"Bulibasa" Ferdinant Stanescu a fost condamnat la trei ani de inchisoare

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 13 iulie 2016, 17:38 Dosare Anticoruptie


"Bulibasa" Ferdinant Stanescu, considerat unul dintre cei mai bogati romi din Moldova, a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea - Sectia penala la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Decizia din 1 iulie 2016 este definitiva, se arata in comunicatul Directiei Generale Anticoruptie (DGA), citat de Agerpres.

Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Bihor a inregistrat, la 24 noiembrie 2015, denuntul unei persoane prin care a sesizat faptul ca Ferdinant Stanescu, pretinzand ca are influenta atat asupra procurorului de caz, cat si asupra a doi magistrati judecatori, i-ar fi promis ca, in schimbul sumei de 30.000 euro, ii va determina pe acestia sa dispuna punerea in libertate a tatalui acesteia, arestat preventiv intr-o cauza a Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

Denuntul a fost inaintat spre competenta solutionare Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea, procurorul desemnat dispunand delegarea lucratorilor de politie judiciara ai S.J.A. Bihor pentru efectuarea unor acte procedurale.

Martora denuntatoare si mama acesteia au avut, in ziua urmatoare, 25.11.2015, o intalnire cu Stanescu Ferdinant, care a pretins suma de 30.000 euro, in doua transe, fiecare a cate 15.000 euro, prima transa urmand sa ii fie remisa pana la sfarsitul lunii noiembrie, iar cea de-a doua dupa eliberarea tatalui denuntatoarei. Inculpatul a precizat ca suma de 30.000 euro este necesara pentru a fi predata celor trei magistrati, astfel incat fiecaruia sa-i revina cate 10.000 euro.

Stanescu s-a intalnit din nou cu martora denuntatoare si mama acesteia, in seara zilei de 9 decembrie 2015, de la care a primit 12.000 euro, prins in flagrant de echipa operativa formata din procuror si lucratori de politie judiciara ai S.J.A. Bihor.

Prin rechizitoriul din 29 decembrie 2015, procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Stanescu Ferdinant pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1697 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    ... (Miercuri, 13 iulie 2016, 18:30)

    vitan.sandu [utilizator]

    Curat murdar coane judecatorule! 3 ani de puscarie pentru trafic de influenta (spaga solicitata 30 mii euro), precum acelei amarate care fura alimente de 700 de lei. Sa tot fii bulibasa in Romania. Dar, Doamne fereste sa fii infometat sau ingrijorat pentru copilul tau!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by