​VIDEO BAC 2012 Examenele de Matematica si Istorie - sustinute astazi in cadrul Bacalaureatului

de R.P.     HotNews.ro
Miercuri, 4 iulie 2012, 7:44 Actualitate | Esenţial


Bacalaureat
Foto: Agerpres
​Absolventii de liceu au sustinut astazi, miercuri 4 iulie, proba obligatorie a profilului, examenele de Matematica si Istorie din cadrul Bacalaureatului. Toate liceele in care elevii dau examen au camere de supraveghere functionale, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Educatiei Stelian Fedorca. Proba scrisa de Matematica si cea de Istorie au inceput la ora 9:00.
​Candidatii care nu s-au prezentat la probele orale pot participa la testele scrise, insa nu pot promova examenul de Bacalaureat.

Stelian Fedorca, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar si presedinte al Comisiei Nationale de Bacalaureat, a declarat ca s-au prezentat la examenul de competenta la limba romana 159.204 de elevi. Dintre acestia, 18.145 au luat certificat mediu, 13.999 - avansat si 97.839 - experimental. Au fost eliminati 19 candidati pentru tentativa de frauda, iar 3.453 de elevi nu s-au prezentat la sustinerea probei, transmite Agerpres.

La limba materna, din 7.792 candidati, 358 un au luat certificat mediu, 1.490 - avansat si 5.859 - experimental. Nu s-au prezentat 84 de candidati si a fost eliminat unul.

La competentele digitale s-au inscris 148.099 de elevi, dintre acestia au lipsit 3.886 si au fost eliminati 8. Un numar de 1.478 elevi nu au primit niciun calificativ, 90.284 l-au primit pe cel de incepator, 40.370 - mediu, 37.590 - avansati. De asemenea, 44.043 au primit calificativ experimental.

La limba moderna s-au prezentat 151.543 de candidati, fiind eliminati 94, iar 5.166 elevi nu s-au prezentat, potrivit Agerpres.Calendarul examenului de Bacalaureat - sesiunea iunie-iulie

11-13 iunie 2012        Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A
13-15 iunie                Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B
18-22 iunie                Evaluarea competentelor digitale - proba D
25-27 iunie                Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C
2 iulie                       Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa
3 iulie                       Limba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa
4 iulie                      Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa (examen de Istorie pentru absolventii de la profilurile umanist, artistic, pedagogic, educatie fizica si sport, teologic, si examen de Matematica pentru absolventii de la profilurile real, servicii, resurse naturale si protectia mediului, tehnic, pedagogic si militar)
6 iulie                       Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic)
8 iulie                      Afisarea rezultatelor
9 iulie                       Depunerea contestatiilor (orele 08:00 - 12:00)
10-12 iulie                 Rezolvarea contestatiilor
13 iulie                    Afisarea rezultatelor finale

Metodologia de organizare si desfasurare a Bacalaureatului 2012

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a Bacalaureatului 2012, absolventii de liceu au dreptul sa sustina examenele de bacalaureat, fara taxa, de cel mult doua ori. Ministerul Educatiei a stabilit pentru anul acesta o taxa de 230 de lei pentru candidatii din promotii anterioare, care au sustinut de cel putin doua ori examenul de bacalaureat si care se prezinta la toate probele examenului de bacalaureat 2012. Cei care nu sustin toate probele examenului de bacalaureat achita suma de 39 lei/proba, potrivit unei note a Inspectoratului Scolar Judetean Bacau.

Accesul absolventilor de liceu in centrul de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 - 8:30. Absolventii care au asupra lor materiale nepermise in sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notite, insemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poseta/geanta etc.) vor primi o punga/plic in care sa le introduca, impreuna cu o declaratie tip in care se mentioneaza numele si prenumele si obiectele personale care vor fi depozitate si va fi indrumat de catre un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.

La examenele scrise, timpul destinat rezolvatii subiectelor este de trei ore.

Anul trecut, 268 de elevi au fost dati afara din examenele de Matematica si de Istorie ale Bacalaureatului 2011, dupa ce au fost prinsi copiind sau cu telefoane mobile. Numai la un liceu din Hunedoara au fost eliminati 111 elevi, anul trecut. La aceasta proba, in Capitala au fost eliminati 37 de candidati, la bacalaureatul 2011. In Valcea, un elev a fost eliminat, patru elevi au fost eliminati in Alba - trei la Blaj si unul la Cimpeni, in Buzau un elev de la Liceul pedagogic a fost eliminat, dupa ce a fost prins in timp ce copia, transmite Agerpres.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6225 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by