Salariile medicilor: Confuzie generală după ce o parte dintre cadrele medicale au primit salarii dublate, iar altora le-au scăzut cu 3.000 de lei. Ministerul Sănătății propune ca spitalele să acopere scăderile din fonduri proprii

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 15 aprilie 2018, 10:02 Actualitate | Sanatate


Operatie
Foto: Agerpres
O parte dintre angajații din sistemul sanitar au primit săptămâna aceasta primele salarii după intrarea în vigoare a noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, în timp ce alții așteaptă ziua de luni pentru a-și primi leafa. Chiar și după ce primele salarii au venit, printre angajații din sistem domnește în continuare confuzia. Cadre medicale consultate de HotNews.ro spun că există spitale în care salariile s-au dublat, dar, în același timp, există și situații în care, în același spital, sunt înregistrate atât creșteri de câteva sute sau mii de lei, cât și scăderi de până la 3.000 de lei. Ministrul Sănătății admite că salariile a 10% dintre angajații din sistem scad și cere ca tăierile să fie acoperite din fondurile proprii ale spitalelor. O soluție considerată doar una "temporară" de sindicatele din sănătate, din cauza lipsei de fonduri.

Confuzie în spitale: De la salarii dublate la scăderi de 3.000 de lei

Cei mai norocoși angajați din sistem au primit salariile dublate după aplicarea noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, însă 10% dintre angajații din sistemul sanitar vor avea salariile scăzute, lucru recunoscut vineri oficial de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Un exemplu fericit este Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, unde toate salariile au crescut și nu există niciun angajat care să primească mai puțini bani, după cum a declarat pentru HotNews.ro managerul unității sanitare, medicul Adriana Elena Nica. Managerul spitalului a precizat că s-au făcut numeroase simulări și calcule înainte de acordarea salariilor, pentru ca acestea să nu scadă. 

Și medicul Florin Chirculescu, șeful Sectiei de chirurgie toracică a Spitalului Universitar și vicepreședintele Federației Sindicale Solidaritatea Sanitară, a confirmat pentru HotNews.ro că salariul său s-a dublat, iar colegii săi din spital, medici, sunt mulțumiți după primirea noilor salarii.


Spitalul Universitar din București

Angajații Spitalului de Urgență Floreasca din București își așteaptă salariile la începutul săptămânii viitoare și nu știu, în acest moment, dacă este vorba despre majorări sau scăderi de venituri, a declarat medicul Rodica Ciolacu pentru HotNews.ro.

În aceeași situație ca Spitalul Floreasca sunt și angajații Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București, ei așteptând noile salarii la începutul săptămânii viitoare.  

Reamintim că asistenții și infirmierii de la "Marius Nasta" au protestat câteva zile la rând în curtea spitalului, reclamând faptul că, potrivit calculelelor lor, salariile lor ar urma să scadă cu sume cuprinse între 1.000 și 1.400 de lei după aplicarea noului regulament al sporurilor. O asistentă de la "Marius Nasta" a declarat pentru HotNews.ro, sub protecția anonimatului, că protestele la acest spital vor continua și că angajații nu se așteaptă ca salariile lor să nu scadă.

Asistenta citată mai spune că ea și colegii săi se așteaptă inclusiv ca salariile să mai întârzie și să nu fie virate luni, așa cum ar trebui.


Protest la Spitalul Marius Nasta

Și în cazul spitalelor din țară, la unele unități sanitare salariile au fost virate săptămâna aceasta, în timp ce la altele, cadrele medicale așteaptă începutul săptămânii.

De asemenea, există situații în care, în același spital, salariile unor medici au crescut, iar ale altora au scăzut. Un exemplu este Spitalul Județean de Urgență din Suceava, unde salariile unor medici s-au majorat până la echivalentul a 7.000 de euro, în timp ce alți medici din același spital au scăderi salariale de până la 3.000 de lei, după cum a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al unității sanitare, doctorul Mihai Ardeleanu.


Surse din spitale: "Pentru ca numărul salariilor scăzute să fie cât mai mic, s-au făcut artificii care duc la situații anormale"

Surse din spitale din țară consultate de HotNews.ro susțin că, acolo unde nu este vorba despre scăderi de salarii, este vorba despre altfel de inechități. Spre exemplu, în urma aplicării noii legi, la unele spitale orășenești salariile ar putea ajunge să fie mai mari decât în spitalul județean de urgență din județul respectiv, către care sunt direcționate cele mai grave cazuri medicale, ceea ce reprezintă o situație anormală.

Și prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Iulian Pope, a confirmat, pentru HotNews.ro, că, "în cazul în care nu se schimbă ceva" în actualele reglementări, acest risc există. "Acest lucru este nedrept, e o hibă a legii salarizării", spune Iulian Pope.

Potrivit surselor citate, în această perioadă se încearcă numeroase "artificii" pentru ca numărul celor care vor avea scăderi de salarii să fie cât mai mic, numai că aceste artificii duc la situații anormale, cum ar fi acordarea de sporuri diferite în aceeași secție din același spital: sporuri mai mici pentru medici și asistente (care beneficiază prin lege de majorări salariale) și sporuri mai mari pentru infirmiere, pentru ca acestea să nu aibă salariile scăzute. Cum sporurile reflectă, în mod normal, gradul de risc dintr-o specializare medicală / secție a unui spital, acordarea de sporuri diferite în interiorul aceleași secții reprezintă o situație anormală, susțin sursele medicale din spitale județene din țară, consultate de HotNews.ro. 


Plata sporurilor, amânată în unele spitale

Există, de asemenea, și spitale care au amânat plata sporurilor câteva zile după plata salariilor de bază. Este cazul Spitalului Bagdasar Arseni din București și al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Mureș, unde sporurile urmează să fie plătite după data de 20, respectiv 25 aprilie, în timp ce salariile de bază se plătesc în jurul datei de 15 aprilie. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a precizat pentru HotNews.ro că nu este vorba despre o decizie luată la nivelul Ministerului sănătății, ci, cel mai probabil, o decizie la nivel de manager al spitalului.Document Spitalul Bagdasar Arseni

Deputatul USR Tudor Pop, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, cel care a semnalat pe Facebook cazurile spitalelor unde sporurile se vor plăti mai târziu decât salariile de bază, spune că "Practic, se câștigă timp, evitându-se în ultima clipă un alt protest spontan. Adevărul este că în mai multe spitale din țară, managerii caută cu disperare soluții pentru a-și ține personalul medical în spital, nu în curte la proteste, încercând să acopere efectele dezastruoase ale unei legi care a zăpăcit o țară întreagă și care nu are o susținere financiară sustenabilă, canibalizând calitatea actului medical și investițiile în Sănătate."Document Spitalul Județean Târgu Mureș

Noul regulament-cadru al sporurilor din sistemul sanitar reprezintă mărul discordiei în contextul protestelor recente din spitale și al nemulțumirilor angajaților din sistem. Angajații din sistemul sanitar au primit sau urmează să primească, în jurul datei de 15 aprilie, primele salarii după intrarea în vigoare a noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor. Medici și asistenți medicali consultați de HotNews.ro au susținut, în ultimele săptămâni, că veniturile lor nete urmează să scadă în urma aplicării noului regulament al sporurilor, aprobat de Guvern în urmă cu două săptămâni și jumătate.


Ministerul Sănătății: "Spitalele să acopere scăderile salariale din fonduri proprii. Există și greșeli de management"

La peste o lună de când sindicaliștii din sănătate au amenințat cu greva generală și la capătul unei săptămâni în care angajații mai multor spitale din București și din țară (Cluj, Iași, Tulcea, Prahova) au ieșit să protesteze în curțile unităților medicale, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a admis în premieră, vineri, că aproximativ 10% dintre angajații din sistem vor avea salarii mai mici, motivând acest lucru prin faptul că "sunt și greseli de management", iar managerii vor trebui să acopere pierderile din veniturile proprii ale spitalelor.

În căutarea unei soluții de limitare a scăderilor salariale din sistem, după aplicarea noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, Ministerul Sănătății a emis vineri o circulară către direcțiile de sănătate publică, "prin care acestea au fost mandatate să transmită tuturor unităților sanitare din țară că pot să acorde stimulente din venituri proprii, conform prevederilor Legii 95/2006, pentru personalul al cărui venit calculat pentru luna martie 2018 se situează sub venitul lunii februarie al acestui an", se arată într-un comunicat al instituției.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, precizează că soluția găsită este una "de moment, astfel încât, respectând legea în vigoare, luna aceasta să nu existe personal în sistemul sanitar care să aibă venituri diminuate față de luna trecută."


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Potrivit ministrului Sănătății, "o soluție pe termen lung pentru echilibrarea veniturilor din sistemul de sănătate și eliminarea situațiilor în care veniturile anumitor categorii de personal se situează sub nivelul celor din luna februarie 2018, va fi identificată dupa obținerea unei  situații exacte a salariilor acordate pentru luna martie în toate unitățile sanitare."

"În urma aplicării legi salarizării, începând cu data de 1 martie 2018, medicii și asistenții medicali beneficiază de salarizare la nivelul anului 2022, iar veniturile acestora s-au mărit considerabil. O parte a personalului din sistemul sanitar pentru care salariile vor crește gradual până la nivelul anului 2022, a înregistrat scăderi de salarii în urma aplicării legii salarizării, care prevede că sporurile acordate nu pot depași 30% din bugetul de salarii la ordonatorul principal de credite și nivelul de maxim 85% pentru fiecare angajat din sistem", a mai precizat Ministerul Sănătății.


Lider sindical: "Încercăm să stingem incendiul"


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și ai sindicatelor din sănătate au avut, vineri, o întâlnire la sediul ministerului, în încercarea de a găsi soluții pentru reglarea salariilor din sistem, iar negocirile pe această temă vor continua în perioada următoare, a declarat pentru HotNews.ro Iulian Pope, prim-vicepreședintele Sanitas, cea mai mare federație sindicală din domeniul sanitar.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, la finalul întâlnirii, că "Am stabilit astăzi cu reprezentanții sindicatelor din sănătate că vom analiza împreună soluțiile. Voi relua unele propuneri pe care le-am expus și acum o luna, dar au fost respinse atunci. Astăzi am înțeles că liderii sindicali le iau în calcul ca posibilă variantă de rezolvare a situației. Cel mai important lucru este  ca problemele legate de salarizarea din sănătate să fie rezolvate."

La rândul său, prim-vicepreședintele Sanitas, Iulian Pope, care a participat la întâlnirea de ieri, spune că "Sunt situații diferite de la spital la spital. Am avut astăzi o întâlnire la Ministerul Sănătății și încercăm o soluție de stingere a focului, pentru o perioadă limitată de timp, până găsim alte soluții de lungă durată. Ministerul Sănătății s-a angajat să emită o adresă către toate spitalele cum că acestea pot completa veniturile salariaților cu sume compensatorii, acolo unde se pierd bani sau în situația în care nu se pot acorda sporurile la nivelul maxim prevăzut de regulamentul de sporuri."

"Încercăm, la momentul ăsta, să stingem incendiul și pentru viitor să găsim o soluție care să fie echitabilă pentru toată lumea. Vom vedea dacă această soluție va fi un procent concret pentru sporuri pe specialități, fără să fie limite minime și maxime", explică Iulian Pope.


Medici la protest (arhivă)

Federația Sanitas a anunțat, încă de acum o lună, un mare miting în fața Guvernului care urmează să aibă loc după Paști. În cazul în care vor exista scăderi de salarii în sistem și nu se vor găsi soluții, sindicaliștii amenință cu declanșarea grevei generale, la finalul lunii aprilie.


Sorina Pintea, în februarie: "Salarii la nivelul Uniunii Europene, din luna martie"


Salariile medicilor și asistenților vor crește în luna martie cu procente cuprinse între 70% și 172%, față de nivelul din luna ianuarie, potrivit legii cadru 153/2017 privind salarizarea personalului medical din fondurile publice, anunțase, pe 8 februarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă, la scurt timp după instalarea în funcție.

Ministrul Sănătății a dat asigurări, la acea vreme, că există bani cuprinși în buget pentru aceste majorări subtsanțiale, adaugând că "Principala mea temere este să avem un act medical de calitate, corespunzător acestor salarii. Aducem salariile aproape la nivelul Uniunii Europene, deci cred că trebuie să oferim și servicii la nivel de Uniunea Europeană. În acest moment nu mai există scuză."


Citește si:
 • Cum au ajuns medicii in pragul grevei generale in luna in care salariile lor ar fi trebuit sa creasca pana la 4.000 de euro. Marul discordiei: medicii si asistentele cu cele mai grele specializari vor primi mai putini bani


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


12612 vizualizari

 • +20 (40 voturi)    
  N-ati votat? Luati de la PSD cu doua maini! (Duminică, 15 aprilie 2018, 10:09)

  emil bobu [utilizator]

  Numai "crestere negativa", fraierilor! Hahahah

  Puteati sa votati USR, dar n-ati votat, a castigat PSD si acum va face viata un calvar. Sper ca va place! hahahaha
  • -35 (47 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 15 aprilie 2018, 12:53)

   [anonim] i-a raspuns lui emil bobu

   • +21 (31 voturi)    
    80% ? (Duminică, 15 aprilie 2018, 14:01)

    Sani [utilizator] i-a raspuns lui

    1. Era virba ca toti!
    2. Cifra este din burta...PSD!
    3. Vezi ca rusii o iau in bot!

    • -21 (27 voturi)    
     argumentul cu rusii!! (Duminică, 15 aprilie 2018, 16:16)

     kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Sani

     ok, pe mine m-ai convins cu asta!
     • +8 (12 voturi)    
      Observatie (Duminică, 15 aprilie 2018, 18:33)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

      Pct. 3 era o nota de subsol, o observatie.

      1 & 2 erau argumente

      Ma rog in PSD nu se iau in seama argumentele!
      • -8 (10 voturi)    
       aaa, alea erau argumentele? (Duminică, 15 aprilie 2018, 23:32)

       kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Sani

       aha, acum am inteles. Sunt irefutabile.
      • -6 (8 voturi)    
       aaa, alea erau argumentele? (Duminică, 15 aprilie 2018, 23:32)

       kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Sani

       aha, acum am inteles. Sunt irefutabile.
     • -1 (1 vot)    
      Pai ti se potriveste perfect (Luni, 16 aprilie 2018, 13:41)

      midufi [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

      IP-ul tau e de la St Petersburg, nu-i asa?
    • -19 (19 voturi)    
     A-n primul rind, nu stii sa scri (Duminică, 15 aprilie 2018, 16:22)

     asistat [utilizator] i-a raspuns lui Sani

     !!!
     • +13 (15 voturi)    
      de groaza (Duminică, 15 aprilie 2018, 17:44)

      ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui asistat

      c-at de hanalfabet pot-i fiii?
     • +11 (15 voturi)    
      Te referi la... (Duminică, 15 aprilie 2018, 19:43)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui asistat

      ...typo: virba in loc de vorba?!

      Frate, am invatat profundul sens al proverbului romanesc, de la voi, PSD-istii:

      Prostu' daca nu e si fudul, parca nu e prost destul..
      sau, varianta moderna:

      PSD-istu' daca nu e si fudul parca nu e PSD-ist destul!
   • +15 (19 voturi)    
    Mda (Duminică, 15 aprilie 2018, 15:27)

    imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui

    Este exemplul clasic unde urmeaza mare stire de criza ca exportul este la pamant dar tovarasii raporteaza "importul a depasit cota exportului".

    Asa si tu. 80% au luat mariri. Nu conteaza restul.
    Iar cand iau si restul mariri nu vrei sa accepti ca legea asta e o serie de peticeli cusute cu ata subtire ce se va desira curand.

    Nu trebuie sa recunosti in fata noastra, dar macar in oglinda sa recunosti ca "distinsi nostri conducatori" sunt o gasca de borfasi, gainari si agramati incompetenti. Au doar noroc ca au si oameni competenti care sa ii salveze de prostia lor si mai repara din greselile lor. Atat.

    Nu confunda munca subalternilor cu "genialitatea" zeilor conducatori.
   • +7 (9 voturi)    
    scuze... (Duminică, 15 aprilie 2018, 22:57)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui

    nu psdu urla ca Bod a taiat (temporar) salariuile bugetarilor cu 25% in timp de criza?!

    acum noi nu avem acest drept , nu?!

    democratia inteleasa de pesedisti...
   • +1 (1 vot)    
    stupid (Marţi, 17 aprilie 2018, 10:58)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui

    Stupidul, adica prostul mai pe romaneste esti tu, dac ai ajuns sa aperi brambureala asta...
  • +21 (21 voturi)    
   Ce ABeratii PSD-iste (Duminică, 15 aprilie 2018, 14:18)

   Stef_and [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Unii cu salarii de 7000€ si altii cu salarii de 500€- e preqmare discrepanta.
   Asa e ai la pensii speciale.
   Ne costa mukt porcaria pe care o fac.
   Nici o logica in gandirea si in naivitatea lor.
   Si prostul nu recunoaste ca e prost.
   Greu va fi de acum incolo in tara asta.
   Oare bugetul va putea sustine pe bugetarii astia.
   Primarie la un oras de 50 de mii cu 297 de angajati din care 15 directori, fiecare cu 2 directori adjuncti???
   Cine o sa produca banii pentru ei?
   Deja mai mult de jumate din tot ce misca in tara asta ajunge la ei in buzunar.
  • -5 (7 voturi)    
   ha ha ha (Luni, 16 aprilie 2018, 9:18)

   anonim8080 [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Salariile au fost marite - am 2 cunostiinte : medic neurolog Coltea (de la 2600 la 6600 ron) si medic chirurg - 12000ron. S-a umblat la sporuri si personalul auxiliar poate primi mai putin bani. Stai linistit pentru ca probabil medicii vor vota si ei PSD acum. Din pacate, acest guvern de corupti si infractori a facut ceea ce nici un guvern de dreapta sau tehnocrati gen USR-ul tau nu a facut : sa dea medicilor niste salarii decente. Probabil daca s-ar fi facut mai demult acest lucru, s-ar fi oprit exodul de medici catre alte tari UE. Nu se poate sa castigi 2600ron dupa 6 ani de facultate si inca 6 ani de rezidentiat ca sa iti puna un tigan cutitul de la gat pentru ca moare bulibasa (intamplare adevarata la Urgente Municipal).
  • -4 (4 voturi)    
   USR (Luni, 16 aprilie 2018, 10:59)

   Flecar [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   USR ce rahatu praf facea?
   • +1 (1 vot)    
    Aaa (Luni, 16 aprilie 2018, 13:43)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui Flecar

    a trecut USR la putere ?
    Aberezi, tinere, cu spor
 • +28 (30 voturi)    
  Nu-mi vine sa cred... (Duminică, 15 aprilie 2018, 10:12)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Deci taie salarii si cere ca salariile taiate sa fie completate din fondurile (insuficiente, ca sa nu zic inexistente) ale spitalelor?!

  Pai nu zicea PSD ca sunt bani suficienti?

  Si ganditi-va ca mai sunt 2 ani pana la alegeri. Este clar ca joaca pe plan A si plan B. Tot ce ii intereseaza este sa seteze terenul acum.

  In planul A ies ei la alegeri si deja nu va mai conta pentru ca urmatorii ani vor fi teribili pentru noi.

  Iar in planul B iese opozitia si va fi obligata sa redreseze economia, iar PSD va spune "iata cum noi va dam si altii va iau".
  • +8 (8 voturi)    
   Stai ca pe langa statul paralel (Duminică, 15 aprilie 2018, 21:20)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   vor baga si greaua mostenire.
   Au uitat ca din 19:89 pana in 20:18 ei au domnit minimum 20.ani!
   Pana la urma, asa le trebuie celor care au avut inconstienta sa voteze pesede. Si a celor care nu au votat deloc.
   De parca lepra rosie s-a tinut vrreeodata de cuvant.
   De vina este oricine; regele, situatia internationala, greaua mostenire, tehnocratii, ... toti; ei sunt numai lapte si miere (a se lupte si fiere).
   Asta demonstreaza cat spirit civic au oamenii. Au uitat 50 de ani de comunism, crimele comunistilor, restrictiile de pe vremea lui ceasca, ... Cand votezi cu burta vei suferi la burta. Unde nu-i cap....
   Asta este!
   Poate vine vremea cand vom scapa de ciuma rosie si de sustinatorii ei. POate, ...
   • +6 (6 voturi)    
    esti in urma! (Luni, 16 aprilie 2018, 8:52)

    Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    Statul paralele a devenit de domeniul trecutului, la fel ca si "binomul".
    Desigur, Kovesi si Johannis raman dusmani de moarte ai pedesereului, dar acum inamicul public numarul 1 este Isarescu, care nu le da voie sa deschida robinetul la fabrica de bani!
    Dupa ce va fi inlocuit cu o blonda de Videle, sa vedeti atunci salariile dublate , promise de Olgutza.
    • +1 (1 vot)    
     F.G. (Marţi, 17 aprilie 2018, 11:04)

     Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Sunt_nimic!

     Nu cu o blonda de Videle. Tov F. Georgescu , fosrt min. de finanate, care nu vedea legatura intre inflatie/ deprecierea leului si preturile din piata, asteapta cam de multisor....
 • -10 (24 voturi)    
  TESA (Duminică, 15 aprilie 2018, 10:13)

  fdaniel [utilizator]

  Ca de obicei cei mai indignați sunt cei din TESA.
  Pentru că ei erau "din sănătate"!
  Adică conturile contabile sunt mai contabile "în sănătate" si gestiunea stocurilor e cu cruce roșie.
  Dacă calculezi sporul de vechime "în sănătate", ai dreptul la halat de molton și spor de secție închisă. Plus că poți să-ți pui abțibild cu cruce roșie pe parbriz.

  Cred că o greșeală este că nu s-au majorat salariile și la infirmieri, care într-adevar lucrează în sănătate. În rest (asistenți, medici) s-au majorat și acum cred că "merită să faci medicina in România".

  Spun astea deși #rezist.....
 • -21 (33 voturi)    
  Daca doar scaderea e de 3000 lei (Duminică, 15 aprilie 2018, 10:16)

  galeo [utilizator]

  Care era salariul initial ?
  Probabil de vreo 10 ori mai mult...
  Si cica salariile medicilor sunt mici in Romania, mai ales ca mai iau si spaga fata de omologii lor din vestul Europei.
  • +14 (20 voturi)    
   Oamenii sunt doctori! (Duminică, 15 aprilie 2018, 14:02)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   ...adica tehnocrati, nu politruci ca tine!
  • +5 (7 voturi)    
   30000 !!! (Duminică, 15 aprilie 2018, 15:57)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Omule, ai baut petrol sau ce?
   Cum sa fie 30000 ??!!
   • -6 (6 voturi)    
    "cât și scăderi de până la 3.000 de lei. " (Duminică, 15 aprilie 2018, 23:31)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

    asa sccrie in articol!

    dar nu scrie din cat se scade 3000!!!. Oare de ce....
  • -5 (5 voturi)    
   caz concret... (Duminică, 15 aprilie 2018, 22:58)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   rezident
 • +11 (19 voturi)    
  i had a dream (Duminică, 15 aprilie 2018, 10:29)

  Dimijoarei_Obt [utilizator]

  Ca se facea ca toti repetentii isi dadeau demisia si se duceau acolo unde le este locul, la spalat wcuri ! Omu potrivit la locu potrivit !
  • -2 (2 voturi)    
   "Omu" si "Locu" te califica (Luni, 16 aprilie 2018, 12:36)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

   pentru manager curatare "wcuri" ! :-)))
 • +21 (21 voturi)    
  e simplu (Duminică, 15 aprilie 2018, 10:47)

  pehash [utilizator]

  membrii pesede si-au primit "bonificatia"
 • +24 (24 voturi)    
  xxxxl (Duminică, 15 aprilie 2018, 11:33)

  vorbeste lumea [utilizator]

  devine evident c-a fost o treaba gandita de la inceput superficial si stramb, fara niciun fel de respect uman si vreo minima aplecare catre o solutionare de durata a aspectelor in discutie. spoliala creatiei si primitivismul mental al fauritorilor se contureaza tot mai complet pe parcursul situatiilor zilnice. esential si de condamnat in profunzine ramane atasamnetul decidentilor de a masca esecul vizibil si de a petici la nesfarsit neajunsurile create de propria micime. ei tot o dau cu efortul lor , cu succesul si cu rezolvarea si cu angajatii nerecunoscatori, dar de propria neputinta, si de abordarea schioapa a problemei nici sa nu le amintesti cumva. asadar, sa ramanem vesnic recunoscatori celor care ne conduc intr-o existenta umilitoare, sa-i acceptam si sa-i tot laudam ca fiind singurii meniti sa organizeze traiul celorlalti, dar sa traim tot prost, ca atata le poate capu'... la asa rezolvare luminoasa, parca mai bine nu se mai apucau deloc ... oricum, isi iau lefurile si-si traiesc vietile cu familiile aranjate, incantati de binele ce-l tot impart pe peste tot ...
 • +18 (18 voturi)    
  xxxxl (Duminică, 15 aprilie 2018, 11:43)

  vorbeste lumea [utilizator]

  daca si situatia asta e o rezolvare, creatorii si decidentii a asa ceva pot sa-si dea multe palme singuri ...
 • +19 (19 voturi)    
  Excelent (Duminică, 15 aprilie 2018, 11:55)

  Radub1000 [utilizator]

  Avem conditii ingrozitoare in spitale, mizerie, lipsa de aparatura, bineinteles lipsa de medicamente gratuite, pacientii sunt obligati sa isi cumpere majoritatea medicamentelor, de asemenea nu sunt bani pentru analize gratuite si trebuie sa isi plateasca analizele sau sa si le programeze dupa 2-3 luni. In tot acest haos, ciuma rosie a decis sa dubleze salariile personalului medical, asta era principala "problema" cu care se confruntau pacientii. De unde bani de salarii dublate, daca nu exista bani pentru curatenie, medicamente, analize, intretinere (majoritatea spitalelor arata deplorabil)? Bineinteles se iau din contributiile de sanatate in detrimentul pacientilor. Sa traiasca si sa infloreasca scumpa noastra patrie si conducatorul sau iubit!
  • +5 (5 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 15 aprilie 2018, 18:25)

   [anonim] i-a raspuns lui Radub1000

 • +11 (13 voturi)    
  Legalizati bacsisurile,ca nu aveti bani de mariri (Duminică, 15 aprilie 2018, 12:09)

  Plagarus [utilizator]

  Cat timp ne mai "guverneaza " doar tampitii,impusi politic ????!
 • +25 (29 voturi)    
  :)) (Duminică, 15 aprilie 2018, 12:17)

  I [utilizator]

  un socialist nu poate decat sa reimparta saracia. Nu ne va duce niciodata spre prosperitate.

  Un comunist nici atat.
  • -11 (15 voturi)    
   capitalistii romani? (Duminică, 15 aprilie 2018, 16:15)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui I

   nu fac decat sa imparta "saracia" comunista si sa devina astfel milionari! Bizar!
   • +3 (5 voturi)    
    Melionari calicindu-te pe tine (Duminică, 15 aprilie 2018, 20:53)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

    De unde crezi ca is banii???
    • -6 (6 voturi)    
     exact! dar tot capitalism se numeste (Duminică, 15 aprilie 2018, 23:29)

     kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

     1
    • +4 (4 voturi)    
     inexact! (Luni, 16 aprilie 2018, 8:58)

     Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

     Hotii pedeseristi ma calicesc pe mine si pe dumneata, cei care muncim si platim impoztie, dar trolli kremlinisti nu fac nici una, nici alta!
     Ei sunt printre BENEFICIARII jafului organizat, nu printre victime!
 • +13 (13 voturi)    
  Guvernarea PSD (Duminică, 15 aprilie 2018, 12:28)

  samy19 [utilizator]

  haos, minciuni si hotie !
 • +12 (12 voturi)    
  Hahaha (Duminică, 15 aprilie 2018, 12:44)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  Ideea principala a fost luam de jos si dam sus, in felul asta bugetul de salarii e mai mult sau mai putin tot pe acolo. Unde e fief p$d mai peticim cu finantari directe ca o mana spala pe alta, in rest scapa cine poate :)) Votacul tipic care plimba spitalele datorita varstei al p$d stie doar ca s-au dublat salariile ca a auzit el la TV :))
 • +17 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 15 aprilie 2018, 14:01)

  [anonim]

 • +6 (6 voturi)    
  cred ca... (Duminică, 15 aprilie 2018, 14:29)

  ..13 [utilizator]

  Sindicatele pot sa dea in judecata gubernul vina maxima este incompetenta
 • +7 (7 voturi)    
  o noua categorie de asistati (Duminică, 15 aprilie 2018, 15:31)

  Coco Whistle [utilizator]

  blana se schimba dar naravul ba. oare cu cine voteaza oamenii astia? cresteri salariale din bugetul statului ptr anumite categorii fara criterii profesionale, fara performanta...nu se poate.
 • -5 (9 voturi)    
  scadere cu 3000 de lei!!! (Duminică, 15 aprilie 2018, 16:14)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  adica de la cat la cat? Cu cat a ramas in mana respectivul?
 • +8 (10 voturi)    
  Impartirea in mod egal a saraciei (Duminică, 15 aprilie 2018, 17:19)

  Parzivall [utilizator]

  Asta este bunastarea adusa de psd.
  Ps: cum e postaci, voi aveti acelasi minim de asistat???
  • -11 (13 voturi)    
   majorari pana la 7000E! (Duminică, 15 aprilie 2018, 18:53)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   daca si asta e saracie!!
   Deh, pe vremea lui Boc cat era??
   • +8 (8 voturi)    
    Ce grad ai??? Kolonel??? (Duminică, 15 aprilie 2018, 20:52)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

    De ridici 7000E.
    • -6 (8 voturi)    
     asa scrie in articol! (Duminică, 15 aprilie 2018, 23:28)

     kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

     l-ai citit macar?
   • +5 (5 voturi)    
    looool (Duminică, 15 aprilie 2018, 23:01)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

    d c nu 70000? sau 7000 000
    mai baga ca se poate...

    pe forumuri poate avea un medic si vreo 2 miliarde de euro salariu pe luna...


    serios... las-o ca macane...
  • +1 (1 vot)    
   nu (Marţi, 17 aprilie 2018, 11:10)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   Nici macar... Unii devin tot mai "egali", vezi sparlamentarii...
 • +2 (2 voturi)    
  Salariile au crescut (Duminică, 15 aprilie 2018, 20:59)

  tibiro [utilizator]

  Sunt rezident (ultimul an) in Cluj-Napoca si pot confirma ca salariile au crescut foarte mult. De la aproximativ 3800 net, pe luna Martie am primit aproape 7900 lei ceea ce inca imi pare o eroare. Ma bucur dar inca astept confirmarea ca nu este o greseala. Cel putin 2 colegi mi-au confirmat acelasi lucru, si doctorii vorbeau de cresteri. Sper sa nu se razgandeasca/modifice lucrurile, dar cel putin in cazul nostru a fost o crestere nesperata.
 • +6 (6 voturi)    
  Mi se par clare niste aspecte... (Duminică, 15 aprilie 2018, 21:49)

  blackarrow [utilizator]

  1. Incompetenta crasa in elaborarea unei tehnici de calcul echitabile si valide a salariilor din Sanatate ;
  2. parca s-a dorit zanzanie intre diferitele specialitati medicale , daca nu cumva majorarile de salarii vor fi depasite de pierderile cumulate , e si asta o tehnica de a prosti lumea .
  3. toata aceasta tevatura miroase de la o posta a improvizatie , emanata mai ales de Olguta -vodcuta .
 • +5 (5 voturi)    
  wow (Duminică, 15 aprilie 2018, 23:04)

  liviu_ [utilizator]

  "minister sanatatii: rezolvati voi problema"

  wtf?!

  deci psd face o lege a salarizarii demna de stan si bran... si apoi arunca matza moarta in curtea spitalelor...

  baaaaa deci cat de prost sa fi ca inca sa mai votezi psd sau sa-i mai aperi?!
  • +4 (4 voturi)    
   ma tem ca o sa falam curand raspunsul! (Luni, 16 aprilie 2018, 9:00)

   Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Cei care se uita la Latrina 3 afla ca INTOTDEAUNA Statul Paralel este de vina, eventual si Isarescu!
   Asa ca tot pe daddy dracnea il vor vota!
  • +4 (4 voturi)    
   :) (Luni, 16 aprilie 2018, 9:47)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   n-o sa-ti vina sa crezi, dar, desi pe la tv nu se mai pomeneste, la partea psd-ista a familiilor pe care le cunosc tot basescu e de vina.
   psd-ul e victima. E incredibil, dar o sa-i voteze in continuare.
 • +2 (2 voturi)    
  Discriminare (Luni, 16 aprilie 2018, 10:53)

  geo_p21 [utilizator]

  Maririle salariale la medici s au facut pe spatele celor care le au scazut salariile si a asistentilor medicali.La spitalul Dorohoi sporurile s au acordat discriminator pe aceeasi sectie (ex.sectii grele as.med 55% medici 70%. Vi se pare normal dna ministru????Credeti ca este normal ca sporurile sa se acorde arbitrar???


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by