Părinții ucraineni și sora Halynei Hutchins au intentat un proces civil împotriva actorului Alec Baldwin și a altora pentru moartea directorului de imagine în 2021, în New Mexico, în timpul filmărilor westernului „Rust”, a declarat joi avocatul familiei, relatează Reuters.

Familia ucraineana a directorului de imagine Halyna Hutchins il da in judecata pe Alec BaldwinFoto: Andres Leighton / AP / Profimedia

Anunțul vine după ce, pe 31 ianuarie, un procuror din Santa Fe l-a acuzat pe Baldwin de omucidere involuntară, acuzându-l de neglijenţă criminală când un pistol cu care repeta o scenă s-a descărcat şi a eliberat un glonţ real care a ucis-o pe Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

În octombrie, actorul Alec Baldwin și producătorii filmului western „Rust” au ajuns la o înțelegere într-un proces civil separat cu soțul lui Hutchins, Matt Hutchins.

Hutchins s-a născut în Ucraina, iar părinții și sora ei locuiesc în continuare în țara răvășită acum de război, lângă Kiev. Procesul lor solicită despăgubiri nespecificate, în conformitate cu legea New Mexico, de la Baldwin, membrii echipajului și producătorii pentru pierderea rudei lor, a declarat avocatul Gloria Allred.

„Oricine este responsabil pentru pierderea ei trebuie să fie tras la răspundere”, a spus Svetlana, sora lui Hutchins, în rusă, într-un videoclip tradus în engleză.

Luke Nikas, un avocat care îl reprezintă pe Baldwin, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Allred a spus că înțelegerea cu Matt Hutchins a fost pentru el și fiul cuplului, iar ea îi reprezenta și pe alți membri ai familiei. Ea a spus că rudele directorului de imagine din Ucraina se află în contact cu Matt Hutchins.

Conform acordului lui Matt Hutchins, filmările filmului urmau să fie reluate la începutul anului 2023, Hutchins fiind producător executiv, Baldwin rămânând în rolul principal și Souza regizor.