Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că i-a chemat la discuţii pe managerii spitalelor unde angajaţii au declanşat proteste din cauza diminuării sporurilor, ea afirmând că trebuie aplicată o lege, iar prin această lege au existat şi majorări importante ale salariilor medicilor, informează news.ro.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

"Am chemat managerii să avem o discuţie, cu managerul Spitalului Bagdasar Arseni deja m-am întâlnit şi revizuit acordarea sporurilor. Nu cred că vor mai fi probleme deosebite. Noi aplicăm o lege şi există şi scăderi pe care încercăm să le echilibrăm", a declarat Sorina Pintea, luni dimineaţă, la Digi 24.

Ea a spus că în privinţa acordării sporurilor este vorba despre interpretarea corectă a legii şi despre modul în care managerii spitalelor ştiu să gestioneze fondurile.

"Trebuie să aplicăm o lege şi să avem în vedere că aceeaşi lege a dus şi la majoări, la creşteri salariale importante pentru medici şi asistenţi medicali. Este vorba până la urmă de interpretarea corectă a legii şi din acest motiv am ales să discut cu fiecare manager să vedem care sunt modalităţile de aplicare şi să îi rog să vadă modul în care s-au repartizat sporurile, dar nu este obligatoriu ca toata lumea să ia sporuri maxime", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova au întrerupt lucrul şi protestează, luni dimineaţă, în curtea unităţii medicale, relamând că le-au fost diminuate sporurile cu până la 50%. Un protest spontan are loc și la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, unde câteva zeci de persoane au ieșit în curtea unității și reclamă scăderea veniturilor.