Forțele rusești au reluat atacurile aeriene asupra combinatului siderurgic Azovstal, unde rezistă forțele ucrainene rămase în Mariupol, și încearcă să ia cu asalt acest combinat, a declarat sâmbătă consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovych.

Uzina Azovstal - ultimul bastion al apararii ucraineneFoto: Maximilian Clarke / Zuma Press / Profimedia Images

"Inamicul încearcă să sugrume ultima rezistență a apărătorilor din Mariupol în zona Azovstal", a declarat Arestovych la televiziunea națională.

Amintim că, joi, Vladimir Putin a susținut că a anulat luarea cu asalt a combinatului Azovstal, unde este rezistența din Mariupol. „Închideți această zonă industrială, astfel încât nici musca să nu zboare”, a ordonat el armatei ruse.

Ministerul rus al Apărării a spus vineri că luptătorii ucraineni sunt în continuare "blocați în siguranță" la uzina siderurgică Azovstal din Mariupol.

Un contingent de luptători ucraineni rezistă încă în buncărele subterane ale combinatului siderurgic, alături de sute de civili în condiții disperate, potrivit autorităților ucrainene.

Azov a publicat sâmbătă pe Youtube imagini cu soldați ai batalionului ducând provizii unor civili, în special femei și copii, ce se ascund de mai multe săptămâni în subsoluri din combinatul Azovstal.

Avocatul poporului din Ucraina Lyudmila Denisova a declarat vineri că 1.000 de civili sunt blocați la Azovstal.