Soldații ceceni trimiși de liderul lor Ramzan Kadîrov să lupte alături de forțele rusești în Ucraina au ales o modalitate „specială” de a serba „eliberarea” orașului, după aproape două luni de lupte care au făcut ca orașul să fie o adevărată ruină.

HotNews.roFoto: Hotnews

După ce unii ceceni s-au pozat mândri în fața unei clădirii administrative a uzinei Azovstal bombardate aflate în flăcări, alți ceceni s-au manifestat mai „zgomotos” pe străzile devastate din oraș.

În imagini apărute pe rețelele de socializare apar cecenii lui Kadîrov care trag cu armele semi-automate în aer fără vreun motiv, în timp ce alții dansează pe „acordurile” focurilor trase spre văzduh.

În alte imagini un soldat cecen care sesizează că e filmat, bravează și scoate arma sa cu care începe să tragă fără scop în aer.

Vladimir Putin a anunțat joi că orașul Mariupol a fost eliberat cu succes, dar a comandat să fie închisă zona indrustrială și să nu se desfășoare un asalt final.

Cu toate acestea, ucrainenii susțin că sâmbătă rușii au reluat atacurile aeriene asupra combinatului siderurgic Azovstal, unde rezistă forțele ucrainene rămase în Mariupol, și încearcă să ia cu asalt acest combinat.

Avocatul poporului din Ucraina Lyudmila Denisova a declarat vineri că 1.000 de civili sunt blocați la Azovstal.

Alte imagini din Mariupol:

-----

Citește pe HotNews.ro LIVE-TEXT cele mai recente informații despre războiului din Ucraina, ziua 59.