Liderul republican Kevin McCarthy i-a avertizat vineri pe democrați că deschiderea procedurilor de punere sub acuzare împotriva lui Donald Trump „va împărți țara și mai mult”, după violențele d emiercuri din Capitoliu, potrivit AFP.

TrumpFoto: Captura video

"Lansarea unui proces de destituire împotriva președintelui la doar 12 zile de sfârșitul mandatului său va împărți și mai mult țara noastră", a scris el, reacționând la remarcile președintelui Camerei, democrata Nancy Pelosi, care a promis că va acționa dacă Donald Trump nu va părăsi Casa Albă cât mai curând posibil. El urmează să predea puterea democratului Joe Biden pe 20 ianuarie.

Liderul democrat al Congresului SUA, Nancy Pelosi, a declarat vineri că a vorbit cu lideri din armata SUA pentru a se asigura că Donald Trump, un „președinte dezechilibrat”, nu poate folosi codurile nucleare, în timp ce amenință să acționeze în Congres dacă nu va părăsi repede puterea, potrivit AFP.

"În această dimineață am vorbit cu șeful Statului Major al SUA, Mark Milley, pentru a discuta despre măsurile de precauție disponibile pentru a împiedica un președinte instabil să lanseze ostilități militare sau să acceseze coduri de lansare și să dispună un atac nuclear”, a scris președintele Camerei Reprezentanților într-o scrisoare adresată colegilor ei parlamentari.

„Situația cu acest președinte dezechilibrat nu ar putea fi mai periculoasă”, a continuat ea, promițând că Congresul va acționa dacă Donald Trump nu va părăsi Casa Albă „iminent și voluntar”, fără a specifica natura acestei acțiuni. Acesta din urmă trebuie să cedeze puterea lui Joe Biden pe 20 ianuarie.