Trupele ruse ar fi capturat orașul Kreminna din estul Ucrainei, guvernatorul regional cerând oamenilor să plece și să-și salveze astfel viața. „În prezent, controlul asupra orașului Kreminna este pierdut, au loc lupte de stradă”, a scris guvernatorul Luhanskului, Sergheii Gaiday, pe Telegram. „Rușii au împușcat oameni care încercau să părăsească Kreminna”, a adăugat el, susținând că patru persoane au fost ucise în timp ce încercau să se evacueze.

Razboi in UcrainaFoto: Piero Cruciatti / ddp USA / Profimedia

Case, clădiri, un complex sportiv și alte facilități au fost distruse ca urmare a bombardamentelor din oraș. Bombe au căzut și în orașele din apropiere, Rubizne și Lysychansk.

În Lysychansk, clădirea departamentului regional de poliție a fost distrusă, ducând la spitalizarea a șase polițiști, a adăugat Gaiday. „ Îndemn cu tărie oamenii să evacueze... Nu mai sunt locuri sigure în regiune - evacuați, vă puteți salva în continuare.”

Kreminna, cu o populație de aproape 20.000 de oameni (înainte de război) se află la aproximativ 50 km nord-est de Kramatorsk, centrul administrativ al regiunii și este o țintă strategică pentru invadarea forțelor ruse.