Familia Halynei Hutchins, împuşcată mortal pe platoul de filmare al peliculei western „Rust”, a anunţat că îl va da în judecată pe Alec Baldwin, în ciuda faptului că acuzaţiile penale împotriva actorului au fost retrase, relatează News.ro citând BBC News.

Familia ucraineana a directorului de imagine Halyna Hutchins il da in judecata pe Alec BaldwinFoto: Andres Leighton / AP / Profimedia

Procurorii din New Mexico au renunţat la acuzaţiile împotriva lui Alec Baldwin, iar la scurt timp după aceea, avocaţii lui Baldwin, Luke Nikas şi Alex Spiro, au declarat într-un comunicat că sunt „mulţumiţi” de decizia de respingere a cazului. „Încurajăm o investigaţie adecvată asupra faptelor şi circumstanţelor acestui accident tragic”, au adăugat ei.

Vineri, Gloria Allred, un avocat care îi reprezintă pe mama lui Hutchins, Olga Solovei, pe tatăl ei, Anatolii Androsovici, şi pe sora Svetlana Zemko, a declarat că clienţii ei „rămân plini de speranţă”, în ciuda deciziei procurorului de a renunţa la acuzaţiile penale.

„Domnul Baldwin poate pretinde că nu este responsabil pentru că a apăsat pe trăgaci şi a tras un glonţ care a pus capăt vieţii Halynei”, a spus avocatul familiei într-un comunicat. „Poate să fugă în Montana şi să pretindă că este doar un actor într-un film western, dar, în viaţa reală, nu poate scăpa de faptul că a avut un rol major într-o tragedie care a avut consecinţe”, a spus ea.

La 21 octombrie 2021, în timpul unor repetiţii, Alec Baldwin, în vârstă de 65 de ani, a îndreptat un pistol Colt .45 spre Halyna Hutchins, dar arma s-a descărcat, ucigând-o pe directoarea de imagine şi rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Alec Baldwin a fost pus sub acuzare în luna ianuarie pentru două capete de acuzare de omor prin imprudenţă în legătură cu moartea Halynei Hutchins şi rănirea lui Souza. Actorul a fost acuzat că a dat dovadă de o nepăsare „nesăbuită” faţă de regulile de siguranţă.

Baldwin a declarat că arma s-a descărcat accidental. El a spus în repetate rânduri că a fost informat de membrii echipei că arma nu era încărcată şi a insistat, de asemenea, că nu a apăsat pe trăgaci. El susţine că i s-a spus că revolverul era un „pistol rece”, un termen din industria filmului care înseamnă că era fie neîncărcat, fie conţinea cartuşe false.

În februarie, Baldwin a pledat nevinovat şi acceptase condiţiile impuse de instanţă pentru a termina filmările la pelicula cu buget redus, precum şi interdicţia de a folosi arme şi de a consuma alcool. Tot atunci, procurorii au redus gravitatea acuzaţiilor, micşorând potenţiala pedeapsă cu închisoarea.

În octombrie, Baldwin soluţionase pe cale amiabilă un proces cu soţul Halynei Hutchins, Matt Hutchins, printr-o înţelegere care l-a făcut pe Hutchins producător executiv al filmului.

Anchetatorii nu au reuşit să stabilească cum au ajuns gloanţele reale în platou.

Armurierul filmului, Hannah Gutierrez-Reed, continuă să se confrunte cu două acuzaţii de omor involuntar.

Baldwin a negat responsabilitatea în acest incident, susţinând că Gutierrez-Reed nu a verificat cartuşele şi că asistentul de regie David Halls i-a spus în mod greşit că revolverul era un „pistol rece”.

Gutierrez-Reed a pus împuşcăturile pe seama altor factori, inclusiv un posibil sabotaj, lipsa de pregătire a lui Baldwin şi faptul că Halls şi Baldwin nu i-au cerut verificări suplimentare. Avocaţii ei, Jason Bowles şi Todd Bullion, au declarat, joi, într-un comunicat că se aşteaptă ca la finalul acestui proces şi clienta lor să fie exonerată.

Citește și: