BAC 2012 Absolventii de liceu au sustinut astazi primul examen scris al Bacalaureatului: Limba si literatura romana

de R.P.     HotNews.ro
Luni, 2 iulie 2012, 7:22 Actualitate | Esenţial


Examen
Foto: Agerpres
Examenele scrise ale Bacalaureatului 2012 au inceput luni, 2 iulie, cu proba de Limba si literatura romana. Toate liceele in care absolventii claselor a XII-a au sustinut examenul au camere de supraveghere functionale, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Educatiei Stelian Fedorca, transmite Agerpres. Oficialul a declarat ca peste 170.000 de elevi s-au inscris la examenele scrise al BAC-ului. Proba scrisa de Limba si literatura romana a inceput la ora 9:00.
Pentru examenul de astazi, 2 iulie, au fost pregatite zece variante de subiecte, iar extragerea variantei de subiecte pe care elevii au avut-o de rezolvat a avut loc luni dimineata, potrivit Mediafax.

Candidatii care nu s-au prezentat la probele orale pot participa la testele scrise, insa nu pot promova examenul de Bacalaureat.

Stelian Fedorca, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar si presedinte al Comisiei Nationale de Bacalaureat, a declarat ca s-au prezentat la examenul de competenta la limba romana 159.204 de elevi. Dintre acestia, 18.145 au luat certificat mediu, 13.999 - avansat si 97.839 - experimental. Au fost eliminati 19 candidati pentru tentativa de frauda, iar 3.453 de elevi nu s-au prezentat la sustinerea probei, transmite Agerpres.

La limba materna, din 7.792 candidati, 358 un au luat certificat mediu, 1.490 - avansat si 5.859 - experimental. Nu s-au prezentat 84 de candidati si a fost eliminat unul.

La competentele digitale s-au inscris 148.099 de elevi, dintre acestia au lipsit 3.886 si au fost eliminati 8. Un numar de 1.478 elevi nu au primit niciun calificativ, 90.284 l-au primit pe cel de incepator, 40.370 - mediu, 37.590 - avansati. De asemenea, 44.043 au primit calificativ experimental.

La limba moderna s-au prezentat 151.543 de candidati, fiind eliminati 94, iar 5.166 elevi nu s-au prezentat, potrivit Agerpres.

Calendarul examenului de Bacalaureat - sesiunea iunie-iulie

11-13 iunie 2012        Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A
13-15 iunie                Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B
18-22 iunie                Evaluarea competentelor digitale - proba D
25-27 iunie                Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C
2 iulie                      Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa
3 iulie                       Limba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa
4 iulie                       Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa (examen de Istorie pentru absolventii de la profilurile umanist, artistic, pedagogic, educatie fizica si sport, teologic, si examen de Matematica pentru absolventii de la profilurile real, servicii, resurse naturale si protectia mediului, tehnic, pedagogic si militar)
6 iulie                       Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic)
8 iulie                      Afisarea rezultatelor
9 iulie                       Depunerea contestatiilor (orele 08:00 ￯ 12:00)
10-12 iulie                 Rezolvarea contestatiilor
13 iulie                    Afisarea rezultatelor finale


Metodologia de organizare si desfasurare a Bacalaureatului 2012

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a Bacalaureatului 2012, absolventii de liceu au dreptul sa sustina examenele de bacalaureat, fara taxa, de cel mult doua ori. Ministerul Educatiei a stabilit pentru anul acesta o taxa de 230 de lei pentru candidatii din promotii anterioare, care au sustinut de cel putin doua ori examenul de bacalaureat si care se prezinta la toate probele examenului de bacalaureat 2012. Cei care nu sustin toate probele examenului de bacalaureat achita suma de 39 lei/proba, potrivit unei note a Inspectoratului Scolar Judetean Bacau.

Accesul absolventilor de liceu in centrul de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 - 8:30. Absolventii care au asupra lor materiale nepermise in sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notite, insemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poseta/geanta etc.) vor primi o punga/plic in care sa le introduca, impreuna cu o declaratie tip in care se mentioneaza numele si prenumele si obiectele personale care vor fi depozitate si va fi indrumat de catre un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.

La examenele scrise, timpul destinat rezolvatii subiectelor este de trei ore.

Promovabilitatea de la BAC in ultimii 8 ani - sesiunea iunie-iulie
 • BAC 2010: 69,30%
 • BAC 2009: 81,47%
 • BAC 2008: 78,26%
 • BAC 2007: 82,08%
 • BAC 2006: 80,48%
 • BAC 2005: 84,66%
 • BAC 2004: 84,61%

Anul trecut, la nivelul intregii tari au fost dati afara 233 de elevi din examenul de Limba si literatura romana al Bacalaureatului 2011, pentru ca au incercat sa copieze sau pentru ca au intrat cu telefoane mobile in sala de examinare. Unele cazuri de tentativa de copiere au fost semnalate la linia Tel Verde special creata pe durata examenului de bacalaureat de catre MECTS. Cei mai multi eliminati au fost in Mehedinti - 33, in Bucuresti - 29 si in Constanta - 19.

Bilantul eliminarilor pentru incercare de copiere la toate examenele scrise ale Bacalaureatului 2011 arata ca 661 de elevi au fost dati afara de la toate probele scrise, in cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8210 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Bafta pitziponcilor... (Luni, 2 iulie 2012, 9:10)

  Lanista [utilizator]

  ... abia astept sa vaz rezultatele... voi sunteti urmatorii capshunari spanioli, cersetori francezi si talhari italieni... love u guys...
 • 0 (0 voturi)    
  Ecaterina Andronescu a coordonat un doctorat plag (Luni, 2 iulie 2012, 10:12)

  DIANAMCR [utilizator]

  Ecaterina Andronescu a fost întrebată la momentul respectiv despre gravitatea unei astfel de situații și gradul de responsabilitate al coordonatorului care a avizat și îndrumat o lucrare bazată pe plagiat, fără a i se preciza ministrului Educației că este vorba chiar de lucrarea Cristinei Nechifor pe care a coordonat-o însăși domnia sa. „Este un fapt foarte grav. Dar conducătorul lucrării are prima responsabilitate în această poveste. El este în prima linie. El stabilește, împreună cu studentul, titlul tezei, bibliografia pe care trebuie să o parcurgă și ce trebuie să aducă nou“, declara Ecaterina Andronescu. În urma acestui răspuns corect din punct de vedere al eticii profesionale, doamna Andronescu a aflat că este vorba de lucrarea de doctorat coordonată chiar de dânsa și a lăsat la o parte etica profesională și deontologia de fațadă, „scuzând“ plagiatul ca fiind un atac din partea adversarilor săi care vor să îi strice imaginea. „Eu am văzut-o cu ochii mei lucrând la experimente. A lucrat chiar în laboratorul meu, iar eu mă duceam și-i verificam rezultatele“, adăuga Andronescu. Faptul că Ecaterina Andronescu „verifica rezultatele“ plagiate de studentă din lucrarea de doctorat a chimistului olandez, îi oferă responsa­bilitatea majoră în acest caz, pe care indirect și-a asumat-o chiar prin declarația domniei sale. Cristina Nechifor care este autoarea propriu-zisă a plagiatului, oferă și ea scuze nefondate presei, în încercarea de a ieși cu obrazul nepătat din această experiență deloc demnă de un doctorand. „Vă semnalez că întreaga teză, cât și lucrările publicate sunt realizate în condițiile dreptului de autor pe care mi-l revendic și sper că nu-mi va fi încălcat“, spune Cristina Nechifor. .........
  http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012070273828/Social/In-atentia-presedintelui-Traian-Basescu-Ecaterina-Andronescu-a-coordonat-un-doctorat-plagiat.html
 • 0 (0 voturi)    
  Ce subiecte au fost extrase ??? (Luni, 2 iulie 2012, 10:48)

  schumi [anonim]

  Ce subiecte au fost extrase ???


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by