​Subiectul al III-lea de la examenul de Limba si literatura romana, Bacalaureat 2012, a generat o adevarata dezbatere pe forumuri, unde numerosi absolventi de liceu intreaba daca vor fi punctati in cazul in care au depasit trei pagini in elaborarea eseului. Reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat pentru HotNews.ro ca "nu va fi nimeni penalizat pentru ca a depasit numarul de trei pagini in redactarea eseului", ci doar cei care nu au scris minimum doua pagini.

Cerinta subiectului al III-lea de la examenul de Limba si literatura romana, pe care absolventii de liceu l-au avut de rezolvat la prima proba scrisa a Bacalaureatului 2012, este urmatoarea:

"Redacteaza un eseu de doua - trei pagini (600 - 900 de cuvinte) in care sa prezinti tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, apartinand lui Mihai Eminescu".

La finalul subiectului, pe foaia de examen apare urmatoarea nota:

"Pentru redactarea eseului vei primi 14 puncte ([…] incadrarea in limitele de spatiu indicate - 1 punct).

In vederea acordarii punctajului pentru redactare, eseul trebuie sa aiba minimum doua pagini (600 de cuvinte) si sa dezvolte subiectul propus".

Intrebare pe forumuri: se puncteaza eseurile de peste trei pagini?

Pe forumurile de specialitate, numerosi absolventi de liceu care au sustinut astazi, luni 2 iulie, examenul de Limba romana intreaba daca vor fi punctati in cazul in care au depasit trei pagini in redactarea eseului. Unii elevi sustin ca profesorii i-au indrumat sa nu depaseasca numarul de pagini indicat in cerinta, atunci cand aceasta prevede ca un eseu trebuie incadrat intr-un anumit numar de pagini.

Pe de alta parte, sunt elevi care spun ca au scris peste trei pagini, pentru ca altfel nu puteau rezolva cerinta complet.

Ministerul Educatiei: Nu va fi nimeni penalizat pentru ca a depasit numarul de 3 pagini

Reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat pentru HotNews.ro ca "nu va fi nimeni penalizat pentru ca a depasit numarul de 3 pagini in redactarea eseului".

"Nu se va acorda punctajul de redactare doar in cazul elevilor care nu au respectat cerinta minima, si anume de a redacta un eseu de minimum doua pagini. Tot ce este peste aceste doua pagini va fi punctat si conteaza foarte mult continutul eseului", au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Ministerului Educatiei.

Citeste si: