Cum au ajuns medicii in pragul grevei generale in luna in care salariile lor ar fi trebuit sa creasca pana la 4.000 de euro. Marul discordiei: medicii si asistentele cu cele mai grele specializari vor primi mai putini bani

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 20 martie 2018, 13:03 Actualitate | Sanatate


Spital din Romania
Foto: Stirile ProTV
La o luna dupa ce Ministerul Sanatatii a promis majorari salariale de pana la 170% si salarii de 3.000 - 4.000 de euro, "la nivelul Uniunii Europene", pentru medici, in sistemul sanitar domneste incertitudinea. Un medic important din Bucuresti a declarat, pentru HotNews.ro, ca astfel de salarii "nu exista" si ca medicii se pregatesc de proteste ce ar putea culmina cu o greva generala, in luna aprilie. Majorarile salariale nu ajung, in cele mai multe cazuri, la 100% sau 170%, asa cum li s-a promis, iar acolo unde salariul brut creste, majorarea este "inghitita" complet sau partial de transferul contributiilor de la angajator la angajat, sustin cadrele medicale consultate. Marul discordiei il reprezinta insa noul regulament al sporurilor, care prevede plafonarea acestora la maximum 30% din salariu si care loveste, practic, in cele mai grele specializari din sistem: medicii si asistentii medicali de terapie intensiva, unitati de primiri urgente, oncologie, HIV si hepatita, care beneficiau de sporuri intre 75% si 100% din salariu.


Informatia pe scurt:

 • Medicii si asistentele sunt nemultumiti de faptul ca Ministerul Sanatatii a anuntat public majorari spectaculoase de salarii, care nu exista."Nu exista salarii de 3.000 - 4.000 de euro", sustin cadrele medicale consultate de HotNews.ro.


 • Cea mai mare parte a medicilor si asistentelor nu stiu ce salariu vor primi pentru luna martie si asteapta fluturasul de salariu.


 • Pe baza datelor pe care le au acum la dispozitie, o parte dintre medici spun ca, acolo unde sporurile se plafoneaza, salariile vor scadea.


 • Sindicatele negociaza in continuare cu Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii un regulament al sporurilor care "sa respecte ierarhia din sistem si sa recompenseze cele mai grele specializari".


 • Ministrul Sanatatii insista ca salariile nu vor scadea.


 • Angajatii din sistem ameninta cu greva generala in luna aprilie daca situatia nu se va rezolva.

"Salariile personalului medical vor inregistra cresteri semnificative in acest an, iar salarizarea din domeniu va ajunge pentru prima data aproape de nivelul din Uniunea Europeana, astfel incat unele salarii vor depasi 4.000 de euro dupa maririle de la 1 martie. Aducem salariile aproape la nivelul din UE, nu mai exista scuza sa nu oferim servicii la nivelul UE."
- Sorina Pintea pe 8 februarie 2018, la scurt timp dupa preluarea mandatului de ministru al Sanatatii

Intr-o declaratie facuta astazi, 20 martie, la Parlament, ministrul Sanatatii insista in continuare ca "veniturile medicilor nu scad", iar "calculele sunt foarte clare". Sorina Pintea a adaugat ca anexa care prevede plafonarea sporurilor la maximum 30% din salariu nu va fi retrasa: "Trebuie sa respectam legea. Calculele sunt foarte clare - veniturile medicilor nu scad. Prin aceasta anexa 10 am incercat o echilibrare a veniturilor astfel incat niciun angajat din sistemul de sanatate sa nu piarda din venitul avut in februarie 2018. Aceasta anexa este valabila pentru anul 2018. Incepand cu 2019, cand alte categorii de personal vor intra in grila legii 153, diferenta ramasa va creste cuantumul sporurilor acordat medicilor." (sursa: Agerpres)
Noul regulament al sporurilor, "o haiducie prin care guvernantii vor sa isi acopere incompetenta"

O parte dintre medici nu stiu, in acest moment, ce salariu vor primi pentru luna martie, declara, pentru HotNews.ro, Florin Chirculescu, seful sectiei de chirurgie toracica a Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti si vicepresedintele Federatiei Sindicale Solidaritatea Sanitara.

"Adevarul e ca mai nimeni nu stie precis, pentru ca, la un moment dat, noi am cerut Ministerului Sanatatii, pe vremea lui Bodog, spre sfarsit, in noiembrie-decembrie anul trecut, sa ne dea si noua un stat de functiuni al ministerului, astfel incat sa putem sa spunem, pe baza resurselor financiare, cat va fi salariul pentru persoana X, Y, Z. Din cauza asta, calculele pe care le-am putut noi face la sindicat, departamentul care se ocupa cu aceste aspecte, nu a putut sa faca decat niste previziuni grosiere, care privesc sistemul in ansamblul lui. In clipa asta, cam fiecare trebuie sa isi faca calculul, tinand cont de toate variabilele - sunt unii medici care stiu sa le faca, altii care nu", spune Florin Chirculescu.

Potrivit medicului Florin Chirculescu, anexa 10 a Legii 153/2017, care prevede plafonarea sporurilor angajatilor din sistem la 30% din salariu, nu este echitabila "pentru ca nu tine cont de importanta fiecarei categorii profesionale, de nivelul de munca depusa."  "Foarte afectati sunt cei de la urgente, de la terapie intensiva, cei care aveau prin traditie sporurile cele mai mari si acum nu le mai au. De aici nelinistile lor, care sunt justificate. Nu se mai face o diferentiere in interiorul categoriei profesionale pe baza activitatii si a dificultatilor", explica Florin Chirculescu.

Negocierile pe aceasta tema cu Ministerul Sanatatii vor continua, spune medicul: "Prin aceste negocieri noi incercam sa restabilim o ierarhie corecta. Diferentele pe care ar trebui sa le atingem, astfel incat sa oferim satisfactie colegilor care in momentul de fata sunt suparati, nu sunt imposibil de atins."

Florin Chirculescu precizeaza ca cei care sunt foarte nemultumiti sunt in numar mic, iar pentru a restabili echitatea in sistem, costurile nu ar fi foarte mari - undeva la 900 de milioane de lei vechi in acest an.

Medicul a explicat, pentru Hotnews.ro, ca actuala situatie se datoreaza unor calcule "efectuate devastator" - dupa ce si-a dat seama ca salariile multor angajati din sistem vor scadea, Guvernul a ales sa ia de la cei din varful piramidei salariale, care lucreaza pe cele mai grele specializari, si sa imparta banii tuturor, insa inechitatile si frustrarile create in acest fel sunt mari.

"Guvernul a facut o lege. Aceasta lege, cand a inceput sa fie aplicata, a dovedit faptul ca parte dintre angajati sunt perdanti - ca vor castiga mai putin in luna aprilie mai mult decat in luna ianuarie sau decembrie anul trecut. Solutia pe care ei au descoperit-o pentru a demonstra publicului ca au facut o lege buna si ca nu exista pierderi salariale: au luat din fondurile pe care le au cei din varful ierarhiei si le-au dat celor care erau perdanti. A fost o masura aparent de solidaritate in interiorul sistemului, dar care deranjeaza profund ierarhia salariala. S-a ajuns astfel ca persoane care nu au pregatire superioara sa aiba venituri mai mari decat cei care au pregatire superioara. Ganditi-va ca sunt medici care primesc acum salarii mai mici decat anumite asistente. Arhitectura salariala a sistemului a fost tulburata profund", explica Florin Chirculescu.

Scopul negocierilor este gasirea unei solutii tehnice care sa restabilieasca ierarhia din sistem, "valabila peste tot in lume", spune medicul Florin Chirculescu: "Pe 30-31 martie speram sa fim gata cu o varianta 3 a anexei, care sa restabileasca ierarhia."

Medicul Florin Chirculescu mai precizeaza ca, personal, nu este afectat de aceasta lege, dar "pe cei din urgente ii izbeste" si ca nu exista salarii de 3.000 - 4.000 de euro in sistem.

Concluzia medicul Florin Chirculescu: "Sa nu spuna (guvernantii - n.red) 'noi nu avem perdanti, nu exista niciun salariu care sa fie mai mic.' "

"Te duc la o sectie de oncologie sa vezi cum arata parul asistentelor"

Ioana e asistenta la terapie intensiva, la un spital din Bucuresti. Spune ca nu stie ce salariu va primi pentru luna martie.  "Nu intelegem nici noi, deocamdata. Se mareste salariul de baza, dar sporurile nu au voie sa depaseasca 30%. Eu am avut in luna februarie salariu de 3.662 de lei brut, iar din martie va fi de 4.860 brut. La contributii mi se opreste 2.140 de lei. ", a explicat Ioana pentru reporterul HotNews.ro.

Ea se teme, insa, ca odata cu plafonarea sporurilor la 30%, va primi un salariu mai mic decat in decembrie anul trecut. Ca asistenta de terapie intensiva, Ioana primea, pana la intrarea in vigoare a noii legi, sporuri totale de 75% din salariu. "Daca va fi asa, noi vom avea salariile mai mici", spune Ioana.

Si ea vorbeste despre plata in functie de dificultate, care acum nu se mai respecta: "Iti mai convine sa lucrezi la terapie, la oncologie, la hepatita, la tuberculoza, cand iei sporuri de 75% - 100% din salariu. Dar cand nu..."

"Daca vrei, te duc la o sectie de oncologie sa vezi cum arata parul asistentelor. Sunt radiatii, te expui. Iti pui sanatatea si viata in pericol, macar financiar sa fii recompensat", spune o alta asistenta medicala, colega Ioanei, care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Despre greva generala anuntata de sindicalisti pentru luna aprilie, asistentele nu cred ca aceasta este posibila: "E viata omului in joc. Trebuie sa asiguri serviciile macar la un nivel de 25% din total."
Asistenta medicala: "Mai bine ne lasau asa, decat sa ne puna pe toata lumea in cap, ca ne dubleaza"

O alta nemultumire a medicilor si a asistentelor medicale o reprezinta faptul ca Ministerul Sanatatii a anuntat public, in urma cu o luna, majorari spectaculoase de salarii in sistem, care, in realitate, nu exista: "E o aiureala, mai bine ne lasau asa, decat sa ne puna pe toata lumea in cap, ca ne dubleaza", mai spune Ioana, asistenta de terapie intensiva in Bucuresti.

"Una dintre rugaminti a fost sa nu mai iasa Guvernul cu cifre mirobolante, nu este adevarat ca medici or sa aiba 3.000 - 4.000 de euro. Sunt situatii particulare in care medicii ajung la acesti bani, dar numai in conditiile unui numar mare de garzi. Sunt unii care s-ar putea sa piarda", confirma medicul Florin Chirculescu, seful sectiei de chirurgie toracica a Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti.

Sorina Pintea: Salarii si servicii medicale la nivelul Uniunii Europene, de la 1 martie

Sanitas, cea mai puternica organizatie sindicala din sectorul sanitar, a decis, in urma cu o saptamana, ca medicii si angajatii din sistemul sanitar afiliati sa declanseze greva generala dupa Pasti, ei fiind nemultumiti de faptul ca majorarile salariale intre 70% si 170% anuntate de Ministerul Sanatatii incepand cu data de 1 martie sunt "doar pe hartie", a declarat, lunea trecuta, pentru HotNews.ro, prim-vicepresedintele federatiei Sanitas, Iulian Pope.

In urmatoarele saptamani, sindicalistii Sanitas vor picheta sediile ministerelor pe care le considera responsabile pentru aceasta criza - Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii. Mitingurile vor culmina cu un mare miting in Piata Victoriei, la care sunt asteptati in jur de 10.000 de membri Sanitas. In cazul in care revendicarilor lor vor ramane nerezolvate, pasul urmator este declansarea grevei generale, dupa Pasti, spun sindicalistii.

Salariile medicilor si asistentilor vor creste in luna martie cu procente cuprinse intre 70% si 172%, fata de nivelul din luna ianuarie, potrivit legii cadru 153/2017 privind salarizarea personalului medical din fondurile publice, anuntase, pe 8 februarie, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, intr-o conferinta de presa, la scurt timp dupa instalarea in functie.

Ministrul Sanatatii a dat asigurari, la acea vreme, ca exista bani cuprinsi in buget pentru aceste majorari subtsantiale, adaugand ca "Principala mea temere este sa avem un act medical de calitate, corespunzator acestor salarii. Aducem salariile la aproape nivelul Uniunii Europene, deci cred ca trebuie sa oferim si servicii la nivel de Uniunea Europeana. In acest moment nu mai exista scuza."

"Salariile personalului medical vor inregistra cresteri semnificative in acest an, iar salarizarea din domeniu va ajunge pentru prima data aproape de nivelul din Uniunea Europeana, astfel incat unele salarii vor depasi 4.000 de euro dupa maririle de la 1 martie. Cresterile salariale prevazute de legea cadru 153/2017 privind salarizarea personalului medical din fondurile publice se aplica in doua etape: incepand cu data de 1 ianuarie 2018 salariile brute ale personalului medical cresc cu 25% fata de salariile din decembrie 2017, inclusiv cel al sporurilor aflate in plata la 31 decembrie 2017", afirma, in urma cu o luna, Sorina Pintea.

"Incepand cu data de 1 martie 2018, salariile medicilor si asistentilor medicali cresc la nivelul salariilor de baza stabilite pentru anul 2022. Salariile de baza ale medicilor si asistentilor medicali, salarii brute, vor creste fata de luna ianuarie cu procente cuprinse intre 70% si 172%. Un medic primar din unitati sanitare clinice are un salariu de baza net in decembrie 2017 de 3.939 de lei, in ianuarie 2018 de 4.108 lei, iar in martie 2018 de 9.106. Aceste salarii nete nu au cuprinse sporurile acordate pentru orele de garda, sporurile pentru conditii, care pot dubla salariul net", declara, la acea vreme, ministrul Sanatatii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7637 vizualizari

 • +6 (6 voturi)    
  a (Marţi, 20 martie 2018, 13:17)

  adrian67 [utilizator]

  Deci cresterile spectaculoase, s-au transformat in asigurari ca salariile nu vor scadea. Si cand te gandesti cati doctori au votat cu PSD. Sa va fie de bine doctorilor si asistentelor.
  • +1 (7 voturi)    
   eh.. (Marţi, 20 martie 2018, 15:38)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui adrian67

   se gandeau si ei ca legalizeaza pesedeu spaga si nu vor mai fi legati din cand in cand...
  • +2 (2 voturi)    
   inca o dovada ca PSD TAIE salariile (Marţi, 20 martie 2018, 17:18)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui adrian67

   Eu am avut in luna februarie salariu de 3.662 de lei brut, iar din martie va fi de 4.860 brut. La contributii mi se opreste 2.140 de lei. "

   Ea se teme, insa, ca odata cu plafonarea sporurilor la 30%, va primi un salariu mai mic decat in decembrie anul trecut. Ca asistenta de terapie intensiva, Ioana primea, pana la intrarea in vigoare a noii legi, sporuri totale de 75% din salariu. "Daca va fi asa, noi vom avea salariile mai mici"
 • +5 (5 voturi)    
  asta se intampla (Marţi, 20 martie 2018, 13:25)

  mos ion roata [utilizator]

  cand incompetenii ajung sa decida asupra salariilor.Majorarile trambitate de ministrul de la craiova nu au nici un fel de sustenabilitate si nu au o baza sanatoasa determinata de competente,nivel de pregatire profesionala,rezultate in activitate,profesionalism si nu in ultimul rand de parcurgerea unor trepta ierarhice.Cred ca o aducere la normal a salariilor bugetarilor in romania dupa bulibaseala de acuma nu se va putea face dacat in ani de zile ,cu costuri uriase si cu nesfarsite confliicte de munca. Oare e asa de greu sa ne dam seama ca avem o anumita putere financiara si ca putem sa ne inspiram din experienta altora in domeniu? E asa de greu sa spunem ca salariatul x poate avea un salariu derivat din salariul mediu in sistemul privat? O sa ne imprumutam pana la momentul in care (destul de curand se pare) nu ne va mai da nimeni .
 • +5 (9 voturi)    
  Ati votat PSD sau n-ati votat, fraierilor! (Marţi, 20 martie 2018, 13:39)

  emil bobu [utilizator]

  Puteati sa votati cu USR, cu unii normali la cap, dar ati fost fraieri si nu v-ati dus la urne!

  Luati cu totii saracie! E superoferta!
 • +6 (6 voturi)    
  Vesnica haiducie comunista (Marţi, 20 martie 2018, 14:07)

  justin puscasu [utilizator]

  Penalizam pe cei harnici si premiem puturosii. Reteta sigura pentru dezastru.
 • +2 (12 voturi)    
  hai sa fim seriosi, (Marţi, 20 martie 2018, 14:25)

  bancher [utilizator]

  medicii traiesc mai bine din spaga decat din salariu, mai ales cei cu specializari grele.
  Am operat-o pe mama de hernie de disc la Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare Bucuresti (cel de langa spitalul Obregia, pe sos Berceni).
  Acolo spaga e la mare cinste, pana si portarului trebuie sa ii dai 5 ron ca sa te lase sa intri in curtea spitalului.
  Brancardierii cer 10 ron de fiecare ca sa duca bolnavul cu targa la RMN (sau la alte analize), anestezistul ia cam 500 ron, medicul care a operat-o pe mama mi-a cerut pe fata 2000 euro sa o opereze. Singurul care nu mi-a cerut bani a fost un medic iranian, care a zis ca nu ia spaga de la nimeni ptr ca il vede Allah (nici sticle de bautura nu a vrut pe motiv ca nu bea alcool, asa ca nu i-am dat nimic pana la urma).
  Camerele de luat vederi de pe hol erau indreptate spre pereti, special ca sa nu se vada cum se baga banii in buzunarul angajatilor, iar medicul mi-a spus sa bag 200 euro in plic sa ii pun intr-un manual de anatomie din biblioteca la pagina 100.
  In rest toti cu spaga....cel mai lacom fiind profesorul doctor care a operat-o pe mama, el ia 2000 euro de operatie. (la un calcul matematic simplu ia cam 10 000 euro/zi).
  Asa ca la 10 000 euro pe zi din spaga, chiar crede cineva ca il mai intereseaza ca nu i se mareste salariul?? hai sa fim seriosi, acesti oameni (daca putem sa le spunem oameni) nu traiesc din spaga.
  Toata simpatia ptr medicul iranian care a refuzat banii, in rest nu mi-ar fi mila de niciunul de la acest spital.
  • +3 (9 voturi)    
   Cred ca, macar in parte, mintiti. (Marţi, 20 martie 2018, 16:55)

   Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   Pe-aia cu brancardierii si portarul parca as crede-o. Pe masura ce scorurile cresc, mi-e tot mai greu sa va cred. Cel putin aia cu 10000 euro pe zi, domnule bancher (?) e ridicola. 10000 euro pe zi, adica doua milioane si jumatate de euro pe an?
   Ca sa nu mai spun ca, stiti dvs. vorba aia - it takes two to tango. Daca ati fi macar pe sfert atat de indignat in realitate pe cat pareti aici, nu va impiedica nimeni sa-i organizati profului ala un flagrant si sa va duceti apoi la un spital privat, unde aceeasi operatie v-ar fi costat mai putin - si nici nu v-ar fi transformat in delincvent.
   Sau, inca si mai simplu, acum ca mama dvs, nu mai depinde de bisturiul nemernicului, de ce nu spuneti dvs. aici cum se numeste ipochimenul?!? Nu-i asa ca ati fi dispus sa le spuneti si procurorilor aceste lucruri?
   • +1 (1 vot)    
    stefanescu il cheama pe doctor, e profesor (Miercuri, 21 martie 2018, 12:12)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

    doctor.
    In rest va spun ca tot ce am scris mai sus este 100% adevarat, iar dl stefanescu atat mi-a cerut: 2000 euro, (dar am negociat mai putin pe motiv ca nu am atatia bani disponibili asa repede).
    Si eu m-am gandit la flagrant, insa mama era intr-o stare super rea, cu piciorul amortit, iar daca organizam flagrantul si il aresta pe doctor, era clar ca nu mai avea cine sa o opereze si ramanea cu piciorul paralizat. Pe vremea aceea nu erau chiar asa de multe spitale private care sa opereze pe coloana vertebrala, ...si in plus statusem 3 saptamani la coada pana sa ii gaseasca loc disponibil ptr operatie. Eu m-am codit, am vrut sa o mut, dar mi-au sarit ceilalti membrii ai familiei in cap ,,lasa, da banii, ca daca moare mama?''.
    Asa a fost sa fie, daca imi cerea spaga din prima nu o dadeam, dar mi-a cerut cu doar 2 zile inainte de operatie, mama era in stare grava, nu prea aveam unde sa o mut asa repede.
    Asa cum spune si Elfu, voi nu ati avut rude de gradul I in spital in stare grava, ca sa vedeti ce inseama acest lucru, si cum esti dispus sa arunci cu bani in stanga si in dreapta numai sa ii salvezi.
  • +2 (2 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 21 martie 2018, 7:23)

   Elfu [anonim] i-a raspuns lui bancher

   • 0 (0 voturi)    
    100% corect. (Miercuri, 21 martie 2018, 12:13)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Elfu

    Bravo Elfu.
 • +2 (2 voturi)    
  Hallucinant ! (Marţi, 20 martie 2018, 14:35)

  Gray51 [utilizator]

  Cum o să crească oare calitatea serviciilor medicale dacă mărești salariile ? S a zis clar, se vor mări salariile ca să nu mai plece medicii și asistenții. Creșterea calității actului medical e alt capitol.
 • +4 (6 voturi)    
  vorbesc prostii (Marţi, 20 martie 2018, 15:34)

  Kornell [utilizator]

  Sunt medic si ca atare cunosc bine situatia din domeniu, fata de ziaristi sau comentatori din auzite. Sindicatele care au negociat cu guvernul sunt Sanitas (sindicat de personal mediu) si Solidaritatea sanitara (unde este F. CHirculescu), sindicat majoritar tot de personal mediu, cu rari doctori.. Sindicatele normale doar de doctori (Alianta medicilor, Promedica, Hipocrat..) nu sunt admise la negocieri datorita opozitiei puternice la guvern - de ce chiar Hotnews nu a venit in alta parte pt informatii???. In alta ordine - da, lefurile se maresc, nu la 3000-4000 dar cu impozit de 45% si 4 garzi obligatorii/luna, fata de programul normal de 35 ore la doctori (incalca hotararea UE 88/2003). Specialitatilor care aveau sporuri mari lise mareste baza dar se taie sporul - deci pe ansamblu pierd. IN PLUS LAUDA ISTERICA A GUVERNULUI ca noi avem de acum lefuri ca in UE - asa ca o sa fie greva, indiferent de de mananca Sanitas si SOlidaritatea Sanitara. Nimeni nu a spus de protestele a peste 600 medici ATI, 490 psihiatri, sectii intregi in alte spitale - informatiile au fost cenzurate
  • 0 (0 voturi)    
   Nu vreau sa fiu malitios (Marţi, 20 martie 2018, 21:27)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Kornell

   Dar asa se intampla cand e lipsa de solidaritate in breasla. Era de ajuns ca medicii si sindicatele lor sa se uneasca si sa vorbeasca pe o singura voce si atunci ar fi fost ascultati peste tot. Exista o manipulare, asa e, la televiziuni gen A3, RTV, TVR dar exista si alte televiziuni care nu sunt controlate de ei.
  • 0 (0 voturi)    
   e posibil sa aveti dreptate, (Miercuri, 21 martie 2018, 12:18)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Kornell

   spun acest lucru ptr ca am un prieten medic la Victor Babes si el avea un spor foarte mare din cauza riscului de infectare cu HIV si alte bacterii nenorocite (ceva in jur de 170%).
   Da, i-au marit salariul de baza (sa zicem cu 150%), dar i-au taiat sporul...si per ansamblu pierde cateva sute de RON la net.
 • +1 (5 voturi)    
  Ei, lasa... (Marţi, 20 martie 2018, 15:39)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  Lasa ca se compenseaza la spaga. Medicii si asistentele cu cele mai grele specializari iau cele mai mari spagi.
  • 0 (6 voturi)    
   Mda... (Marţi, 20 martie 2018, 16:56)

   Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Luati-va de mana cu @bancher, dati spagi uriase in spitale si pe urma lamentati-va (anonim) aici ca medicii iau spaga. Perfect logic.
   • 0 (0 voturi)    
    P.S. Aveti aici si disclaimerul... (Marţi, 20 martie 2018, 19:05)

    Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

    ... ca iar se gaseste cineva sa descopere ce-am scris aici de multe ori.

    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22202031-arafat-avertizeaza-mai-multe-orase-aparut-panouri-mesaje-impotriva-vaccinarii-sunt-atentat-sanatatea-publica.htm
   • 0 (2 voturi)    
    iti repet, (Miercuri, 21 martie 2018, 12:20)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

    nu ii mai critica pe altii pana nu ajungi in situatia lor.
    Tu ce ai fi facut daca aveai in spital o ruda de gradul I, cu risc de paralizie? te apuca moralitatea sa il bagi pe medic la puscarie?
    Intai raspunde pentru tine la aceasta intrebare, apoi esti liber sa critici.
    • 0 (2 voturi)    
     Pana sa-mi cereti mie... (Miercuri, 21 martie 2018, 13:34)

     Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     ... sa nu va mai critic (?), mai bine ati realiza ca dvs. si ceilalti care procedati astfel sunteti in egala masura cu acei doctori vinovati pentru starea de fapt... daca nu chiar in mai mare masura decat ei.
     Pe cale de consecinta, e pur si simplu absurd sa va plangeti de o situatie pe care o creati si intretineti cu buna stiinta.
     Si tot nu mi-ati spus de ce nu l-ati reclamat pe Stefanescu asta (care vad ca acum e sef de lucrari, nu profesor, posibil la vremea respectiva nici macar sef de lucrari nu era) chiar si a posteriori.
     Ah, stiu, nu e treaba dvs., sa se ocupe altcineva - ca intotdeauna. Bine ca aveti insa deplina disponibilitate sa va plangeti pe Net.
     • 0 (0 voturi)    
      nici macar nu m-am plans, (Miercuri, 21 martie 2018, 15:44)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

      doar am prezentat un fapt in mod obiectiv.
      cat despre complicitate, sa te vad pe tine cum o sa actionezi cand vei fi pus in situatia mea...mai ales ca atunci pe mama niciun spital privat nu a vrut sa o interneze ptr ca operatia era complexa si nu prea se bagau sa o faca.
      • 0 (0 voturi)    
       Sper ca realizati... (Miercuri, 21 martie 2018, 23:43)

       Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui bancher

       ... ca ceea ce faceti aici, de fapt, este sa sustineti sistemul spagilor si status quo-ul din sistemul de sanatate. Atat si nimic mai mult, dar nici mai putin.
       Spuneti in mod repetat ca nu va plangeti de acest sistem al spagilor si staruiti in a afirma ca nu exista alternativa.
       Corect. Deci e foarte bine asa cum e, dvs. sunteti multumit. Vorba aia - va descurcati.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by