Guvernul modifica legea educatiei astfel incat doctorii sa poata renunta la titlul de doctor

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Luni, 29 decembrie 2014, 10:52 Actualitate | Esenţial


Sorin Cimpeanu
Foto: Agerpres
Guvernul modifica legea educatiei astfel incat doctorii sa poata renunta la titlul de doctor. Pe ordinea de zi a sedintei de guvern de astazi se afla un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011 si a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei. Sorin Cimpeanu, noul ministru al Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca aceasta ordonanta aduce 6 modificari, iar una dintre ele introduce posibilitatea ca un doctor sa renunte la titlul de doctor. Modificarea vine la mai putin de doua saptamani dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat pe Facebook ca renunta la titlul de doctor.

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a explicat pentru HotNews.ro ca ordonanta prevede si posibilitatea ca un doctor sa renunte la acest titlu “pentru ca altfel nu am cadru legal sa indeplinesc cererile venite din partea societatii civile si academice”, in ceea ce priveste titlul de doctor al lui Victor Ponta.

Noul ministru a declarat pentru HotNews.ro ca, prin aceasta modificare adusa legii, se va putea renunta si la diploma de bacalaureat. “Da, este adevarat ca poti renunta si la Bacalaureat, dar cu conditia ca acea persoana sa faca din nou liceul daca doreste apoi sa isi ia din nou Bacalaureatul. La fel este si cu doctoratul: renunti la titlul de doctor, dar daca vrei peste ani sa fii doctor, atunci reiei tot procesul de pregatire, iar statul nu va mai asigura finantare”.

Toate modificarile au fost trimise catre universitati in urma cu o saptamana, pentru ca in afara de o prevedere a ordonantei care se refera la invatamantul profesional, la alternanta dintre teorii si practica, toate celelalte se refera la invatamantul universitar", a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei.

Care sunt modificarile aduse Legii educatiei prin ordonanta promovata astazi de Guvern

Vezi mai jos care sunt modificarile pe care le aduce aceasta ordonanta de urgenta, asa cum au fost ele transmise universitatilor de catre Ministerul Educatiei:
 • "Introducerea in sistemul national de invatamant si reglementarea formei de pregatire profesionala organizata in sistem dual; in absenta aparitiei in regim de urgenta a acestor reglementari, implementarea sistemului va fi imposibila pentru anul scolar 2015-2016;
 • Completarea cadrului legal care reglementeaza regimul titlurilor stiintifice;
 • Asigurarea cadrului legal prin care universitatile/Academia Romana pot incasa taxa de abilitare; reglementarea este necesara pentru a putea promova mult asteptata metodologie de abilitare (prin Ordin de ministru) in primele zile ale lunii ianuarie 2015;
 • Corelarea legislativa pentru alocarea finantarii de baza si a finantarii complementare (ca si distribuire de fonduri si nu cheltuiala a MECS);
 • Asigurarea cadrului legal de functionare al ARACIS; in absenta acestei reglementari, ARACIS nu mai poate functiona dupa data de 01 ianuarie 2015;
 • Prorogarea termenului de incetare a activitatii cadrelor didactice cu titlul de asistent sau lector/sef lucrari, de la 9 februarie 2015 pana la finalul anului universitar 2014-2015; aceasta masura care pericliteaza derularea si finalizarea procesului didactic aferent anului universitar 2014-2015 pentru un numar de peste 1000 de cadre didactice, are la baza solicitarea majoritatii universitatilor romanesti."
Guvernul Ponta modifica legea dupa ce premierul Ponta a spus ca renunta la titlul de doctor, la doi ani de la descoperirea plagiatului

Aceasta modificare a legii educatiei vine dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat pe Facebook ca renunta la titlul de doctor. Mai exact, pe 16 decembrie 2014 - la o zi dupa ce Sorin Campeanu a fost validat in Parlament pe functia de ministru al Educatiei in locul lui Remus Pricopie si a lui Mihnea Costoiu - Ponta a publicat o scrisoare adresata rectorului Universitatii din Bucuresti, prin care seful Executivului il “notifica” pe Mircea Dumitru ca renunta la acest titlu pentru ca “de astazi avem un nou Ministru al Educatiei si Cercetarii si imi doresc ca mandatul acestuia sa fie plin de succes in atingerea obiectivelor sale, fara a fi perturbat de o tema care in timp a devenit eminamente politica”.

Universitatea din Bucuresti, care in 2012 a decis ca Victor Ponta a plagiat in teza sa de doctor, a trimis acum o adresa oficiala ministrului Educatiei in care i-a cerut din nou sa ii retraga titlul de Doctor lui Victor Ponta.

Verdictul pe care l-a dat Universitatea din Bucuresti in 2012: Victor Ponta a plagiat

"Cel putin o treime din teza este plagiata. S-a copiat in succesiune. 15 pagini - este cel mai mare bloc copiat. A fost copiat enorm in anumite situatii. Pasajele sunt copiate in succesiunea lor din autorul din care s-a preluat, nu mai este nicio justificare aici" - a anuntat presedintele Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti, pe 20 iulie 2012. Decizia integrala a Universitatii aici  

Concluziile expertiezei stiintifice au aratat ca "autorul a plagiat patru surse majore" si ca "lectura tezei domnului Victor Ponta supusa expertizei noastre a facut sa apara, de o maniera clara si indiscutabila, numeroase incalcari ale eticii universitare, constituind un plagiat vadit".
 • Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis pe 29 iunie 2012 ca Teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat. Detalii si aici In aceeasi zi, ministrul interimar al Educatiei Liviu Pop a schimbat componenta si regulamentul de functionare ale CNATDCU, astfel incat Consiliul nu mai are atributii in a stabili daca o teza de doctorat este sau nu plagiat.
 • Pe 19 iulie 2012, Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei decidea ca Victor Ponta nu a plagiat. Componenta CNE a fost schimbata din temelii de fostul ministru Liviu Pop chiar inainte de a se pronunta in cazul Ioan Mang.
 • In cazul tezei de doctor s-a autosesizat si Universitatea din Bucuresti, care a concluzionat pe 20 iulie 2012 ca Victor Ponta a plagiat
 • In august 2012, Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Augustin Ofiteru au depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta pentru plagiat. Avocatul Florin Plopeanu a declarat atunci pentru HotNews.ro ca plangerea penala se refera la lucrarea "Raspunderea in dreptul international umanitar", publicata la Editura Universul Juridic in anul 2010 si care ii are ca autori pe Victor Ponta si Daniela Coman. Cartea "include in intregime teza de doctorat a domnului Ponta", plus alte cateva capitole, a precizat avocatul. Detalii aici
 • Pe 14 martie 2013, Parchetul a dispus efectuarea unei constatari tehnico-stiintifice a cartii de catre un expert din cadrul Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA). Detalii aici. Pe 21 mai 2013, Parchetul General a anuntat ca a decis sa nu inceapa urmarirea penala in cazul presupusului plagiat al lui Victor Ponta.
 • In rezolutia parchetului sunt citate si concluziile expertizei ORDA: "intre lucrarea cu titlul 'Raspunderea in dreptul international umanitar' autori Daniela Coman si Victor Ponta pe de o parte si lucrarile 'Drept international penal', autor Vasile Cretu, 'Curtea Penala Internationala. Istorie si realitate' autor Dumitru Diaconu si 'Dreptul International Penal si Infractiunile Internationale' autor Dumitru Geamanu nu exista identitate totala de structura, ci doar o identitate partiala de structura". / "Nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat deoarece formatele lucrarilor, tipul caracterelor utilizate si paginatiile sunt diferite".
Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

17309 vizualizari

 • +26 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 29 decembrie 2014, 10:57)

  [anonim]

  • +11 (13 voturi)    
   fara numar/fara numar Lu CraioOlgutza (Luni, 29 decembrie 2014, 11:28)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui

   ma dusei la Olt..pai ma dusei la Olt nenica..si mancai prazul lui Gica..si mancai prazul lui Gica ..mai maiii..si gura nu mi mirosea/ ca nu pagiam ici shi colea ....
  • +19 (21 voturi)    
   De doi ani .. (Luni, 29 decembrie 2014, 11:50)

   NicolaeA [utilizator] i-a raspuns lui

   Ponta se gandeste cum sa iasa din rahat ! Rezultatul: alt rahat ! Atata-l duce mintea (clasicul: are capul rotund si mintea ascunsa intr-un colt).
   Nu-si da seama ca nu mai poate schimba nimic; ramane pe viata un plagiator. mincinos, fara caracter, "pisic" !
   • +9 (11 voturi)    
    Si-a activat al "grajdan"... (Luni, 29 decembrie 2014, 12:19)

    Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui NicolaeA

    Exista in PSD o seama de oameni dispusi sa se bage in cel ma urat mirositor rahat, doar pentru a-si scapa seful de probleme.

    Cred ca acest Campeanu este al treilea sau al patrulea care-si pateaza obrazul de dragul lui Ponta...
   • +7 (9 voturi)    
    ghinion floricel. Infractiunea e comisa (Luni, 29 decembrie 2014, 12:26)

    linarel [utilizator] i-a raspuns lui NicolaeA

    asa ca degeaba face nebunia asta pt prin aceasta lege el dovedeste si caracterul infractiunii.

    Cine a muncit pt un doctorat asa cum se face in vest nu renunta la titlu
    • +7 (7 voturi)    
     Are PSD o groaza de plagiatori, de asta dau legea (Luni, 29 decembrie 2014, 12:55)

     Excelsior [utilizator] i-a raspuns lui linarel

     ...
  • +12 (14 voturi)    
   Modificam legea pt. un singur om?!! (Luni, 29 decembrie 2014, 11:52)

   dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui

   Este legala, constitutionala, modificarea unei legi doar pentru a rezolva o problema personala necritica a unui singur om, Victor Ponta?

   In alta ordine de idei, sa spunem ca este detectat cu plagiat cineva care si-a luat doctoratul acum 25 ani si de vreo zece este profesor plin. Renunta la doctorat pentru a nu ajunge in fata unei comisii de ancheta/judecata si pe urma ce se intimpla? Probabil, pierde gradul de profesor dar cum ramine cu salariul incasat? Pe de alta parte, individul in cauza, vazind ca a fost detectat cu plagiat, isi poate face repede un nou doctorat la un prieten, tot cadru universitar, neplagiat de aceasta data. Renunta la primul titlu dar ramine cu al doilea pastrindu-si asadar pozitia de profesor!!

   Citat: "Guvernul modifica legea educatiei astfel incat doctorii sa poata renunta la titlul de doctor ...
   Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a explicat pentru HotNews.ro ca ordonanta prevede si posibilitatea ca un doctor sa renunte la acest titlu “pentru ca altfel nu am cadru legal sa indeplinesc cererile venite din partea societatii civile si academice”, in ceea ce priveste titlul de doctor al lui Victor Ponta."
 • +29 (31 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 29 decembrie 2014, 11:00)

  Sebastian Critza [anonim]

 • +17 (19 voturi)    
  aberatie (Luni, 29 decembrie 2014, 11:00)

  demaGOGU [utilizator]

  de ce ar renunta cineva la un titlu obtinut dupa 4/5 ani de munca?
  • +24 (26 voturi)    
   Comment sters de user (Luni, 29 decembrie 2014, 11:11)

   Lok [anonim] i-a raspuns lui demaGOGU

   • 0 (0 voturi)    
    De ce? (Marţi, 30 decembrie 2014, 9:56)

    Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    De ce sa renunti la functie daca ai plagiat? Aaaa ... doar daca esti un banal vidanjor, femeie de serviciu sau functionar marunt. Atunci da. Trebuie sa renunti la doctoratul plagiat de rusine. Dar daca ai functie si salariu de salariu, de ce sa renunti? Daca esti premier nu exista NICI un motiv sa renunti la functie. Da-i inainte cu tupeu! Chiar de asta s-a dat legea.

    Plagiatorul ne-a vopsit iarasi pe toti. Merge. Ii merge pentru ca traim in tara cu 7,4 milioane de uslamisti. Orice absurditate functioneaza in tara noastra. Gindirea rationala, asta nu. Nu poate functiona in tara absurdului. E contrar traditiei noastre comuniste.
 • +20 (22 voturi)    
  slugarenicie de tip comunist (Luni, 29 decembrie 2014, 11:11)

  nash pandelica [utilizator]

  ce mandru ar fi fost al batran de guvernul de azi !
  cred ca dottore ar fi putut fi p.m. pe viata, in timpurile...bune :))

  deci, ramane cum ne'am inteles, renunta de bunavoie si nesilit de nimeni....

  pentru mine, va ramane dottore pe viatza. :)
  • +11 (13 voturi)    
   si nu oricum ci... Dottore (Luni, 29 decembrie 2014, 11:29)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   Cum Fraudae )))))
 • +13 (15 voturi)    
  Batista pe tambal (Luni, 29 decembrie 2014, 11:21)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Stiam ca pentru furt intelectual sunt si pedepse penale. Ma rog, atit timp cit in fruntea Ministerului e un parvenit ereditar, iar din umbra o complice la furt, Androneasca, nu ne putem astepta la nimic altceva.
 • +15 (15 voturi)    
  oameni buni de nimic... (Luni, 29 decembrie 2014, 11:25)

  Xerses [utilizator]

  Dar capabili de orice...
 • +19 (21 voturi)    
  In Romania anului 2014 (Luni, 29 decembrie 2014, 11:29)

  doi si-un sfert [utilizator]

  inca se mai modifica legile special pentru anumite persoane si nu in interesul national...
  Pana nu scapam de acest comunistoid din fruntea guvernului nu ne putem astepta la nimic bun!
 • +11 (13 voturi)    
  penibil... (Luni, 29 decembrie 2014, 11:43)

  liviu_ [utilizator]

  guvernul (inca) al romaniei face legi dedicate pentru primul ministru...
  PSD nu a invatat absolut nimic din alegerile astea...
 • +10 (12 voturi)    
  Revin cu completarea!!! (Luni, 29 decembrie 2014, 11:47)

  SCS [utilizator]

  chiar daca ai renuntat (chit ca in spate este un plagiat in cazul de fata!) cred ca retroactiv renunti si la toate beneficiile salariale sau de functie sau de alta natura !!!
 • +9 (11 voturi)    
  Ordonata de Urgenta ? (Luni, 29 decembrie 2014, 11:50)

  Plumber [anonim]

  Sunt chiar asa de multi "doctori" care au fost dovediti ca au plagiat si care vor sa renunte la acest titlu, incat e nevoie de o Ordonata de Urgenta ?
  Eu stiu un singur caz...
  • +5 (7 voturi)    
   pai (Luni, 29 decembrie 2014, 11:53)

   ggna [utilizator] i-a raspuns lui Plumber

   suuuuunt! inca nu au fost dovediti, ca deh...nu se prea putea.
  • +6 (6 voturi)    
   un caz unic (Luni, 29 decembrie 2014, 12:17)

   strelka [utilizator] i-a raspuns lui Plumber

   dar sub obladuirea atenta al lui "El insusi" Bombonel, si cum unele" animale" sint mai egale decat altele, in cazul de fata un biet pisic fara talent, doar cu tupeu, se impunea o ordonanta de "urgenta"
 • +6 (8 voturi)    
  legi pentru noi (Luni, 29 decembrie 2014, 11:50)

  Radu LaurentiuIalovoi [anonim]

  Pana si un act de decenta cum este renuntarea la titlul acela trebuie facut in mod josnic: Facem o lege pentru primul ministru. Cand o sa faceti si legi ptr. oamenii pe care ptretindeti ca ii guvernati?

  Gretos...
 • +12 (14 voturi)    
  Aberant!!! (Luni, 29 decembrie 2014, 11:53)

  ticbis [utilizator]

  Cred ca ne facem de rasul intregii lumi democratice! O asemenea lege nu exista nicaieri in lumea asta!
  Plagiatul e un furt si se pedepseste la fel cu oricare alt fel de furt.
  Daca ti-ai recunoscut fapta nu inseamna ca scapi de pedeapsa, ci poate doar vei beneficia de clementa judecatorilor.
  In cazul plagiatelor intelectuale, doar comisiile de etica ale universitatilor pot da verdicte si retrage titluri academice dovedite a fi furate.
  VV Ponta impinge rahatul in care a intrat la cote inimaginabile. Habar n-are ca se afunda in hazna din ce in ce mai mult!

  PS: Cunosc cateva cazuri de persoane de 55-60 de ani, fosti profesori, economisti sau ingineri care au fost disponibilizati si care n-au mai reusit sa-si gaseasca un loc de munca. Au aplicat pentru job-uri mult sub pregatirea lor, bibliotecari, vanzatori, secretare, paznici de noapte sau controlori RATB. Au fost respinsi pentru ca legea nu le permitea angajatorilor sa-i incadreze in posturi sub pregatirea lor. Acum sunt convins ca acestia vor fi primii care vor renunta de buna voie la diplomele lor de BAC si la cele universitare, poate asa vor putea sa-si castige painea pana la implinirea anilor de iesire la pensie!
 • +9 (11 voturi)    
  hotii, psd si ponta (Luni, 29 decembrie 2014, 11:56)

  hopsinoi [utilizator]

  Incredibil, nu se lasa de sobolanit liderii Psd!

  Cum ar fi ca pe hotul prins ca a furat o masina legea sa-i permita sa dea masina inapoi - iar hotul sa nu primeasca pedeapsa. Incredibil!

  Cum sa faci o lege special pentru un ciorditor dovedit!
 • +8 (10 voturi)    
  una e sa renunti la ceva ce meritai (Luni, 29 decembrie 2014, 11:58)

  misa2002_2006 [utilizator]

  una e sa renunti la ceva ce ai obtinut pe merit si nu vad rostul, si alta e sa renunti la ceva ce nu ti se cuvine- pt ca s-a demonstrat ca ai furat!!!!
  lege facuta special pt marele prim ministru plagiator!!!
  Domnule presedinte, cere-i sa anuleze aceasta lege..
  este imorala.
  plagiatorul trebuie pedepsit..
  omul de rand, cum ar fi fost pedepsit in aceasta situatie?? nu trebuie sa scape asa usor!!!
  au fost bani incasati necuvent, ca merit, in tot acest timp, pt numele de doctor!
  jeg ordinar!
  • +7 (9 voturi)    
   domnule ministru al invatamantului (Luni, 29 decembrie 2014, 12:52)

   misa2002_2006 [utilizator] i-a raspuns lui misa2002_2006

   lui Ponta diploma de doctor trebuie sa ii fie retrasa, pt ca a fost demonstrat ca a plagiat..
   deci nu foloseste la nimic ordonanta dumitale, de urgenta..
   si ce pot sa spun, e ca ai inceput cu stangul..
   ai grija ca ai sa iti rupi gatul daca mai pui botul la cerintele unora, si abuzezi de functie pt a-i scoate basma curata pe hoti!!!!
   DNA sesizeaza-te te rog!!! este un abuz! de ce ar dori un doctor cu diploma obtinuta pe buna dreptate, prin munca, sa renunte la numele de doctor?? ori eu sunt prea batuta in cap.. ori astia nu au nici un pic de jena, de ce e legal si de justitie!
   Ponta nu trebuie sa renunte la nimic!
   Ponta trebuie tras la raspundere pt ca a abuzat de titlu de doctor, impreuna cu cel care i l-a acordat- stiind ca e un plagiat!
   a beneficiat de o functie care nu i se cuvenea si de venituri salariale, care nu i se cuveneau..
   ori pt toti se aplica, legea, ori numai pt prosti..
   aveti grija ca prostii astia, asa cum ii credeti voi, nu mai au mult pana sa iasa in strada sa va ceara demisiile la toti.
   Guvernul trebuie reconstitutit cu oameni care nu au treaba cu justitia, nici macar ca o simpla presupunere.. oameni curati... mai exista in tara asta, asa ceva???
   rusine domn' ministru..
   esti de-al lui Kateluta se pare..
 • +9 (11 voturi)    
  schimbare (Luni, 29 decembrie 2014, 12:11)

  justiarul [utilizator]

  Domnule ministru ,nu credeam ca va incepeti asa mandatul,cu o ordonanta cu dedicatie.
  Asta sa vi sa para cea mai urgenta modificare? :oricum guvernul PSD a facut harcea parcea legea educatiei la care s-a muncit din greu si competent.
  Suntem curiosi care sunt celelalte modificari ?Ce a ramas din lege nemodicat ?
  justitiarul
  • +4 (6 voturi)    
   asta a coborat mai jos (Luni, 29 decembrie 2014, 12:54)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui justiarul

   decat au fact'o pop si caterinca aburescu....

   probabil ca, suisul sau, pe scara valorilor, a avut ceva in comun cu doftoratele pesede.

   o pogor^re in putzul gandirii, cum era categoria aia, de la catzavencii de antzartz....
 • +4 (6 voturi)    
  legea un test al constiintei (Luni, 29 decembrie 2014, 12:16)

  VladBerliba [anonim]

  Legea este un test al constiintei cetatenilor acestei tari care inca mai cred in valori.

  Omul asta isi bate joc cu o consecventa uimitoare de bunul simt.

  Este pur si simplu legea bunului plac, a "pentru ca pot", "pentru ca asa vreau eu", "pentru ca nu imi pasa de ce spun, cred ceilalti oameni". Este legea arogantei supreme.
 • +7 (9 voturi)    
  lesMiserables (Luni, 29 decembrie 2014, 12:16)

  g01an [utilizator]

  ce mizerie de oameni...
 • +9 (11 voturi)    
  De ce e urgent?!!! (Luni, 29 decembrie 2014, 12:26)

  mimo [utilizator]

  Ce e atit de urgent pentru Romania ca trebuie o ordonanta de urgenta?!!!

  Trebuie respinsa imediat! Si cai ce au emis-o pedepsiti pentru pierdere de timp.
 • +4 (8 voturi)    
  E prost interpretata legea asta (Luni, 29 decembrie 2014, 12:34)

  finutza [utilizator]

  Adica nu trebuia sa apara scris "ce se intampla cu doctori... bla, bla...", ci "ce se intampla cu doctorul...".
  • +2 (4 voturi)    
   Crezi ca e singurul? (Luni, 29 decembrie 2014, 19:37)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui finutza

   Asta-i din aceiasi categorie cu ordonata aia cu migratia primarilor. E multi ma. Mai scapa si cativa dascali smecheri.
 • -4 (6 voturi)    
  Este Bine! Este Foarte Bine! (Luni, 29 decembrie 2014, 12:44)

  Ctt PolitechUpb [anonim]

  Este Bine! Este Foarte Bine! (citat din Dan Voiculescu).
  Ar insemna sa se renunte si la titlul de licenta!
  Este Bine! Este Foarte Bine!
 • +10 (12 voturi)    
  Dr. Ponta (Luni, 29 decembrie 2014, 13:08)

  MihailNica [anonim]

  Cu doua saptamani in urma, glumeam pe seama specialistilor care demonstrau ca Ponta nu poate - legal- sa renunte la titlu. Spunean CA O SA MODIFICE LEGEA .Gluma mea a devenit ultima aroganta a lui Ponta.
  {Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a explicat pentru HotNews.ro ca ordonanta prevede si posibilitatea ca un doctor sa renunte la acest titlu “pentru ca altfel nu am cadru legal sa indeplinesc cererile venite din partea societatii civile si academice}.
  Sorinel minte cu seninatate : titlul de doctor se poate retrage - cu consecintele de rigoare. Furtul se cam pedepseste cu puscarie si in Romania.
  Modificarea asta il scapa de puscarie pe Ponta. Aceasta modificare nu este ceruta de societatea civila si academica, ESTE CERUTA DE O MANA DE HOTI ASEMENI LUI PONTA.
  Este grav ce face Ponta. Acest AVENTURIER poate - printr-o ordonanta de urgenta - sa bage Romania intr-un asa de mare rahat ca nici Dumnezeu nu ne mai scoate !
 • +7 (9 voturi)    
  INCREDIBIL, CE MIZERIE!!! (Luni, 29 decembrie 2014, 13:10)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  OUG cu dedicatie!!! Romania mai e stat de drept? aloo, DNA/justitia, Presedintia, cum e posibil asa ceva? Institutia Guvernul Romaniei emite o OUG (care o fi urgenta majora?) pt a-l scoate din culpa pe omul VVP-plagiator dovedit?
  Este un abuz in serviciu, din partea MEN si a Guvernului!
  De ce nu a aparut aceasta modificare "imperios necesara" in LEN sau cu ocazia modificarilor si masacrarii LEN de catre acelasi guvern ponta? De ce ACUM? Evident raspunsul, astia ne iau pe toti de prosti, ne dau cu tifla fara niciun pic de jena! Ne meritam soarta, ca popor, daca acceptam mizeriile astea -Guvernul Roman legifereaza (peste Parlament, prin OUG) pentru un individ! Nici macar comunisitii nu se pretau la asa ceva!
 • +7 (9 voturi)    
  Sanatate....TUN (Luni, 29 decembrie 2014, 13:18)

  IancuDan [anonim]

  Bai astia nu sunt sanatosi ... iar au facut o nefacuta ,
  Cum ce consilieri au ? astia chiar conduc tara?

  Cum sa renunti la ceva ce nu ai avut si a fost demonstrat ca nu ai avut dat fiind plagiatul ?
  Ce te poate face sa mergi pana acolo incat sa incerci sa iti stergi piciorul cu care ai calcat in caca.... fara sa ti seama de miros si sa mergi la bal ?

  Asa sa iti ajute BOR ....
 • +6 (8 voturi)    
  Nu se accepta! (Luni, 29 decembrie 2014, 13:45)

  rados [utilizator]

  Rusine, dle Campeanu! Nici n-ai venit bine ca si incepi sa-ti arati "culoarea"! Da' cu etica cum stai? Faci orice mizerie ca sa-l scoti din rahat pe ponta! Orice derogari sau legi ai da, in ochii nostri tot un plagiator ordinar ramane! Si la fel cu toti cei ca el!
  Ia luati-i la puricat sa vedeti ce de "doctori"in cate ceva avem!
 • +7 (9 voturi)    
  Se va permite și Universităților (Luni, 29 decembrie 2014, 13:49)

  hic sunt leones [utilizator]

  să retragă titlurile de doctor fără a mai fi nevoie de semnătura ministrului educației?
 • +7 (9 voturi)    
  mai bine (Luni, 29 decembrie 2014, 13:54)

  cris64 [utilizator]

  Guvernul mai bine ar da o lege prin care sa fie verificate toate diplomele obtinute la "fabricile de diplome" promovate de Cati "Abramburica" Andronescu. S-a umplut tara de economisti,juristi,ingineri facuti la apelul de seara in facultatile private si de stat infiintate in toate comunele tarii. Daca s-ar da un examen corect 90 % din acestia si-ar pierde diplomele. Unii nici sa scrie corect nu stiu.Si atunci de unde sa mai ceri si competenta ?!
 • +8 (10 voturi)    
  Cum o semnezi Viorele (dr.cetatean.deputat.premier (Luni, 29 decembrie 2014, 15:24)

  Plagarus [utilizator]

  Batjocoreste guvernul unei tari din Europa,crezandu-se in Nord Korea facatura asta de premier ?
  • +4 (6 voturi)    
   nu el batjocoreste! (Luni, 29 decembrie 2014, 16:18)

   misa2002_2006 [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   ci guvernul batjocoreste o Tara intreaga, crezandu-se mai presus de orice in EUROPA.
   o sleapca de smenari, delapidatori si evazionisti, numiti intr-un tot -GUVERNUL ROMANIEI, voteaza cu si pentru cel care le va permite in continuare, sa faca ceea ce au facut si pana acum!
   DNA- e abuz in serviciu.. eu cetatean al acestei tari, cer dizolvarea acestui GUVERN al hotilor!
   nu se mai poate continua asa!!!
   vrem sa ni se faca dreptate tuturor romanilor care tragem din greu pt a castiga painea cea de toate zilele..
   vrem sa fie pedepsiti toti hotii din guvern si parlament, din consilii jud si primarii..
   sa se umple puscariile de hoti, care sa munceasca, fara plata- in folosul poporului..
   de ex. sa faca drumurile pe care ni le promit in fiecare an electoral, si de care ne-au lipsit atata amar de vreme, pierzand in acelasi timp si o gramda de bani..si care altfel ne-ar mai costa inca o avere!!
   vrem dreptate!!!!
 • +6 (8 voturi)    
  Romania = mosia lui ViVi (Luni, 29 decembrie 2014, 16:23)

  Parzivall [utilizator]

  E halucinant cum pinguinul asta a facut si desfacut comisii ca sa-l faca pe el Dottor cinstit. Acum da legi pt propria persoana...te umfla rasul/plansul. Pai de ce ar renunta careva la doctorat daca a muncit pe bune pt el???
  Cum e mai ViVi? Daca tu esti doctor pe bune te lupti pana in panzele albe pt titlul tau. Nu esti si te-au prins cu fofarlica...ti se retrage titlul si gata. La asa ceva nu se renunta mai magote....eventual te dezici de el...la mititica.
 • +3 (5 voturi)    
  Hocus Pocus Doctoratus, sau Piticot cu titluri... (Luni, 29 decembrie 2014, 17:46)

  DrDoc [utilizator]

  Legea Amnistiei a fost asadar data... Dar nu pentru multi si lacomi la bani, ci pentru putini, cu gulere alb-mudar_infect si cu tupeu de atentator la ierarhia de valori a natiunii, fara de care cei mai cinstiti sunt un fel de Cetateanul Turmentat...
  Sa consideram cateva situatii ipotetice... Daca un "doftor" in stiinte renunta la bacalaureat pierde si celelalte titluri, sau trebuie sa isi refaca numai liceul (principiul dominoului)? Dupa doctoratul de "consacrare" functional pana acum vreo 10-15 ani, a urmat doctoratul "ca etapa de pregatire superioara"; va urma doctoratul de complezenta pe care il porti dimineata, renunti la el si il dai la spalat la pranz si ai altul seara (principiul minimalizarii)? Stimatul domn s(m)inistru are de gand ca pe langa doctorat sa poata fi acordate si alte titluri stiintifice, gen "termopanat" sau "manelat"? Prin aceasta actiune dl. Ponta demonstreaza ca nu a invatat nimic din ultimele alegeri alegand o solutie administrativa in loc de o solutie publica si onorabila de a recunoaste greseala si de a cere iertare. Dar sa vedem ce spun si cei mai inteligenti ca noi: https://www.youtube.com/watch?v=MoeYij3BZzs
 • +4 (6 voturi)    
  Jurasic Park (Luni, 29 decembrie 2014, 18:14)

  raudegura [utilizator]

  Mutantii din PSD se impusca in gat.
  In cap nu au atata curaj.
 • +4 (6 voturi)    
  Banc Radio Erevan (Luni, 29 decembrie 2014, 18:44)

  gillda_47 [utilizator]

  Intrebare: Ce poti primi in schimb daca renunti la
  doctorat, bacalaureat sau , eventual,
  absolvent clasa pregatitoare 0 ?
  Raspuns: Diploma de IMBECIL.
 • +2 (4 voturi)    
  flacari violet (Luni, 29 decembrie 2014, 23:31)

  revo [utilizator]

  Este asa o aberatie ca-ti vine sa crezi in farmece. Cineva il prajeste de zor pe tont, pe toate partile! Cu napalm! Omul asta si-a pierdut mintile, presupunand ca le-a avut. Si nu numai el, ci si familia si partidul si slugile nevertebrate pe care le scoate din maneca, ca sa-i aranjeze onoarea nereperata. Eu nu stiu ce sa mai cred.
  Iohannis, demite-l imediat! Comportamentul lui este o palma pentru tara si pentru tine! DESTUL!!
 • +1 (3 voturi)    
  Aberant! (Luni, 29 decembrie 2014, 23:53)

  EllySt [utilizator]

  Era normal ca legea sa nu prevada cazul in care se solicita retragerea de catre cel care detine o diploma, pentru ca diploma a fost acordata de o institutie si nu de catre cel care o detine. Este normal ca cel care a acordat diploma sa o poata retrage, daca a constatat ca nu au fost indeplinite criteriile de acordare.

  Pentru mine nu este clar cum cineva ca d-l Ponta poate sa puna atatea persoane in situatii penibile pentru a-si rezolva probleme care nu pot fi rezolvate in acest fel.
  Parca spunea ca a invatat foarte multe din infrangerea din 16 nov. Ma intreb acum ce a invatat.
 • -1 (1 vot)    
  Decizia corecta (Marţi, 30 decembrie 2014, 8:03)

  gigighio [utilizator]

  Este o masura corecta . Scena politica este plina de doctori facuti pe nasol . Romanii ii banuiesc care sunt , in special PDL-ul este plin de ei . Masura actuala este o cale fericita ca multi masluitori sa renunte onorabil la titlurile dobandite nemeritat .
  • 0 (0 voturi)    
   NU! (Marţi, 30 decembrie 2014, 14:34)

   zarzare [utilizator] i-a raspuns lui gigighio

   Onorabil nu pot renunta in nici un caz! Daca renunti sau esti dovedit, tot plagiator si hot ramai!

   Problema e daca suporti sau nu consecintele furtului!
 • 0 (0 voturi)    
  E bine!! BRAVO!! Inca o idiotenie basista (Joi, 1 ianuarie 2015, 23:46)

  MariaPopescu3 [anonim]

  Ce sa mai zicem? In Romania lui Base, apar tot felul de provocari tampite. Ne amestecam in toate domeniile la care nu ne pricepem. "O treime din tezia -plagiat" Pai bai cretinilor, voi ati vazut vreodata o teza din strainatate? Stiti ca o treime din teza are obligatoriu un studiu al descoperirilor facute de altii? Aia numiti voi, cretini fara scoala, plagiat? Pentru ca un bou ca basescu sta in crasma si va dicteaza ce sa scrieti, voi nu mai aveti creiere proprii? E grav. Daca raia asta basista se mai intinde mult, nu mai avem ce sa mai facem in Romania. Declaram faliment, pe motiv de tampiti la conducere si gata!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by