele alegerilor au pus în pericol viitorul politic al președintelui și au afectat și carierele principalilor săi colaboratori și membrilor familiei sale, au declarat Reuters actuali și foști membri ai Administrației Trump.

11.30Ministrul american al educației, Betsy DeVos, și-a anunțat demisia joi seara, citând discursul pe care președintele Donald Trump l-a susținut miercuri în fața susținătorilor săi înainte ca aceștia să ia cu asalt Capitoliul american ca un „punct de cotitură”

10.56 Cel puțin doi miniștri din cabinetul lui Trump considerați a fi printre cei mai loiali aliați ai președintelui s-au consultat cu angajații Casei Albe cu privire la invocarea celui de-al 25-lea Amendament după ce Trump a refuzat să ia măsuri în timp ce protestatarii luau cu asalt Capitoliul american.

Secretarul de stat Mike Pompeo și secretarul trezoreriei Steve Mnuchin au avut conversații informale în cadrul propriilor departamente despre al 25-lea Amendament, a cărui invocare ar declanșa un proces pentru înlăturarea lui Trump, potrivit a trei surse familiare cu discuțiile.

10.04VIDEO Trump, schimbare de ton: Se declară "scandalizat" de violențe și condamnă un atac odios

09.596.200 de membri ai Gărzii Naționale, desfășurați pentru 30 de zile în Washington

--------------------

”Polițistul Sicknick (…) a fost rănit în timpul confruntărilor fizice cu protestatarii”, a spus poliția într-un comunicat de presă. Acesta a murit joi, la spital, unde fusese dus după ce își pierduse conștiența la întoarcerea la sediul diviziei sale”, potrivit sursei citate.

Acesta era în cadrul Poliției Capitoliului din 2008. Moartea sa va fi anchetată de divizia criminalistică a poliției metropolitane.

Trump, care inițial și-a lăudat suporterii, ulterior a condamnat violențele, spunând că insurgenții au profanat inima democrației americane și trebuie să răspundă pentru faptele lor.

O protestatară a fost împușcată mortal de forțele de ordine, iar alți trei oameni au murit în urma rănilor suferite miercuri.