O nouă înregistrare video apărută pe platformele social media cu luptele din războiul din Ucraina pare să arate un tanc ucrainean distrugând un vehicul blindat rusesc după ce a tras printr-o clădire distrusă de bombardamentele puternice.

Tanc ucrainean care trage intr-un blindat rusescFoto: captura ecran

Imaginile au fost redistribuite pe contul său de Twitter și de Rob Lee, expertul militar în forțele armate rusești care a partajat numeroase înregistrări video din războiul declanșat de președintele rus Vladimir Putin pe 24 februarie.

Lee este unul dintre analiștii care a remarcat la sfârșitul lunii martie că forțele armate ale Rusiei din Ucraina au început să folosească fân, crengi și covoare pentru a-și camufla tancurile, blindatele, camioanele și alte vehicule militare din cauza pierderilor grele suferite.

Noua înregistrare video distribuită inițial pe mai multe canale de Telegram pare să arate un tanc ucrainean distrugând un vehicul blindat rusesc BMP după ce a tras printr-o clădire distrusă.

Nu este clar unde a fost realizată înregistrarea însă este posibil ca momentul să fi fost surprins în Mariupol unde forțele armate ale Rusiei încearcă să elimine ultimele rămășițe ale rezistenței ucrainene.

Un comandant al regimentului Azov a afirmat luni într-un mesaj distribuit pe Telegram că forțele ruse trag intenționat și „fără discernământ” asupra fabricii de oțel Azovstal din Mariupol, ultimul bastion al apărării ucrainene din orașul-port, unde se adăpostesc sute de femei și copii.

Rusia a declanșat Bătălia pentru Donbas

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat într-un mesaj televizat de luni noapte că forțele armate rusești au declanșat ofensiva din estul țării pentru care Rusia se pregătește de mai multe săptămâni, după ce a decis să își retragă armata din regiunile Kiev și Cernihiv (Cernigău) la sfârșitul lunii martie.

Zelenski a afirmat că „o porțiune foarte mare a întregii armate ruse este concentrată acum pe această ofensivă” însă că „nu contează câte trupe vor trimite rușii acolo, vom lupta. Ne vom apăra”.

Kreminna, un oraș cu o populație de aproximativ 20.000 de locuitori înainte de izbucnirea războiului, ar fi fost capturat de forțele armate rusești în cursul nopții de luni înspre marți, guvernatorul ucrainean al regiunii Luhansk avertizând că oamenii nu pot fi evacuați deoarece soldații ruși au început să tragă în civili.

Serviciul de presă al administrației militare a Luhanskului avertizase mai devreme în cursul zilei de luni că ofensiva rusească a început deja în această regiune.

Harta în timp real cu luptele din Ucraina realizată de site-ul liveuamap.com arată marți dimineața că forțele armate ale Rusiei au declanșat o ofensivă pe toate fronturile în estul țării.

Urmărește ultimele evoluții din a 55-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.