Ministerul Educatiei anunta ca 120 de elevi au fost eliminati din salile de examen, la proba scrisa de Limba si literatura romana a Bacalaureatului, din cauza tentativelor de frauda la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutatoare nepermise). Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in Bucuresti (18), Dolj (13) si Caras-Severin (9). Potrivit metodologiei de desfasurare a examenului, acesti elevi au pierdut dreptul de a sustine bacalaureatul in urmatoarele doua sesiuni.

  • Anul trecut, au fost dati afara 233 de elevi din examenul de Limba si literatura romana pentru tentativa de fraudare

Luni, 2 iulie, absolventii de clasa a XII-a au sustinut prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2012 - proba de Limba si literatura romana. La acest examen s-au prezentat 158.155 candidati din totalul de 172.124 potentiali participanti, informeaza Ministerul Educatiei.

Potrivit unui comunicat al MECTS, in raport cu numarul celor care au sustinut proba, 120 de elevi au fost eliminati din salile de examen din cauza tentativelor de frauda la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutatoare nepermise). Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in Bucuresti (18), Dolj (13) si Caras-Severin (9).

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului, acesti elevi au pierdut dreptul de a sustine bacalaureatul in urmatoarele doua sesiuni. Noua centre de examen au solicitat varianta de rezerva ca urmare a unor situatii specifice (intarzieri ale elevilor din motive obiective).

Marti, 3 iulie, elevii care provin de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba de limba materna. In zilele urmatoare, respectiv, miercuri, 4 iulie si vineri, 6 iulie, se vor desfasura proba obligatorie a profilului si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Prima afisare a rezultatelor va avea loc duminica, 8 iulie. Luni, 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00 vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora este prevazuta in perioada 10 - 12 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 13 iulie.

Calendarul examenului de Bacalaureat - sesiunea iunie-iulie

11-13 iunie 2012 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

13-15 iunie Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B

18-22 iunie Evaluarea competentelor digitale - proba D

25-27 iunie Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C

2 iulie Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa

3 iulie Limba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa

4 iulie Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa (examen de Istorie pentru absolventii de la profilurile umanist, artistic, pedagogic, educatie fizica si sport, teologic, si examen de Matematica pentru absolventii de la profilurile real, servicii, resurse naturale si protectia mediului, tehnic, pedagogic si militar)

6 iulie Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic)

8 iulie Afisarea rezultatelor

9 iulie Depunerea contestatiilor (orele 08:00 - 12:00)

10-12 iulie Rezolvarea contestatiilor

13 iulie Afisarea rezultatelor finale

Anul trecut, la nivelul intregii tari au fost dati afara 233 de elevi din examenul de Limba si literatura romana al Bacalaureatului 2011, pentru ca au incercat sa copieze sau pentru ca au intrat cu telefoane mobile in sala de examinare. Unele cazuri de tentativa de copiere au fost semnalate la linia Tel Verde special creata pe durata examenului de bacalaureat de catre MECTS. Cei mai multi eliminati au fost in Mehedinti - 33, in Bucuresti - 29 si in Constanta - 19.

Bilantul eliminarilor pentru incercare de copiere la toate examenele scrise ale Bacalaureatului 2011 arata ca 661 de elevi au fost dati afara de la toate probele scrise, in cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului.

Citeste si: