Săptămână de foc în sănătate: Grevă de avertisment de două ore luni dimineață și generală vineri. Ce trebuie să știi despre grevă și cum s-a ajuns la declanșarea ei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 6 mai 2018, 17:12 Actualitate | Sanatate


Greva in sanatate
Foto: Federatia Sanitas
Noua săptămâna începe cu o grevă de avertisment de două ore în sistemul sanitar (luni între orele 9:00 și 11:00) și este de așteptat ca nemulțumirile din ultimele luni ale angajaților din sistem să culmineze, vineri, cu o grevă generală, potrivit anunțurilor sindicaliștilor. Medicii nu vor participa, cel mai probabil, la grevă, pentru că reprezintă singura categorie din sistem avantajată de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor. Cei care urmează să întrerupă lucrul sunt categoriile de salariați care spun că veniturile lor au scăzut, în special asistente medicale și infirmiere. La spitalele unde va fi grevă, este de așteptat ca angajații nemulțumiți să iasă în curțile unităților sanitare, la proteste. Pe perioada grevei, activitatea va fi asigurată în proporție de cel puțin 33%.


Ce trebuie să știi despre greva din sănătate:


Medicii nu vor participa, cel mai probabil, la grevă, pentru că reprezintă singura categorie din sistem avantajată de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor. Salariile medicilor nu au scăzut, ci au crescut în cele mai multe cazuri - de la majorări cu câteva procente până la dublări de venituri. Totuși, este posibil ca unii dintre medici să se solidarizeze cu colegii lor asistenți și infirmieri sau să nu își poată desfășura normal activitatea pe durata protestului acestora.

La grevă vor lua parte categoriile de angajați din sistemul sanitar care susțin că veniturile lor au scăzut din cauza noii legi a salarizării și in special a plafonării sporurilor la 30%: asistente medicale, infirmiere, angajați din medicina de laborator, biologi, chimiști, brancardieri, personalul TESA (tehnic, economic și socio-administrativ). Angajați din sănătate consultați de HotNews.ro susțin că există cazuri în care asistentele și infirmierele au pierdut 1.000 - 1.400 de lei din salariu.


Protest în Piața Victoriei


Activitatea în spitale pe durata grevei trebuie asigurată în proporție de cel puțin o treime, potrivit contractului colectiv de muncă.

În Capitală, greva de avertisment ar urma să fie organizată la toate spitalele de urgență - Universitar, Floreasca, Sf. Ioan, Pantelimon, Bagdasar, institute - Parhon, Paulescu, Matei Balș, Victor Babeș. Personalul medical din școli, grădinițe și creșe nu va face grevă, în timp ce la spitalele din subordinea Primăriei, angajații vor purta banderole în semn de solidaritate, dar nu vor face grevă, a explicat, pentru HotNews.ro, Viorel Hușanu, președintele Sanitas București.

În țară sunt așteptate întreruperea lucrului la spitalele de urgență (spitalele județene), precum și la spitalele cu specializări afectate de plafonarea sporurilor - oncologie, pneumologie etc.

Principala nemulțumire a sindicatelor și a angajaților din sistem o reprezintă noua lege a salarizării și noul regulament care prevede plafonarea sporurilor, contestatarii acestora susținând că în urma aplicării lor s-au creat "haos", scăderi salariale pentru unele categorii de angajați și numeroase inechități în sistem.

O ultimă rundă de negocieri, în încercarea de a opri greva generală, va avea loc marți între sindicaliștii din sănătate și Guvern.


Care sunt cele mai importante momente care au dus la greva din sănătate:

11 mai - Grevă generală anunțată în sistemul sanitar.

8 mai - Ultimele negocieri înaintea grevei generale: sindicaliștii din sănătate vor participa la o nouă întâlnire cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu și cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

7 mai - Grevă de avertisment de două ore în sistemul sanitar, între orele 9:00 și 11:00. Angajații vor întrerupe lucrul timp de două ore și, cel mai probabil, la spitalele unde se va face grevă, protestatarii vor ieși în curțile unităților sanitare.


Protest al angajaților din sistemul sanitar

2 mai - Întâlnire fără rezultat între ministrul Sănătății și sindicaliști. Reprezentanții sindicatelor din sănătate anunță că programul de proteste - grevă de avertisment de două ore pe 7 mai și grevă generală pe 11 mai - rămâne valabil.

26 aprilie
- Miting  în fața Palatului Victoria , organizat de sindicaliștii Sanitas. Câteva mii de angajați din sistemul sanitar (în jur de 6-7 mii, potrivit estimărilor reporterului HotNews.ro), majoritatea asistenți și infirmieri, au participat la protest.

23 aprilie - Întâlnire la Palatul Victoria între manageri de spitale din toată țara, premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Întâlnirea s-a încheiat fără rezultat.

Lia Olguţa Vasilescu a transmis, în timpul întâlnirii, că managerii spitalelor trebuie să se încadreze în sporurile stabilite şi că "nu este impresionată" de greva anunţată de sindicatele din sănătate.

19 aprilie - Sanitas anunță că angajații din sistemul sanitar vor fi în grevă
de avertisment pe data de 7 mai, iar pe 11 mai în grevă generală. Iulian Pope, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, susține, într-o declarație pentru HotNews.ro, că noua lege a salarizării și noul regulament al sporurilor au făcut ca "foarte multe salarii să fie scăzute". Liderului sindical acuză faptul că doar 15% dintre angajații din sistemul sanitar au beneficiat de creșteri semnificative de salarii după aplicarea noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, în rest fiind vorba despre creșteri nesemnificative, scăderi sau stagnări.

19 aprilie - Mircea Duțescu, medic la Spitalul de Psihiatrie din comuna Dumbrăveni, și-a împărțit salariul cu infirmierele din spital, după ce salariile acestora au scăzut în urma aplicării noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor.18 aprilie - Prima reacție a lui Klaus Iohannis în legătură cu protestele din sănătate: "Chestiunea trebuie rezolvată de Guvern, nu poate fi aruncată în curtea nimănui."

16 aprilie - Ministrul Sănătăţii anunță că se va întâlni cu managerii spitalelor unde au loc proteste, dar subliniază că "Trebuie să se înţeleagă că aplicăm o lege."

15 aprilie
- Data în jurul căreia angajații din sistemul sanitar au primit primele salarii după intrarea în vigoare a noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor (aferente lunii martie). Cadre medicale consultate de HotNews.ro susțin că există spitale în care salariile s-au dublat, dar, în același timp, există și situații în care, în același spital, sunt înregistrate atât creșteri de câteva sute sau mii de lei, cât și scăderi de până la 3.000 de lei.

13 aprilie 2018 - Sorina Pintea admite în premieră că aroximativ 10% dintre salariații
din sistemul sanitar vor avea salarii mai mici în urma aplicării noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor și le cere managerilor de spitale ca, acolo unde vor fi scăderi salariale, să le compenseze din veniturile proprii ale spitalelor. 22392213

Luna aprilie - Proteste spontane la spitale din București (Institutul de Pneumologie "Marius Nasta", Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, Spitalul de Urgenţă "Sf. Ioan, Institutul pentru Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu din cadrul Spitalului Fundeni, Spitalul Bagdasar Arseni, Spitalul Panduri), și din țară: Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Sibiu, Tulcea, Galați, Bacău, Piatra Neamț, Oradea, Zalău, Brașov, Reșita, Satu Mare. La proteste participă în general asistenți și infirmieri, nu medici (ale căror salarii au crescut, în cele mai multe cazuri).

29 martie - Guvernul adoptă, în ciuda protestelor,
noul regulament-cadru privind acordarea sporurilor în sistemul sanitar, care prevede plafonarea acestora la 30%, inclusiv la cele mai grele specializări, și ar urma să ducă la reducerea salariilor unor categorii de personal, în special asistente și infirmiere.

27 si 29 martie
- Proteste ale sindicaliștilor din sănătate la sediile Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor şi Ministerului Muncii. Principala lor revendicare - un regulament echitabil al sporurilor și renunțarea la plafonarea acestora la 30%.

22 martie - Sorina Pintea declară că prin aplicarea legii salarizării și a noului regulament al sporurilor "Am avut în vedere ca tot personalul să obţină venituri cel puţin la nivelul lunii februarie 2018. Grila de sporuri, aşa cum a fost ea concepută, asta garantează." Ministrul Sănătății promisese, cu o lună și jumătate în urmă, măriri spectaculoase de salarii, între 70% și 170%,  pentru angajații din sistem, începând cu 1 martie.12 martie - Sanitas, cea mai puternică organizație sindicală din sectorul sanitar, decide ca angajații din sistemul sanitar afiliați să declanșeze greva generală după Paști, acuzând faptul că majorările salariale între 70% și 170% anunțate de Ministerul Sănătății începând cu data de 1 martie ar fi  "doar pe hârtie".

7 martie
- În spitalele din țară încep să aibă loc proteste spontane ale angajaților - primii care protestează sunt biologii, biochimiștii și medicii de laborator.

1 martie - De la această dată, salariile medicilor și ale celorlalți angajați din sistem ar trebui să crească cu procente cuprinse între 70% si 170%, iar în unele cazuri să ajungă la 3.000 - 4.000 de euro. Salariile aferente lunii martie și fluturașii de salariu urmau să vină, însă, abia în jurul datei de 15 aprilie. Sindicatele și o parte dintre cadrele medicale susțin că majorările anunțate de Ministerul Sănătății sunt "doar pe hârtie". Cea mai mare nemulțumire: plafonarea sporurilor la doar 30% din salariu, în conditiile în care cele mai grele specializări din sistem - medicii și asistenții medicali de terapie intensivă, unități de primiri urgențe, oncologie, HIV și hepatită - beneficiau anterior de sporuri între 75% și 100% din salariu. (Pe larg aici)

14 februarie - Primele proteste. Peste 650 de biologi, biochimiști si chimiști din sistemul sanitar semnează un memoriu în care acuză faptul că legea privind salarizarea personalului medical din fonduri publice generează "discrepanțe și frustrări uriașe între categoriile profesionale din sistemul sanitar public, care au atribuții și responsabilități identice, cum ar fi biologii/biochimiști/chimiștii față de colegii medici de laborator".8 februarie - Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ține prima conferință de presă după instalarea în funcție. Principala temă a conferinței: măriri spectaculoase de salarii, între 70% și 170%, pentru angajații din sistem, începând cu 1 martie. Sorina Pintea anunță că salariile unora dintre medici vor ajunge la 3.000 - 4.000 de euro, urmând să crească "la nivelul salariilor de bază stabilite pentru anul 2022". Ministrul Sănătății subliniază că "Aducem salariile aproape la nivelul din UE, nu mai există scuză să nu oferim servicii la nivelul UE." (Pe larg aici)

Ianuarie 2018 - Salariile brute ale angajaților din sistemul sanitar cresc cu 25%, însă majorarea este "înghițită" de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

Ianuarie 2018 - Scutirea tuturor medicilor de la plata impozitului pe venit, o măsură prevăzută în programul de guvernare al PSD pentru ianuarie 2018, se amână pentru 1 ianuarie 2019.


Citește și:
 • Cum au ajuns medicii in pragul grevei generale in luna in care salariile lor ar fi trebuit sa creasca pana la 4.000 de euro. Marul discordiei: medicii si asistentele cu cele mai grele specializari vor primi mai putini bani
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3313 vizualizari

 • -4 (28 voturi)    
  incomplet! (Duminică, 6 mai 2018, 17:36)

  Nevermind [utilizator]

  http://www.sjuvaslui.ro/images/SALARII_NETE_MARTIE__2018.pdf

  2800 + aprox 300 o SPALATOREASA. La brancardieri, la fel. Aste este salariul pe varianta REDUSA la "auxiliari". WTF?!?

  De la cat oare le-a scazut salariul cu 1000-1400 la asistente si infirmieri? Trec peste faptul ca exista "cazuri" si se obinuieste, nu numai in sanatate, ca si porumbelul de pe cladire sa ia un spor pentru ceva, chiar daca nu are legatura directa cu motivul sporului. Ca sa nu mai amintesc de spor calculator pentru operator introducere date sau spor de radio la politisti.
  • -3 (13 voturi)    
   Prof. de 50 ani are salariu < Med. rezident an unu (Duminică, 6 mai 2018, 20:49)

   simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

   Legea salarizării unitare trebuie abrogata!

   Ea a fost făcuta de doctori pentru doctori în total dispreț fata de celelalte categorii profesionale. Dupa cum se vede în lista de mai jos, un profesor de liceu cu vechime mai mare de 25 ani și toate gradele este considerat inferior unui medic rezident de 25 ani în anul I. Bătaie de joc.

   Ce prevede legea:
   – Medic primar -> 5 salarii minime pe economie.
   – Profesor universitar -> 4.35 salarii minime (vechimea peste 25 ani).
   – Medic rezident an I (vârstă 25 ani) -> 2.28 salarii minime.
   – Profesor de liceu -> 2.21 salarii minime (vechime peste 25 ani).
   – Asistenta medicala – > 1.65 salarii minime.
   – Cercetător științific -> 1.65 salarii minime.

   Vezi textul integral al legii aici (acordați atenție deosebita tabelelor cu salarii)
   https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/L_153_2017.pdf
   • -2 (4 voturi)    
    ...neclaritate... (Luni, 7 mai 2018, 11:37)

    baligosul [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

    @ simlex, scrie și despre sporuri, ordine de hrană...Și despre lunile cînd elevii, studenții sunt în vacanță, scrie și despre cele două luni de concediu de odihnă.
    Despre meditații la negru, despre ,,atențiile" primite de la părinți...
   • -1 (1 vot)    
    asa e si in alte tari (Luni, 7 mai 2018, 12:06)

    klausmic [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

    Din pacate (pentru profesori) acest raport al salariilor se intalneste si in alte tari, nu doar in Romania. Piata fortei de munca e una libera, asa ca pentru a pastra medicii, sau alte categorii profesionale in tara, guvernele fac ce pot. De exemplu, chiar acum am gasit pe internet: "Germany is desperately looking for doctors in various medical fields at the moment, and we are here to help you if you choose to come and work as a doctor." ("Germania cauta cu disperare medici in diverse domenii medicale, si suntem aici suntem aici pentru a va ajuta daca alegeti sa veniti si sa lucrati ca doctor").
  • 0 (6 voturi)    
   Nu protesteaza degeaba... (Luni, 7 mai 2018, 10:54)

   blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

   uite caz real , sa stie si altii, nedumeriti : sotia mea e infirmiera la un mare spital judetean de urgenta , i-a scazut salariul net de la 2000 la 1700 lei , i s-au luat sporurile . Ei bine , aia 300 lei conteaza la un asa salariu ,nu credeti ? cred ca bandita aia de volgutza a luat de la "aia micii", brancardieri , infirmiere , ca sa dea la medici si asistente .Nu cunosc in alte parti, dar in spitalul respectiv salariile asistentelor au crescut binisor.
   Bataie de joc !
   • +1 (3 voturi)    
    ...calificări... (Luni, 7 mai 2018, 11:41)

    baligosul [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

    @ blackarrow, cam ce studii are o infirmieră, dar un brancardier?
    Îmi amintesc de un fost coleg, angajat ca instalator într-un spital din București, Cantacuzino, cît de mulțumit a fost cînd i s-a dat o altă funcție, brancardier...De ce oare?
   • +1 (3 voturi)    
    serios? (Luni, 7 mai 2018, 13:58)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

    Hai sa o luam in ordine:
    1 - nivel studii - probabil nu stii ca unii oameni invata, inclusiv in timp ce lucreaza ca necalificati, si au acel salariu dupa n ani studii
    2 - nivel importanta job - daca-mi vei servi placa cu orice post conteaza in sanatate, nu functioneza. Asa, sa dam spor de chirurg electricianului, ca fara schimbat bec moare pacientul
    3 - nivel responsabilitate - aici treaba e clara. La stat nu exista asa ceva. Nu esti dat afara daca nu-ti faci treaba, ci daca te pui rau cu vreun pilos
    4 - nivel salarii stat-privat - exista, la timpul trecut, un echilibru stat-privat. La stat ai salariu mai mic, mai sigur, nema responsabilitate, post din care poti iesi la pensie. La privat, totul pe invers, incepand cu salariul. Dupa cum am zis, la timpul trecut. Mda...
    5 - nivel salarii zona - ai zis judetean, deci nu Bucuresti. Salariul asta este mai mare ca unele salarii din Bucuresti, la privat. Este logic sa existe diferente, pentru ca aici sunt alte costuri. Cum descopera si unii in UK ca degeaba castiga 1000 pe luna daca platesc chirie 800, de ex.
    6 - nivel salarii Romania - chiar daca ar fi de dorit ca toata lumea sa aiba 3000eur/luna, realitatea este alta. Unii sunt tratati mai cu motz, altii sunt facuti mai cu motz, altii se cred ei mai cu motz. Si uite asa avem caste privilegiate, de stat, la stat, pe bani publici

    Ma poti ajuta cu unele informatii punctuale?
    1. cat avea venit net (inclusiv sporuri, hrana, toale sau ce se mai da la stat) in martie 2017 si cat in martie 2018?
    2. cate este venitul net in mediul privat, in acea zona, pe aceeasi pozitie?
 • +8 (14 voturi)    
  stati linistiti, nu se va cunoaste... (Duminică, 6 mai 2018, 18:26)

  Dodel540 [utilizator]

  Din punctul meu de vedere sistemul sanitar de stat e de mult timp in "greva".
  Personal putin, asteptat cu orele pentru o banala consultatie sau analiza, conditii mizerabile in majoritatea spitalelor de stat.(si ma refer aici la banala curatenie , nu la bacteriile care nu se vad dar care omoara oameni)
 • +9 (13 voturi)    
  frectie ..fara alcool (Duminică, 6 mai 2018, 19:27)

  sareta [utilizator]

  Se va prapadi de ras Olguta de craiovita cand o afla ce "multi " s-au dat in greva ! A spus clar ca PSD-istii nu se vor impresiona nici daca ies in strada 3 milioane de romanasi ,deoarece au fost votati de 3 milioane si cateva mii de rataciti pe antene .Asa ca iesiti fratilor pe rand ,doar doar sa nu iasa pe srazi peste 3 milioane.
  • +7 (13 voturi)    
   Complicii la genocid fac greva! (Duminică, 6 mai 2018, 21:01)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui sareta

   Toti ies in strada numai pentru mălai. In rest, ii doare in f..d. Nu protesteaza când mor oamenii cu zile in spitale, ca nu sunt echipamente, medicamente etc, si doar asteapta spagi etc. Toti sunt complici la sistemul de exterminare pe care il numim fals "de sanatate". Stie ministreasa rosie ca de 3 zile farmaciile nu elibereaza medicamente pe retete compensate pentru ca nu merge SUI? O doare in pix, caci ea e doar o carierista mincinoasa si demagoga, inhaitata cu gasca de borfasi PSD. Daca e greva, poate vor muri mai putini pacienti prin spitale.
  • +3 (3 voturi)    
   Asa e la comunisti (Luni, 7 mai 2018, 11:14)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui sareta

   Daca ii lezezi pe ei cu ceva, scot in strada 1 milion de zabauci!
   Daca nu, puteti sa crapati de foame. Asa crie in programul de guvernare. Prost sa fii, pesede sa votezi!
   Asa le trebuie tuturor celor care s-au lasat imbroboditi de ciuma rosie!
 • +11 (19 voturi)    
  Medicii nu vin la protest? Logica romaneasca este (Duminică, 6 mai 2018, 20:03)

  emil bobu [utilizator]

  "fiecare pentru el". "Daca ii ia lu' altu' si-mi da mie, de ce sa ma plang".

  Halal solidaritate.

  In al doilea rand, medicii nu sunt nimic fara asistente, de la care ne putem lua la revedere.

  Nu-i problema, politrucii se trateaza peste hotare, clasa de mijloc are bani de spitale private, cine ramane? Ah, clasa saraca, prostii manipulati cu usurinta de Antena 3, cei care cred ca DNA fabrica dosare.

  Din moment ce nu voteaza, nu pasa nimanui de ei.
 • +3 (5 voturi)    
  Pe cand greva generala a romanilor? (Luni, 7 mai 2018, 8:54)

  valll [utilizator]

  Pana la urma, cei care suporta consecintele sunt romanii, bolnavii.
  Este adevarat ca cei din Sanatate au fost foarte nedreptatiti, prost platiti, desi munca lor e mai grea si mai importanta decat a altor categorii de bugetari care s-au lacomit la salarii si pensii si alte beneficii - fiindca au putut. Dar, cei din Sanatate au tacut Unii s-au bazat pe plicuri de la bietii bolnavi, altii si-au luat lumea in cap.
  Vina este a acelei elite (formale!) a medicilor, careia i-a lipsi dramul de constiinta necesar si a facut compromisuri cu puterea, ca sa-i fie ei bine.
  Nu au avut nici mintea, nici cararacterul pe care trebuia sa le aiba o elita, nu au gandit in favoarea interesului public.
  Asa ca, romanii au platit mereu iar statisticile ne situeaza printre cei mai bolnavi europrni.
 • +1 (3 voturi)    
  Sporurile ar trebui desfiintate , (Luni, 7 mai 2018, 11:12)

  A310 [utilizator]

  sa fie un salariu orar , in functie de cate ore muncesti atat sa primesti , dar sa muncesti nu sa fi doar prezent la serviciu , multi nu merg la munca ci la serviciu ,este o mare diferenta .
  • +2 (2 voturi)    
   sporuri (Luni, 7 mai 2018, 14:04)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui A310

   Sporurile sunt o aberatie. Au fost o metoda de a pacali fmi-ul dupa revolutie. Nu puteau mari salariile si au facut-o prin sporuri.

   Ai un salariu pe o pozitie unde se presupune ca faci x. La stat se da spor ca faci x. WTF?!? Angajezi pe unul ca operator calculator si se da spor de calculator. Mda...

   Exista un singur caz in care este logic sporul: mutari temporare. Adica de la chimist mediu safe te muta chimist in mediu toxic, functie pentru care exista alt salariu conform riscurilor. In cazul asta, suplimentezi cu spor sau faci incadrare temporara pe salariul acela.
   • +1 (1 vot)    
    Eu (Luni, 7 mai 2018, 15:51)

    A310 [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    unde imi desfasor activitatea , chia daca sunt detasat temporar in alt loc de munca , primesc salariul tarifar orar pentru functia respectiva , cand revin la vechea pozitie , voi primi salariul tarifar orar anterior detasarii .
    • 0 (0 voturi)    
     dap (Luni, 7 mai 2018, 16:21)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui A310

     Asa ar trebui sa fie. Daca s-ar aplica doar in cazuri d-astea, nu ar fi o problema sa-i spunem spor, din cauza hartogaraiei care difera de la firma la firma sau institutie.

     La noi, politistii au spor de radio. De parca au fost angajati sa comunice prin porumbei calatori.
 • 0 (0 voturi)    
  In 6 luni ! (Luni, 7 mai 2018, 11:51)

  SRA [utilizator]

  In 6 luni prin proiectele model experimentate se poate pune sistemul de sanatate din ROMANIA PERORMANT / STABIL si sa satisfaca PACIENTUL - PRESTATORUL de servicii - FORMAREA Profesiona a si- CERCETAREA !

  6 luni pentru implementara unui management modern si eficace !

  Nu este nevoie de negocieri cine da mai mult si sporuri la bursa !

  Este nevoie de RESPONSABILITATE & COURAGE !

  Va pot da detalii !
 • -1 (3 voturi)    
  ...nedumerire... (Luni, 7 mai 2018, 11:55)

  baligosul [utilizator]

  Niște bugetari, din sănătate, au protestat azi cîteva ore, oare angajatorii, managerii spitalelor, le vor tăia din salariul pentru luna mai cîte 2 ore din salariu, că de, dacă nu au muncit nu trebuie să primească salariu, am dreptate?
  • 0 (0 voturi)    
   Normal ar fi (Luni, 7 mai 2018, 15:53)

   A310 [utilizator] i-a raspuns lui baligosul

   sa nu primeasca bani pentru timpul cat nu au fost la locul de munca , ca sa nu mai pomenesc ca unii fac numai act de prezenta la locul de munca , in rest nimic .


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by